torstai 2. tammikuuta 2014

6kk neuvolakuulumiset


Uuden vuoden kunniaksi käytiin tiistaina myös neuvolassa hakemassa vielä tuoreet mitat viime vuoden lopulle. Taas äidillä oli tutut pikku perhoset mahan pohjalla kutittelemassa kun alettiin Milaa neuvolatädin kanssa mittailemaan !

Puolivuotismitat

Päivämäärä - 31.12.2013 (3.12.2013)
Paino - 7470g (6800g)
Pituus - 68cm (66cm)
Pipo - 43,6cm (42,9cm)




Niin kuin näette, meidän tyllerö on selkeästi ottanut iiiiiison kasvupyrähdyksen viimeisen kuukauden aikana. Painoa on tullut lähes 700g lisää alle kuukaudessa ja pituuttakin huimat 2cm ! Puuroilu ja aterioiden lisääminen on selkeästi tepsinyt ja nyt ei äidinkään tarvitse enää huolehtia vähäisestä painonnoususta.


















Hirveästi täti taas Milaa kehui, kuulema kaikki edellytykset on liikkeelle lähtemiseen hetkenä minä hyvänsä, riippuu vain siitä milloin neiti hiffaa sen miten eteenpäin mennään. Pakittelu ei tahdo enää riittää ja se lähinnä kyllästyttää. Juttua riitti ja hymyjäkin Mila väläytteli jatkuvasti, näin ollen myös neuvolatäti oli sitä mieltä että tyttö on todella sosiaalinen ja aurinkoinen tapaus. Meidän päivärytmit ja Milan unirytmit ovat hyvät ja niihin ei tarvitse tehdä mitään muutosta, mutta jos halutaan niin nyt tässä vaiheessa saa jo aloitella unikoulua jos siltä tuntuu että öistä haluaisi jo kokonaisia ja opettaa Milan nukkumaan vain omassa sängyssä. Me taidetaan vaan olla vielä sitä mieltä ettei se ole meillä vielä tarpeen, yöt kuitenkin menee hyvin ja tää äiti vaan nauttii siitä kun saa osan yöstä nukkua vielä vauva rinnallaan. Minkä ikäisinä teillä on unikoulua aloiteltu ? Miten sujunut ? Onko siihen jotain hyviä kikka kolmosia ? 




Neuvolakortti on teillä tietämättömillä, kotoa sitä ei löydy joten toivottavasti se on jäänyt neuvolaan eikä ole pudonnut mihinkään ulos. Huomenna täytyy lähteä sitä metsästämään neuvolasta jos joku olisi sen poiminut talteen, toivottavasti ! Harmittaa ihan pirusti jos olen sen nyt lopullisesti hukannut, en ehtinyt edes lukea mitä neuvolatäti kirjoitti Milasta sinne tämän käynnin perusteella.

Seuraava neuvola onkin sitten vasta 8kuukauden iässä, jolloin kyseessä on neuvolalääkäri. Jännä nähdä mitä me jo silloin osataan ja kuinka iso typy on helmikuun puolella !










33 kommenttia:

 1. Omaan sänkyyn siirtyminen käy myöhemmin vain ehkäpä hankalammaksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeasti kannattaa ajoissa opettaa lapsi nukkumaan omassa sängyssään :)

   T. Henkilö, jonka tuttavaperheen tytär nukkui 3,5-vuotiaaksi asti vanhempien sängyssä, kunnes rupesi itse vaatimaan omaa sänkyä...

   Poista
  2. Niin tottahan se on, mutta niin kauan kun meillä menee tällä kaavalla yöt hyvin niin näillä mennään.. katsellaan sitten lähempänä vuoden ikää jos aloiteltaisiin unikoulua silloin :)

   Poista
  3. Kannattaa kyllä aloittaa jo hyvissä ajoin se omaan sänkyyn siirto ja siellä nukkuminen. Mitä pidemmälle menee sen vaikeampaa se kyllä takuulla tulee olemaa. Lapsiahan oppii tolla taktiikalla nukkumaan vieressä, ei omassa sängyssä. Meillä 1v6kk neiti on aina nukkunut omassa sängyssä ja kun poikkeuksena nyt joulun aikoihin sai reissussa nukkua muutaman yön vieressä oli hänellekkin jo tiukkaa palata omaan sänkyyn kotiin tultaessa. Eli mitä isompi sen paremmin jo tajuaa ja osaa vaatiakkin! No periksi ei annettu, muutamana iltana huusi sängyssään, kunnes sitten muisti että omassa sängyssä nukkuminen ja sinne jääminen on ihan jees...
   Jokainen toki tekee omat valintansa, mutta varmaan aika harvinaista että sormia napsauttamalla vuoden iässä nukkuisi ja siirtyisi kiltisti omaan sänkyyn noin vaan ;) siinä saa kyllä varmaan taistella, joten helpoiten itse pääsee kun tekee sen ajoissa...

