keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Project Fitmom - päivän ruoat & kesäkiri 4/8


Paljon on ehditty toivoa kuvallista postausta mun päivän aterioista ja tässä se nyt tulee. Näin tämä tuleva fitmami syö tällä hetkellä. Päivän aterioihin saa helposti fiksailtua muutoksia kunhan ravintoarvot pysyy suunnilleen samoissa ja päivästä riippuen ruokavalio pitää sisällään n.1600-1800kaloria. Päivän aikana juon myös 3-4litraa vettä, pari kuppia kahvia ja pari lasia rasvatonta maitoa. Mausteita saan käyttää rajattomasti, sallittua ovat myös sokeriton ketsuppi ja vähärasvaiset valmiskastikkeet.



Aamiainen: Tyhjään vatsaan 0,5dl huoneenlämpöistä vettä ja päivän vitamiinit+öljylisät. Puuroa, raejuustoa, teelusikallinen kookosöljyä puuron sekaan ja banaani.


Lounas: Kanaa/lihaa/tonnikalaa, tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa, vapaa valinnaisia pakastevihanneksia ja pala täysjyväleipää.


Välipala: Rahkaa/jogurttia+mysliä+sokeriton mehukeitto TAI raejuustoa+mehukeittoa TAI protskupirtelö.


Päivällinen: Lihaa/kanaa, perunaa/pastaa/riisiä, vihanneksia, salaattia ja täysjyväleipää. VINKKI ! Niin kuin kuvasta näette painonpudotusruoan ei tarvitse olla tylsää ja mautonta, mielikuvitusta käyttäen saa rakennettua vaikka burgeraterian.


Iltapala: rahkaa ja marjoja TAI protskujuoma.

Nää ruoat tuntuu jo niin rutiinilta, ja rehellisesti sanottuna alkaa kyllä pikkasen jo kypsyttää kun lokakuusta asti on vahtinut lähes jokaisen suupalansa. Mutta kyllä tää projekti on vaan antanut ihan mielettömästi, oma elämänlaatu on parantunut huomattavasti, jaksan paremmin, voin paremmin ja se muutos mitä pääkopassa on tapahtunut ! Se on vielä suurempi mitä peilistä näkyvä muutos on ollut. En voisi enää kuvitellakkaan sellaista vaihtoehtoa että enää koskaan palaisin vanhoihin huonoihin tapoihin ja tottumuksiin. Suurin tavoite, elämäntapamuutos on nyt totetutunut, tästä on erittäin hyvä jatkaa sillä liikunta ja terveellinen ruoka ovat tulleet pysyvästi osaksi jokapäiväistä elämää.

Viime viikko oli kirin kannalta löysä, turhankin löysä. Vappuna herkuteltiin ja annettiin itsellemme armoa suunnitelmista poiketen. Nikolla on omassa Bodycampin treenijaksossaan loppurutistus ja dieettivaihe meneillään, herra alkaa kuitenkin olla jo sen verran kireässä kunnossa ja rasvaton joten tankkauspäivien karsiminen nollaan on ollut ehkä jopa vähän liikaa. Mulla tietysti olisi tuota ylimääräistä rasvaa kropassa vielä vaikka kuinka karistettavana, mutta en jaksa nyt enää ennen kesää siitä stressata liikaa. Noudatan ruokavaliota arkisin pilkulleen, mutta viikonloppuisin saatan antaa itselleni löysää fiiliksen mukaan. Homma ei saa kuitenkaan muuttua neuroottiseksi pakko pullaksi, koska silloin mennään pers edellä puuhun. Salilla käyn vähintään pari kertaa viikossa ja siihen lenkit päälle. Kyllä tuolla tyylillä luulisi painon jatkavan tasaista laskuaan vaikka kesäkuntoon ei täksi kesäksi ihan ehditäkkään. Projekti jatkuu joka tapauksessa syksyllä taas uusin tavoittein ja viimeistään vuoden päästä se unelmakroppa on tavoitettu, sen lupaan itselleni ja teille muillekkin.


VIIKKO #4
Paino: +-0kg (yht. -2,4kg)
Sentit kropasta: -1cm (yht.-7cm)
Sali/kotitreenit: 2
Lenkit: 2/8,5km
Ruokailut: Vappuna herkuteltiin, muuten OK !


