sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

TJ 60 ♥ & rintapumppu pohdintaa


Hyvä että eilen intoilin olemattomasta blogin puoli vuotisesta taipaleesta,
vaikka eilen oli myös paljon tärkeämpikin päivä, tasan 2kuukautta
laskettuun H-hetkeen. Ja tänään jäljellä 60päivää laskettuun ja
jos mentäis pari viikkoa yli niin 74päivää ! Se menee niin nopeeta, kohta
meillä on Nuppu jo sylissä. Ihanaa. 
Toisaalta hetkittäin rupeaa kieltämättä vähän jo kyllästyttämään tämä paksuna olo. 
Etenkin kun nämä hormoonimyrskyt rupeaa olemaan lähes päivittäisiä. Tänäänkin 
rupesin pillittämään kun katsottiin aamullapäivällä Korkojen kera nauhalta ja Arttu Wiskari 
esiintyi lopussa..Onhan tuossa Ikuisesti kahdestaan biisissä koskettavat sanat, mutta silti...

Hei ja nyt kaipailisin teiltä kokeneemmilta lukijoilta apuja. 
Nimittäin rintapumpusta, oon kuullut sen olevan aika must-hankinta.
Minkälaisia kokemuksia teillä on ? Mikä merkki on ollut hyvä ?
Manuaalinen vai sähkökäyttöinen ? Tälläinen untuvikko tarvitsee tosiaan
näissä apuja, ettei tuu ostettua jotain ihan turhaketta. Mitä muita
"apuvälineitä" olette kokeneet tarpeelliseksi imetyksessä ?


Kiitos jo etukäteen kaikille jotka vaivautuvat kokemuksensa kanssani jakamaan,
niistä on varmasti minulle apua !


Essi


22 kommenttia:

 1. Meille sanottiin perhevalmennuksessa, että ei kannata ostaa pumppua valmiiksi, kun kaikki ei sitä tarvitse.. Kattoo sitten tilanteen mukaan vauvan synnyttyä? :) Me yritetään ainakin mahdollisimman vähällä krääsällä pärjätä.
  T. Lukijasi rv40+5!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla kyllä että täällä päädytään myös siihen että hankitaan syntymän jälkeen jos tarvis. Ohhoh, no siellä ollaan jo pitkällä ! Tsemppiä kovasti viime metreille :))

   Poista
 2. Mä ostin rintapumpun jo ennen vauvan syntymää (tai no oikeastaan me saatiin se samaan kauppaan rattaiden ja turvakaukalon kanssa). Mulla on juurikin tommonen toisessa kuvassa oleva Aventin rintapumppu ja olin siihen kyllä tosi tyytyväinen.

  Itse tarvitsin rintapumppua alusta asti, mutta tämä on tietysti yksilöllistä. Se riippuu niin maidon herumisesta. Itselläni oli manuaalinen pumppu enkä kotiin ostettavaa sähköistä pumppua ole kokeillut, joten siitä en osaa enempää sanoa. Ainakin tuo manuaalinen on paljon halvempi.

  Suosittelen ostamaan valmiiksi Lanolin-rasvaa, se auttaa nännien rikkoutumiseen. Itse tarvitsin sitä jo sairaalassa, vaikka en kovin montaa viikkoa sitä joutunut käyttämään kun rinnat tottuivat imetykseen.

  Tsemppiä odotukseen, ei ole enää kauaa jäljellä! Te saattekin kivasti kesäksi nyytin kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se voi olla että pistän miehen sitten juoksemaan kaupasta ostamaan jos maitoa heruu rutkasti.. Tuosta Lanolinista olenkin kuullut aiemmin, sitä pitää siis ostaa varastoon :)

   Kiitos Emilia, ei tosiaan enää ole kauaa, hieman jo kauhistuttaa ajatus että muutaman viikon päästä lähtö voi olla jo todella lähellä :)

   Poista
 3. Mulla on molemmat. Sähkökäyttöinen on helpompi, niinkun arvata saattaa. Myös kalliimpi. Itse tykkäsin enemmän sähkökäyttöisestä, toki siinä on aika kova imuteho. Ihan kumpaa koet itse tarvitsevasi enemmän - haluatko päästä helpommalla ja maksaa siitä enemmän vai tahdotko itse "tehdä työn" ja säästää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa siellä on oikein ollut molemmat testissä.. saa nähdä mihin nyt sitten päätyy ja tuleeko sitä maitoa edes :D Varmaan pitää tuo päätös tehdä tosissaan vasta kun bebe on maailmassa ja katsoa kumpi on tarpeen..

