keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Imetys ja painonpudotus & Project Fitmom -kesäkiri 7/8


Aloitin oman painonpudotus projektini jo varsin aikaisin synnytyksen jälkeen ja monet epäilivätkin kuinka imetykseni käy. Epäilijöille totesin vain että laihdutus ei mene imetyksen edelle, jos huolestuttavia merkkejä alkaa ilmetä, maidon tulo ehtyä tai muuta vastaavaa pistetään jarrua projektille. Missään vaiheessa en ollut valmis riskeeraamaan imetystä kroppaprojektini takia.

Luottavaisin mielin lähdin viime lokakuussa tekemään elämäntaparemonttia Mila ollessa 3kuinen. Projekti alkoi melko radikaalilla muutoksella entiseen, 10viikon totaali herkuttomuudella, tiukalla ruokavaliolla ja 4 salitreenillä viikossa. Omassa mielessä totta puhuen myös kävi se että saanko tarpeeksi energiaa kun syön alle 2000kaloria päivässä ja treenaan kovaa ? Maidon tulo kuitenkin jatkui, ehkä jopa yltyi entisestään ja uskon että säännöllisellä syömisellä ja runsaalla veden juonilla on ollut tämä positiivinen vaikutus. 

Projektin aikana olen nauttinut paljon myös teetä, vihreää ja Weledan imetysversiota. BodyCampin FitMom-jakson aikana fitnesstähti Mari Valosaari jakoi tämän tee-vinkin meille treeniryhmässä ja luulen että se on myös osaltaan auttanut minua imetyksen ja painonpudotuksen yhdistämisessä. 


VINKKI ! Tee kannattaa nauttia maito tilkan kera, silloin maitohanat aukeaa kunnolla ! 

Aika mieletöntä ajatella että olen onnistunut täyttämään molemmat tavoitteeni jotka asetin Milan ensimmäsille syntymäpäiville eli imettää vuoden ja pudottaa painoa raskauskilojen lisäksi vähintään 10kiloa. Raskauskilojen jälkeen paino on tippunut jo 13kiloa vaikka tässä olisi vielä kuukauden päivät aikaa painaa hommia. Pakko kai se on heittää itsensä kanssa edes pienet ylä femmat, MÄ TEIN SEN ! Tosin matka on vielä kesken ja uudet tavoitteet on taas ensi kesässä...

VIIKKO #7
Paino: -0,5kg (-3,0kg)
Sentit kropasta: -2cm (-10cm)
Sali/kotitreenit: 2
Lenkit: 2/10km
Ruokailut:  Vapaasti syödään, 5ateriaa päivässä ja sopivan kokoisia annoksia. 
Viikonloppuna myös herkutellaan, mutta ilman ylilyöntejä.

Paino jatkaa tasaista tippumistaan vaikka enää ei veren maku suussa treenata ja vahdata syömisiä. Ehkä se kroppa reagoi näin kivasti kun en enää stressaa painosta tai liikkumisesta, jatkuisipa tää näin koko kesän. Vielä kuitenkin omaan ihannepainoon on matkaa 8kg, joten hommia riittää vielä syksylläkin.

Nyt pyörähtääkin vika viikko käyntiin tätä kiriä. Tavoitteeseen on matkaa 1kg, saa nähdä miten mimmin käy ! Vähän varmaan jäädään alle, mutta ei se mitään, mä oon lomani ansainnut PISTE. Niko on kovasti yrittänyt rohkaista mua viimeisessä kesäkiri-postauksessa jakamaan mun kehityskuvan, muutos on kuulema niin hieno että se kelpaisi jakaa ehdottomasti myös tänne. Itse olen asiasta kuitenkin enemmän kuin epävarma, joten saa nähdä onko musta siihen ja ehdinkö kerätä tarpeeksi rohkeutta ensi viikkoon...

Tsemit kaikille kiriläisille viimeiseen haasteviikkoon !



22 kommenttia:

  1. Oot kyllä hurjan suorituksen tehnyt, onnea siitä! Olis kiva kyllä nähdä ennen ja jälkeen -kuvat, että näkisi ihan konkreettisesti muutoksen. Mitkä sun mitat oli projektin alkaessa ja mitkä nyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susku :) Voi apua, toivottavasti uskallan ! Painoa en tuu varmaan koskaan paljastamaan julkisesti mutta ylimääräistä oli ennen projektin alkua 20kiloa, pituutta mulla on 169cm eli siitä voi jotain päätellä ;)

      Poista
  2. Kehityskuvia kehiin Essi!!! ♡♡

    VastaaPoista
  3. Oot sä melkonen mimmi! Nostan sulle hattua! Mun fitmomhan jäi sillon tammikuus vähä kesken ku tulin paksuksi mut niillä opeilla yritetty ruokapuolella jatkaa :) eikä onneks vielä oo paino ihan älyttömästi noussutkaan :)

    Muutoskuvia ootellessa, voit todellakin ylpeänä ne laittaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Hanne, kiitos <3 Voi vitsi, toivottavasti siellä on raskaus sujunut hyvin, pian teillä on taas uusi pieni ! Tsemppiä jatkoon :)