Miten siellä sujuu ? 4viikkoa kesäkuuhun, tuleeko muillakin kiire ? 






11 kommenttia:

  1. Aika lailla samalta näyttää mun syömiset, vähän vähemmän kaloreita tällä hetkellä. Aika rutiininomaisesti noi ruokailut jo menee, ja mulla helpottaa paljon se että syön juuri sitä ruokaa mistä tykkään! Thank god oon melko lailla kaikkiruokanen, mutta esim. tonnikala on sellainen mikä on mulle ehdoton nounou. :D Oot kyllä muuttunut ihan hirveästi elämäntaparemontin myötä, susta saa hirveesti inspiraatiota ja sellaista positiivista energiaa myös omaan tekemiseen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielikuvitusta käyttämällä saa kyllä syötyä ns. erilaisia versioita ja variaatioita ruoista, mutta kyllä silti alkaa nyt vähän tympii kun on sen reilun 6kk näin syönyt tarkkaan :D

      Ihana Mirka, kiva kuulla että tällä mun rempalla on tollanen vaikutus :)

      Poista
  2. Vitsi miten sä jaksat tehä joka päivä noin ihanat ruuat ja pitää silmällä jokaisen suupalan! :D Ihailtavaa, jospa mäki joskus saisin saman kipinän, viimeistää ens syksynä kun vauva on masun ulkopuolella. Eikä sulla oo huolta ku oot jo nooooin hyvässä kunnossa :) Tsemii sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon vähän sellanen tyyppi että jos mä jotain ryhdyn tekemään niin sitten tehdään kunnolla, ja juurikin kun tätä on tehnyt jo niin kauan alkaa noi kokkailut ja ruokailut tulla rutiinilla :) Mutta joo, matka on vielä kesken eikä tässä ihan biksukunnossa vieläkään olla mutta onneks ei oo kiire kuitenkaan.. pikkuhiljaa hyvä tulee ! Kiitos ja samoin sulle Henni raskauteen ja liikuntaan <3

      Poista
    2. Kiitti tsempistä! <3 Ois kyl kiva saaha sulta enemmän reseptejä kaikkii sun hyviin ruokiin :) Ja hei muuten, lasketko kaloreita? Jos lasket niin millä ohjelmalla? :)

      Poista
    3. Mulla on ollut mielessä että voisin muutamia reseptejä mun perus ruokiin jakaakkin täällä, joten pistän korvan taakse kun kerran löytyy ainakin yksi kiinnostunut ;) En laske kaloreita kun syön Bodycampin ruokaohjelma mukaan, jossa on kalorit laskettu valmiiksi, tosi kätevä kun ei tarvii sitä ite tehdä !

      Poista
  3. Hei, kuka on tehnyt teidän neidin nimiäiskakun? Meillä ristiäistohinat päällä ja tarvitaan hieno ja maistuva kakku. Asutaan siis kans Jyväskylässä :) Jos et tähän halua laittaa nimeä, voin antaa vaikka sähköpostiosoitteen. Kiitos :) t.Moona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakun teki mun kaveri joka asuu tällä hetkellä Helsingissä eli ei Jyväskylässä nyt ikävä kyllä taiteile kakkuja :/ Mutta Facebookissa on mun mielestä sellanen ryhmä josta löytyy juurikin kakun tekijöitä, olisiko ollut tyyliin; leipomukset jyväskylä nimellä ? :) Toivottavasti kakun tekijä löytyy !

      Poista
  4. Hei! Olisi tosi mielenkiintoista tietää sun lähtöpaino ja myös pituus. Uskallatko julkaista :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paino on mulle edelleen jotenkin niin arka juttu että oon liian nössö sitä julkisesti jakamaan, mutta pituus on 169cm :) Siitä voi sitten itse pähkäillä painoa about :D

      Poista
  5. Moikka! ihanan motivoiva blogi! just ittekkin fitmomia alottelen ja oiskin kiva tietää millasia eri variaatioita oot keksiny? mm.toi burgeriateria menee kokeiluun!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3