keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Laiskan tehokas keskiviikko


Uhhuh, viikko äitiyslomaa takana. Kesä tulee, kelit lämpenee ja aurinko paistaa.
Normaalisti mä olisin ihan intopinkeänä auringosta ja kesän tulosta, mutta en nyt.
OLO ON TUKALA, TURVOTTAA JA SOIJAA PUKKAA !!!
Kesä saa tulla mun puolesta.. mutta vasta sen jälkeen kun oon synnyttäny !


Tänään mulla on ollut fiilis että Nuppu ois vähän noussut ylemmäs,
mulla ei nimittäin oo tilaa hengittää ja monottelut tuntuu kylkiluiden alla ?
Muutenkin tuo tirppu on ollut tänään ihan extra vilkas, ja kaikki liikkeet ei
enää tunnu kovin kivoilta kun niissä on jo voimaakin mukana.

Päivä on ollut suhteellisen tehokas sitten vähään aikaan. Pesänrakennusvietti siis nostaa 
taas pitkästä aikaa päätään, jee ! Oon pyykännyt, vaihtanut lakanat, laittanut parvekkeen 
kesäkuntoon, pistänyt talvivaatteet ja kengät pois eteisestä ja vaihtanut kevät/kesä kamat tilalle,
 kokkaillut ja hoitanut tiskit. Tän päivän aikana oon saanut aikaiseksi enemmän kuin viimeisen 
viikon aikana yhteensä. On laiskankin hyvä olla välillä tehokas !

Nupun puklurätit pesty ja viikattu !

Tänään löysin uuden raskaushimon, jäiset marjat ! Namnam. Eilen kävin tyhjentämässä
vanhempien pakastinta näistä aarteista, mukaan tarttui mustikoita, mansikoita ja viinimarjahilloa
puuron kanssa syötäväksi. Mikäs oiskaan tän parempi ja terveellisempi vaihtoehto herkutteluun !


Meillä olisi tosiaan ollut tänään perhevalmennusta, imetyksestä, mutta me skipattiin tuo
kerta. Toivottavasti ei jääty paitsi mistään mullistavasta, luotan siihen että laitoksella saa
sitten hyvän ohjeistuksen tuohon hommaan ?


Essi

17 kommenttia:

  1. Joo mä en ainakaan saanu laitoksella kovinkaan kummoista imetysohjausta.Aina hoitaja toki tuli paikalle kun soitin kelloa ja pyysin apua mutta sekin oli niin kiireistä touhua ettei siitä saanut oikein mitään irti.Lykkäs mun tissin vauvan suuhun ja lähti pois.Kauhean kiireiseen aikaan satuin synnyttämään :) Jäi muutenkin vähän huono fiilis koko lapsivuodeosastolta...Mutta toivottavasti sä saat paremmat kokemukset ja toivottavasti ei olis niin kiireinen tunnelma siellä mihin meet synnyttään.P.S Suosittelen selailemaan imetystukilistan sivuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää et on jääny huonot kokemukset, mutta varmaan melko yleistä jos sattuu synnärillä olemaan ruuhkaa :/ Saa nähdä minkälaiseen aikaan sitä itse laitoksella on, heinäkuu on kuulema ainakin täällä melko ruuhkaista aikaa joten toivotaan että Nuppu tulee kesäkuun puolella kuitenkin :)

      Poista
  2. Mistä noi ihanat housut on?:))) Osaan kuvitella kuinka mä nyt hehkutan kui on ihanaa olla raskaana mut tossa vaiheessa mä varmaa huudan et ottakaa se jo pois!!:D. Enkä tiedä johtuuko itellä raskaudesta vai hä, mutta normaalisti niin laiska ja kodista välinpitämättömänä oon alkamut sisustaa !:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Housut on ihan perus H&M mama osastolta ostettu joku kuukaus pari sitten :) oli useita muitakin värejä ja kuoseja, käyhän kattoo löytyykö vielä !

