maanantai 17. kesäkuuta 2013

Vauva missä viivyt ?

 
Raskaus. Hormoonit. Yliaika. Kuinka hassulta saattaa kuulostaakkaan, mutta tunnen olevani jollain oudolla tavalla epäonnistunut ? Miksi vauva on vielä masussa eikä meidän kainalossa ? Miksi vauva ei halua tulla jo meidän luo ? En ollut lainkaan varautunut tähän, vielä juhannusviikolla ollaan tiukasti yhdessä paketissa. Tämä tilanne ei ollut käynyt pienessä mielessäkään, koko raskauden oli niin vahva tunne siitä että Nuppu tulee ennen laskettua. Toivottavasti nämäkin fiilikset voi pistää hormoonien piikkiin ?
 
Raskainta yliajalla olemisessa on se että ihmiset kyselevät joka päivä että joko joko ? Ihanaa että on välittäviä ihmisiä paljon ympärillä, mutta kyllä se on suorastaan ärsyttävää olla joka päivä vastaamassa moniin kysymyksiin omista tuntemuksista ja siitä että onko mitään alkanut tapahtua. Ymmärrän täysin että moni meidän läheisistä odottaa Nuppua lähes yhtälailla mitä minä ja Niko, ja kyselevät malttamattomuuttaan. Hyvänä esimerkkinä oma äitini, joka päivä toistuu samat kysymykset vaikka hän tasantarkkaan tietää että me kyllä ilmoitetaan kun jotain alkaa OIKEASTI tapahtumaan. Luonnollista toimintaa, joskus tulevaisuudessa syyllistyn varmasti samaan itsekkin kun lapsenlapsia odotetaan syntyväksi. Mutta tosiaan, yllättävän raskasta se on joka päivä toistaa samat sanat ihmisille; ei mitään uutta, ei vauvaa vielä.
 
Viime yönä valvoin ensimmäistä kertaa ihan kunnolla supistuksien kanssa. Eilen oli todella rauhallinen päivä masussa, Nuppu ei riekkunut juuri lainkaan ja ehdinkin jo hieman illalla huolestua. Puolenyön aikaan kaikki muuttui, Nuppu aloitti iltajumpat jonka seurauksena alkoi supistella, jopa 5min välein mutta ei edelleenkään kovin kipeästi. Supistelu piti mut hereillä 3 asti, ja pieni toivon kipinä siinä taas ehti herätä. Kipinä palaa edelleen sillä supistukset jatkuivat vielä aamullakin ja pienen liikkeet tuntuvat jo pelottavan alhaalla. Saa nähdä saadaanko sittenkin Nuppu juhannukseksi maailmaan ?
 
Väsynyt ja YLIKYPSÄ mama.
 
Ainiin kysymys synnyttäneille lukijoille, onko kokemusta siitä että lisääntyykö närästys synnytyksen lähestyessä ? Täällä nimittäin närästys oli jo monta viikkoa lähes kokonaan poissa, mutta nyt parina viime päivänä kurkkua on korventanut todella inhottavasti.
 
Kiitos kaikille ihanille kommenteista ja tsempeistä ! Huippua että niin moni myötäelää ja jännittää meidän kanssa.
 
 
Essi
 


59 kommenttia:

  1. Voi ei, tiedän ton olotilan niin hyvin, meidän minu tuli viikolla 42+0 :( mua ainakin ärsytti hirveesti kun kaikki, lapsettomatkin, sano semmosia itsestäänselviä mukamas-lohduttavia juttuja, esim. "hehheh, ei sinne yksikään vauva oo jäänyt", "kyllä se sieltä tulee", "jaksat vaan loppurutistuksen" jne. Joo, tottakai tulee, mutta kun TULIS JO! Tsemppiä sulle hirveesti! ♥ ja kyllä, närästys lisäänty ainakin täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten tuttuja kysymyksiä! Parhaita oli käynnistys vinkit mitä sateli ei synnyttäneiltä ! :D pinna oli kyllä joo kireellä. Meidän poika synty 42+1 kahen vuorokauden käynnistelyjen jälkeen, joten iha paristi sain vastailla noihin :D

      Poista
    2. Juu ilmeisesti tää on niin tuttu juttu jokaiselle joka on "kärsinyt" yliajalla :D mut kai se on vaan jostain revittävä jo vähän huumoria tähän touhuun, eihän ne ihmiset tosiaan pahalla kysele :) Kiiitos <3

      Poista
  2. Täällä toinen yliaikainen. Laskettuaika oli perjantaina. Mulla on niin samat fiilikset kuin sulla. Ei millään jaksais odottaa, eikä vastailla joko joko- kysymyksiin. Tsemppiä loppuun, eiköhän meidätkin pian palkita :)
    -Heljuska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se laskettupäivä vaan menettää merkityksensä kun se menee ohi ! Jaksamisia ja tsemppejä myös sinne Heljuska <3 ellei siellä olla jo poksahdettu !

