keskiviikko 4. joulukuuta 2013

5kk neuvolakuulumiset

 
Eilen oli Milan 5kk neuvola, noista käynneistä on alkanut tulla melko rutiininomaisia. Ensin otetaan tuoreet mitat, sitten höpötellään neukkutädin kanssa kuulumisia ja sitten varataan uusi aika. Tällä kertaa tosin rokotukset tulivat extrana, jonka vuoksi myös Niko oli mukana Milan (äidin) tukena. Tosin rokotteista neiti ei tuumannut melkein mitään, ekan piikin jälkeen hieman inahti ja toisen jälkeen pikkiriikkinen itku joka meni samantien ohi isin sylissä. On se reipas tyttö, reippaampi kuin äiti joka pisti silmät kiinni molemmilla piikeillä !
 
Uudet mitat saimme myös neuvolakorttiin, suluissa edelliset.
 
Päivämäärä - 3.12.13 (5.11.13)
Paino - 6800g (6230g)
Pituus - 66cm (63,7cm)
Pipo - 42,9cm (42,2cm)
 
"Kasvu OK. Hymyileväinen tyttö. Kääntyilee, pyörii napansa ympäri ! Nauraa ääneen. Vähitellen viljat ja lihat."
 
Meidän neiti se jatkaa siroa kasvuaan, ihan riittävästi oli painoa onneksi tullut kun se suhteutettiin pituuteen jota oli tullut taas reilu 2cm lisää. Rintamaidolla ja kiinteillä jatketaan ja lisäksi nyt aletaan totuttelemaan myös pikkuhiljaa viljoihin ja 6kuisena mukaan tulee lihat. Tänään aamu alkoikin ensimmäistä kertaa puurolla, tosin kaurapuuro ei ollut ainakaan vielä mikään hitti. Rakeinen rakenne varmaan oudoksutti Milaa niin paljon että melkein kaikki tuli ulos mitä suuhun lappasi. No ehkä huomenna menee jo paremmin ?
 


Ihan mielenkiinnosta kyselen, minkä painoisia ja pituisia teidän pallerot ovat olleet 5-kuisina ?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


48 kommenttia:

 1. Just kaivelin Nean neuvolakortin esiin ja mielenkiinnosta kattelin meidän mittoja!:D Nea on ollut 5kk iässä 64.0 cm pitkä ja painoa 6355g ja pipo 42,0cm! Aika samankokoisia teidän tsirpulan kanssa, vaikkakin teidän typsy vähän isompi! :)

  Ihanat ilmeet :- D<3 Haa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ompa Nepanderi ollu saman kokoinen kyllä :) Juu oudot maut saa kyllä niin hauskoja ilmeitä aikaan etten kestä <3

   Poista
 2. Hei!
  Meillä kans kaurapuuron rakenne oudoksutti, luonnollisesti. Joku sitten neuvoikin ajamaan hiutaleet aluksi sauvasekoittimella hienommaksi, se auttoi alkuun :). Meijän tytön mitat 5kk iässä oli 6860, 63 ja 41.
  Ihanaa joulun odotusta teille! ♥
  -Emppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä mietin myös sitä soseuttamista, mutta tää laiska mutsi osti tänään sitä valmista jauhoo jos se uppois paremmin :D aika samankokoinen teidänkin tirppu ollut tässä iässä !

   Samoin, oikein ihanaa joulun aikaa <3

   Poista
 3. Meilläkin oli vastikää 5kk neuvola ja poju oli 65,5cm ja 7270g! Viimeksi kommentoin sun neuvolapäivitykseen miten samaa tahtia meidän vaavit kasvaa, mutta nyt on meidän poju hurauttanut hyvästi ohi :D mut yleensähän pojat onkin vähän jytkympiä :) hauskat ilmeet milalla kun sai puuroa summuun, meillä kun taas suu auki napotetaan että nopeammin lisää! Suurta herkkua täällä :D meilläkin oli muuten isimies pitämässä poikaa kun rokot annettiin, tämäkään mamma ei niistä piittaa!

  -noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, siellä ollaan otettu kunnon kasvupyrähdys nyt sitten :)) vautsi ! Jos tuo olis meilläkin vaan alku järkytystä, tänään nimittäin upposi jo paljon paremmin :)

   Poista
 4. Muksun 5kk+ jauhe kaurapuuro on loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ostettiin tänään, aamulla päästään testaamaan :)

   Poista
  2. Meillon piltin ja on hyvää!:D Nimim.Annas mami puhdistaa lusikan...

