lauantai 5. heinäkuuta 2014

Mila 1v - juhlatarjoilut


Voi kun tää veny ja vanu näin pitkälle, mutta minkäs teet kun koko perhe on lomalla niin blogille on ihan mielellään antanut vähän vähemmän aikaa. Nyt on pari tuntia aikaa keskittyä tähän niin rakkaaseen juttuun kun pikkumimmi vetää sikeitä omassa sängyssään ja Niko on pitkästä aikaa kavereidensa kanssa juhlimassa. Kyllä nää omat hetket on välillä ihan kivaa vaihtelua, saa keskittyä hetken juuri siihen mistä itse tykkää ja mun tapauksessa se on ehdottomasti bloggaus. No mutta mennäänpä asiaan, eli meidän neidin 1-vuotisjuhlien tarjoiluun ja niiden resepteihin !

Milan 1-vuotisjuhla menu,

- Täytekakku, lemon curd/mansikkarahkakreemi-täytteellä
- Erilaisian keksejä
- Kinderpiirakkaa
- Karkkeja, sipsejä & poppareita
- Mustikka-valkosuklaamuffineja
- Pizzapaloja
- Tonnikalawraps
Juomina, kahvi, mansikkamehu ja limsoja

Tarjoiluihin olin todella tyytyväinen, oikeastaan kaikki onnistui niin kuin olin toivonutkin, ainoastaan ensimmäisen päivän täytekakun kuorrute oli minun ja monen vieraan makuun liian makea. Panin myös merkille että vieraiden ollessa pääosin aikuisia menee suolaiset paljon paremmin kaupaksi, ja tuollaisissa juhlissa makeita kannattaa olla korkeintaan kahta sorttia tarjolla. Eniten meillä yli jäi juuri kinderpiirakkaa sekä muffineja. 




Kaikki makeat leipomukseni olivat muiden reseptejä, joten laitan suorat linkit käyttämiini ohjeisiin.

Kinderpiirakan tein TÄLLÄ ohjeella, ulkonäkö on aika karmiva mutta eihän kaikki voi olla aina niin priimaa ?




Mustikka-valkosuklaamuffinit leivoin puolestaan TÄLLÄ Minishow-blogin Melinan kestosuosikki reseptillä, tällä et voi epäonnistua. Nää on niin hyviä !




Täytekakuiksi leivoin täysin samanlaiset kakut muuten paitsi kuorutteeltaan erilaiset molemmiksi päiviksi. Kakkuja leipoessani luotin hyvin pitkälti Kinuskikissaan ja se kannatti. Pohjat tein TÄLLÄ ja täytteen TÄLLÄ ja ne onnistuivat loistavasti, kakku oli todella hyvää. Ykköspäivän kuorrutereseptiä en jaa, koska en suosittele sitä sokeripommia kenellekkään, kakkospäivän kermarahka TÄLLÄ Valion ohjeella ja molempiin lisäsin punaista elintarvikeväriä vaaleanpunaisen värin saamiseksi.




Suolaiset taas olivat meidän omia hyväksi todettuja snacksejä. Tätä tonnikalawrappien tahnaa ollaan käytetty paljon myös täytetyissä patongeissa ja suosittelen kaikkia kokeilemaan, NAM !




Pizzat tehtiin meidän luottotyylillä. Pohjan ohjeen löydät TÄSTÄ ja täytteinä meillä toimi tällä kertaa kinkku-ananas ja pesto-mozzarella-tomaatti-punasipuli.




Kiva jos joku sai näistä jotain irti vaikka omien juhlien tarjoiluihin. Huomenna vielä vähän juhlien koristelusta ja eiköhän sitten ala nää 1vuotisjuhlat olla taputeltu !







10 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja! <3 oon surkea leipomaan, mutta nää kuvat anto innostusta, jos sitä uskaltais vaikka tupareihin väsätä jotain... ehkäpä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana <3 Hei höpöhöpö, jokainen OPPII ! En mäkään oo kummonen jauhopeukalo mutta en oo antanu periks ;) Ehdottomasti teet jotain ite ihanan uuden kodin paardeihin, ja hei ONNEA uudesta kodista teille !

      Poista
  2. Kinderpiirakka kuulostaa ihanalta, ei yhtään karmivalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis se on taivaallisen hyvää ( ja mikä kaloripommi :D ) mutta niistä ei tullut ihan niin kauniita kuin olin suunnitellut :D

      Poista
  3. Leivotko paljon? Jälki on niin kaunista ja siistiä, että ei ainakaan nyt ihan eka kerta voi olla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En todellakaan, muutamia kertoja vuodessa. Täytekakutkin olivat ensimmäiset "oikeat" leipomani kakut, mutta voisihan tässä alkaa harjoitella vähän enemmänkin kun on viime aikoina tuotokset onnistuneet niin kivasti :)

      Poista
  4. Oliko kakuissa siis kaksi väliä ja molemmissa tuota samaa mansikkatäytettä?

    VastaaPoista
  5. Onko tuo lemon curd hyvä mansikan kanssa?

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3