maanantai 25. marraskuuta 2013

Haaste, kurkkaus ruokakassiin !

 
Sain super kivan haasteen, Me llamo blogin Hennalta. Tää menee samaan pakko toteuttaa-kategoriaan Minun merkit-haasteen kanssa ! Ruokajutut on alkaneet viimeaikoina kiinnostamaan entistä enemmän, nyt kun herkuton ruokavalio on kotiutunut meille. Meillä on aina kotona syöty terveellisesti, mutta nyt treenijakson aikana ihan viimeisen päälle, hiilarit on minimissään ja ruokavalio painottuu proteiinipitoisiin ja kasvikunnan tuotteisiin suurimakksi osaksi. Treenijakson vuoksi meidän ruokakassi on aika yksitoikkoinen, samoin viikon ruokalista, ehkä tää olisi ollut kivempi toteuttaa silloin kun syödään "normaalia" kotiruokaa.
 
 
 
 
Kurkistus ruokakassiin - haaste
 
Kuvaa viikon isoimman ostosreissun tuotokset, kerro paljonko rahaa ostoksiin upposi ja vastaa kysymyksiin:
 
1.Mitä teillä todennäköisesti syödään seuraavan viikon aikana ?
2. Mitä ruokaa valmistatte tällä hetkellä useimmiten ?
3.Suunnitteletko etukäteen mitä kaupasta ostetaan, vai meneekö fiilispohjalla ?
4. Takuuvarma ruoka lapsille ?
5. Hyvä ruokavinkki arkeen ?
 
Heitä haaste niille, kenen kauppakassiin haluaisit kurkata !
 
 

 
Niko kävi eilen kaupassa hakemassa täydennystä miltein tyhjään jääkaappiin, ja reissuun upposi hieman reilut 80euroa. Koko viikoksi tämä satsi ei tule riittäämään, keskiviikkona joutuu varmaankin jo jotain hakemaan !
 
1. Meillä syödään seuraavalla viikolla salaatteja, pastaa kanalla tai lihalla, aamupalaksi puuroa ja iltapalaksi marjarahkaa. Sama kaava toistuu joka päivä ! Helppoa. ;)
 
2. Pastaa !
 
3. Ruokalista kirjoitetaan nykyään aina, pysyy perässä mitä jääkaapista uupuu. Silloin kuin ei ollut ruokavalio-ohjeita mentiin lähestulkoon aina fiilispohjalta kauppareissut.
 
4. Meidän Mila ei vielä "ruokaa" syö joten omakohtaista kokemusta ei vielä ihan hirveästi ole, mutta mun 5.luokkalaisille pikkuveljille maistuu aina spaghetti ja jauhelihakastike. Se oli myös mun lempiruoka lapsena ! Varma hitti.
 
5. Kanapasta. Helppo. Nopea. Sovellettava. Mulla on tätä arkiruokaa eniten ikävä, kunnon pastaa, pestoa, fetajuustoa, miniluumutomaatteja, broileria ja puolipurkkia kermaa + mausteet. NAM !
 
 
Mukaan haastan:
 
Laura / Lillalove
Veera / Maitobaari
 
 
 
 
Kuinka paljon teidän taloudessa on viikottaiset ruokakustannukset ? Meillä menee arviolta 150euroa, riippuen viikosta, joskus enemmänkin jos vaikka vaipat ovat lopussa tai pitää ostaa muita isompia juttuja.
 
 
 
 
 
 
 
 


22 kommenttia:

  1. Tuli hyvään saumaan, ollaankin kohta lähössä ruokakauppaan! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos E! Pitää yrittää tehdä tämä joku päivä :)

    VastaaPoista
  3. Millä ohjelmalla muokkaat näitä kuvia ja saat kirjotettuu tollasta kivaa tekstii (kiva fontti) näihin kuvii? Ootko ladannu sen jostai ilmaseks vai pitääkö maksaa? :( HALUUN SAMANLAISEN MUOKKARIN!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Picmonkey.com, eli ihan netissä toimiva ilmainen ohjelma :) saa laajennettua valikoimat pienellä kk-maksulla myös halutessaan ! mutta kivasti on valikoimaa myös ilmaiseksi, suosittelen !

      Poista
  4. "mutta nyt treenijakson aikana ihan viimeisen päälle, hiilarit on minimissään" Silti valmistatte tällä hetkellä useimmiten PASTAA? :D eks pastassa just oo paljon hiilareita? :) Saa korjata jos oon väärässä tai ymmärsin väärin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän tässä ruokavaliossa varmasti vähempi on hiilareita, ku perus suomalaisessa ravitsemussuosituksessa, jossa suositellaan jtn 200-250g hiilaria päivässä.. Tässä veikkaisin olevan jtn 100-150g.

