keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Lomapläänejä ?


Parin viikon päästä koittaa meidän perheen toinen yhteinen lomajakso, kun saadaan omia taas viikoksi isi kokonaan. Ihan huippua ! Ensimmäinen viikko meni melko tylsästi kesäkuun lopussa, kelit olivat kylmät ja sateiset joten ei jaksettu keksiä mitään kummia. Kotoiltiin ja mökkeiltiin, siinäpä se. No joo käytiinhän me Kuopion Matkuksessa päiväreissulla, mutta ei sitä lasketa. Nyt tulevalla lomalla on tarkoitus keksiä jotain "suurempaa" ja lähteä ainakin pariksi yöksi pois kotoa. Todennäköisesti etelään, tosin ihan täällä kotisuomessa, ehkä pyörähdetään myös Tampesterissa ? Ollaan haudottu suunnittelmia tässä viime päivinä ja ajattelin koota niistä listan, jotta pysyisin itsekin perässä riittääkö meillä kaikkeen aika ? Viikossa kun on vain rajallinen määrä päiviä.






1. Helsinki - Stadissa olisi ehkä vähän liikaakin tehtävää ja ihmisiä nähtävänä. Parin yön reissulle saa taas varmasti laatia minuuttiaikataulun jotta kaikki ihmiset ja paikat tulee kierrettyä. Ehdottomiin nähtävyyksiin ollaan valittu tänä vuonna Korkeasaari ja Suomenlinna, jos vain kelit sattuvat suosimaan. Lintsi jätetään tuleville vuosille, sen päälle pikkumimmi ei vielä kovin paljoa ymmärrä.




2. Päiväristeily Tukholmaan - Tää on vähän kiikun kaakun, lähdetäänkö risteilemään perheenä nyt kesällä vai vasta syksyllä Nikon kanssa aivan kahdestaan. Käytiin Tukholmassa sinä kesänä kun tapasimme ja haluaisimme tehdä siitä joka kesäisen perinteen, saa nähdä kuinka käy ? Mielenkiintoista olisi kokea millaista laivamatkailu pienen pirpanan kanssa olisi ja muutenkin tutustua tarjontaan, millaisia palveluita laivayhtiöillä on juuri lapsiperheille ?




3. Asuntomessut - Ihanaa että messut ovat tänä kesänä Jyväskylässä. Kärsin jatkuvasta pesänrakennuskuumeesta, vaikka ollaan pistetty tänä keväänä koti lähes täysin uuteen uskoon ! Ihan käsittämätöntä. Lomaviikolla aiotaan pyörähtää myös vihdoin tsekkaamassa asuntomessujen tarjonta läpi. Tosin olen lukenut jo monesta blogista kaiken hypetyksen moneen kertaan, saa nähdä jääkö reissulta mitään uutta käteen.




4. Ysitien Lemmikki - Jos jostain syystä ei Korkeasaareen päästä, niin sitten pyörähdetään varmasti Ysitien Lemmikissä. Tämä idylinen kotieläinpuisto on vain 20minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Veikkaan että siellä olisi Milan ikäiselle lapselle juuri sopivasti nähtävää ja ihmeteltävää.




5. Tampere - Tampereen kylpylä houkuttelisi mua kovasti, oikea totaali rentoutuminen voisi olla enemmän kuin paikallaan. Samalla tietysti voisi kahlata läpi Idea Parkin, Ikean ja Särkänniemen ?




6. Mökkeily - Tää on vain puhdasta extraa jos lomalla jää aikaa ja etenkin jos aurinko paistaa. Haluan ehdottomasti hurauttaa mökille nauttimaan kesästä yöksi tai pariksi. Tää lämpö ja valo on taas pian ohi ja kotona ehtii viettää talven koittaessa ihan tarpeeksi aikaa. Pakko siis saada tästä kesästä vielä kaikki irti !





Kaikista parasta tietysti olisi ehtiä toteuttaa nää kaikki suunnitelmat, aika vaan taitaa loppua kesken jossain vaiheessa ? Tosin kotona aiotaan olla mahdollisiman vähän tällä lomalla. Haluaisin kuulla teidän lukijoiden lomatärppejä vielä ? Etenkin mihin kannattaa suunnata 1-vuotiaan pienen kanssa ? Mistä teidän naperot ovat nauttineet ja saaneet eniten irti ?




