torstai 23. tammikuuta 2014

Turvaistuinviidakko


Turvakaukalon päivittäminen turvaistuimeen alkaa meillä olla pian ajankohtaista, ja mielessä pyöriikin monia kysymyksiä kun pohditaan mikä istuin meille hankittaisiin. Kasvot menosuuntaan vai ei ? Palkki-istuin vai viisipistevyöt ? Isofixillä vai ilman ? Kuinka hyvin pärjännyt testeissä ? Arghhh, stressinhän tästä vain saa...

Kuka hullu jaksaa plärätä nuo kaikki istuimet läpi ja sen perusteella vielä päättä että mikä se paras istuin on juuri omalle mussukalle. Tää on sellainen asia missä meillä ei tingitä, Milan on matkustettava autossa mahdollisimman turvallisesti ja istuimen osto käytettynä ei ole vaihtoehto. En halua ottaa sitä riskiä että istuin on kolhiintunut, jopa ollut kolarissa vaikka ulkoisia merkkejä ei näkyisikään. Kuitenkin taidan olla sitä mieltä että lastentarvikeliikkeissä myytävät istuimet ovat kaikki yhtä hyviä kun ovat sinne myyntiin päässeet, eikä hinnoissakaan taida olla mielettömiä eroja ellei etsi oikein hifistely istuinta prameilla kuoseilla.


Mikä turvaistuin teillä on käytössä ? Mitä suosittelette ?
Tarvitsen todella apua tässä päätöksessä, liian paljon vaihtoehtoja !

Kiitos kaikille ihanista kommenteista edelliseen Fit Mom-postaukseen ! Tuli kyllä niin hyvä fiilis niitä lukiessa, ootte huippuja ja kasvatatte mun motivaatiota entisestään. ♥ Vastailen kommenteihin illalla !


kollaasin kuvat, www.babystyle.fi

39 kommenttia:

 1. Meillä on gracon turvaistuin, oli hyvässä tarjouksessa jokin aika sitten, nii napattiin liikkeestä mukaan. Pidettiin aika ehottomana, että istuimen voi asentaan molemmin päin autoon. Kolarin sattuessa on omatkin niskat koetuksella puhumattakaan pienen niskoista :/ Neiti siirtyi 6kk iässä istuimeen, kun kaukalossa ei enää ilman huutoa alkanut olemaan. Istuimen saa onneksi näin alkuvaiheessa kallistettua hieman takakenoon niin ei tarvi heti pönöttää ihan pystyssä :) nuo palkki-istuimet näyttää minun silmään tosi kummalliselta, niin ahtaan näköinen jotenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläki Gracon istuin joka oli tarjouksessa muutama kk taaksepäin? Vissiin Graco Cosmic Comfort S, jos oikein muistan.. Mä oon ollu tyytyväinen ja niin on tyttöki :) kiinnitys ei niin helppo mut myyjä teki sen, eikä meillä tarvetta siirrellä autosta toiseen. :) 5pistevyöt ja em. kallistaminen mahdollista. :) hinta tais olla siinä tarjouksessa 350€?

   Poista
  2. Just tuo! On ollut hyvä :) Asuntaan kohtuu lähellä rajaa, niin oli Ruotsin puolella jotain n. 1700kr eli parilla sadalla eurolla lähti.

   Poista
 2. Cybex on vissiin suosiossa? mutta siinä voi kuulemma mennä laps kahtia, tiiä näistä! meillä on yks vuotiaalla nyt käytössä istuin joka käy ihan vauvasta 30 kiloon saakka, selkänojaa vain säädetään kasvun mukaan.. ja meillä ainakin istutaan selkä menosuuntaan niin kauan kun laps siihen mahtuu, ilman että ahistaa :)

  VastaaPoista
 3. Moi! Meillä on ihan sama ongelma edesssä, pojan (8kk) jalat tulee jo yli kaukalosta reilusti. Palkki-istuinta meille ei tule, eli nuo kaksi ekaa kuvaa. Niistä oon lukenut ja kuullut enemmän huonoa kuin hyvää. Monet lapset eivät niissä viihdy, kun tuo palkki on kuitenkin iso siinä edessä. Lisäksi monet palkki-istuimet saaneet huonoja pisteitä testeissä, kun se palkki onkin törmäyksessä pongahtanut pois. Toiseksi, selkä menosuuntaan ehdottomasti vielä näin pienillä! Meillä ollaan kallistumassa Be Safe Izi combiin tai Cypexin Sironaan. Hinnaltaan 500-600e, mutta ei myöskään haluta tässä asiassa tinkiä, ja onhan esikoiselle ostettu istuin myös pitkäikäinen.. Mielenkiinnolla seuraan mihin te ja muut lukijat ovat päätyneet! -Hanna-

  VastaaPoista
 4. Meiltä löytyy tälläinen http://andsomethingdaily.blogspot.fi/2013/12/uusi-valtaistuin.html. Perus hyvä istuin :) Saa kiinnitettyä molemmin päin ja helposti siirrettyä autosta toiseen. Tuo on N:n entinen pari vuotta käytössä ollut niin kelpaa vielä hyvin :) Itse suosin perinteisiä turvaistuinmalleja, nuo palkilliset vähän mietityttää mua.

