torstai 25. heinäkuuta 2013

Tunnontuskia & viikonloppusuunnitelmia

 
Nyt luvassa pelkkää liibalaabaa ilman päitä ja häntiä. Näitä iltoja kun Nuppu nukkuu rauhassa ja mulla on vielä energiaa avata läppäri on nykyään aika harvassa. Rytmit uupuu vielä tuon kuukauden ikäisen pirpanan kanssa ja jokainen aamu, päivä, ilta ja yö ovat erilaisia. Juuri 10minuuttia sitten sain pienen vasta kunnolla rauhoittumaan, ja nyt ennen omaa nukkumaan menoa on hetki omaa aikaa...
 
Mua on hieman alkanut harmittamaan etten oo ehtinyt blogiin tämän enempää kirjoittamaan synnytyksen jälkeen, ei teidän lukijoiden takia (sori nyt vain :D ), vaan sen takia että blogin alkuperäinen idea on kärsinyt... Alkumetreillä blogin tarkoitus tosiaan oli puhtaasti pitää päiväkirjaa, päiväkirjaa odotusajasta ja Nupun ensimmäisistä hetkistä, kuukausista, jopa vuosista ? Sillä joskus, joku kaunis päivä aion saada koko tämän komeuden paperiversioksi, Nupulle muistoksi kun hän on iso. Niin moni mainitsemisen arvoinen asia näiltä ensimmäisiltä viikoilta on jäänyt kirjoittamatta, mitkä olisi ollut ihana ikuistaa myös tänne. Noo, onneksi oon ollut kuitenkin ahkera kuvaamaan ja jokaiselta päivältä on varmuudella ainakin yksi (kymmeniä..) kuv(i)a ! Toisaalta taas en oo pahemmin ottanut blogista ressiä, enkä aiokkaan, sillä nyt keskitytään Nupusta nauttimiseen.
 
Meillä on ollut aika hektinen viikko, joka päivä on ollut jotain, joko me ollaan kyläilty tai meillä on kyläilty. Huomenna vielä tulee vieraita Porista, ihana pieni Antto-hurmuri ja hänen ihana äitinsa, mun entinen kämppis Sarkku ! Maltan tuskin odottaa, tuota porukkaa kun nykyään ei liian usein näe.
 
Lauantaina me sitten suunnataan mun vanhempien mökille Konnevedelle, toivottavasti lämpimästä viikonlopusta nauttimaan.  Niko on vetänyt niin rankan työviikon että pieni irtiotto arjesta on paikallaan. Pääsee isukki ja mama kunnolla rentoutumaan kun isovanhemmat on apuna Nuppusen kanssa. Tarkoitus on jäädä yöksikin, luavassa on saunomista, hyvää ruokaa ja seuraa. Saa nauttia kesästä ihan kunnolla kun vielä voi. Vähiin taitaa nämä lämpimät päivät ja viikonloput käydä !
 
Tunnontuskiin lisään vielä raskauskilot, vielä 1kg jäljellä. Mun tavoite oli saada raskauskilot veks ennen jälkitarkastusta, ja näin lähellä ollaan ! Tosin olin odottanut että ne olisi lähtenyt nopeammin, sillä eihän niitä tullut kuin 10kg. Jälkitarkastuksen jälkeen meillä alkaa projekti "mamma kuosiin" eli Niko toimii mun personaltrainerina ja aletaan yhessä reenaamaan. Tavote on saada tähän huusholliin vähän, tai no ei ihan vähän vaan paljon timmimpi mamma ! Motivaatio on kohillaan ja odotan jo innolla että pääsen urheilemaan ! Mitä mieltä muuten olette, kiinnostaako teitä tulevaisuudessa lukea myös tästä projektista miten se etenee, eli reenaus, laihdutus, ruokavalio juttuja  ?
 
No mutta tässä taitaa ollakkin tän illan jorinat, joten oikein hyvää yötä kaikille !
Tää mama painuu nyt kahen ihanimman tuhisijan väliin unille.
 
Ainiin, loppuun vielä sneak peek meidän 1kk kuvista jotka toteutettiin meidän hulppeassa kotiSTUDIOSSA !
 