   Poista
 4. Itse olin tosi tyytyväinen, että pääsin sairaalassa kokeilemaan erilaisia pumppuja, muuten olisi tullut tehtyä vikaostos. Itse en saanut tuolla aventin pumpulla mitään tulemaan, vaikka maito jo sairaalassa hyvin nousi. Selaisella käsin vedettävällä pumpulla maitoa taas tuli hyvin. Mies kävi ennen kotiutumista ostamassa pumpun. Meillä on ollut tämä pumppu, joka ostettiin Prismasta ja olen ollut todella tyytyväinen. http://www.nettiterveysapteekki.fi/tuotteet/lapset/ainu-rintapumppu-saadettava-kasikayttoinen-1-kpl-100757

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti meilläkin pääsee laitoksella sitten testailemaan niin tietää mikä on paras :)

   Poista
 5. Meillä on tommonen aventin rintapumppu!:) Ja oon ihan varma että meillä ainakin tulee tarpeeseen, koska mulla on valunu jo pitkän aikaa ja aika paljonkin.
  Täälläkin nuo hormoonimyrskyt väsyttää minua ja puolisoa. Aletaan molemmat olla sitä mieltä että pikkunen vois jo tulla, että äiti-ihminen palautuisi normaaliksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aventista oon kyllä kuullut paljon hyvää, eli varmasti on toimiva peli !

   Juu kyllä täälläkin tuo toinen puolikas odottaa kuin kuuta nousevaa että tää hormoonihirviö palautuis ennalleen :D saa nähdä millon niin käy !

   Poista
 6. Itse katsoin valmiiksi mistä saan ostettua rintapumpun jos on tarvetta, ja heti suoraan synnäriltä käytiinki semmoinen hakemassa. Mulla oli aventin sähköinen rintapumppu pääsee paljon helpommalla eikä käsi väsy. Itse tykkäsin ainakin tuosta aventista :)

  Mulle oli ainakin todella tarpeellinen maidonkerääjä. Aluksi multa valui aina imetyksen yhteydessä toisesta tissistä 50-60ml maitoa, keräsin päivän aikana nuo maidot yhteen ja annoin sitten yöllä pullosta omaa maitoani ( öisin oli aina kamalat tappelut tissillä ) . Ja jos ilman maidonkerääjä olisin imettänyt, niin olis ollut kaikki paidat ja liivit maidossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää itekkin tsekkailla valmiiks minkälaiset valikoimat missäkin on, niin tietää tarpeen tullen pistää mies asioille :D

   Kiitti vinkeistä, maidonkerääjiäkin siis ehkä pitää haalia pari varastoon :)

   Poista
 7. HipHei! :) Uusi lukija ilmottautuu :) Oikein mukava blogi :)

  Itse suosittelen varaamaan etukäteen juuri tuota edellä mainittua lanolin-voidetta, liivisuojia ja rintakumeja. Myös se pumppu on varmasti hyvä olla, varuilta. Itselläni oli vaan ainun käsikäyttöinen vehje, siinä pysty sitä imua itse säätämään halutulle voimakkuudelle, hyvin pärjäsi sillä.. :) Sitähän ei tiedä miten se imetys ja maidonnousu lähtee sujumaan, mutta jos sujuu niin näistä voi olla helpotusta alkuun :P Rintakumeistahan on kuullut kaikenlaisia juttuja, mutta itsellä tuli käytettyä ekat 3pvää, kun vauvan imuote oli niin tiukka ja kyllä siinä tissit aika kovilla tosiaan oli välillä :D Mulla autto maidonnoustessa kylmät kaalin lehden rinnoilla (luit oikein!!) :D eli kokonainen kaali vaan jääkaappiin ja siitä sitten niitä lehtiä tisseihin ku oikein pakottaa ja kuumotta, vielä jos sitä lehden pintaa vähän rikkoo niin auttaa paremmin :D

  Tsemppiä sinne loppuajalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Heidi :) Kiva että oot löytänyt blogin !

