torstai 7. helmikuuta 2013

Vaunupohdintoja, laadukkaat käytetyt vai edulliset uudet ?

Mä oon nyt ruvennu ihan tosissaan ottamaan ressiä tuosta vaunujen hankkimisesta.
Yks asia on varma, niiden tulee olla yhdistelmävaunut. Mutta ostaakko uutena 
vai käytettynä ? Ja kuinka paljon on järkeä maksaa käytetyistä ? Hintaan vaikuttaa 
myös vaunujen ikä ja kuinka monella lapsella olleet ? 

Tää asia muuttui nyt eilen niin todelliseksi ja ajankohtaiseksi kun kävin katsomassa kaverin isosiskon
-07 Brio Kombeja jotka ovat olleet kahdella lapsella käytössä. Vaunut oli todella hyvässä kunnossa,
kankaat uuden veroiset, runko joustava ja renkaat kätevät suuret ilmakumirenkaat.
Vaunujen tiukka hinta on 200euroa (uutena löysin -12 malliset Baby Stylen verkkokaupasta 
tarjoushintaan 549e (norm.695e)), mitä mieltä olette?
Ite tykkäsin kyllä vaunuista ja menis ihan mun makuunkin mutta silti mietityttää. Entä jos 
tuleekin vielä joku parempi tarjous vaunuista joita en epäröisi hetkeäkään ? 
ja jos ei, niin rupeaako mua kaduttaa etten ottanutkaan noita ? ÄHHHHH.
Nyt mä tarviin teidän apua rakkaat lukijat !


Kuvat on melko huonolaatuisia, mutta mitä mieltä ootte tarjouksesta näistä vaunuista ?
Oon kysellyt mielipiteitä aika paljon, ja yhtä paljon on myös ristiriitaisia kommentteja tullut.
Kuulema ei tuolla hinnalla kannat ostaa, vaunuilla on kuitenkin jo melko paljon ikää, lähes 6vuotta
ja ovat olleet kuitenkin kovassa käytössä vaikka käytön jälkiä ei kovasti näykkään. Eli onhan
vaunujen rakenteet väkisin kuluneet ja löystyneet. Ja jos näitä joskus itse yrittäisi myydä eteenpäin niin se tulisi olemaan tooooodella vaikeaa ja siinä vaiheessa näistä ei tosiaan saisi varmaan kun max.80e.
 Mutta sitten taas se että ulkoisesti ja kankaiden puolesta vaunut ovat kuin uudet. Myös sen pienen koeajon perusteella tuntuivat yllättävän ketteriltä vaunuilta ja renkaista erityisesti tykkäsin.

Tää vaunu-päätös onkin yllättävän suuri. Koska meillä vaihtuu autokin tässä vielä ennen 
pienen tuloa, ja ilmeisesti se tulee jo tämän kuun lopussa, joten pitäisikö malttaa sinne 
asti niin pääsisi mallailee vaunuja myös miten ne mahtuvat autoon ? Toisaalta kätevät olisi myös sellaiset vaunut joiden runkoon saa intekroitua myös turvakaukalon niin ei tarvitsisi koko vaunuja aina olla raahaamassa mukana ?  Mä oon niin untuvikko tällästen  asioiden kanssa et melkein tuntuu mahdottomalta tää päätöksen teko..

Uutena jos lähettäis vaunuja ostamaan niin pitäs olla melko edulliset, mieluiten alle 500e. Tosin nuo
Baby Stylessä alennuksessa olevat Brion Kombit rupesi myös kiinnostamaan. ABC Desingit ja Oran
Jovi Airit on myös ollut mietinnässä. Onko kellään kokemuksia ? Vinkkejä mistä löytää edullisimmat
vaunutarjoukset ? Entä onko kukaan koskaan ulkomailta uskaltautunut tilaamaan ?

Kiitos jo ennakkkoon toivotusta avusta !

Essi

P.s. illalla tuun vielä laittelee kuvaa, se on nimittäin taas se aika viikosta ;)  

17 kommenttia:

 1. Täällä toinen ihan yhtä untuvikko näissä jutuissa. Itse ajattelin, että ostan vaunut käytettynä ja luotan siihen, että ne kestää enemmän kuin kahdella lapsella. Minusta 200 euroa hyväkuntoisista ja laadukkaista vaunuista ei ole paljon, mutta en todella ole asiantuntija! :D Kerro ihmeessä sitten mihin tulokseen päädyit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo on hyvä tarjous, mutta lähinnä nyt mietityttää vielä että jos kuitenkin satsais uusiin koska tarkoitus olis mahdollisesti vielä ehkä toinen ja kolmaskin lapsi samoilla vaunuilla kasvattaa :) Mut huomenna ratkee näiden vaunujen kohtalo, ilmottelen sitten !