 
 
 
Essi
 


26 kommenttia:

  1. Voikun söpö <3 Nauttikaa vauva-ajasta ihan rauhassa <3

    VastaaPoista
  2. Kiinnostaa kyllä kuulla tuosta reenauksesta! itellä nimittäin pitäisi kans aloittaa, mutta mietinnässä vielä miten todellisuudessa onnistuu, kun 2 kk ikäinen poika kotona. Mies kyllä kerkeää käydä 3-4 kertaa viikossa salilla :-D jennilinomapaivakirja.blogspot.fi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes kiva ! ootan kyllä kun kuuta nousevaa jos jälkitarkastuksessa heltiäis lupa alkaa kunnolla urheilee :) Meillä on Nikon kanssa ihan diili että kun se saa reenata niin mullekkin pitää löytä ainakin se 3krt viikossa rakoa päästä urheilemaan.. jännä kyllä nähdä miten onnistuu !

      Pitää tulla kurkkimaan sun blogia :))

      Poista
  3. Treenauspostailut kiinnostaa ilman muuta!Itsellänikin tarkoitus aloittaa lenkkeily/sali/tanssit heti pikkuisen synnyttyä :) Tai siis heti kun kroppa on palautunut synnytyksestä. Yritän aloittaa ensin maltilla eli vaunulenkeillä ennen kunnon rääkkiä mutta sen näkee sitten kun pikkuinen on syntynyt mikä on meininki silloin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että kiinnostaa, on täälläkin vielä melko vähällä jopa nuo vaunuilut kun ei olla saatu mitään toimivaa päivä rytmiä, mut itselleen pitää olla armollinen :) ja rauhassa tosiaan pitää ottaa kun urheilulupa heltiää.. imettäessä kuitenkaan ei saa "laihduttaa" mutta terveelliset elämäntavat jatkuu ja urheilu tulee taas lisänä kuvioihin :)

      Poista
  4. Oli ihana nähdä teidän nuppukkaista tänään (ja suakin) <3 Nyt vaan odotellaan, että siitä tulee meidän Mimosan bestis.

    VastaaPoista
  5. Voi kun oli kiva kuulla teistä! <3 Ja aikas hyvin että 1kg enää jäljellä, mulle kiloja tuli 15 ja ne oli tiessään ehkäpä siinä kun Nemppuli oli 3-4kk?

    Ja kyllä kiinnostaa lukea tuosta siun projektista!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu onhan se hyvin mutta mulla on kyllä muutamia kiloja ylimäärästä muutenkin joten hyvä vaan että raskauskilot lähtee edes nopeesti :)

      jes kiva <3

      Poista
  6. vink vink aloita treenaus todella rauhallisesti ja omaa kroppaa kuulostellen... itsehän alitin aivan liian aikaisin (6vko synnytyksestä) ja edelleen 3kk:n jälkeen paikat kipeytyy jo pelkästä reippaasta kävelystä! Että maltti on valttia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näin olis nimenomaan tarkoitus tehdä, vaunulenkkejä ja salireenaukseen taas totuttelua hitaasti mutta varmasti ;)

      Poista
  7. Tsemppiä projektiin! Muistathan kuitenkin, ettei imetysaikana saisi voimakkaasti laihduttaa. Se vaikuttaa maidon koostumukseen ja jopa tuotantoon, joten imetys saattaa kärsiä mikäli mamma vetää ittensä ihan kuiviin. Terveellinen, säännöllinen ruokailu on tietysti suotavaa ja auttaa varmasti painonpudotuksessa imetyksen ja liikunnan ohella. On erittäin hienoa, että imetät ja se sujuu jo paremmin. Omalle lapsellesi se on parasta ravintoa vain pienen hetken, joten anna itsellesi armoa ja aikaa, kyllä sitä ehtii vielä treenaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Tämä on todellakin mielessä, imetys tosiaan menee tän projektin edelle ! En missään nimessä halua sitä riskeerata imetystä, hitaasti ja varmasti mennään tän kropan kuntoon laittamisen kanssa !