  VastaaPoista
 5. Meillä taitaa olla varastossa odottamassa recaro young sport istuin. Se on käytetty mutta siis ollut käytössä pikkusiskollani muutama vuosi sitten. Joten varmasti tiedän että istuin on kolaroimaton. :) Onnea etsintään!

  VastaaPoista
 6. Meillä on Sparco- merkkinen turvaistuin jonka pappa oli ostanut Nealle motonetistä. Ei keretty siis ollenkaan miettiä edes istuimia.. Pappa piti myyntipuheen ja sanoi mm. että tämän merkkisiä turvaistuimia on kuules myös ralliautoissa, joten tämä on kyllä ihan yhtä hyvä kuin muutkin!:D Mä nimittäin ekaks epäilin.. Istuin maksoi jonku 140e ja sen saa laitettua myös kasvot menosuuntaan. Siinä on vyökiinnitys ja on muutenkin oikein näppärä. Kaikki istuimet jotka ovat myyntiin päässeet ovat varmasti turvallisia. :) Mutta jos pappa ei olisi kerennyt jo ostaa istuinta, me oltas varmaan päädytty hankkimaan meille tuo Cybex-istuin :)

  VastaaPoista
 7. Meiltä löytyy besafe izi combi isofixeillä ja voin suositella todella paljon! Meillä oli kriteereinä selkä menosuuntaan, isofixit sekä ei palkki-istuinta. Näiden kanssa mentiin lastentarvikeliikkeeseen ja kaksi istuinta jäi jäljelle joista tää besafe oli parempi. Paljon tilavampi ja jalkatilaa jäi huomattavasti enemmän mikä mahdollistaa pitkään selkä menosuuntaan olemisen.
  Ainoo että pieneen autoon toi ei mahdu. Meillä on farmari bmw ja etupenkki on aivan edessä eikä siinä mahdu kunnolla istumaan kun jää niin vähän tilaa. Ja leveydeltään tuo vie melkein 1,5 penkkiä takaa että ei aivan pienimmästä päästä ole, mutta en vaihtais koskaan pois! Siinä saa säädettyä kaltevuutta ja musta tosi hyvä juttu on kun vyöt saa magneeteilla sivuille kiinni eikä ne jää lapsen alle. Niin pieni juttu mutta erittäin hyvä mun mielestä.
  Ainoo miinus on ehkä että ei saa laitettua autoon jossa ei oo isofixejä muutakun kasvot menosuuntaan :/ mutta sitten taas jos ostaa turvavyökiinnitteisen niin jalkatila on huomattavasti ahtaampi. Ihmettelin kerran kun mentiin kaverin kyydillä ja heillä on tuo sama istuin ilman isofixejä ja se oli tosi ahdas, mutta se johtuu vaan eri kiinnityksestä.

  Joten suosittelen marssimaan lstentarvikeliikkeeseen niin ne osaa kyllä auttaa löytämään teille parhaimman istuimen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on besafe izi combi ilman isofixiä ihan normaalissa farkku toyotassa, eikä se kyllä vie kun yhden penkin verran tilaa, etupenkille mahtuu loistavasti isompikin ihminen, tosin selkänojaa ei saa kovin makaavaan asentoon. Muksu on nyt kuukauden päivät siinä istuskellut ja ollaan kyllä oltu huipputyytyväisiä. Mielestäni istuin ei myöskään vaikuttanut kovin ahtaalta, mutta en ole sitä isofixillä nähnytkään, eikä kauheasti kokemusta noista ollut entuudestaan (: Mutta pointtini olikin se, että ehdottomasti suosittelen kaikille! Aivan huippu istuin.

