sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Vastasyntyneen valokuvaus


Tää on sellainen juttu mikä halutaan ehdottomasti saada toteutetuksi, eli Nupun kuvaus
jo ihan parin kuukauden ikäisenä. Kysymys kuuluukin löytyyköhän Jyväskylästä tän homman 
klaaraavaa kuvaajaa vai pitääkö tää toteuttaa itse vai lähteä jopa kauemmas kuvattavaksi ? 
Samalla halutaan myös otattaa "virallinen" perhepotretti.

Mulla on ihan mieletön määrä jo kaikenlaisia ideoita ! Oon kuluttanu melkoisen paljon aikaa nyt 
iltaisin Pinterestissä ja Weheartissa haaveillen tälläisistä kuvista jossa meidän pikku perhe ja 
etenkin Nuppu olisi pääosassa. 


Sitten vielä muutama perhepotretti idis, Näitä inspiroivia kuvia löytyy ihan rajattomasti ja tässä oli vain ihan pieni osa mitä oon/
ollaan kateltu. Mun sydän on täysin sulaa näitä kuvia selaillessa...

Ideana meillä olisi myös sitten teettä makuuhuoneeseen kanvaasitaulu perhepotretista,
jos näistä vanhemmista nyt saa yhtäkään kelpuutettavaa otosta... 

Onko muilla kokemuksia vauvakuvauksista tai osaatteko suositella valokuvaajaa/
kuvaamoa jossa vauvakuvauksia osataan tehdä ? Muutama mulla on jo ollut mielessä,
mutta en sen kummemmin ole ottanut selvää vielä tekeekö kyseiset kuvaajat tälläisiä kuvauksia.Essi

23 kommenttia:

 1. Me otatetaan kans nuo vastasyntyneen kuvat ! :) Samalla sitten vähän perhepotrettia :) Meillä on tarkoitus ottaa kuvat jo mahdollisesti muutaman viikonikäisenä jotta saadaan babysta mahdollisimman vastasyntyneen oloisia kuvia. :) Toi tauluidea on kyl tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis meilläkin sitten mahdollisimman ajoissa, mutta heitin vaan ton parin kuukauden iän kun en tiiä kuinka pienen vauvan kanssa tuo on edes mahdollista :D

   Juu tauluidea on ollut jo pitkään, ja saa käyttää mut ei oo pakko hei ;)

   Poista
 2. Mun olis tarkoitus kuvata itse :) harmittaa, kun en Sofiasta aikoinaan ottanut tuollaisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä myökin varmaan ensin ite yritetään jotenkin toteuttaa tää, mut se voi olla että näillä taidoilla ei saa ihan niin priima kamaa mitä halutaan :D

   Poista
 3. Toi valkonen pipo missä on nallenkorvat on ehkä maailman hurmaavin! Täydellinen pipo♥love it!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi, kuvittele Nikon kuvitettu nahka vauvan puhtoista ihoa vasten, olis aika kiva kontrasti ja melko hellyttävä asetelma.

   Famu

   Poista
  2. Amanda, mäkin rakastuin siihen ! Osaispa joku virkata sellaisen meille <3

   Joo se on käynyt kyllä mielessä ja on yksi idea joka varmasti toteutetaankin ! Hauskaa että se tuli sielläkin mieleen Famu :)

   Poista
 4. Kesän Jyväskylässä majailee pariskunta, jotka osaavat ottaa kuvia. Ihan harrastelijoita, mutta ottavat mainioita kuvia. Hintaakaan varmaan eivät ota paljoa. http://laurimaki.kuvat.fi/ Voin antaa yhteystietoja tarkemmin, jos kiinnostuit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annaliini, pistetään korvan taakse ! täytyy käydä tutustumassa tuolla linkissä tarjontaan :))