      Hahaa, voin sanoo että varmasti se turhautuminen tulee sielläkin vikoilla viikoilla.. mä luulin vielä pari viikkoa sitten ettei mulla tuu tälläsiä fiiliksiä lainkaan, mutta kappas, olisin jo ihan valmis luopumaan tästä kummusta :D

      Poista
  3. Mä en ollut valmennuksissa mukana lainkaan, enkä näin jälkeenpäin näe että olisi ollut tarpeenkaan. Imetystä stressasin etukäteen kamalasti mutta ihana pieni tyttöni tajusikin jutun juonen heti eikä minun tarvinnut tehdä mitään! =) paras vinkki jonka olen saanut, on muistaa rentoutua ja hakea itselle hyvä asento. Lycka till!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kävispä mullakin yhtä hyvä tuuri ! :) Kiitos vinkistä, pitää pistää korvan taakse !

      Poista
  4. Vinkki: Lidlin sorbettijäätelö ;D aivan mahtavaa, kaksi kesää sitten raskaana ollessa tuli vedettyä pari purkkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sitä on pakko saada ! oon ihan unohtanu nuo sorbetit, Pirkallakin on mansikkaa ja mangoa, täytyypä seuraavalla kauppareissulla hamstrata pakkaseen ! Kiitti tästä muistutuksesta että sellainenkin herkku on olemassa :D

      Poista
  5. Ite kävin pelkästään tuossa imetys valmennuksessa, ja tykkäsin kyllä kovasti! Sairaalassa kannattaa sitten pyytää vaan aina apua jos tuntuu vähänkään siltä. Se vähän riippui, että kuka neuvoi. Jotkut tosiaan vaan otti tissistä kiinni, lykkäs sen vauvan suuhun ja häipy. Mutta onneksi siellä oli myös heitä, jotka osasivat hyvin neuvoa ja olivat ihanan kannustavia.:) Meillä neiti ei aluksi meinannut ollenkaan saada hyvää imuotetta, ja tämän seurauksena nännit oli ihan haavoilla. Tuntu siltä, että tissit on ihan tulessa!:/ Ja eikun vaan rasvaa nänneihin ja rintakumit osittain käyttöön, niin johan helpotti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu täytyy sitten vaan napakasti pyytää ja vaatia sitä apua jos ei ihan luonnostaan lähde sujumaan :) se on ilmeisesti enemmänkin sääntö kuin poikkeus että nännit joutuu aluksi ainakin tosi koville..

      Poista
  6. Voi ei, koita jaksaa!! Toivottavasti olo helpottaa edes vähän jo ennen synnytystä :) mistä noi rätit on? Ihania!!!!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä jaksellaan ihan jees, nää hormoonit vaan on näköjään pistänyt mut viime aikoina vain valittamaan täällä blogin puolella :D jaksamisia myös sinne <3

      Rätit on NameIt:in, ostettiin BabyStylestä mutta ainakin täällä löyty myös NameIt:in omasta myymälästä myös, ja paljon eri kuosisia niin tytöille kuin pojille :)

      Poista
  7. Mä (me) ei käyty missään valmennuksissa. Ehkä jos olisi ollut paremmalla ajalla mutta aina kesken miehen työpäivän :/ Hyvin silti meni ja synnärilläkin oli erän ihana kätilö joka oikein paneutui imettämiseen ja autto mua ottamaan parhaan mahdollisen asennon :)

    *mun blogini http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on kyllä meilläkin vähän hassuun aikaan, 16.30 ja kun toinen pääsee 4 aikaan vasta töistä niin on ollu meilläkin vähän taiteilua ehtiä paikalle.. eilen meni niin tiukoille että skipattiin..

      Toivottavasti meilläkin löytyy laitokselta apua ! :))

      Poista
  8. Meillä ei edes koskaan ollu mitään imetysvalmennusta :D Ihan naurettava koko "synnytysvalmennus", ei siis perhe vaan synnytys, sellasta ei edes Helsingissä ollu. Katottiin pelkästään muutama video ja that´s it. Olisi voinut jättää menemättä. HAhah toivotaan ettei tuu kovin kuuma touko-kesäkuu. Mutta sä pääset kuitenkin masusta ennen heinäkuuta :)Mä kärvistelin myös sen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä noi perhevalmennukset on kyllä ollu hyviä, ainakin ne missä me ollaan käyty. Mutta synnytysvalmennus oli myös täällä syvältä. Sairaalan auditoriassa istut 2h ja kätilö kertoo päällisin puolin synnytyksen kulun ja se siitä :D Juu toivoa vaan voi ettei helteitä pukkaa ihan hirveesti, soijaa pukkaa pelkkä ajatuskin :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3