maanantai 7. lokakuuta 2013

3kk neuvolakuulumiset

 
 
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille ! Viikonlopusta tuli ihan vahingossa blogiton, tarkoitus oli postata mm. Nikon vastaukset kysymyksiinne mutta en kertakaikkiaan ehtinyt ! Täällä on takana huippu viikonloppu, se sisälsi omaa aikaa niin äidille (uskaltauduin kun uskaltauduinkin ekaa kertaa ulkoilemaan !)  kuin isälle, yhteistä aikaa sekä Milan mummin eli mun äidin syntymäpäivät. Viikonlopusta kuitenkin lisää toisessa postauksessa, nyt neuvolakuulumisiin !
 
Meidän aamu alkoi tänään näissä merkeissä.
 
 
 
 
3kk neuvolaan pääsimme vihdoin ja viimein, jes nyt se on ohi ! Eihän tuota aikaa jouduttu vaihtamaan kuin 3 kertaa, neljäs aika toden sanoi tällä kertaa. Erityisesti mua jännitti nuo piikit mitä oli tarkoitus pienelle antaa ja siksi raahasinkin Nikon mukanani neuvolaan, mä en nimittäin olisi ehkä pärjännyt sitä rokotustilannetta yksin. Mulla on kamala piikkikammo (joka kyllä hieman lieveni synnytyksessä) ja sitten se ajatus siitä että noin pientä vauvaa piikitellään on ihan kamala. Olin aika jänishousu, karkasin huoneen ulkopuolelle piikkien ajaksi, mutta onneksi Mila oli niin reipas että ihan pienellä itkulla selvittiin isin sylissä ! Taitaa neiti olla tämänkin suhteen isänsä tyttö kun otti nuo piikitykset niin hienosti !
 
 
 
 
Uusia merkintöjä saatiin neuvolakorttiinkin, suluissa edelliset.
 
Päivämäärä - 07.10.13 (15.08.13)
Paino - 5780kg (4930kg)
Pituus - 63,0cm (56,6cm)
Pipo - 41,4cm (39,2cm)
 
"Pituutta tullut hienosti lisää. Painoa aavistus vähemmän tullut. Vastavuoroisesti upeasti hymyilet. Vatsamakuulla päätä hienosti jo kannattelet. Flunssassa olet ollut. Sait 3kk rokotteet."
 
Rokotteiden lisäksi neuvolassa siis katsottiin nää ihan normaalit jutut, eli ihan perus käynti. Ainoa mikä mua ehkä jäi hieman vaivaamaan oli Milan paino. Sitä oli tullut alle kilo edelliseen kertaan ja vielä ollaan alle 6kilosia. Mutta neuvolatäti ei ollut asiasta yhtään huolissaan kun pituutta on tullut kuitenkin noin hienosti, joillain vauvoilla se painonnousu vain välillä saattaa hidastua ja jossain vaiheessa taas sitten otetaan kasvuspurttia painonkin osalta. Rintamaito kuitenkin meillä riittää loistavasti niin ei ole kyse siitäkään että neiti söisi liian vähän. Katotaan sitten seuraavalla kerralla josko jo 4kuukautisena meillä aloteltas maistelemaan kiinteitä, kaiken maailman lippulappuset asiasta saatiin kotiin nimittäin jo nyt.
 
Seuraavaksi on edessä 4kk neuvolalääkäri kuukauden päästä 5.11.
 
 
 
 
 
 
Illalla luvassa Nikon vastaukset, pysykää kuulolla !
 