      Poista
  3. Mä oon ainakin syyllinen, oooon niin yli innoissani teiän beibistä!! <3 <3 pus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedetään, ja tekin tiedätte etten mä pahalla tätä kirjoittanu <3 Pusuja !

      Poista
  4. voi että, kaikki sympatiat on sun puolella nyt! ei ole tarkoitus kääntää veistä haavassa, mutta meille prinsessa putkahti keskiviikkona, eilen olisi siis ollut laskettu aika. itse olin jo siinä vaiheessa todella kypsä ja nimenomaan noihin KYSYMYKSIIN! ei-niin-hauskaa oli myös se että ne kysymykset jatkuivat synnärillä eli he jotka tiesivät synnytyksen alkaneen laittoivat tekstareita pitkin päivää tyyliin "joko ponnistat, jokojokojoko?". niinkuin en ilmoittaisi kunhan vauva on maailmassa :O no mutta mulla ei ollut minkäänlaisia ennakkotuntemuksia, yhtäkkiä vauva vain päätti alkaa syntymään eli toivoa on!! TSEMPPIÄ (vaikka ton sanan kuuleminen on varmaan jo yhtä ärsyttävää kuin sen JOKO:n... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ! ja tuhannesti onnea pienestä prinsessasta <3

      Ja juu tuon kyselemisen takia oon tosissani miettinyt jopa sellaista vaihtoehtoa että ilmoitetaan ihmisille vasta sitten kun pieni on maailmassa. Mutta toisaalta en tiedä onko meistä siihenkään :D

      Kiitos tsempeistä, ne tulee vielä tarpeeseen :)

      Poista
  5. Meilläki tyttö synty rv41+0 ja toi epäonnistumisen tunne on tuttu. Tossa olotilassa kun olin, nii ei kyllä kukaan onnistunu lohduttamaan mitenkää ja EI SE OO MAHDOLLISTA NUKKUA VARASTOON tai nauttia överi-isosta mahasta! Ja HUOH olin varma et oon eka jolla se lapsi jää sinne mahaan!!!!! Tsemppiä sulle!!!<3<3<3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tuo epäonnistumisen tunne ei oo mitenkään ihmeellinen, on se kyllä jännä millaisen tunne skaalan sitä onkaan saanut kokea läpi raskauden aikana ! mikään ei kyllä enää tän jälkeen yllätä :D Kiitos Piu <3

      Poista
  6. Veikkasin muute et teijä vauva syntyy 18. pvä, toivottavasti olin oikeessa ;D

    VastaaPoista
  7. meillä synty 42+1.. oli pitkä aika odotella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, voin vain kuvitella ! Mutta niin se pitkä odotuskin vain palkitaan :)

      Poista
  8. Meillä meni toinen lapsista parilla päivällä yli LA :) Jokapäiväiset kysymykset oli rasittavia mutta myös odotettavissa. Mulla kävi niin että juurikun lakkasin ajattelemasta että syntyis nyt niin synnytys käynnistyi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin odotettujahan nuo kyselyt olivat, mutta se miten raskasta niihin on vastata päivittäin yllätti :) täälläkin kovasti yritetty tuota ajattelemattomuutta, vielä kuitenkin siinä onnistumatta :D

      Poista
  9. Meillä kans esikoinen synty 41+2 eli kyllähän se melko monella se ensimmäinen menee yliaikaiseksi, mutta eipä sitä muiden joko joko kyselyä tartte viikkotolkulla sietää kun sitten kuitenkin käynnistetään viimeistään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, mutta jotenkin sitä ei osannut omalle kohdalle siltikään ajatella.. hassua :D Helpottavaa tosiaan kuitenkin se ettei tää loputtomiin kestä, ensi viikolla meitä kuitenkin viimeistään on jo kolme :)

      Poista
  10. Toivon suuresti että pääset pian tosi toimiin ! <3 Meidän pikkunen tuli maailmaan 41+0 ja se odottaminen.. no, täysin perseestä! Epäonnistumisen tunne katoaa kyllä, viimeistään synnytyshuoneessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janika <3 ylihuomenna meilläkin täyttyy sitten tuo 41+0 jos ei ala pian tapahtumaan !