      Kiitos huolenpidosta, näillä vinkeillä mennään :)

      Poista
  8. Voi ei, siis itse olisin ihan järkyttävän onnellinen, jos olisin kuukauden kuluttua synnytyksestä lähes samassa painossa kuin ennen raskautta!! Jotenkin itse oon ajatellut, että jos puolen vuoden päästä olis samassa mallissa kuin ennen :)
    Hyvä pointti myös tuo anonyymin huomio imetykseen liittyen. Imetys on varmaankin sullekin kuitenkin tärkeämpää kuin ne omat kilot, uskoisin <3 Tai ainakin mulle on. Tai siis niin sullekin kai. Hitto milloin kommentoinnista on tullut näin vaikeaa, että pelkää koko ajan loukkaavansa jotakuta :D

    Iloista viikonloppua!

    www.aurinkoisiaaamuja.blogspot.com - oma odotuspäiväkirjani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki jos raskauteen lähdettäessä ei olis ollu ylimäärästä niin en olis niin ankara itelleni mutta kun muutamia kiloja löllöö löytyy jo pohjalta niin siks on kova hinku päästä edes siihen lähtöpainoon nopeesti :D mutta juu kyllä maltti on mukana kuitenkin.. imetys ja vauva menee edelleenkin laihduttamisen edelle :)

      Haha ei sun Pirita tarvii ressata kommentoinnissa että loukkaantuisin, en mä pienistä hätkähdä <3 täytyypä rueta lukemaan myös sun blogia !!

      Poista
  9. Onnea vielä kovasti suloisesta pienestä prinsessasta! Oon lukenut mielenkiinnolla blogiasi jo jonkun aikaa. Mielenkiintoista luettavaa ja ihanasti jaksat kertoa elämänmenostanne. Täällä odotellaan toista lasta (rv 35+4) eli loppusuora häämöttää (toivottavasti pian!).
    Ehdottomasti kiinnostaa mama kuntoon projekti. Jos vaikka saisi vinkkejä omaan palautumiseen ja treenailuun sitten joskus :)

    Ihanaa vauvan tuoksuista arkea teidän perheelle!

    -Anu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anu :) mielettömästi tsemppiä sinne viimeisille viikoille ja kaikkea hyvää tulevaan h-hetkeen <3

      Poista
  10. Hei, olen seuraillut blogiasi jo pidempään ja nyt kun teillä on jo oma pikkuinen kotona pakko kysyä monessakin mediassa esillä ollutta asiaa, nimittäin lapsen vaikutuksesta parisuhteeseen. Meillä mietitään, josko meillekin haikara saisi tulla käymään, kun elämäntilanne sen vihdoin sallisi. Itse kun olen alkanut selailla vauva-aiheisia lehtiä ja nettisivuja, väkisinkin on alkanut hermostuttamaan lapsen vaikutus parisuhteeseen. Meidän parisuhteessamme kaikki on hyvin ja olemme tällä hetkellä onnellisempia kuin koskaan, mutta väkisinkin pistää miettimään nuo kaikki jutut "lapsi tuhoaa avioliiton, seksielämä loppuu kuin seinään, kaikkien tutkimusten mukaan lapsettomat parit ovat onnellisempia" jne, jne. Mitä mieltä itse olet asiasta ja miten teillä on sujunut?

    Onnea koko perheelle pienen prinsessan johdosta! :)

    -Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on tarkoitus postailla mitä pikimiten, muutkin ovat toivoneet että kirjoittaisin asiasta :) Eli pidähän blogia silmällä, toivottavasti tuleva postaus auttaa teitä. Mutta sen verran voin jo sanoa että toki vauva vaikuttaa parisuhteeseen ja uusien roolien omaksuminen voi viedä aikaa mutta mä en ainakaan vaihtaisi tätä pientä perhettä mihinkään <3 Kiitos Jonna !

      Poista
    2. Jes, kiva juttu. Minä jään innolla odottamaan postausta! :)
      -Jonna

      Poista
  11. Odotan innolla, että kerrot lisää kuvauksista kotonanne!! ihana pieni nuppu <3
    Blogiasi olen lukenut pitkään ja nyt aloitin omankin! Meilläkin pidettiin vähän aikaa sitten masu kuvaukset kotona!!
    http://www.niankaannika.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuvat ehti jo unohtua kameraan, jos huomenna saisin ne koneelle ja julkaistua myös täällä :) Ihanaa, pitää tulla tutustumaan sun blogin puolelle ja kasvattamaan masu ikävää ! <3

      Poista
  12. kiinnostaa ehdottomasti lukee myös treenauksesta! itellä kuitenkin sama edessä, kun vauva syntyy ja jälkitarkastus on ohi! nyt vielä odotellaan pientä syntyväks :) tänää rv 33+1

    VastaaPoista
  13. Kiinnostaa tuo treenaus, itellä alkaa samanlainen projekti ihan lähiaikoina :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3