      Poista
    2. No ei kai Essi niin kirjaimellisesti tarkottanut. Eihän se nyt mikään kisadieetti ole. Imettävä äiti kyseessä(?) niin kyllä hiilareita tarvii. Ja muutenkin jos hiilareitq ei juuri saisi niin kyllä elämä menee rankaksi. Pasta-annos päivässä pitää jaksamisesta huolta.

      Poista
    3. Nimenomaan minimissään, kun ottaa huomioon että vielä imetän, ihan hiilaritonta en suosi kyllä muutenkaan. Pastaa syön päivällisellä sen 40g joten se on melko vähän :) mutta nimenomaan auttaa jaksamaan ! ihan pelkillä rehuilla tuskin pärjäisin :D

      Poista
    4. En mä halunnu pahalla sanoa :) ite vaan oon jotenki aina ajatellu, et pasta jätetään ekana pois jos karsitaan hiilareita. Mut siis näinhän se ehdottomasti on, ettei imettävä äiti voi tietenkään karsia kaikkea hiilaria :)

      Poista
    5. En sitä pahalla ottanutkaan, ja sen verran vielä että nyt normaalista poiketen pasta on vaihtunut täysjyvään myös niin silläkin tavalla ns. pienempi paha ;)

      Poista
  5. meil menee n. 50 e viikossa (2 aikuista ja vauva). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, teillä saadaan nitistettyä kyllä melko pieneksi nuo ruokakulut ! :o

      Poista
    2. joinain viikkoina saattaa enemmän mennä, mut alle satasella selvitään hyvinkin :) vaippoja tosin en laskenu tohon viiteenkymppiin. mut tottunu heiman säännöstelemään ja harvoin tulee ostettua mitään valmisjuttuja ja aika usein leivon esim. sämpylää itse. Ja toki säästää myös ku tekee neitoselle soseet itse :)

      Poista
  6. Meillä menee myös varmaan viikossa joku 180e, riippuu vähän! :)

    Kiva haaste, pakko kyyl tehä heti kun kerkee!:D Mulla odottaa myös se minun merkkini-haaste, täytyy joku päivä tehdä ne, ne on niin kivoja!!:) Kiitti! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niin viikosta kiinni, tosin meillä nyt näiden ruokavalioiden ansiosta pysyy aika samassa joka viikko.. mutta silloin kun syödään "normaalisti" niin riippuu niin monesta asiasta, mitä syödään ? herkkuja ? vaippoja ? muuta ylimääräistä ? Kiva, ootan sun postauksia superisti :) Ei mitään <3

      Poista
  7. Meillä menee noin 100 euroo viikossa. :) Syödään aina ihan perusruokaa, eli näitä samoja ruoka-aineita ku tässä sunki ruokavaliossa. Kanaa, lihaa, pastaa, riisiä, rahkaa, ruisleipää,kananmunaa, kasviksia ja salaattia. Niin ne pitää ruokalaskut aika pienenä, kun ei tuu koskaan ostettua mitään ylimäärästä. :) Toki ku kaiken syö täysjyvänä, nii se on hieman kalliimpaa ku ostaa valkosena, mutta riisi on tällähetkellä ainoa jota syödään valkosena, se kun on täysjyvänä iha paskaa. :D Mutta täysjyvä tosiaan maksaa yllättävän paljon. :/ Mutta toisaalta ruokalaskut pysyy kohtuudessa, kun ei koskaan ostele karkkia, valmisruokia jne, niin sitten sillä säästetyllä rahalla ostaakin hyvin aina täysjyvää! =)

    Ollaan syöty tälleen niin kauan ku muistan. Enää ei osaa ees ostaa kaupasta mittää muuta ku näitä perusraaka-aineita. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä helppoo nyt kun ei voi edes ostaa mitään "ylimääräistä" :) joo se on totta että täysjyvät ja esim. laktoosittomat maitotuotteet kasvattaa ruokalaskua.. Tän jakson jälkeen meillä varmaan noudatetaan pääsääntöisesti tällästä ruokavaliota ja kerran viikossa sallitaan sitten myös herkuttelu !

      Poista
    2. Joo.. Meillä mennään just viikot tälleen perusruoalla. Ja sit kerran viikossa syyään kebabbii, pizzaa, hampparii tai subii. On se mukava välillä syyä vähä muutaki, ja niinhän se on, että kun 6 päivää viikosta syö hyvin niin yks päivä ei voi mitenkään kaataa kaikkea, ellei sitte vejä kaksin käsin :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3