      Poista
  11. Itellä palo tosi pahasti kiinni kaikkiin "joko joko joko" -kyselijöihin, oma äitinihän soitteli joka ikinen päivä kolmen viikon ajan useasti päivässä vain kysyäkseen että joko ollaan synnärillä. Mua ärsytti ihan yhtä paljon myös kaikkien "kerrot sit heti kun lähette synnärille" -pyynnöt. Yhtään ei saanut olla rauhassa. Viimeisen viikon aikana porukka alko jo soittelee miehellekkin että joko ollaan synnärillä, se meni mun mielestä ehkä hippasen liian pitkälle. Muistan että olin salaa tosi pettynyt kun poika ei syntynyt laskettuna aikana vaan pari päivää myöhemmin, vaikka se on toosi harvinaista syntyä laskettuna niin silti sitä jotenkin oletin että kyllä se siihen mennessä sieltä on pihalle tullut. joopa joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi voi, nää yli innokkaat tulevat mummit taitaa olla melkoisen yleisiä :D Juu noita pyyntöjä on meillekkin sadellut, en oo kyllä muille lupaillut kun perheille ilmottaa. Eihän sitä tiedä mikä se tilanne on kun lähtö tulee, onko siinä muka päällimäisenä ajatus että laitetaanpa kaikille kavereille ja tutuillekkin viestiä että lähtö tuli, tuskinpa vain ? :o

      Poista
  12. Mullakin palo hermot siihen jokojoko kyselyyn, vaikka meidän neiti tulikin jo sillon 38+3... mutta ku se kysely alko jo rv 36 tienoilla... :D
    '
    Mulla kyllä närästeli pari päivää ennen synnytystä... Ruokahalu kasvo ihan hirmusesti myös, mut samalla oli vähä semmonen etova olo koko ajan. Meillä ei kyllä neitin liikkeet kauheena hidastunu/hiljentyny ennen syntymää, joten ei pitäny paikkansa se että vauvan liikkeet hiljenee ennen synnytystä... :)

    Mutta jospa pian rupeis tapahtuu, lupaavaa kyllä että on noinkin supistellut jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu täällä on tosiaan närästellyt muutaman päivän ja sitä ennen oli kauan poissa :) saa nähä enteileekö jotain.. meidän Nuppu on kyllä rauhoittunut jo melkoisesti, mytke alkaa vasta illalla ja päivät menee tosi iisisti !

      Poista
  13. hihii relax essi :) aika tosi monella ekaa oottavalla mennään "yliajalle" ja mullekin sanottiin Kiiasta että joo lähtö tulee 38+ ihan varmasti, arvaa vaan oliko pitkät 4viikkoa ootella sinne rv 42+0 ku neiti suvaitsi alkaa sovittuna käynnistyspäivänä ilmotteleen itsestään (ei sentään tarttennu käynnistää) :D nauti(nauttikaa) ihan oikeasti vielä tää loppuaika siitä kaksinkeskisestä ja omasta ajasta, tiiän senki että tossa vaiheessa on jo niin kauhee hinku saada se vauva viereen masusta ja se on ihan tyhmää ku kaikki toitottaa tota samaa :D mutta, hän tulee kun on hän tulee :) Ja aina ne on sen "valmiimpia" tähän maailmaan mitä pidempään masussa ovat :) (helpottaa käsittelyä ym.) Tsemppiä loppurutistukseen!!! se on enikeis alle 2viikkoa enää :D

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on yhtä vuoristorataa, toisena hetkenä ei oo mitään ongelmaa ja nautin vielä rauhasta ja kiireettöyydestä mutta pian se epätoivo taas iskee kuin kirkkaalta taivaalta :D hassua. Sponttaania synnytystä mä eniten myös toivon ettei käynnistyshommiin tarvis alkaa vaikka mentäiski vielä viikko kokonaisena.. Kiitos tsempeistä <3