   Poista
 5. Meilläkin eilen poitsun 5kk neuvola. Pituus 67cm ja paino 6995g ja pipa 43. :)

  VastaaPoista
 6. Meidän poika oli 5kk ikäsenä 8585g ja 68cm. Meillä puuronkanssa kävi niin, että alkuun ei mennyt millään lailla se puuro (niitä vauvojen erimakusia ei niin kökkäreisiä) sitten kokeiltiin ihan piruuttan antaa samaa puuroa mitä me syödään eli eloveenan kaurapuuroa ja sehän uppos! Nykyäänkin se kunnon kaurapuuro maistuu parhaiten, vaikka syökin nykyään ihan mitä vaan, ikää siis nyt 1v.4kk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi potra poika ! :)) Kyllä mä uskon että meilläkin tuo puuro rupee ajan kanssa maistumaan myös hyvin, vaatii vaan hieman totuttelua.

   Poista
 7. no meillä on 5kk neuvolas 16.12...mutta meidän 4 kk mitat oli 9330g ja 68,8cm::DD ja mua naurattaa ku "pieni" vauvani on kasvanu rintamaidolla:D nyt ollaan vaa luumuu syöty vähän että maha toimis kunnolla:D ihan epistä ku kaikilla on nii pikkusii nää vauvat, minulla on ni iiso poika muihin verrattuna:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, mitäs supermaitoa sulla tulee :D No jo on hienosti kasvanut tissimaidolla teidän pieni, jännää minkä kokoinen on sitten 5kk, mutta yleensähän se kyllä sitten pian tasoittuu :)

   Poista
 8. Meillä oltiin 5kuisena 63cm ja 6765g :) Samoissa mitoissa meette! Ei sitä kaikkien tarvii isoja onneksi ollakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, ja kun ei Mila kuitenkaan mikään laiheliini oo, ihan sopusuhtainen tyllerö :)

   Poista
 9. meidän "pikku" mörssäriprinsessa oli 5kk neuvolassa 68 cm pitkä ja painoa oli 8205 g :) pituutta olikin tullut kuukaudessa huimat 4cm ja painoa ei kovinkaan paljon lisää mutta kyllähän tuossa onkin ihan tarpeeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei <3 ihana pieni mörssäri ! nooo kyllä se siitä tasoittuu ;)

   Poista
 10. Meillä neiti vasta 4kk mutta aattelin silti laittaa. Eli 6040g 62.3cm. Neiti taitaa pysyä pienenä ja aikana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Mila oli parisataa grammaa isompi 4kuisena kun teidän neiti :) siroja molemmat.

   Poista
 11. Mä annoin eka sitä muksun kaurapuuroa joka on ihan samettista. Viikon jälkeen siirryttiin peruspuuron ja hyvin kelpasi :) meillä pojat oli 5, 5kk neuvolassa saman mittasia mutta kumpikin 8-kiloinen jäpikkä. Mutta ne onkin vähän palleroita :D ja syöneet kiinteitä jo pari kuukautta. Mila taitaa olla vaan hoikka neiti :) tai sit kiskaisee painospurtin kun pääsee enemmän ruuan makuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu käytiin hakeen sitä tänään kaupasta, jos tuon paketillisen jälkeen sitä sitten taas kokeilis ihan normipuuroo :) teiän pojat on niin ihania jäpiköitä <3 Niin saa nähä millon tuo neiti meinaa spurtata, nyt on ruokamäärät noussu ihan kivasti niin saa nähä näkyykö painossa !

   Poista
 12. Ne kaupan valmispuurot on vähän hienompijakoisia, että niillähän voisi alkuun totutella vähän puuron makuun. Kalliitahan ne on, mutta meillä poitsu sai kovat vatsanväänteet "aikuisten" puurosta. Jostain kuulin/luin, että vauvojen kaupoista saatavissa puuroissa olis vähemmän kuitua kuin normipuuroissa. Masuvaivat loppuivat kyllä seinään, kun vaihdoin puuroa. En tiedä yhtään, pitääkö tuo juttu paikkaansa, mutta voihan sitä kokeilla!

  Riikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää tuokin juttu, parin päivän aikana nyt meillä masu toiminu ihan normisti mutta silti nyt ostettiin se Muksun puuro alkajaisiksi :)

   Poista
 13. Meillä tytteli oli 5 kk iässä 7150 g ja 65 cm :)
  Mulla tekee piikit kans pahaa, kun toinen reppana on aina vähän itkuinen silloin :/

  VastaaPoista
 14. Meillä oli tytöllä hyvin samat mitat kun Milalla sekä 5kk että 4kk ikäisenä :) 6780g(6260g), 65,7cm(63,5cm) ja 42.2cm(41.0cm) :) Pikkuisia tyttösiä! <3 Meillä aloitettiin Muksu kaurapuurojauheella (jossa ollaan edelleen nyt 9kk ikäisenä kun tyttö ei suostukkaan mihinkään rakeisempaan enää). Kaurapuuro kuningatarsoseella onkin ollut siitä asti hitti ja sitä uppoaa aikuisen ihmisen annos, muu ruoka ei niinkään kiinnostaisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan tahtiin kasvaa meidän typyt :) Meillä on aamulla sama menuu, muksupuuroa ja kuningatarsosetta, saa nähä uppooko kuin häkä ;)

   Poista
 15. Joo no meidän poika oli 5kk iässä 69cm pitkä ja paino 8280g :D aikas iso vissiin ollu :P nyt se on kyl paljon sirompi kun painoa tulee vähän hitaammin :)
  Meillä Karri ei huolinu puuroa sitten millää sillon ku olis saanu antaa, ei mitkään maut tai koostumukset :D nyt 9kk iässä se on jopa avannut suunsa sille puurolle :)
  h-ihanaelama.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat saakin olla vähän jytkympiä ;) mutta niin kuin sanoit niin on varmaan nyt sit tasoittunu tuo kasvu !

   Poista
 16. Meillä täällä hiukan isompi neiti :) 5 kk neuvolassa neiti oli 71,5 cm pitkä ja painoa 8800g. Ens viikolla 6kk neuvola ja tuntuu että pituutta kasvettu kun 80 cm vaatteistakin pienet mallit jo sopii... Meillä puuroa maisteltu pari viikkoa ja kyllä siinä viikko meni ennen kuin alkoi maistua. Kannattaa vaan sinnikkäästi harjoitella :) mä tein aluksi puurosta mahdollisimman ohutta ja liotin niitä ryynejä ennen keittämistä vedessä niin että niistä tuli mahdollisimman suussa sulavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sielläkin vähän isompi neiti, se on jännä miten voikin olla 2kg eroja samanikäisillä neideillä :) mutta niin ne nää vauvatkin on omia yksilöitään <3 eiköhän meilläkin puuro ala maistua kun sinnikkäästi vaan totutellaan !

   Poista
 17. Meillä 5 kk tyttö 6580g , 64cm.

  Poika 5 kk 7500g ja 67cm. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä miten pojat usein kasvaa kyllä nopeammin kuin tytöt :)

   Poista
 18. Adele oli
  Pituus 65 cm
  Paino 6920g
  Py 42.2cm

  Tuo pituus ei vaan pidä paikkaansa, mutta ei sitten neuvolantäti alkanut uudellee mittaa :/

  Hienosti teillä kasvetaan! Semperin mieto kaurapuuro on hyvä aloitukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme täti kyllä :o mutta teidänkin Ade aika saman kokoinen ollut kun Mila, simpsakoita neitejä <3

   Poista
 19. Meidän poika 8,3 kg ja 68 cm, pelkällä maidolla on kasvanut

  VastaaPoista
 20. Meidän tyttö on kaksi päivää Milaa vanhempi ja 5kk mitat oli 6275g ja 64.4cm. Täysimetyksellä mennään vielä sinne 6kk ikään saakka :)

  Heppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit oon kyllä kateellinen kun oot selvinnyt täysimetyksellä tänne asti :) Huikeeta !

   Poista
 21. Meillä Muksu puurojauheet oli kovassa käytössä ale 1vnä, kunnes sitten rupes kelpaamaan normi puurot...

  VastaaPoista
 22. Meillä oli tänään typykän 5kk neuvola ;
  Paino 7850g
  Pituus 69cm
  Pipo 43.8
  :))

  VastaaPoista
 23. Meillä painoi tyttö 5 kk 5555/62,4cm ja nyt 9kk n. 6700/70cm

  VastaaPoista
 24. Meillä tytön mitat 5kk
  Paino:6800g
  Pituus:63,5cm

  VastaaPoista
 25. Meillä ollaan menty aika samoilla mitoilla! Neiti oli 4kk:n neuvolassa 6235g ja 62,6cm pitkä. Ja 5kk:n neuvolassa 6760g ja 64,0cm pitkä. :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3