tiistai 22. huhtikuuta 2014

Daim-valkosuklaajuustokakku


Viikonloppuna saatiin vieraita sopivasti lauantaina jolloin meillä oli myös herkkupäivä. Siitä sainkin ajatuksen että olisi kiva tehdä jotain hyvää tarjottavaksi kahvin kanssa ihan itse kun siihen on nykyään niin harvoin mahdollisuus. Ensin ajattelin luotto mahgojuustokakkua, sitten kuitenkin ajattelin että se on liian tylsä ja rupesin googlettamaan muita vaihtoehtoja. Kakun täytyi olla yksinkertainen ja helppo valmistaa sillä aikaa tekemiseen ei ollut paljon. Sitten eksyin Hellapoliisin sivuille ja sieltä se löytyi, Daim-valkosuklaajuustokakku oli juuri se mitä olin etsinytkin ! Tämä ohje on lähes tulkoon suora kopio Hellapoliisin kakusta, mutta sokeria käytin puolet vähemmän mitä alkuperäisessä oli. Kakku oli todella makea näinkin !




Daim-valkosuklaajuustokakku

Pohja
200g Dominoja
75g voita tai margarinia sulatettuna
2rkl maitoa/kahvia

Täyte
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100g valkosuklaata
250g vaniljarahkaa/tuorejuustoa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2rkl sitruunamehua
1,5 isoa Daim-patukkaa rouhittuna

Murskaa keksit, sekoit sitten murujen sekaan rasva sekä maito/kahvi. Painele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää sekaan rahka/tuorejuusto. Sulata suklaa ja nostele se sitten täytemassan sekaan, lisää sitruuna ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna hetki jäähtyä. Kaada liivateneste massan sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten yön yli ennen tarjoamista. 
Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi Daimmuruilla ja valkosuklaalla, tai juhlan teeman mukaan !




Kakku onnistui muuten hyvin mutta ulkonäöltään tämä ei ollut mikään kaunotar, pääasia kuitenkin että maku oli hyvä ja että se maistui myös vieraille. Tätä taivaallisen hyvää kakkua tullaan tekemään varmasti uudelleen joku kerta ! Kuvien katsominenkin on jo lähestulkoon suolaa haavoihin, sillä meillä alkoi sunnuntaina 4viikon herkuton jakso. Apua, kuinkahan tän mamin käy nyt kun ollaan totuttu jo viikottaiseen herkkupäivään...






22 kommenttia:

  1. No voi NAM!!!!!:D En kestä!

    Pakko lähtee kauppaan, kiitti vaan Essi! :`D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, nauti nyt kun saat vielä hyvällä omallatunnolla mättää herkkuja ;) pian poksahdat <3 jee !

      Poista
  2. Tuo on iha törkeen hyvää! Oon tehny pari kertaa :). Todellaki suolaa haavoihin, mieki oon herkuttomalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ! Oi, tsemppiä sinne. Tää ensimmäinen vajaa viikko on jo ollu tuskaa kun tietää ettei se herkkupäivä koitakaan lauantaina :D

      Poista
  3. Jee oonkin odottanut tätä reseptiä! Meinasin leipoo tätä lauantain synttäreille! Kuulostaa niin herkullisella ja sillon itekin saa luvan kanssa herkutelle ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, hyvä että pääsee heti testiin :) Et tuu pettymään jos tykkäät juustokakusta, daimista ja makeasta <3

      Poista
  4. Näyttää suussa sulavan hyvältä! :-P

    VastaaPoista
  5. Tarjosin lähes samalla ohjeella tehtyä kakkua juhlissani. Sen kanssa tarjolla oli vadelmamelbaa! :-) Suosittelen testaamaan! Kävivät hyvin yhteen!

    VastaaPoista
  6. Käytitkö itse rahkaa vai tuorejuustoa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kokeilin tällä kertaa rahkaa, kun aina ennen oon tehnyt juustokakut tuorejuustoon :) Hyvin meni näinkin mutta omaan makuun sopisi varmaan vielä paremmin tuo juustoon tehty !

      Poista
  7. Todella herkullisen näköinen kakku. Tulee ihan vesi kielelle. :)
    Pitääkin laittaa ohje talteen, sillä onhan tätä pakko kossain vaiheessa kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä pistämään talteen, helppo ja maukas kakku :)

      Poista
  8. Aivan ihana uusi banneri!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo kiitos, kiva kun huomasit :) ite oon vielä vähän kahden vaiheilla että olisiko se yksinkertainen teksti parempi ?

      Poista
    2. Jätä ihmeessä tämä!:) paljon parempi, niin teidän näköinen :)

      Poista
  9. Oih slurps! Tää resepti ei tosin varsinaisesti tue kesäkiriprojektia :D

    Ensimmäinen postaus aiheen tiimoilta on nyt blogissani, jos haluat käydä kurkkimassa:)

    http://liliesandginger.blogspot.fi/2014/04/project-timmimamman-kesakiri.html

    VastaaPoista
  10. Älä muuta sano :D Siks meillä alkoikin nyt 4viikon herkuton jakso, saa nähä miten käy. Tiukkaa tekee jo nyt :D

    Hei jee, illalla luen sun postauksen ! Nyt täytyy rientää Milan kanssa ulos. Hyvä Nica <3

    VastaaPoista
  11. Kiitos tästä ohjeen jakamisesta. Taidan tehdä tätä tämän viikon me&i-kutsuilleni. :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3