      Poista
  14. mulla oli ihan SAMAT fiilikset, kun sulla.. varsinkin silloin joka päivä lasketun ajan jälkeen...
    Mutta nyt kun vauva on tässä ja syntyi 41+2 viikoilla niin oli hyvä että vauva viihtyi pidempään masussa ja on tää vauvan kanssa elämä sellasta, että ei tahdo riittää aika mihinkään, huomaatte sen kyllä sitten ;) Närästys paheni mullakin lopussa, ei auttanu muu kun ottaa närästyslääkettä ahkerasti, suosittelen Ranixal- lääkettä närästykseen, toimi mulla! tsemppiä vielä loppuun, kyllä se vauva sieltä tulee kun on valmis siihen :)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vain kuvitella, syntymän jälkeen sitä varmasti tulee hetkiä kun toivoisi vauvan olevan vielä masussa :D Hei kiitti vinkistä, pitääkin kävästä tänään apteekissa hakee jotain helpotusta tähän poltteluun ! Kiitos Ama <3

      Poista
  15. Juu, ja jos pystyt, niin ole myös onnellinen, että raskaus on edennyt tuonne asti jo ja vauva on kehittynyt täysin valmiiksi tulemaan maailmaan. Nyt se on vaan päivistä kiinni. Itse viikolla 25 ja jotenkin mieltä kipristelee koko ajan se, että toivottavasti kaikki menee hyvin ihan sinne loppumetreille asti.. ettei nyt vaan kävisi mitään ennen sitä.. vähän höpöä huolehtimista, mutta jotenkin oon aika hyvä siinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siitä ollaankin onnellisia joka päivä ! On ihan mieletöntä että kaikki on sujunut niin hienosti tänne asti, toivotaan että loppu huipennus sujuu myös hyvin :)

      Voi mä muistan nuo fiilikset myös, kyllä sitä sitten rv30 jälkeen helpottaa ja uskaltaa jo alkaa vähän nauttiakin odotuksesta. Niin mulla se meni :) Kaikkea hyvää sinne odotukseen, hyvin se menee <3

      Poista
  16. Mulla on aina alapaine noussu 90 ku synnytys on ollu lähellä :) närästys on vähentyny siinä vaiheessa ku vauva on laskeutunu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin mittailla nuo paineet pian itsekkin. Mullakin väheni silloin kun vauva laskeutu, mutta nyt on ihan muutamassa päivässä tullut takaisin :/

      Poista
  17. Meillä Tomas syntyi 40+6(?), Toivottavasti pääset pian synnärille ja saat käärön syliin!
    Muistan ku kaikki kyseli jo enne 37 viikkoa, että joko Tomas on syntynyt. Pikkusen meinas hermostuttaa loppuajasta kaikki kyselyt. :D

    Kyllä se lähtö tulee sullekkin jossain vaiheessa ja mä en tosiaan muista miten mulla alkoi synnytys, muistan vaan ne järkyttävät supistukset ja niiden välejen laskemisen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan toivotaan :) vähän mennyt kyllä usko jo että juhannusta ennen päästäisiin hommiin.. hahaa täälläkin tuo kysely on alkanut jo tuolta rv37 asti :D

      Poista
  18. mulla teki saman toi närästys että lähti a yht äkkii tuli takas! ja kuinka ollakkaan sinä iltana kun närästys alkoi käytiin saunassa ja yht äkkiä alkoi supistella ja pari tuntia ja lin sairaalassa ja 4 cm auki!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikäläisellä närästänyt jo 4päivää ja vielä ollaan koossa :D huhhuh. saunottukkin on joka toinen päivä. ei tähän taida nyt mitkään konstit auttaa, tulee kuin tulee :D

      Poista
  19. Onko supparit jatkuneet? :) Jos ei niin hyvinkin voivat olla ennakoivia supistuksia, jotka silloin tällöin ilmestyvät! Jos ei lähtöä ole tullut vielä, luulen että lähi aikoina lähtö tulee!Tsemppiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Supistukset rauhottu taas päivällä ja illalla jatkuivat mutta edelleen kotosalla mennään yhtenä kappaleena :) jos nyt unohtaisi synnytyksen juhannukseen asti, ensi viikolla sitten.. kovasti näin yritän itelleni uskotella :D

