keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Riittävästi lämmintä talveksi ?

 
Hmm.. Olen tässä viime päivinä pohtinut kovasti tulevaa talvea ja sitä miten meidän neidin puen pakkasilla ja kylmillä keleillä ? Myös tämä "välikausi" mietityttää ja se että pärjäämmekö pelkillä fleecehaalareilla ja vanupuvuilla ? Koen itseni jälleen täysin untuvikoksi tässä äitiyden maailmassa. No kai se maalaisjärki tässäkin asiassa riittää ?
 
 Lauantaina kävin pikaisesti Kappahlissa ja törmäsin maailman suloisimpaan haalariin, se on melkoisen kevyt, mutta ostin reilua kokoa jotta alle mahtuu tarvittaessa lisää lämmikettä. Puku on syötävän suloinen, oikea vaaleanpunainen unelma. ♥
 
 
 
Pojille löytyy sama puku tummansinisenä ja pukua ei ole hinnalla pilattu, vain 39,95e. Suosittelen kipaisemaan Kappahlissa, puku on livenä entistä söpömpi ! 
 
Lisäksi meillä on toki myös tämä äitiyspakkauksen toppis, joka on astetta paksumpi. Tää oli muuten paljon suloisempi mitä muistin, yllätyin oikein kun kaivoin puvun kaapista kuvattavaksi. Kovemmilla pakkasilla heitetään sitten tämä päälle, luulisi pärjäävän ? Vaunuissa kuitenkin ollaan vielä lämpöpussin suojissa.
 
 
 
 
Tälle välikaudelle meillä on tietysti nämä must have nallepuvut, ruskea saatiin jo viime jouluna vanhemmiltani joululahjaksi ja Milan isomummi toi valkean meille parisen viikkoa sitten juuri sopivasti viilenevien säiden pikkuhiljaa alkaessa.
 
 
 
 
Isomummin paketissa olivat myös nämä suloiset Newbien pipo, tumput ja töppöset.
 
 
 
 
 
Näiden lisäksi kaapissa on myös yksi Fixonin valkea vanupuku sekä äitiyspakkauksen ruskea pöllö vanupuku. Niitä en nyt jaksanut erikseen kuvata teille.
 
 
 
 
Pakko oli kuvata vielä tämä kirpparilöytö ! Zara Babyn ihana punainen toppaliivi, tässä söpistellään ensi keväänä. LOVE IT. ♥
 
Hankinta listalla on vielä lämpöpussi/makuupussi, pipoja, kypärämyssyjä, tumppuja ja töppösiä. Mutta mitä muuta me vielä tarvitaan talven tuiskuihin, puuttuuko jotain oleellista ? Entä nuo haalarit ? Vai mitä luulette pärjääkö tällä arsenaalilla ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
P.S. Perjantaina pistetään taas arvontaa pystyyn ! Tällä kertaa yhteistyössä Muumivaippojen kanssa, eli kattavaa tuotepakettia olisi tarjolla !


32 kommenttia:

  1. Pakko ehkä juosta huomenna Kappahliin! Ihana tuo haalari <3

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo Kappahlin haalari, pitäsköhän meidänkin hankkia... Taitaa nimittäin tuo äitiyspakkauksen olla vielä liian iso, ainakin näin alkuun (???). Mulla kans hirveä ongelma kun mietin, että kuinkahan paljon sitä vaatetta pitää oikein olla :D Ei mtn käryä! Mulla on muuten muutama kaukalopussi, onko teillä sellasia? Ne on kuulemma ihan must have talvella auto reissuilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo, kannattaa ehdottomasti ! Kun ei ton kalliimpikaan ole :) Joo se äippäpakkauksen puku on kyllä teille ehdottomasti iso, ellei mitään jätti vauvaa pompsahda sieltä masusta ;)

      Kaukalopussukkaa meillä ei vielä ole, mutta ajattelin kyllä sellaisen hankkia, sellanen Wallaboo on ollu mielessä !

      Hirmusti tsemppejä sinne, jännittävää, toivottavasti teidän pikkumuru pian syntyisi. <3

      Poista
  3. Meidän tyttö oli viime talven 6-9kk. Meidän neiti aina nukkunut ulkona, joten meillä oli talvipukujen ohella vielä fleece sekä villahaalari. Lisäksi oli lämpöpussi vielä vaunuissa. Hyvin pysyi aina lämpöisenä kovimmillakin pakkasilla. Villapuku puettiin aina haalarin alle kovimmilla pakkasilla. Lisäksi rukkasten alle vielä villalapaset lämmittämään. Jokainen lapsi on tosin erilainen ja jotkut hikoilee/palelee herkemmin kun toiset.