   Poista
 5. Minä olen kuvannut molemmat lapseni itse ja vaikka en todellakaan mikään ammattilainen ole, niin jälki oli minusta aivan mainio :) Tarvitsin vain hyvin syöneen ja levänneen n. 3 kk vanhan vauvan (osasi siis jo nostaa päätään), luonnon valoa, keittiön pöytä, valkoinen lakana ja pari "assaria" ja tietyski kameran (ihan tavallisella "markettikameralla" oon kuvaillu). Yksi iso valkoinen lakana oli hieman rytyssä vauvan alla ja loppuosa taustana, kun assistentit sitä piti ylhäällä. Vauva siis nakuna vatsallaan, vähä niinku noissa sun kollaaseissa. Homma ittessään oli aika nopee, koska vauvat kuitenkin väsy aika nopeesti siihen hommaan.
  Suosittelen kokeilemaan valkokuvaamista myös ihan itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me ehdottomasti kokeillaan ensin itse ennen kun ruvetaan maksamaan kalliista kuvaajasta :) Hyviä vinkkejä kiitos !!

   Poista
 6. Mä en ehkä kuvais ite :) Nyt kun oon järkänny noita omia kuvauksia niin ei se niin helppoa oo, etenkään jos haluut ittes myös kuvaan ;) Hyvä kuvia pystyy toki itekkin ottamaan, mutta perhepotretti ei oo ihan mahollinen. Mä voin tulla ilmasiks, jos M:n iskä lainaa niiden hyvää järkkäriä :D Ja toi pullaposkipotretti on paras! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu saa nähä miten toteutetaan, hommahan ei vielä oo hirveen ajankohtainen ku Nuppu on vielä masussa :D Mut mä pistän sun tarjouksen myös mieleen ehdottomasti ;) joo perhepotretti ei ite otettuna varmaan onnistuis kovin laadukkaasti :D

   Poista
 7. Moikka :) Sulle olis tunnustus mun blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenna ! KIITOS paljon tunnustuksesta <3 sain saman tunnustuksen kuukausi-kaksi takaperin joten katsotaan jos jossain vaiheessa sen taas laittaisin eteenpäin..

   Poista
 8. Käytiin meidän 2.v tytöstä viime vuonna ottamassa villen kuvassa valokuvat ja tuli hienoja!
  Vauvamessuilla ihastuin studiovarjon ottamiin kuviin ja he varmasti ottavat ihania vauvakuvia ja perhepotretteja, itse jos otetaan kuvat kun vauva syntyy niin menisin ehkäpä heille kuvattavaksi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa mullakin on tuo Varjo käyny mielessä, just sen takia kun olivat siellä Vauvamessuillakin vaikka en kummemmin käyny niiden pisteeseen tutustumassa.. Se vois olla varmaan yks suosikki jos otattaa kuvat :)

   Poista
 9. Suosittelen ottamaan kuvat ennen kuin Nuppu täyttää kuukauden, vauvat kasvaa ihan älyttömän nopeasti!! Me otettiin itse kuvia Olivian ollessaan 2 viikon ikäinen ja hienoja tuli, tarkoitus oli ottaa vielä lisää, mutta yks kaks neiti olikin jo niin iso, ettei näyttänytkään enää vastasyntyneeltä eikä mahtunut samalla tavalla iskän kädelle lepäämään :/ nyt on 2 kuukauden ikäinen ja on vauvan pyöreyttä poskissa ja reisissä jo makkarat :D
  Ihania kuvausideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä ! meille vois hyvinkin käydä juuri noin että ootellaan se pari kk ja hups Nuppu onkin jo niin iso että se idea olis jo vähän pilalla :D voi ei, voin vaan kuvitella tuon ihanan vauvan pyöreyden <3

   Poista
 10. Me käytiin kuukausi sitten ottamassa meidän neidin 1-v kuvat Jyväskylässä valokuvaaja Sari Muhosella (mun blogissa juttu siitä, käy kurkkaan!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin kurkkaamassa, täältähän rupee löytymään hyvin vaihtoehtoja :)

   Poista
 11. Meillä kävi kuvaaja kotona kun E oli n. 1kk ikäinen. Suosittelen kysymään myös kotiin kuvaajaa, josko voisi pienen studion sinne pystyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuohan on hyvä idea, mikäs olis sen ihanampi kun tutussa ympäristössä kuvata lapsi :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3