 


27 kommenttia:

  1. Hui. Muaki jänskättää. Meillä ois huomenna 3kk neuvola, ja piikit. Rota annettin vasta viikko sitten, ja nythän ois se vahvisterokote, taidetaan siirtää se 4kk neuvolaan, ettei tuu liian peräkkäin. =)
    Pelottaa jo valmiiksi nuo piikit. Meilläkää ei paina vielä 6 kiloa, viimeksi ku ite punnittii viikko sit oli 5800 g, et varmaa vähä vajaa 6 kiloseksi jää. :) keskimäärinhä tän ikäset on 6 kiloa 62 cm. Et iha keskikäyril mennää. :)

    tuu kurkkaa meillekki!

    http://raskauteni.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti siellä meni piikittelyt hyvin <3 on nuo vaan niin inhottavia käyntejä ! Niin, nyt tuo paino ei enää yhtään vaivaa, vauvoja kun tosiaan on niin eri kokoisia ja Mila on kuitenkin niin tyytyväinen vauva :)

      Jep ehdottomasti tulen kurkkaamaan :)

      Poista
  2. Ei tohon piikittelyyn varmaan koskaan totu ! Hyi hyi. Mut onneks ei ihan joka kerralla pientä kuitenkaan niillä kiusata :/ ja elä sitä painoa stressaa, Mila on vaan siro tyttö ja olihan tuota pituutta tullut hyvin <3

    VastaaPoista
  3. Rokotukset on inhottavia minustakin ja joka kerta sydäntä särkee kun toiseen koskee. Eikös äidin kuitenkin pitäisi olla tuossa tilanteessa lastaan rauhoittelemassa, että lapsi ei itsekin tunne tilannetta pelottavaksi kun äitikin poistuu paikalta peloissaan? :) Ymmärrän kyllä tilanteen ahdistavuuden, mutta eikös Milallakin olisi turvallisempi olo jos äiti olisi vieressä tukena? :) Niin itse olen yrittänyt ajatella, vaikka tosi inhottava tilanne onkin :( Olette ihana perhe ja tykkään tosi paljon blogistasi, kaikkea hyvää teille <3 ps. toivottavasti et ottanut kommenttiani mitenkään pahalla, niin en sitä tarkoittanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, ja sitä kovasti mietinkin ja pohdin ennen kun tein päätöksen että menen huoneen ulkopuolelle.. tällä kertaa jänistin mutta ensi kerralla kerään tarpeeksi rohkeutta jotta voin olla Milan tukena ja turvana kun piikit taas tulevat :) Kiitos, mukava kuulla ! Toivottavasti viihdyt matkassa mukana jatkossakin <3 ja ei, en tietenkään, ihan asiaa puhut !

      Poista
  4. Meillä oli kans 3kk neuvola ja piikki tuli :/ jälki oireita odotellessa... ja älä huoli tuosta painosta kyllä täti ois sanonu jos ois liian vähä :) kaikki on erikokosia ja erilaisia, meidän tyttö painaa 4,9kg ja ei tarvitse antaa lisä maitoa koska painoa tulee kuitenkin tasaisesti ja tarpeeksi viikkoa kohden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Löysin sun blogin ja luin kaikki postaukset alusta asti, jäin koukkuun, tykkään :) eli jään kyllä seuraamaan

      Poista
    2. Toivottavasti ei jälkioireita ilmennyt, me selvisimme ilman kuumetta mutta kyllä pari päivää Mila oli tavallista kärttyisempi.. liekkö piikeistä johtuavaa vai muuten vain ? Näinhän se on, jotenkin sitä vaan hirmu helposti itse säikähtää täysin turhasta tässä äitiyden maailmassa :D

      Kiva juttu, toivottavasti tykkäät jatkossakin :) Tervetuloa !

      Poista
  5. Oho :O Huima spurtti pituudessa kyllä, jouduin ihan sormin laskemaan montako senttiä oli tullut! Pitkä mimmi, voi piikinpaikkoja :(( <3

    VastaaPoista
  6. Älä hätäile painosta meilläkin on ollu niin, että joka toinen kerta neuvolassa tullu hirveesti pituutta sitten seuraavalla kerralla painoa. :) Nyt mini laihtunu, kun liikkuminen kiinnostaa enemmän kuin syöminen, mutta ei kannata semmosistakaan huolestua niin kauan kun pieni on kuitenkin virkeä ja iloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään sitä hätäilee vähän liiankin helposti ja turhaan :D totta puhut, niin kauan kun pienet on tyytyväisiä niin tuskin on mitään hätänä.