    Meillä talvihaalareita oli käytössä muutama eri, tosin meillä oli myös haalareissa+muissa talvikamppeissa "hyvät" tekniset ominaisuudet, koska meidän neiti kävi myös lumeen tutustumassa sekä istui usein pulkan kyydissä. Näin ollen halusin, että puvun pitää olla HYVÄ vaikka se ei vielä tuon ikäisellä ole kovassa "kulutuskäytössä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä meilläkin noita villiksiäkin löytyy puvun alle, en vaan tajunnut niistä kirjoittaa :D Lämpöpussi on tosiaan hankintalistalla, ei taida nuo ÄP:n makuupussit ajaa ihan samaa asiaa.

      Tuota teknisempää haalaria mietin kovasti myös. Mutta en ainakaan vielä kokenut tarpeelliseksi hommata, niin kauan kun tuo natiainen menee pelkästään vaunuissa niin uskon että nuo toppikset riittää :)

      Kiitos hyvistä vinkeistä ja muistutuksista !!

      Poista
  4. Päiväkotimaailmassa parhaaksi koettu väliasu on se perinteinen vetoketjullinen villahaalari. Eivät hiosta ja ovat paljon lämpimämpiä kuin fleecepuvut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite oon pukenu villapukua tytölle vasta noin kymmenen asteen pakkaseen, sitä leudompiin sitten fleece...

      Poista
    2. Anna, en siis meinannu noita nallehaalareita pukee toppiksen alle. Vaan ne on käytössä nyt "välikaudella" eli ennen pakkaskelejä. Villapukuja meillä on kanssa varattu sitten kylmiä kelejä varten toppapuvun alle :)

      Poista
    3. Joo en mä niin aatellukaan ja arvelinki et sulta villis löytyy. Tää nyt oli lähinnä päiväkodin tädin avautuminen siitä ku kaikki eivät ole aivan yhtä fiksuja niiden pukemisten kanssa :D

      Poista
  5. Meillä oli vauvalla eisbärchenin toppapussi joka oli niin lämmin että yleensä talvella puin vaan villa tai fleecepuvun sinne pussiin eli ei ollenkaan haalaria. Kerran pari taisi olla lisäksi haalari kun oli todella kylmä, vielä tarvittaessa sotten viltti suojaamaan sitä vaunun suuaukkoa, että kylmä ei mene sisään. Tosin vauvathan ovat erilaisia, meidän oli hikikalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tuo eisbärchenin lämpöpussi, ja todettu hyväksi. Meillä tosin puettiin aina haalari vähintään, vaikka pussissa olikin. Haalarin alle sitten vielä riippuen pakkaslukemista joko fleece tai villapuku. Koskaan en muista että olis ollu liian vähän tai liian paljon päällä.
      Mutta lapset on niin erilaisia. Ei auta muuta kuin kokeilla niin tietää mikä sopii omalle lapselle.

      Poista
    2. Hei kiva kuulla kokemuksia ! Tuon merkkisiä pussukoita on tullut paljon vastaan nettikirppareilla ja oon tainnut jossain liikkeessäkin hypistellä ks. pussukkaa :) Varmaan täytyy tuollainen siis meillekkin hankkia !

      Poista
  6. Tuo Kappahlin haalari on tosi söpö!

    VastaaPoista
  7. Ihana haalari, mä kuolasin tota kans yks päivä kappahlissa :) Meillä kuitenkin on 4 toppapukua, 2 vanupukua, velourhaalareita (vai mitä ne nyt onkaan), fleecehaalari, pörröinen nallehaalari jnejne... joten tulin siihen tulokseen että ehkä me ei tarvita uutta haalaria :D Loppuunsa edullinen haalari, mut toisaalta olen joskus miettinyt että mikä noissa vauvanki vaatteissa maksaa, kun itellekin saa samoilla hinnoilla kamppeita ja vauvojen vaatteisiin on käytetty vähempi sitä kangasta... :D
    Meillä muuten on kanssa toi newbien myssy ja ens kerralla meinasin myös ainaki tumput hommata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun oli ihan pakko se ostaa kun kolahti niin kovasti kun sen näin <3 Ohhoh no teilläpäs on ehditty hamstrata ! Meillä on puolet vähemmän :D eli vielä olis tilaa parille ehkä ? ;)

      Samaa oon mäkin miettiny, puolet vähemmän menee vähintään materiaaleja ja silti saman hintasia kun aikuisten vaatteet tai jopa kalliimpia :o Mikä järki ???

      Poista
  8. eih, en kestä tota kappahlin haalaria! mä jo totesin että vaaleenpunanen tulee korvista ulos, mutta ei.. toi on niin ihanan hempee!<3 pakko varmaan ostaa meillekin tollanen, kun nyt meillä on se racoonin toppahaalari ja se ei varmaan koko talvee mee.. pakko ostaa tollanen sit lopputalveks :D Tosin toi äippäpaketin haalari on kans tosi ihana, sekin meillä kyllä ois...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin ja se piti viel sanoo, et meidän karhuhaalarit on käyny jo niin pieniks, et pakko varmaan ostaa uudet..:D ää!