   Poista
 2. Meillä on kahdella lapsella olleet Brion Kombi -vaunut, vuonna 2008 ostettu. Jos oltais myymässä, niin en ehkä pyytäisi ihan noin paljon, mutta meidän vaunuja on kyllä aika paljon käytetty. Ei toi mun mielestä ihan mahdotonkaan hinta ole, mutta ehkä aika korkea.

  Itse olen kyllä sitä mieltä, että kannattaa katsoa auton vaihto ensin! Takakonteissa kun on yllättäviä eroja. Esim. meillä on kaksi autoa ja yllättäen pienempään mahtuu tuplarattaat paremmin kuin isompaan, koska pienemmän auton takakontti on korkeampi ja rattaat saa sinne poikittain. Kaikenlaista tuollaista, mitä ei osaa ajatella ennen kuin käytännössä tulee kokeilleeksi. Jos teidän tulee paljon kuljetettua vaunuja autossa, niin testaa ennen ostamista, kuinka helppo ne on saada kasaan ja saatko ite nostettua vaunut takakonttiin.

  VastaaPoista
 3. Onpas kalliit nähden ikään ja muutenkin!!!! Kyl minä haluaisin tuosta ainaki satasen pois..... On kyllä muuten siistit :)
  Ja kannattaa tosiaan ostaa mielummin laadukkaat käytetyt ku vähä pilipalit uudet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku jaa' katoin et pyytävät 549.... :D hupsis

   Poista
  2. Hahaa Karo en kyllä ihan käytetyistä niin paljoo maksais vaikka olis millaset :D

   Poista
 4. Mä en maksais 200 kahella lapsella olleista ja 7 vuotta vanhoista. Ootko kattonu huuto.netistä ja torilta? Ja tosiaan yhdyn tohon, että kato ensin se auto ja sitte hanki vaunut! :) Kyllä ne löytyy, ei huolta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oon mä pyöriny molemmilla sivuilla, mut jotenkin vierastan ihan vieraalta lähtee ostamaan käytettyjä. Jos nää Briot nyt skipataan nii sit ootellaan uutta autoo ennen ku mitää hommataan, se tulee kuitenkin meille vissiin jo muutaman viikon päästä :)

   Poista
 5. Vaunut jotka olleet kahdella lapsella ja 5 vuotta vanhat. Noissa kuitenkin lapset nukkuvat ja kulkevat mukana, ei pompi tai käytä niitä pomppulinnanaan, eli yhteensä olleet ehkä 2 vuotta käytössä jonka jälkeen voin sanoa melkein 100 % varmaksi, että ovat siirtyneet pienempiin käytännöllisempiin rattaisiin ja satunnaisesti käyttänyt näitä rattaina. Muutenhan ne on ollut sivussa. Ei se ikä niitä huononna vaan kannattaa oikeesti miettiä miten niitä on käytetty. Vaunut on lähes kaikki aika isoja kassaankin laitettuna joten se nyt ei juurikaan vaikuta, koska tilaa vievät kuitenkin ja jos yhdistelmät haluaa niin ne ei kyllä ole mikään suunniteltu miniautoihin.