      Poista
  20. Kannattaa olla vain onnellinen siitä, että ympärilläsi on välittäviä ihmisiä. En usko, että kukaan tahallaan ärsyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki olen onnellinen ! Enkä missään nimessä niin ajattelekkaan että kukaan ärsyttääkseen kyselisi, ja pahalla en tuota kirjoittanut ! :)

      Poista
  21. En muista tuosta närästyksestä lopussa, mutta kolme päivää supisteli yöt melkosen kipeästi, mutta epäsäännöllisesti ennen kuin mukula syntyi 39+3. Tsemppiä loppuun varmasti ärsyttää ihmisten kyselyt ja oma olotilakaan ei varmaan paras ole. Hyvää kannattaa odottaa vaikka turhauttaakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, eli toivoa on :) Kiitos tsempeistä, kyllä täällä pärjätään vaikka välillä onkin turhautunut ja paha mieli ! lopussa se paras palkinto kuitenkin odottaa !

      Poista
  22. Niin tiedän ton epätoivon... Viimenen viikko ollut suoraan sanottuna sieltä ja syvältä.. Tänä aamuna heräsin jotenkin erilaisella mielellä. Viikkoja nyt tasan 41+0. Pystyin jopa vähän nauramaan itelleni ja vauvalle kun toinen on tommonen venkuli eikä tuu! Tuli sitten soittoa Tayssista ja pyyntö huomiseksi yliaikais kontrolliin. Siellä sitten nähdään minkä kokonen vauva yms.. Ja sovitaan käynnistyspäivä. Eihän sitä saa tulemaan sitten muulla keinoin kun "väkisin" jos ei nyt ennen sitä tapahdu mitään! Ja sepä on sitten hyväksyttävä... hiukkasen pahalta tuntuu mutta tieto siitä että vauva on viimeistään ensi viikon alussa kaippa sylissä niin tuntuu ihanalta. Voimia sinne!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tulee noita fiiliksiä välillä, naurattaa vaan oma stressaaminen. Ei tässä kuitenkaan tätä odotusta loputtomiin ole edessä :D Meillä tuo yliaikas käynti on vasta ensi tiistaina ja tällä viikolla ei ole edes neuvolaa niin jotenkin sekin tuntuu hassulta..Mutta kyllä meidät pian palkitaan, tsempit myös sinne <3

      Poista
  23. Toisilla on edessä vielä 20 raskausviikkoa ja pelko että vauva ei synny liian aikaisin ja olisi terve ja hengissä. Asiat toki jokainen kokee niinkuin tilanne itsellä on mutta kehoittaisin olemaan kiitollinen täysiaikaisesta vauvasta ja miettimään kuinka hyvin asiat onkaan vaikka nyt suunnitelmasi menevätkin vähän pilalle. Nämä asiat kun eivät ole meidän käsissä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä kirjoitus missään nimessä tarkoita sitä ettenkö olisi kiitollinen hyvin sujuneesta raskaudesta ja täysiaikaisesta vauvasta ! Ikävää jos osa lukijoista sen niin ottaa. Itsekkin olen läpikäynyt nuo pelot alku- ja keskiraskaudessa ja tämä nyt vain on myös yksi osa raskautta ! Ja kuten huomaat tähän tekstiin tulleista lukijoiden kommenteista niin nämä tunteet ovat hyvin yleisiä jos mennään yliajalle. Se ei vie pois yhtään sitä kiitollisuutta mitä myös tunnen raskaudesta ja vauvasta :)

      Kaikkea hyvää sinne raskauteen jos ymmärsin oikein että siellä ollaan perässä tulossa ! :)

      Poista
    2. Äh miten epäreilu kommentti anonyymiltä. :(
      Eiköhän melkein jokaisella rupea odotus loppuajasta käymään voimien päälle eikä se tarkoita ettei osaisi olla kiitollinen! Itsellä rv 37+5 menossa ja jo nyt oon ihan malttamattomana ja kärsimätön! Silti kiitollinen.
      Oot Essi blogis perusteella niin suloinen ihminen, onnee sinne koitokseen.
      Loppu kevennyksenä, itse epäilin että lapsivedet olis saattanut mennä toissa päivänä, mutta olinkin vaan pissannut housuuni (ei oikein pidätyskyky oo enää parhaimmillaan :D). Eli odotus jatkuu!

