tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ensimmäinen lastenneuvola

 
Tänään oli siis Nupun ihka ensimmäinen lastenneuvola. Jännää miten neuvolakäyntejä jännittää nyt edelleenkin lähes yhtä kovasti kuin raskaana. Kuinka Nuppu on kasvanut ? montako grammaa ja senttiä ?
 
 Tänään jännitti myös siksi että saatiin tavata meidän uusi neuvolatäti, joka vaikutti kyllä ihan yhtä mukavalta kuin äitiysneuvolan täti. Toki mua harmittaa kun ei saatu pitää samaa tätiä kun tultiin niin hyvin juttuun, mutta minkäs teet, käytäntö kun on että äitiys- ja lastenneuvoloissa on eri tädit. Huono järjestely mun mielestä, tylsää pomppia tädiltä toiselle !
 
Nyt asiaan kuitenkin, eli neuvolakuulumisia. 3.7 eli 7pv ikäisenä käytiin neuvolassa ekaa kertaa, silloin piti olla tää kotikäynti joka kuuluu normaalisti esikoisen saaville. Ylläripylläri meidän kohdalla taas "resurssit" ja neuvolan kesäsulut sai aikaan sen että jouduttiin itse menemään neuvolaan. Silloin painoa oli 3485g, eli alle syntymäpainon mentiin vielä, pituutta ei silloin mitattu. Muuten kaikki oli silloin OK, silmät rähmivät ja niitä piti seurata. Viime viikolla 10.7 eli 14pv ikäisenä kävimme taasen sitten Lastenpolilla sydänlääkärillä tutkimassa Nupun sydämen perinpohjaisesti, perinnöllisyyden varalta sillä minun isälläni ja veljelläni on ollut synnynäinen sydänvika. Sydän ultrattiin, otettiin raajaverenpaineet sekä jotain happisaturaatio juttuja. Tutkimuksissa ei ilmennyt onneksi mitään, eli Nupulla on normaali terve sydän. Helpottavaa oli jo tässä vaiheessa saada tuo tieto, ei tarvitse sitten tulevaisuudessa miettiä. Tuolla käynnillä otettiin myös mitat, jotka olivat kehittyneet 7päivässä hienosti 3485g > 3690g, eli syntymäpaino saavutettu ja menty yli, pituus ei ollut muuttunut radikaalisti syntymästä 51cm > 51,7cm. Tänään oltiin sitten taas kasvettu hienosti, päivää vaille kolme viikkoisena Nuppu painaa jo 3905g ja pituutta on 53cm ! Muutenkin meidän jäntevä mimmi sai paljon kehuja neukkutädiltä, siisti napa, iho, silmä ja suu ja erityisen hieno imuote ! Kyllä oli hienoa taas kokea näitä äitiyden hienoja pieniä ylpeyden tunteita !
Kaikki oli siis hyvin ja neiti kasvaa nätisti omalla käyrällään, imetys siis onnistuu ja mun maito riittää. Oon sanoinkuvaamattoman onnellinen, sillä kaikki odotukset ja suurin pelko oli että mulla ei tuu maito riittämään täysimetykseen. Toisin kävi, aamuisin herätään lammikosta ja suihkitaan vahingossa vauvaa silmään ennen kun tissi löytää nälkäisen suun ;)
 
 
Maailman paras tyyppi.
 
Tästä on siis hyvä jatkaa, toivotaan että jatkossakin kaikki menee näin mallikkaasti ja imetyshommat sujuu hienosti. Seuraava neuvola meillä onkin vasta 4viikon päästä neuvolalääkärin muodossa ja samalla hoidetaan myös tän maman jälkitarkastus ! Saas nähä miten ollaan toivuttu.
 

Essi
 
 
P.s. Kertokaa mulle mikä toi keli on tänään ollut ? Niin syksyistä, hyi yäk !!!