32 kommenttia:

  1. Ähtärin eläinpuisto! :)

    VastaaPoista
  2. Me käytiin viime kesänä Korkeasaaressa ja Ähtärissä (mini oli silloin 1v), tykkäsi jo silloin kovasti katsella eläimiä. Eli eläinpuistoja suosittelen :) Päivä Tukholmassa risteilyllä ollaan käyty joka kesä ja se on kans helppo ja mukava reissu pienen kanssa (Siljalla on kesäisin Muumi teema laivoilla).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä veikkaan myös että Mila pitäisi eläimistä kovasti ! :) Tuo risteily alkoi mietityttämään sen puolesta että ilmeisesti noin pienellä lapsellakin täytyy olla passi jo, ja me ei olla sitä vielä hankittu. Mitenkä teidän reissulla se meni, oliko teillä minillä jo passi ?

      Poista
  3. Milan ikäiselle voisi olla nähtävää myös ns. toisella suunnalla Suomea :) Puuhapuisto veijari (ainakin hetkiä blogista kävivät) ja toinen idis on ähtärin eläinpuisto :) Lähellä olisi myös Tuurin kyläkauppa shoppailuja varten... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Ähtäri voisi olla kyllä tosi kiva, samoin Veijari :) Niihin riittäisi vielä ihan päiväreissu ! Kiitos vinkeistä.

      Poista
  4. Me käytiin 1v kanssa viime kesänä mökkeilemässä, Ähtärin eläinpuistossa, Tuurin kyläkaupassa shoppailemassa, Särkänniemessä sekä Turkissa viikon aurinkolomalle. Sekä tietysti Muumimaailmassa jonka lähellä asutaan.

    Särkänniemi oli kallis siihen nähden ettei siellä ollut kun eläinpuisto, delfinaario ja pari laitetta missä meidän mimmi kävi. Jätetään uusintakierros siis suosiolla parin vuoden päähän kun tyttö on 4v.

    Ähtärin eläinpuisto oli tosi kiva, suosittelen! Myös mökkeily ja taattu varma aurinkoloma etelässä oli ihania. Muumimaailma oli myös 1 vuotiaan hitti kun sai vapaana tepastella menemään ja silitellä muumeja :)

    Tänä kesänä ollaan käyty 2-vuotiaan kanssa puuhamaassa sekä suunnataan vielä myöhemmin Ikaalisiin (kylpylään sekä titinallen taloon). Muumimaailmassa tulee varmaan myös käytyä kun on lähellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi teillä on ollut oikein vauhdikas kesä kun olette noin paljon päässeet tekemään, ihanalta kuulostaa ! Nythän särkästä on lähtenyt kuulema ne puistomaksut pois, eli pääsee sisään ilman että on pakko ostaa ranneke ? Näin olen kuullut :) Mutta onhan siellä isommille enemmän. Tuo Ähtäri meni nyt kyllä vakavaan harkintaan, niin moni sitä suosittelee ! Muumit tullaan katsomaan ensi kesänä !

      Ihanaa loppekesää teille <3

      Poista
    2. Juu, Särkänniemeen on ilmainen sisäänpääsy mikä on tosi kiva! :) Siellä on kans se Koiramäki, missä on kaikkia eläimiä, mm. lehmiä, possuja, lampaita, poneja, lintuja ym ym.. Meidän 1-v ainakin tykkäs katella niitä :) Se makso 15€ per aikuinen.

      Mukavaa kesää koko perheelle!

      Poista
    3. Voi vitsi, nyt alkaa olla jo liikaa kivoja paikkoja minne olis päästävä.. miten osataankaan valita ?? :D

      Kiitos <3 ja samoin !

      Poista
  5. Mä olin Korkeasaaressa 1-vuotiaan poikani ja ystäväpariskuntani kanssa. Olin innoissani reissusta, mutta poika ei viihtynyt lainkaan. Jatkuva rattaissa istuminen ei ollut kivaa eikä hän ymmärtänyt vielä eläimistä. Aurinkoisena päivänä eläimet olivat myöskin piilossa. Toki lapset on yksilöllisiä, toiset pienet saattavat viihtyä :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi hö, onhan siinä tosiaan tuo riski ettei viihdy rattaissa :/ Mutta luulen että meidän mimmi viihtyy jos pääsee välillä tepastelemaan myös vapaasti ja välillä iskän olkapäille kattelemaan meininkejä :D

      Poista
  6. Ihania suunnitelmia teillä! Meillä alkaa myös loma viikon päästä ja tehdään parhaillaan kuumeisesti suunnitelmia...