   Poista
 8. Meillä on aivan sama pohdinta ollut käynnissä jo jonkun aikaa, muutamassa liikkeessäkin on tullut asian tiimoilta jo käytyä. Luulen, että olemme päätymässä Cybexin Juno2-fixiin :)

  Huomattiin muuten, että monia tuoleja ja merkkejä saa huomattavasti edullisemmin Saksasta tilattuna:)

  VastaaPoista
 9. Meillä oli ehdoton, että istuimen saa selkä menosuuntaan. Suomessa autoliittokin suosittelee, että lapset matkustaisivat selkä menosuuntaan mieluiten noin 4-vuotiaiksi asti. Niinpä reilu kaksi vuotta sitten ostettiin esikoiselle Besafe izi combi isofix. (loistava istuin, ei valittamista ja pärjännyt testeissäkin turvallisuudessa hyvin) Hän käytti sitä reilu kaksivuotiaaksi kunnes istuin siirtyi pikkuveljelle ja isoveljelle ostettiin Cybex pallas 2-fix istuin. Hetken ehti käyttää sitä palkkia ja nyt on ihan auton turvavyöt käytössä. Tota cybexiähän vois käyttää jo 9kk ikäisellä mutta en kyllä itse missään nimessä laittaisi niin pientä kasvot menosuuntaan.
  Jos autossa isofixit on, niin kyllä mun mielestä niitä kannatta käyttää.
  Ja testituloksia on hyvä katsoa ja tehdä vertailuja mutta ei kannata aina tuijottaa kokonaisarvosanaa vaan anemmän sitä turvallisuutta. Ja sitten mennä katsomaan ja kokeilemaan istuinta, miten se omalle lapselle sopisi jne. :)
  Toivottavasti löydätte teille parhaan istuimen :)

  VastaaPoista
 10. On todella raskas päätös! Todellakaan pitää olla selkä menosuunta kun tyttösi on noin pieni, muut on hengenvaarallinen. Meillä on ostanut Britax Max-Way koska se sopii meille parhaiten. Mikä tärkeintä teille? Pitääkö olla isofix? Million haluat ostaa uusi tuoli? (isofix käy vaan -18 kg), Meneekö se autolle (pitääkö olla pieni tuoli tai käy isompi)? Helppo astentaa (jos teillä pitää siirtää sen toiseen autoon)?
  Ja lopuksi, älä katsoo liian paljon tämmöset testit - touli saa myös lisää pisteet jos se on hyvänäköinen, että ei ole mitään tekemistä sen turvallisuus.
  Tämä on hyvä blogi (valitettavasti ruotsinkielinen): http://bloggen.fi/bilstolslotsen/

  VastaaPoista
 11. Selkä menosuuntaan noin pienellä, ehdottomasti. Niskat/kaularanka muuten poikki kolarissa. Sitähän suositellaan ihan neljään ikävuoteen asti (http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/vaaratilanteita_turvaistuimessa/). Isofix-kiinnitys tutkitusti (ja ihan maalaisjärjellä ajateltunakin toki) turvallisin ja luotettavin (https://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/autoilijat/lapsi-autossa/isofix-kiinnitysjarjestelma).

  Itse päädyin vyökiinnitykseen, koska tulin siihen tulokseen, että ei meillä ainakaan muksu viihdy istuimessa, jos tuollainen palkki on sylissä :) Ja testit kannattaa katsoa tarkkaan läpi, koska kokonaisarvosanaa saattaa alentaa tosi vähäpätöiset/typerät seikat, jotka eivät vaikuta turvallisuuteen tai edes käytettävyyteen. Ainakin itselleni se tuli yllätyksenä, kun meillä oli turvaistuin hakusessa.

  VastaaPoista
 12. Meillä on kans sama edessä! Jotkut lähipiiristä on soitellu et "näin kirppiksellä turvaistuimen..." EI! :D Tuukka suostuu ainoastaan Recaroon kuulemma, mulla ois toki 200394 muutaki vaihtoehtoa katottuna :D Mut näit on ihan liikaa!

  VastaaPoista
 13. Me käytiin just tänään ostamassa tuo britaxin istuin. Saa laitettua vielä selkä menosuuntaan ja kunhan kasvaa niin kasvot menosuuntaan. Poju ainakin tykkää kun näkee maisemat ja on tukevan oloinen ja turvallinen.