      Poista
    3. Olen samaa mieltä edellisen anonyymin kanssa siitä miten epäreilun ja ikävän kuuluisen kommentin tämä anonyymi on kirjoittanut:-(Mutta niinhän se on että aina näitä toisten neuvojia ja ns.itseään parempina pitäviä ihmisiä piisaa!!!!!Essii, sinulla on täysi oikeus tuntea ninkuin tunnet ja annat vaan piutpaut tälläisille kommenteille! Tsemppiä synnytykseen:-)

      Poista
    4. Näinhän se menee, mutta ehkä tässä on kyse vain väärin ymmärryksestä. Tai näin minä ainakin toivon :) sillä tosissaan en missään nimessä halua kuulostaa siltä että pitäisin itestään selvänä vauvaa taikka hyvin mennyttä raskautta ! Se on suuri onni ja jopa etuoikeus että kaikki on mennyt näin hyvin mitä tähän asti. Kiitos teille minun "puolustajille", tuli hyvä mieli <3

      ps. Mulla kävi samanlailla, hetken luulin vesien menneen mutta pissasinkin ns. housuun mutta onneksi olin suihkussa juuri sillä hetkellä :D

      Poista
  24. Suurin osa raskauksista kestää 38-42 raskausviikkoa :) Yliaikainen termiä käytetään kun raskaus ylittää viikot 42. Mun mielestä ihmiset laittaa ihan liikaa odotuksia "the päivään" eli laskettuun aikaan, koska on hyvin yleistä ja normaalia että raskaus menee ohi lasketun ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näinhän se virallisesti menee, mutta meille se on jo yliaikaa kun laskettu meni :D kai se on ihan normaalia etenkin esikoista odottaville että kun LA ohittuu niin sitten aletaan tuskailemaan samantien..

      Poista
  25. Oot niin kaunis Essi! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tällänen kommentti lämmittää mieltä etenkin tässä vaiheessa kun olo ei ole mitenkään hehkeä :)

      Poista
  26. Onhan se nyt ymmärrettävää että esikoistaan odottaa kun kuuta nousevaa! Vaikka sen tietää että raskaus kestää ton tietyn aikaa normaalisti niin kyllä sitä toivoo että kun joku tietty päivämäärä on annettu, voi sillon odottaa jotain tapahtuvan! Ehkäpä sitä osaa olla armollinen kun odottaa toista lasta mutta esikoinen on aina esikoinen! NIIH. Äitiys on uusi mullistava kokemus ja nämä tuntemukset ovat hyväksyttäviä. Voimia Essi ja lepäile kovaa koitosta varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitos puolustus puheesta :D näin mä ajattelen myös,ja uskon että lähes kaikki "yliajalla" olleet ovat käyneet näitä samoja ajatuksia ja tuntemuksia läpi..

      Kiitos <3 kyllä tässä lepäillään vielä niin paljon kuin mahdollista, se on kuitenkin aikamoinen maratooni vielä edessä ;)

      Poista
  27. Niin, oikeasti vauva on yliaikainen vasta rv42+. Vain pieni osa vauvoista syntyy laskettuna, suurin osa la:n jälkeen... Vauva on ennenaikainen jos syntyy ennen viikkoa 37, normaali täysaikainen rv:t 37-42, ja yliaikainen rv42+. Yritä rentoutua, älä stressaa kun se voi just estää synnytyksen käynnistymisen :) nämä seksit, saunat ja siivous- kikathan taitaa perustua siihen, että ne rentouttaa tavalla tai toisella. Synnytykset käynnistyy ehkä myös juuri siksi yöllä useimmiten kun keho on rentoutuneena nukkuessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee ! ja melko todennäköistähän tämä oli että mennään lasketun yli mutta silti sitä odotti niin kovasti että viimeistään 13.pv vauva olisi jo sylissä :)

      Juu kyllä täällä on nyt yritetty rentoutua ja siirtää ajatukset juhannukseen.. :)

      Poista
  28. Mulla olis jäljellä vielä noin 13 viikkoa ja oon täällä ihan, että eiiii, en halua synyttää! Aika on menny liian nopeesti, en oo vielä valmis :D

    Toivotaan, että pian alkais siellä tapahtua, tsemppiä synnytykseen Essi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mieli ehtii vielä noiden viikkojen aikana muuttua ;) kyllä viimeistään sitten jos LA ohi mennään siellä teilläkin niin tuota synnytystä alkaa odottamaan kuin kuuta nousevaa, sano mun sanoneen !

      Toivotaan toivotaan, kiitos <3

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3