      Poista
    2. En mäkään, siks se olikin pakko ostaa <3 ehkä teidänkin on ;) Mä oon kuolannu niitä Racooneja ja Tickettejä mut en oo raaskinu vielä ainakaan ostaa.. kun ihan hyvin noillakin pärjätään kun ei vielä möngitä maassa ?

      Poista
  9. Meilläkin oli kaikkien toppakamppeiden lisäksi vaunuissa lämoöpussi ja kaukalossa wallaboon kaukalopussi, ja en voi muutakuin kehua! Paras keksintö pikkuvauvan kanssa ja etenkin kun autolla matkustaa. Ei tarvitse pukea paksua toppahaalaria ja vaikka auto olisi kylmä vauva pysyy pussissa lämpimänä ja kun autokin on lämmin, pussia on kätsy avata siinä olevien vetoketjujen avulla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tota Wallaboota mäkin oon haaveillu !!! kuinka pitkään se menee ? ja mitä oot pukenu sitten sinne pussin sisälle ? jonkun ohuen fleecehaalarin ? On varmaan sen lämpöpussin lisäksi ostettava myös kaukaloon tuo :)

      Poista
    2. Meillä poitsu on syntynyt elokuussa -12, eli otettiin pussi käyttöön muistaakseni lokakuussa, pojan ollessa kahden kuukauden ja pussi oli tosi hyvä vielä kevääseen asti, ennenku sitten jo alkoi lämpimät kelit ja otettiin se pois, eli ainakin 7kk asti meillä;) puin pojalle yleensä kauppareissuille sellaisen nalletakin ja töppöset jalkaan, koska pussi on todella lämmin! Ei epäilystäkään että jaloille olisi tullut kylmä. Mutta tottakai sitten kylmemmillä keleillä villahaalarin tai fleecehaalarin:) ja pakko vielä mainita, että siinä wallaboon pussissa on tosi kätevä se etuosa, kun sen saa taitettua niin että vauvan kädet saa ns pussin ulkopuolelle, jos haluaa tai sitten niin, että vauva on siellä täysin suojassa, mikä toimii etenkin tuulessa ja tuiskeessa. Nimim. Kokemusta on! :-D

      Poista
  10. Meillä oli vauveli 4-8kk viime talvena. ja aivan samaa pähkäilin että mitä ja kuinka paljon vaatetta päälle :) kerrospukeutumista se sitten oli...sukkahousut,housut,body,paita,villahaalari/fleecehaalari ja sitten toppapuku. Ohuet tumput toppahanskojen allejne...vaunuiss nukkui aina tyytyväisenä kopassa. yleensä oli se äippäpakkauksesta saama makuupussi vielä käytössä. meillä kyllä heräsi jos oli liian kuuma nukkua :) se on niin tapauskohtaista nuo lapset :) mutta niinku sanoit niin kyllä se maalaisjärki tulleepi siinäkin asiassa :) ihana toppis muuten!! Mä ostin tälle talvelle lassien toppiksen käytettynä nettikirpparilta. toppapuku on uusi eikä koskaan käytetty ja edullisesti sain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli juurikin samaa ikää kun Mila ! Näinhän se taitaa olla, testaamalla se selviää mikä on juuri omalle lapselle paras tapa pukea :)

      Nuo nettikirpparit on kyllä ihan huippuja, sieltä tekee välillä ihan loistavia löytöjä ! ja juuri uudenveroisena saa halvalla esim. haalarit ja muut arvokkaammat ostokset :)

      Poista
  11. Oletkos hommannut kaulureita? Ne on aika käteviä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienellä kypärämyssy ajaa asiansa paremmin kuin kauluri. Kauluri sitten vasta isommalle. Mutta tämä toki minun mielipide.

      Poista
    2. Kaulureita ei ole, ainakaan vielä. Nimittäin sama oli mielessä että eikös kypärämyssy aja samaa asiaa ? saa nähdä, tarpeen mukaan mennään :)

      Poista
  12. Täällä mietitty samoja asioita :) Mukava lukea blogiasi kun itsellä reilu viikon pienempi tyttö kuin teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti postauksesta oli jotain iloa sinnekkin :) Voi, paljon onnea sinnekkin tuoreesta tulokkaasta <3 vaikka hirmu nopeasti nämä kasvavatkin...

      Poista
    2. Samoin sinne <3 niimpä siitä pienestä joka valn nukkui ja söi on enää muisto jälellä :D mutta innolla uusia taitoja odotellessa :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3