    Me oltiin viikonloppuna Tampereella. Asuttiin Koskikadun Cumuluksessa. Siinä vastapäätä oli aivan ihana leikkipuisto. Siis niin ihana, että olisin voinut viettää siellä pikkuneidin kanssa koko päivänä. Jos teillä on Tampereella aikaa, niin käykäähän tekin testaamassa:) Ja Bar Burritosta kirjoittelin blogiinkin, siellä oli aivan ihania burritoja;) Sekin sijaitsee ihan keskustassa, siinä torin vieressä.

    Loman suunnittelu on kyllä yksi loman kohokohdista;)

    http://liliesandginger.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen puiston nimi on Pikku kakkosen-puisto, aivan ihana!! Ja sijaitsee tosiaan ihan keskustassa :)

      T. Tamperelainen mama

      Poista
    2. Oi kuulostaa ihanalta Nica, mä tykkään muutenkin niin paljon Tampereesta kaupunkina erityisesti kesällä <3 Pakko siis päästä.

      Pikku kakkosen-puisto menee heti TO DO-listalle ;)

      Poista
  7. Meillä Aapo on ollut nyt kohta 4 vkoa lomalla ja innolla odotan että se palaa ensiviikolla töihin :D Ai että oon kamala :D Haha!

    En suosittele ysitien lemmikkiä, me käytiin sielä viime viikolla ensimmäistä kertaa ja itselle jäi vain surkumieli siitä paikasta, jotenkin niin tosi.. Noh, näet jos olet menossa. :D Minulta, Nealta ja Aapolta se maksoi yhteensä 25e, ja tuolla rahalla olisi saanut jo paljon enemmän irti vaikkapa Nokkakiven Huvipuistosta, joka on vain parin kilometrin päässä tuosta ysitienlemmikistä. :) Meidän Nepu ainakin tykkäs olla tuola Nokkiksessa, sielä on paljon kaikkea just tollasille pienille! Karusellejä, narunvetoa, mörkömetsä jne.. Kandee käyvä ees tsekkaa! Puistoalue on ilmainen, laitteet maksaa muistaakseni kertalippu 3 tai 4 euroa. On pieniä kahvilakojuja yms. Ja Laukaanhovilla on myös uusi aivan ihana sisustuskauppa! ja karkkikauppa.. :D

    Nea oli eilen papan kanssa Mikkelissä Visulahdessa ja pappa kertoi että typy viihtyi tosi hyvin- Oli isoa uima-allasta ja paaaaaljon kaikenlaista ihmeteltävää, pomppulinnoja, liukumäkiä yms. Alle 3-vuotiaat pääsee ilmaiseksi :) Itse oon käynyt sielä joskus lapsena joten en osaa sanoa millaista sielä olisi nyt. :D

    Etteköhän te jotain hauskaa keksi, toivotan teille kivaa lomaa jo näin etukäteen <3

    Ps- mää tahtoisin lähtee Nepun kanssa justiinki laivalle, se vois olla kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpö höpö, et sä mitään hirvee oo :D Kyllä muakin varmaan rupeis nyppii jo jos Niko olis kotona noin kauan :DD

      Ihana kun tulit kertoon teidän fiiliksistä, menee raksi sen kohdalle. Ei oo kiva mennä pettymään jos se tosiaan on noin "turha" paikka, etenkin kun meidän lomassa on vaan 7päiväää niin tyhmää jos yks menee hukkaan huonon paikan takia. Visulahti on ihana paikka, oon itekin käyny siellä nuorempana ! Se kuitenkin varmaan jää ens kesiin :)

      Kiitos Mia <3 nyt loppukesästä meidän on PAKKO nähdä !!

      Poista
  8. Ihanan kuuloisia suunnitelmia. :)

    Me käytiin lasten kanssa kesäkuussa Ähtärissä ja yksivuotias oli kyllä niin innoissaan eläimistä. Jaksoi hyvin koko kierroksen johon kului evästaukoineen reilu pari tuntia. :)

    http://aitijamelukylanlapset.blogspot.fi/ Tervetuloa meitä seuraamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkohan meidän on varmaan tonne Ähtäriin lähteä kun kaikki sitä hehkuttaa :D Kiitos Terhi, tuun mielelläni seuraamaan teidän metkuja :)

      Poista
  9. Käytiin avokin kanssa joskus kaksin ysitien lemmikissä ja jäi vaan paha mieli. Eläimistä jäi mieleen vain "karvaiset lehmät" :D ja kulkeminen siellä oli aikuisellekkin hankalaa, polut mutaisia jne. Suosittelen ennemmin Lievestuoreella sijaitsevaa kotieläinpihaa, edullinen ja rauhallinen paikka. Eläimet niitä perus kotieläimiä mut osaa sai ihan rapsutella ja mukana ollut siskontyttö ainakin viihtyi! Samalla reissulla käy sit edellisen mainitsemassa Nokkakiven huvipuistossa pyörähtämässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kokemuksista, ei oo ilmeisesti kovin monelle jäänyt ysitiestä hyvä fiilis :/ harmi, joskus lapsena itse tykkäsin paikasta ja käytiin siellä melkein joka kesä. Pitääkin tohon kotieläinpihaan tutustua tarkemmin :)