  Jos on rahaa niin vaunuihin tietysti voi santsata, mutta jos ei halua sillä lähteä mälläilemään kannattaa ihan tosissaan ostaa käytetyt, koska ne kuitenkin ovat uudenveroiset ja huomattavasti halvemmat. 200 euroa näistä ei ole paljoa vaan mielestäni heiltä järkevä pyyntö siitä, että itse ovat varmasti maksaneet näistä vähintään 500 euroa. Halvemmalla saa, joo, mutta minkälaiset?? kuvissa saattavat näyttää täydellisiltä ja ihanilta ja maksavat VAAN summan X, mutta kun olet hetken käyttänyt tai jo samantien huomaat niiden olevan liian korkeat tai liian matalat, tyhjät renkaat joissa ei ilma pysy mitä käy varsinkin Emmaljungan sileäpintaisille pyörille. Jos nämä tuntuu hyviltä ja pidät niistä ja ovat kuin uudet niin mitä ihmettä vielä mietit? Odotat ihmettä, että löydät alle 200 euron läheskään yhtä hyväkuntoiset tai juuri sellaiset valkoiset nahkajäljitelmät mistä olet haaveillut jotka uutena pelkästään perusrungolla maksaa 800 euroa. Ei tule tapahtumaan. Järki käteen ja tee kaupat rattaista mitkä edullisesti nenän eteen tarjotaan. Ja jos eteenpäin myymistä mietit niin uusia vaunuja eteenpäin myydessä menetät suhteessa enemmän rahaa kun, että käytettyjä vaunuja myydessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon hyviä pointteja ! Kiitos kovasti mielipiteetäsi. :)

   Poista
 6. Yllä oleva ano on aikalailla ihan oikeassa. Todella siistin näköset rattaat kuvien perusteella ja 200 e ei tosiaan ole paha hinta. Ikää on joo, mutta loppujen lopuksi, kuten sanottua, vaunuja ei ole käytetty koko niiden ikää :) Ja jos ne "koeajolla" tuntui hyviltä, niin silloin ne varmasti sitä ovatkin :)
  Mua saattas ainakin jäädä harmittaa jos en nuita ottas :D

  VastaaPoista
 7. Eikös nuo maksa uutena ainakin 700e? Kaveri oli ostanu just käytetyt (2009)combit 400e:lla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu uutena maksavat 695e ja nyt tosiaan Baby Stylessä on viime vuoden -12 Kombit alessa 549e. Ne on meillä harkinnassa myös :)

   Poista
 8. Me muutama kuukausi sitten pohdimme samoja asioita. Käytettyjen vaunujen osto mietitytti nimenomaan siinä että jos ei tutulta osta niin ei tiedä miten niitä on säilytetty ym. ja mitä sitten jos hajoavat, niin tulevat korjauskulut tai siinä vaiheessa uusien vaunujen hankinta. Maksaako pian käytetyistä vaunuista enemmän kuin uusista. Ja me emme olleet valmiita maksamaan 1000 euroa vaunuista, joten lopulta päädyimme noihin ABC:n vaunuihin ja olemme olleet ihan supertyytyväisiä. Iso kova kantokoppa ja isot pyörät ovat taanneet, että ovat lumisohjossakin kevyet työntää. Voin suositella! Ja kannattaa tosiaan katsoa ensin auton valintaa, koska noita meidänkään vaunuja ei saanut mahtumaan isoihinkaan farkkuihin. Yllättävän paljon ne vievät monesti tilaa ja on todella rasittavaa pidemmän päälle jos joutuu irrottelemaan pyöriä ja erottelemaan koppaa ratasosasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla positiivisiäkin kokemuksia noista edullisistakin vaihtoehdoista. :) Jos nämä käytetyt nyt skipataan niin sitten kyllä odotellaan sinne uuden auton tuloon vaunujen suhteen niin mahtuvat varmasti.

   Poista
 9. Kiitos tasapuolisesti kaikille vastauksista ! :) Nää tulee varmasti helpottamaan päätöksentekoa. Huomenna on suunnitelmissa mennä vielä hakemaan vertaus pohjaa liikkeistä, eli käydään kyselemässä ja koeajelemassa muitakin vaunuja ja merkkejä. Tällä hetkellä mietinnässä on tosiaan nuo Brion Kombit ihan uutena sillä uuteen runkoon saisi hommattua myös adapterin jolla saisi intekroitua turvakaukalon kiinni. Saa nähdä mihin nyt sitten lopun kaiken päädytään, inffoan teitä sitten mihin päädytään. Toisaalta tässä on vielä 4kk aikaa laskettuunkin, joten ei vielä ihan hengen hätä muuten kuin näiden tarjottujen vaunujen kohdalla. :)

  VastaaPoista
 10. Hei, olisi kiva, jos kuulisi, mihin ratkaisuun tuon vaunuasian kanssa päädyit! Ja nyt kun varmasti on jo käyttökokemustakin vaunuista, niin meille tässä vaiheessa vielä oleville olisi superhyvä tieto minkälaiset ovat olleet ja oletko tyytyväinen!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3