  VastaaPoista
 14. Meiltä löytyy cybex pallas isofiksillä kaksin kappalein. Eli se on juurikin tuollainen palkki-istuin. Erittäin tyytyväisiä ollaan kyllä oltu. Minulle vaihtoehdot olivat selkä menosuuntaan tai tuo palkki. En pitänyt niin turvallisena kasvot menosuuntaan vaihtoehtoa. Myös isofix oli ehdoton. Paljon noita silloin kyllä tutkin ja juurilin noita testejä ja arvosteluja katsoin.
  - Jonna

  VastaaPoista
 15. Meillä on tytsylle(4kk) odottamassa Klippanin Triofix Recline Isofix-kiinnityksellä! Tuo istuin kiinnitetään autoon telakan avulla vähän niinkuin turvakaukalokin (tosi kätsyä,jos tartee vaihtaa istuinta autosta toiseen).Saa laitettua selkä-ja kasvot menosuuntaan. Selkänojan saa laitettua 2-eri asentoon,joten autossa on mukava ottaa unet,kun selkänojan saa kallistettua taaksepäin.Ja plussaa vielä siitä,että on kotimainen tuote! :) Oli kyllä aika tyyris ostos,mutta tämä turvaistuin-asia on kyllä semmoinen missä ei kannata tinkiä :)

  VastaaPoista
 16. Meillä on Britaxin turvaistuin ja neiti matkustaa selkä menosuuntaan (turvallisin tapa pienille amtkustaa, jos se kolari sattuu käymään). Ollaan oltu istuimeen todella tyytyväisiä. Tässä vielä linkki istuimeen: http://www.babystyle.fi/index.php/turvaistuimet-ja-kaukalot/turvaistuimet-9kk-6v/britax-multi-tech-2013-jet-black.html

  VastaaPoista
 17. Meillä on se Besafe izi combi isofixillä ja kyllä se mun tutkimusten perusteella on paras istuin näin pienelle. Muutaman viikon kokeilun jälkeen tykkään. :)

  VastaaPoista
 18. Meillä otettiin käyttöön juuri Britaxin multi tech 2 ja hyvältä vaikuttaa ensi kokemusten perusteella :) Autoliittokin antanut hyvän arvioin, saa selkä menosuuntaan tai kasvot menosuuntaan ja oli melko simppeli asentaakin.

  VastaaPoista
 19. Cybex pallas 2-fix, suosittelen! :)

  VastaaPoista
 20. Besafe izi combi meillä, saa sekä selkä menosuuntaan että kasvot menosuuntaan. Selkä menosuuntaan oli isofixilla kiinni nyt kasvot menosuuntaan ilman isofixia. Ollaan oltu tyytyväisiä!

  Akta Gracoa en kyllä minä suosittele, saanut mun mielestä huonot arvioit ja kuullut siitä huonoa. Ja toki hinnastakin sen huomaa ettei ihan yllä kyllä huipulle :) toki jos ei halua niin panostaa istuimeen niin toki varmasti menettelee.

  VastaaPoista
 21. Toi ettiminen oli niiiin raastavaa, kerran oli vaan pakko pistää joku tilaukseen ku tytöllä oli jo kaukalossa niin tulalat oltavat että säälitti... Me sit ostettii britax maxway, joka menee ainoostaan selkä menosuuntaan! Ei olla kauheesti vielä matkustettu sen kanssa, mut ne muutamat kerrat on menny ainakin hyvin :) istuin kiinnitetään turvavöillä ja lisäks on sellaset alakiinnityshihnat! Ainoo miinus ehkä on se, että ainakaa meiän lähisuvun kenenkään autoihin se ei passaa, ainoostaan meiän. Taitaa olla niin uus istuin että menee tosiaan vaan uudempiin autoihin :) mut pääasia että meillä on omassa autossa hyvä istuin, ku ei me paljoo muiden autoilla ees kuljeta! :)

  VastaaPoista
 22. Maxi-cosi tobi. Meillä molemmilla lapsilla käytössä. On hyvä, helppo käyttöinen ja testeissäkin pärjännyt. Ja Saksasta kannattaa tilata, säästää aika paljon rahaa. Meidän molemmilla lapsilla on tobit ja sieltä tilattu, hinta pitkästi alle 200€. Suomessa reilut 300€.

  Elli

  VastaaPoista
 23. Meillä on Britaxin Multi-tec ja on hyvä. Saa selkä menosuuntaan alkuun ja sitten tietty käännettyä. Hyvä niskatuki ja istuimen pitäis olla sopiva isollekin lapselle (siis vanhalle). Suomen turvatesteissä ei ole ilmeisesti pärjännyt hyvin, mutta Ruotsissa oli. Syynä tähän, että istuin oli asennettu väärin täällä. Näin meille kertoi lastentarvikeliikkeen myyjä. Uskoin selitystä, koska olisihan hän voinut myydä meille väkipakolla 500 €:n istuimenkin. Kannattaa käydä kokeilemassa Milan kanssa eri istuimia ja sit miettiä just, että mahtuuko omaan autoon. Ne nimittäin vievät yllättävän paljon tilaa..