      Poista
  10. Ysitien lemmikissä käytiin viime kesänä ja alkoi vaan tekeen tosi pahaa kun siellä vierailtiin... Tosi ränsistynyt ja jotenkin rähjäisen oloinen paikka, ei mennä enää toista kertaa... Ähtäri parempi, ja Saarijärvellä puuhapuisto veijari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :/ harmi juttu että sille paikalle on käynyt noin. Ähtäri saa korvata ysitien !

      Poista
  11. Miksi ei voisi mennä linnanmäelle !? Saahan siellä mennä vanhemmat laitteisiin mukaan. Miksi ei saisi sieltä
    Irti mitään? Varmasti saisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti saisi joo, mutta miellän kuitenkin sen vähän isompien lasten paikaksi :) Katsotaan jos Helsinkiin päädymme pyörähdämmekö ehkä sielläkin ? kuka tietää..

      Poista
  12. Me käytii tänä kesänä Hugen kanssa korkeesaaressa, mut mun mielestä oli kyllä aika turha reissu. Mä ite pelkään niitä lintuja, siis niitä hanhia ja olin pelko perseessä siellä kokoajan ku niitä oli ihan hulluna siellä! :D Ja sillon sattu olee viel aika kuuma ilma ku oltiin ni kaikki eläimet melkei oli jossai varjossa loikoilee, ja sit rupeski sataa ja lhettii pois :/ Ja ei Hugo kyllä oikei ees tajunnu katella niitä eläimiä ku ne tosiaa oli siellä häkeissää, eikä sillei siinä lähellä. Ja ainaki ku me käytii kesäkuun alussa ni siellä oli jotain remppaaki meneillää ja sen takia oli osa häkeistäkin tyhjillää..
    Mut kanttii ottaa selvää enempi jos ootte sinne menossa :)
    Ja tosiaa käytii just viime viikolla Hugon kaa lintsilläki ni seki oli kyllä iha hukka reissu, raasu pelkäs iha hulluna laitteissa ja tärisi vaan :D mitä nyt kahessa siis loppupeleissä käytiin. Mut ei kyllä nauttinu yhtää siitä :D ens vuonna mennää sit toivottavasti paremmalla menestyksellä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Huge pieni <3 menny vähän kesäreissut pipariksi :/ No ehkä niistä oppii nauttimaan sitten vähän isompana poikana, esim. just ensi vuonna ! Ehkä Korkeasaareen kannattaa sitten mennä vähän pilvisempänä päivänä :)

      Poista
  13. Me yövyttiin kans Tampereen koskikadun cumuluksessa ja sen vastapäätä oleva pilkukakkosen leikkipuisto oli aivan ihana. Typy oli ihan innoissaaa. Ja itsessään cumuluksen leikkipaikka oli kiva. Harmi vaa et tää mamma sairastu heti ekana iltana, ni meni reissu vähä pielee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, mä luinkin Facebookista että teidän reissu ei menny ihan niin ku piti, harmi homma. Toivottavasti ootte jo terveitää <3 Jos Tampereelle eksytään niin on pakko käydä tsekkaa toi puisto !

      Poista
  14. Tampereen kylpylää suosittelen ehdottomasti pienen kanssa! Koiramäki kans ihana, mut ite hu ipuisto ihan turha, ei siellä uskalla laskea lasta leikkimään kun jää jalkoihin eikä laitteisiin ettei tipu. Meillä ei oikein totella kieltoja :D ja sit isommissa laitteissa luulen että poikia pelottaisi :/ mut eläinpuistot varmasti ihan huippujuttu!

    Ja asuntomessut!!! Ihanatihanat!!! Mut ehkä menisin ilman lapsia ens kerralla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon käynyt itse pari kertaa siellä lapsena, ja hyvät muistot on jääneet kylpylästä :) Siksi se mua kiinnostais, sais nyt viedä sinne oman pienen. Hei kiitos vinkeistä, me itseasiassa varmaan laitetaankin Mila messujen ajaksi mummolaan niin saadaan Nikon kanssa rauhassa kiertää ! :)

      Poista
  15. Tukholman risteilylle ei tarvi passia :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3