tiistai 2. syyskuuta 2014

Beiben kanssa botskilla

Kokemuksena ensimmäinen risteily oli varmasti yksi taaperon tämän astisen elämän jännittävimmistä. Ihan ylivoimaisesti. Suuri iso paatti johon taaperrettin isin ja äidin kanssa pitkin pitkää putkimaista tunnelia. Laivan ovella vastassa hirmuinen ihmisjoukko ja ystävällistäkin ystävällisempi laivahenkilökunta, joka ohjasi meidät myös sujuvasti hyttiimme. Iltaisin botskilla käytiin syömässä suurensuuressa salissa monien kymmenien muiden ihmisten kanssam, samoin myös aamuisin. Paljon aikaa vietettiin muun touhun ohella myös jättimäisessä leikkihuoneessa ison elävän Ville Viking pehmolelun kanssa. Pallomeressä temmeltäminen oli iloista se suurin. Aktiivisten seilauspäivien jälkeen ei unta tarvinnut hetkeä pidempää hytissäkään hakea, kun pallero jo sulki silmänsä ja kävi makasänkyynsä tuhisemaan. Meidän mimmistä tulisi varmasti isona seilori, jos hän osaisi nyt vastata kysyttäessä haaveammattiaan - niin paljon Mila nautti risteilystä.

Risteily taaperon kanssa oli paljon iisimpää mitä osattiin odottaa, mutta toki siihen lapsettomana reissaamiseen verrattuna rutkasti haastavampaa. Meillä oli käytössä hieman normaalia suurempi hytti, joten sen puolesta matkustusmukavuus oli kunnossa. Tulevaisuudessa tuskin ahdetaan enää tällä porukalla niihin normihytteihin. Matkarattaiden ja sängyn kanssa tunnelma voisi olla hieman liiankin tiivis. Joten suosittelen ehdottomasti lapsien kanssa risteilevälle tuollaista tilavampaa hyttiä. Ruokailut meillä sujui kivuttomasti buffetissa sekä illoin että aamuin. Milallekin löytyi kiitettävästi niitä omia herkkuja, tosin pientä noottia annan lastenpöydän ruokien melko runsaasta suolaisuudesta. Kaiken kaikkiaan ollaan tosi tyytyväisiä risteilyyn ja tullaan varmasti ensi kesänä heittämään samanmoinen reissu merellä.

Suuri kiitos Viking Linelle meidän matkan järjestelyistä ja lapsien loistavasta huomioon ottamisesta !

Millaisia risteilykokemuksia sieltä päästä löytyy ? Kuinka lasten kanssa seilaaminen on sujunut ?
Yhteistyössä, Viking Line
5 kommenttia:

 1. Hih mikä kultakutri Mila onkaan :) Ihan hyväntahtoisesti täällä huutelen! Meillä on ihan ikioma takatukkakeisari himassa ;) Itsekin halajaisin johonkin reissuun vähän koko perheellä, näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miltsu on kyllä sellanen haituvapää :D <3 taitaa olla aika yleinen tukkastyle noilla pienillä..

   Reissu oli kyllä mitä mahtavin :)

   Poista
 2. Ihana Mila ja koko perhe! <3 Me just haaveiltiin miehen kanssa Tukholman risteilystä, mutta just nyt nuo kaksi on vielä niin pieniä, ettei siitä nauttisi kukaan! Ehkäpä jo ensi kesänä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä <3 se on kyllä ihan totta, mutta ensi kesänä tilanne on jo toisin teilläkin :)

   Poista
 3. Me käytiin reissussa lentokoneella kun Venla oli reilun vuoden ikäinen. Toisaalta kaikki sujui yllättävän kivuttomasti ja tyttöhän oli todella reipas kuin mikä, mutta kaikille jotka sanoivat meidän olleen viikon lomalla totesin, että kokemus tuskin vastasi kenenkään (lapsettoman ainakaan) mielikuvaa lomasta ;). Toisinsanoen onhan se reissaaminen lapsen kanssa kovin erilaista kuin aikuisten kesken niinkuin itsekin tuotta totesit :). Mutta tapahtuipa matkustelu sitten autolla, laivalla tai lentokoneella niin paljon matkan onnistumiseen varmasti vaikuttaa vanhempien asenne ja odotukset! Jos reissuun lähdetään jo heti oikealla fiiliksellä eikä otsa rypyssä niin luvassa on varmasti onnistunut matka.
  Nyt kahden lapsen kanssa tuskin vielä lähtisin lentokonematkan päähän, ainakaan ennen kuin nuorempikin jo itse kävelee. Mutta tuo laivamatkailu saattaisi sujua tällaiseltakin porukalta hiukan helpommin! Ja tuo normaalia tilavampi huone kuulostaa erittäin fiksulta valinnalta :). Oliko teillä itsellänne jotain muita juttuja, joita nimenomaan lasta ajatellen ennakkoon osasitte varata tai miettiä vai tuliko kaikki muu automaattisesti Viking Linen puolesta kun tiesivät lapsen matkustavan mukana?

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3