      Poista
  7. Meil oli ade 3kk:n ikäisenä 60,5cm ja 5665kg. Eikä meilläkään oltu huolissaan kummastakaan. Hirveästi on kyllä hurahtanut pituuttta teidän typy :) meil oli tullut 3-4kk:n välillä reipas 3cm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Adekin on siro typy <3 Niin oli, mutta täytyy myös ottaa huomioon että Milan edellisestä neuvolasta ehti kulua yli 1,5kk :)

      Poista
  8. Älä huoli painosta, meille ei tullu 3kk ja 4 kk nvlan välillä kun vähän päälle 600 g painoa :) vaikka ehdittiin jo kiinteitäiin maistelemaan siinä välin. Ja jos eivät neuvolassakaan kommentoineet. Ja taisipa jossai vauvakirjassa/jutussa olla että normaali painonnousu on 500-700 g kuussa :)
    Hyvin teillä typy kasvaa, pitkä tyttö. :) Joko aiotte alkaa kiinteitä maistelee, vai ootteletteko vielä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitäisi vaan osata ottaa iisisti niin kauan kun neuvolantätikään ei ole huolissaan mistään :) aijaa, no hyvä tietää tuo ! Kiinteet meillä oottelee sinne 4kk ainakin, niin kauan mennään rintamaidolla kun sitä riittää ! toivottavasti pitkään :)

      Poista
  9. Niin se on, kun katsotaan aina painoa suhteessa pituuteen. Meillä herra kasvanut nopeasti, oli 3kk neuvolassa 65,9cm ja painoi 6440g ja paino meni -14 käyrällä. Mutta nyt 4kk neuvolassa ollaan saatu jo kiinni ja ollaan enää -9 käyrällä! :) Niin se vaan on, että kun pituutta tulee niin se ravinto menee siihen kasvamiseen eikä ehdi kerryttämään painoa niin paljon. Mutta siitä se tasaantuu! Ja tärkeintä, että kasvaa. Mä ainakin oon ymmärtänyt, että olis huolestuttavampaa jos pituutta ei tulisi. Ja juu, nuo piikit tekee pahaa kun pientä pistetään. Ja meidän herra piti sellaiset kiljumiskonsertot, että kertoi kilometrien päähän, ettei ollut kyllä kivaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh jopas teillä on pitkä pikku herra siellä :) kyllä mä uskon myös että tuo painokäyrä saadaan meilläkin nousuun ennen 4kk neuvolaa, toivottavasti ! Ihan totta, pääasia että kasvaa johonkin suuntaan :)

      Poista
  10. Eipä niitä neuvolan käyriä kannata tuijotella kovin vakavasti. meilläkin neitillä hiljaa paino noussu ja todella siro tyttö yhä. vuotis neuvolassakin vähän päälle 8kg. maalaisjärkeä tässäkin asiassa käyttää. jos neitis ei huuda rinnan päälle ja on tyytyväine saamansa ruokamäärään niin sittenhän se on hyvä. kaikkihan syö kuitenkin eri määriä :) kyllä sen lisäruuan antaminen sitten vaan tietää milloin se vaaveli sitä tarvitsee. ja todellakin ei kannata kiirehtiä niillä kiinteillä jos ei tartte antaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, se on vaan helpommin sanottu kuin tehty :D ei vaan, ei tässä tosiaan huolta ole, sitä vaan stressaa nykyään niin helposti ja useimmiten ihan turhasta.. Totta puhut, meillä ainakin vielä kiinteiden kanssa odotellaan mahdollisimman pitkään :)