      O ou, kai mun on pakko ylitttää itseni ja laittaa jotain kuvia, ne ennen kuvat vaan on niin karseita :D

      Poista
  4. Näytät jo niin kovin pieneltä, että saanko udella painoa/pituuttasi? Tai jollet niitä halua kertoa, niin painoindeksiäsi? Jos vielä 8kg meinaat tiputtaa, niin jääkö sinusta mitään jäljelle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi voi ei kai kuvat voi niin vääristää, kyllä sitä ylimäärästä lölleröä tässä kropassa vielä on liikaa ;) Painoa tuskin tuun paljastaa ikinä julkisesti, on itselle vielä niin kovin arka paikka, mutta projektiin lähtiessä ylimäärästä oli noin 20kg ja pituutta mulla on 169cm eli siitä voi jotain päätellä ;)

      Poista
  5. Kyllä mä suosittelen jakamaan ennen ja jälkeen kuvat täällä, itsellä ainakin se motivoi vähän lisää, ja tuli hyvä fiilis kun sen uskalsi tehdä. + positiiviset kommentit tuntuu hiton hyvälle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra rohkaisusta, pitää hieman miettiä vielä millaisia kuvia tohtii laittaa mutta eiköhän ens keskiviikkona tänne jotain tuu ;)

      Poista
  6. Vitsit sä jaksat! Mahtavaa! Itellä vähän toi kiri saanu hölläystä.. Ja ihmeessä muutoskuvaa meille!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa tuntuu siltä kun viime viikolla ei ois tehnyt juuri mitään :D kai noi kotijumpat ja vaunulenkit alkaa olla jo sen verran rutiinia. No mutta Henni, sä kasvatat masussas uutta elämää, anna itsellesi armoa <3

      Poista
  7. Hei noin hienot tulokset pitää jakaa, eli kuvat vaan kehiin! Oot onnistunu kyllä niin hienosti, ettei voi kuin ihailla<3 Missä minun tahdonvoima tuollaiseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIIIIITOS <3 Kai se on pakko rohkaistua ja jotain tänne laittaa, ehkä sitä osaisi itsekkin olla vielä iloisempi tästä muutoksesta kun sen saa jakaa teidän kanssa :)

      Poista
  8. Moi! Ajattelitko lopettaa imetyksen kerralla vai pikku hiljaa vähentämällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuhiljaa vähennellään kun aletaan maistella normi maitoa, yösyöttöjä aletaan jättämään juuri pois :)

      Poista
  9. Olis tosi hienoa nähdä sun kehityskuva, saan näistä sun postauksista niin tajuttomasti motivaatiota :)
    Kuinka usein juot tota imetysteetä ja mistä sitä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua että mun jutuilla on motivoiva vaikutus, se antaa potkua myös omaan projektiin ja on ihan parasta kun saa jakaa omat onnistumiset ja alamäetkin teidän kanssa :) Imetysteetä juon aina kun muistan, mutta vähintään pari kertaa viikossa ! Sitä saa luontaistuotekaupoista ja netistä tilattua esim. Fitnesstukusta :)

      Poista
    2. Pitääpä käydä hakemassa sitä! ;)

      Poista
  10. Olipas kannustava lukea sun tekstiä ja että sulla on menny noin hyvin imetyksen ja painonpudotuksen yhdistäminen! Täällä elelen viimeisiä raskauspäiviä/viikkoja, ja mielessä on yhtäkkiä alkanu pyöriä jo elämä synnytyksen jälkeen. Itselläni edessä ainakin sokerivieroitus ja ruokavalion terveystsekkaus. Loppukesästä kattelen, tarttisko tehdä vielä jotain radikaalimpaa, että paino putoaa ja lihakset säilyy/kasvaa. Oikein paljon tsemppiä sulle myös jatkossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että sait hyvää fiilistä ja uskoa mun tekstistä omaan prokkikseen sitten tulevaisuudessa :) Mutta muistahan nyt nauttia vielä loppu metreistä masun kanssa, sitä saattaa tulla äkkiä ikävä. Nimimerkillä. kokemusta on ;) Kaikkea hyvää loppu raskauteen <3

      Poista
  11. Hei.
    Olen imettävä äiti. Lapseni on nyt 1 kk ja 1 vko. Haluaisin tietää, miten onnistuit täysimetyksen ja salitreenin yhistämisessä? Olen aloittanut personal trainerin tekemällä ruokavaliolla (koulutuksen saanut PT, jonka ruokavalio mulla), mutta en tiedä, miten pääsisin treenaamaan, kun vauva tuntuu hengaavan koko ajan rinnalla. Haluaisin todella tietää, miten onnistuit! Mulla on pudotettavana 9 raskauskiloa ja mielellään pari vielä sen päälle.
    Olitko koko laihdutuksen ajan mukana tässä "kampanjassa"?
    Terveisin sivustolle eksyny -Sumppi

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3