   Nuo kumit on kyllä käynyt myös mielessä, että varmasti hyvä olla valmiina jos tekee kuinkakin kipeää. Kaalin lehdistä oon myös kuullut puhuttavan, aika koomista että niistä tosissaan voi olla suurikin apu :D

   Kiitos tsempeistä, sitä varmasti tarvitaan :)

   Poista
 8. Moi! Itellä oli käytössä aluksi molemmat, mutta jos paljon joutuu pumppaa kerralla niin sähkönen on helpompi. Opettelin myöhemmin pumppaamaan käsin suoraan pulloon, jolloin pumput jäi ilman käyttöä. Jaksoin helposti pumpata käsin 200ml. Se tuntui helpoimmalta. Suosittelen myös kaalinlehtiä, ovat oikea pelastus :D sain niitä jo laitoksella kahtena viimeisenä iltana kun tissit oli niin kipeet maidonnoususta, kävin yököiltä kysymässä ja sieltähän sitä jääkaapista löytyi. Liivinsuojia kannattaa ostaa sekä maidonkerääjä( trust me, kun vauva imee toisesta rinnasta, toisesta tissistä suihkuaa maitoa niin että liivinsuojat kastuu läpimäriksi :D) kyllä se maidontulo tasaantuu ajan kanssa, imetys on aluks aika koomista kun siihen totuttelee :D imetystyyny helpottaa kummasti, jottei mee niskat ihan juntturaan :) Bepanthen tai Lansinoh on hyvä olla varmuuden vuoks kaapissa, jos meinaa iho mennä rikki. Harsoja on parempi olla liikaa kuin liian vähän, niitä voi käyttää niin moneen tarkotukseen. ps. En halua pelotella mutta voihan lapsi syntyä ennen laskettua aikaa. Nimim. Poika syntyi kuukauden ennen LA:a. Tsemppiä loppuraskauteen ja kaikki menee varmasti hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Zri kokemuksista, varmasti tulee olemaan apua. Ja voin vaan kuvitella nuo ensimmäiset imetyshetket kuinka koomiselta se tuntuukin :D imetystyyny on myös ihan must-hankinta, pitäs se jo varmaan ihan pian ostaa helpottamaan jo tän maman nukkumistakin..

   Juu se tässä vähän "pelottaakin" että lähtö voi tulla jo ihan muutaman viikonkin päästä.. saa nähdä, tai sitten kärvistellään kunnolla yliajalle :D

   Kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan :)

   Poista
  2. Imetystyyny toimii hyvänä tyynynä omilla päiskäreillä :D

   Poista
 9. Mulla oli toi oikeen puolimmainen just ja siit oli kyl paljon hyötyy :) yhes vaihees maitoo tuli niii paljo et oli pakko pumppaa välillä :) tsemppii loppu raskauteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat on vissiin siis ihan toimivia :) Kiitos, tsemppiä tarvitaan :)

   Poista
 10. Mä en osta rintapumppua ennen vauvan syntymää.. Meille sanottiin myös neuvolan perhevalmennuksessa, ettei kannata ostaa etukäteen. Ehtii sitten ostamaan jos tarvetta on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei meilläkään tässä näillä näppäimillä olla ostamassa, tulevaisuutta varten hyvä kerätä kokemuksia muilta :) meillä tuo perhevalmennus jatkuu kuun lopussa ja imetys osio on vasta ensi kuussa.. saa nähdä ehtiikö kaikissa edes käymään :D

   Poista
 11. Mä taas suosittelen ostamaan pumpun jo ihan etukäteen :) Itse jouduin suoraan sairaalasta pumppuostoksille, oli aivan täynnä ja tukossa rinnat, eikä vauva saanut kunnolla otetta. Itseasiassa meillä ei onnistunut imetys ollenkaan, joten pumppasin 6kk maitoa vauvalle :) Kovassa käytössä siis oli :) Ja mulla siis oli toi aventin käsikäyttönen,ihan loistava kapistus!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3