      Poista
  11. Hyviä neuvolakuulumisia! Kuten jo maalaismammakin totesi, ei tuosta painosta kannata todellakaan olla huolissaan. Vauvat kasvat niin yksilöllisesti ja kasvuvauhti vaihtelee. Painonnousu hidastuu, kun vauva alkaa liikkumaan hieman enemmän. Tai ehkä hän nyt kerryttää pituutta, jotta voi sitten taas kerätä massaa lisää? Tai ehkei painonnousun hidastumaan ole mitään kummempaa syytä. Jos vauva on tyytyväinen, pissaa ja kakkaa normaalisti, ei syytä huoleen ole. Neuvolassakin tuntuvat kovin herkästi suositella kiinteitä, vaikka rintamaidolla pärjäisi vielä vallan mainiosti. Turhan aikainen kiinteisiin siirtyminen tekee vain pahaa suolistolle, sillä se on niin raskasta käsitellä. Täysimetys on aivan riittävä ravinto alle 6-kuiselle lapselle. Joten mikäli vielä imetät ilman lisämaitoa, se riittää aivan varmasti. Kun tyttärenne osoittaa kiinnostuksen kiinteää ruokaa kohtaan esim. nappaamalla lautaseltanne perunan palan, hän on valmis alkamaan maistelemaan muutakin kuin maitoa. Mutta nimenomaan sen pitäisi lähteä lapsesta, mikäli kyseessä on terve vauva, kuten olen ymmärtänyt teillä olevan :) Tsemppiä ja rauhaa arkeenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinteiden kanssa tosiaan meillä pyritään odottelemaan mahdollisimman pitkään, täytyy vaan toivoa että maitoa riittää tällä mammalla tarpeeksi neidin ruokahaluun nähden jatkossakin :) Kyllä Mila ihan terve typy on joten näillä mennään toistaiseksi. Kiitos paljon :)

      Poista
    2. Pakko vielä tähän lisätä, että maito ihan varmasti riittää! Uskot vain itseesi! Monet kertovat "maidontulon vain loppuneen", mutta se ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Maidontuotanto ei vain yhtäkkiä lopu, mikäli tarjoaa vauvalle rintaa silloin kun se sitä vaatii. Välillä tottakai (esim. menkkojen alkaessa) imettäminen tuntuu nihkeämmältä, mutta se menee ajan kanssa ohi kun vain jaksaa jatkaa rinnan tarjoamista. Kysynnän ja tarjonnan laki jatkuu, vaikka vauva kasvaisikin isommaksi. Tämä väärinymmärrys koskee varmasti monia Äitejä, jonka takia monet antavat tietämättään periksi, eivätkä jatka enää imettämistä. Kuuden kuukauden ikään saakka rintamaito on parasta, mitä omalle lapselleen voi antaa. Siksi minua harmittaa monien lasten puolesta, kun he eivät rintamaitoa saa, vaikka sitä periaatteessa olisi tarjolla. Usko siis itseesi, maitoa kyllä varmasti riittää, mikäli tarjoat sitä vauvantahtisesti! Tietenkään asiat eivät aina ole näin mustavalkoisia, ja joskus imettämisen lopettaminen on parasta koko perheen tilanteelle (esim. jos imettäminen käy liian raskaaksi äidille, jonka voimavarat ovat loppumassa). Vaikutat kuitenkin vahvalta Äidiltä, joten älä luovuta! :)

      Poista
  12. hyi ne ekat piikit oli kamalia!:( Meillä Aapo ei päässyt mukaan kun ei muistettu pyytää pekkasta ajoissa niin ei saanut vapaaksi lyhyellä varoitusajalla /: Itku siinä kyllä tällä mammalla pääsi, vaan onneksi se oli nopeasti ohi!:) Äläkä painosta huoli, meillä Nea oli 3kk neuvolassa 5255g ja 59,4cm! Aina ollaan menty alakäyrillä painon suhteen, pituus menee keskikäyrää. Inhottavia nuo tuollaiset käyrät, kunhan laps voi hyvin ja syö niin kaikki ok!!:) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iih niin ne oli, vaikka en nähnyt niin se pienen kipuitku oli sydäntä särkevää :/ mutta onneksi Mila hymyili samantien melkein piikkien jälkeen ja oli nauravainen oma itsensä <3 Oih Neakin ollut niin pieni siro, ja on edelleen ! Hei pitäs nähdä taas !!!

      Poista
  13. Meillä oli neidillä tänään 3 kk neuvola pituutta oli 61,5 ja painoa 5610g. Neuvolan täti ei meilläkään ollut erityisen huolissaan mutta sano että seuraillaan. Saa nyt nähdä mitä sanoovat ens kerralla

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3