18 kommenttia:

  1. Ihana tyttö teillä :) Luetko itse joitain blogeja ja mitkä on sun suosikkeja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Luen paljonkin, tosin nyt synnytyksen jälkeen en ikävä kyllä ole ehtinyt lueskella oikeastaan lainkaan.. ja se on erittäin sääli, sillä oon ihan ulkona niin monien lukemieni blogien jutuista.. odotusaikana löysin monia kivoja odotus/vauvablogeja joita jäin seuraamaan, toki myös ihan lifestyle blogejakin kuuluu mun lukulistaan :)

      Poista
  2. Suloinen nuppu! Oon näkevinäni hänessä paljon Iskän näköä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on <3 vai niin, no etpä ole ainut joka niin on sanonut ;) äidiltä taitaa olla peritty ainoastaan nenä ja otsakurtut :D

      Poista
  3. Voi että miten I-H-A-N-A!!<3

    Hei voisitko muuten ottaa pois ton sanavahvistuksen? Olis helpompi jättää kommenttia... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3

      Hei joo, en edes tiennyt että täällä on sellainen.. hyvä että sanoit ! katsotaanpa osaanko tehdä asialle jotain.. :D

      Poista
  4. Kiitos ihanasta blogista! Täällä saman uuden äärellä on hyvä lukea samassa tilanteessa olevien arjesta. Tuntuu, että kyllä siitä synnytyksestäkin selviää, vaikka se olisi kuinka rankkaa. Hei, miten muuten varaudut noihin yöllisiin maito lätäköihin? Nukutko pyyhkeen päällä, vai mikä siinä olisi hyvä keino? En haluaisi sotkea uutta patjaamme :) Hienoa, että teillä on kaikki sujunut noin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, ei kestä kiittää ! <3 Kyllä siitä tosiaan selviää vaikka kuinka koville joutuisi, aivan varmasti. ja kun pienen saa ensimmäistä kertaa syliin kaikki koettu tuska unohtuu.

      Meillä on sängyssä Ikeasta ostettu suojalakana lakanan alla, eli ei maidot valu patjalle asti. Suosittelen ! :)

      Poista
  5. Miten olet toipunut synnytyksestä? Onko kipuja, vaikea liikkua, istua tms.? kauhistuttaa tuleva toipuminen melkein yhtä paljon kuin itse synnytys! Mutta hienoa kuulla, että siitä selviää vaikka se olisi rankka ja pitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toipuminen on sujunut ihan jees. Ensimmäiset 2viikkoa oli aika kipeä alakerta ja särkylääkettä meni maximi annos. Mutta ei sitä tule edes sillain ajateltua kun sen on aiheuttanut niin ihana asia ja ite koin sen kuuluvan asiaan :D itseasiassa ajattelin tästä toipumisesta kirjoittaa ihan erillisen postauksen joten olehan kuulolla !

      mutta hei, älä turhaan stressaa <3 sehän voi olla että oot onnekas ja selviät vain pienillä pintanaarmuilla ja kyllä tuo alakerta on vissiin muutenkin sellanen paikka mikä paranee suht nopeasti !

      Poista
  6. Kuinka joku voikaan olla noin söpö!!!! <3

    VastaaPoista
  7. voi että miten suloinen nuppu siellä on <3 ja ihanaa kun aloit postailemaan taas! :) meilläpäin keli on ollut tänään tuulinen mut tosi kesäinen! ei kuulosta yhtää hyvältä, että kohta on taas syksy ja pimeetä :(

    <3llä hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu kiittää ;) ihana kuulla että täällä ollaan odoteltu ! <3

      totta, toivottavasti ennusteet pitäis kuitenkin elo- ja syyskuun kohdalla paikkaansa ja sillon olis edes tavanomaista lämpimämpää :)

      Poista
  8. Ostitteko nupulle koon 50cm vaatteita lainkaan? Mitä kokoa käytätte tällä hetkellä ja miten istuu? Minkä kokoisena nuppu syntyi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä meillä on ollut tähän päivään asti 50cm vaatteita käytössä.. ja hyvin on mennyt :) nyt alkaa lahkeista pituus loppumaan eli aletaan siirtymään 56cm vaatteisiin !

      Laitoksella tuntui että nuo 50cm vaatteetkin oli reiluja vaikka kokoa kuitenkin oli syntyessään jo 51cm ja painoa 3595g ! mutta meidän neiti on melkoisen siro tapaus. :)

      Poista
  9. Mä ootan kans aina ihan innolla meidän neuvolakäyntejä, ne on niin jänniä!:D

    Mä muistan kans ko mullakin aluks ihan suihkus maitoa, aina heräsin aamulla kunnon maitolammikosta... mutta sitten se tyssäsi parin kk jälkeen kuin seinään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin jännää miten tuo pieni ihminen kasvaa ja kehittyy <3

      Aijaa, loppuko sulla siis maidon tulo ihan seinään kokonaan vai ? :o mä oon nimittäin kuullut että kun maito kerran nousee niin se kyllä riittää sitten.. mut tosi harmi jos on näin käyny ! :/

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3