  VastaaPoista
 24. Meillä ainakin kriteerinä oli, että selkä menosuuntaan eikä missään tapauksessa palkki-istuinta. Palkki-istuimessa ollaan ilmeisesti aina kasvot menosuuntaan, mikä ei ole suositeltavaa alle 3-vuotiaalle. Katsoin sen turvatestivideon, jossa auto pyörii katon kautta ympäri, ja lapsi lentää palkki-istuimesta pitkin autoa, se riitti minulle ainakin jättämään suoraan palkki-istuimet vaihtoehdoista. Melkein tuli videota katsoessa itku, vaikka siihen nyt ei nykyään paljon tarvita... Meillä on BeSafe izi combi, kallishan se on, mutta itse päädyin pitämään sitä turvallisimpana, ja samoin lastentarvikkeen myyjä markkinoi sen. Mutta itse ainakin ajattelen, että näissä asioissa satsaan ja joissakin muissa sitten pihistän. Autoliiton testeissä korostetaan mielestäni hieman vääriä asioita, joten itse lopulta alkuselailun jälkeen jätin kaikki arvostelut lukematta sieltä ja etsin tiedon muualta.

  VastaaPoista
 25. Palkki-istuin on meille turvallisuuden takia ehdoton nounou. Ja istuimen on oltava sellainen, että sen saa sekä selkä että kasvot menosuuntaan päin. 1-vuotiaalla on ehdoton että se on aluksi selkä menosuuntaan. Isofix on tietysti kätevä, jos on tarpeen liikutella istuinta ja omistaa sen oman auton, silloin kiinnitys on todella nopeaa ja vaivatonta. Kurkkaappa Essi sellainen istuin kun Klippan Triofix, se taitaa olla markkinoiden 1. tällä hetkellä. Onhan se aika hintava, mutta eihän oman lapsen turvallisuudelle/mukavuudelle voi laittaa hintalappua. :)

  VastaaPoista
 26. Meille kotiutui juuri tuo kuvassa oleva Britax ja vaikuttaa nyt ainakin tosi tukevalta selkä menosuuntaan asennettuna :) Siinä on hyvä kun saa kallistettua sitä selkänojaa! Olin myös ehdoton tuon selkä menosuuntaan- kriteerin kanssa mutta yllättävän vähän oli siltä osin mielestäni vaihtoehtoja :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuo oli nyt vielä baby stylessä alessa, vink vink. :)

   Poista
 27. Meillä on Recaro ja oon ollut tosi tyytyväinen. :)

  VastaaPoista
 28. Meillä on Besafen izi combi isofix ja tyytyväisiä ollaan oltu, suosittelen!:)

  VastaaPoista
 29. Kiddy :) Saanu parhaat testitulokset ja lapsi viihtyy hyvin. Näistä on aina ihan miljoonia mielipiteitä, toiset on toista mieltä ja toiset toista. Varmasti melkein mikä tahansa uutena ostettu ja testattu istuin ajaa hyvin asiansa :)

  VastaaPoista
 30. Meillä oli sama ongelma ja istuinta käytiin katsomassa ties missä.. Päädyttiin sitten tuohon kuvassa oik. Ylhäällä olevaan istuimeen. Tärkeintähän vauvalle ovat tukevat pään sivusuojat sekä selkä menosuuntaan -asento esittelijöiden mukaan.

  VastaaPoista
 31. Selkä menosuuntaan ja mielellään isofixillä. Meillä Klippan triofix. Myös Besafe Izi combi on hyvä. Näissä ei kannata säästellä, mieluummin vaikka kaikessa muussa.

  VastaaPoista
 32. Kiitos paljon jokaisesta kommentista, näistä on varmasti apua kun teemme päätöstä ja seikkailemme tässä istuinviidakossa :) Eiköhän tässä parin viikon aikana aleta tekemään ratkaisuja hankinnan suhteen !

  VastaaPoista
 33. Meiltä löytyy Brtiaxin vanha malli :) Kun ei juurikaan autolla liikuta.

  VastaaPoista
 34. Meillä kuvassasi näkyvä britaxin istuin. Kolaritestattu, ajettiin 80 km tuntivauhdilla nokkakolari ja 2 v tyttö säilyi naarmuitta vaikka itse katkoin jalat monesta kohtaa. Toki ei varmaan ainoastaan britaxin ansiosta mutta kuitenkin :) annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin taidetaan tällä hetkellä olla kallistumassa tuohon Britaxiin, taitaa olla laadukas istuin ja hintakaan ei niin pahasti kirpaise :) Ja ihana kuulla että teillä noinkin vaarallisessa kolarissa on pikku neiti pysyi ehjänä <3 olisipa äitidilläkin ollut tuuria ! kauhealta kuulostaa tuollainen kolari :/ oli enkeleitä matkassa !

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3