   Poista
  4. Niin ja vielä se unohtui, että kun lapsi oppii liikkumaan; ryömii, konttaa, seisoo, kävelee, niin senkin kannalta on hyvä että lapsi on siellä omassa sängyssä. Meillä kun näitä taitoja harjoiteltiin paljon myös öisin...

   Poista
  5. Pakko kommentoija tähän, että meillä Hugo on nukkunut AINA mun vieressä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta siis, vaikka rupes ryömimäänkin jne silti. Ja nyt ikää on reilu 11kk ja joulukuussa vasta siirryttiin omaan sänkyyn samalla kun lopetettiin yöimetykset ja suht helppo siirto kyllä oli :D Muutamana iltana kiukkus jonku aikaa mutta aika helpolla päästiin. Että ei oo välttämättä vaikee lähempänä vuoden ikää siirtää :) Mun mielestä ainaki helpompi vasta nyt ku Hugo ei syö enää tissiä yöllä, koska oli helpompi että se sillon nukku vieressä, ei tarvinnu ku laittaa tissi suuhun - mut jos ois nukkunu omassa sängyssä jo sillo ni nousta monta kertaa yössä sängystä , ei kiitos! :D

   Poista
 2. Pitää kyllä nähä joku päivä!! Mila on jo niin iso tyttö <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisi <3 Hyvin pidettiin kiinni siitä että nyt aletaan näkemään useammin :D hah. mut nyt uusi vuosi ja uudet kujeet niin tähäkin voisi tulla muutos ! Joten treffataan pikimiten !!

   Poista
 3. Voooi teijän tytsi on pidempi kun meijän 8kk vanha neiti :) Lina on 65cm :) hienosti kasvanut teijän kaunotar ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Mila on kyllä kasvanut pituutta melko vauhtia, ja muutenkin painoakin tullut iha yllätävän hyvin <3 mutta eiköhän se teidän Linakin ota jossain vaiheessa Milan kiinni ;)

   Poista
 4. Ihania kuvia, onnea puolivuotiaalle :)!

  Meillä tyttö taisi lopettaa itsestään yösyönnit 4kk iässä. Samoihin aikoihin imetys alkoi takkuamaan ja jäikin lopulta kokonaan pois kuvioista, joten voi olla, että jos tyttö olisi ollut vielä rintaruokinnassa, olisi hänkin jatkanut yöheräilyjä :). Poika sen sijaan oli varmaan 1-vuotias, kun yösyötöt loppuivat - ja silloinkin unikoulun kautta. Yömaidosta oli tullut vain tapa, ja monena yönä sitä haluttiin useita kertoja. Yössä, parissa päästiin kuitenkin siitä eroon. Joten jos itsestä tuntuu vielä hyvältä syöttää vauvaa, suosittelen :). Unikouluilla ehtii myöhemminkin ja edes tuolla meidän tempperamenttipakkauksella se ei tuottanut kovin suuria ongelmia ;).

  Hyvää uutta vuotta teidän perheelle :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Juuli, Mila kiittää :)

   Ooh, kävispä meillä samoin. Tuntuu nimittäin lähes siltä välillä että meilläkin se on lähinnä vain tapa päästä äipän viereen ja varmistaa ettei ole yksin :D Mietin kyllä tuota samaa, että lähempänä vuotta voisi sitten katsella tuota unikoulu hommaa jos on tarve :) Kiva oli kuulla positiivisiä kokemuksia unikoulusta !

   Samoin teidän pesueelle huippua uutta vuotta :))

   Poista
 5. Ihailen tota siun banneria. :) mite oot saanut tehtyä tuon?

  VastaaPoista
 6. Voi että teillä kasvetaan hienosti:) menee ohi meidän kymmenenkuisesta. Meilläkin on unikoulu edessä..saa nähdä milloin aloitetaan kun hyvin on menny vanhalla kaavallakin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, onko Mila sittenkin "iso" beibe ;) voi teillä on siis todella siro kymmenkuinen siellä ! Jos hyvin menee nytkin niin ei kai siitä unikoulusta tarvitse ihan vielä stressata ? Meillä ainakin neuvottiin niin että sitten kun itsestä hyvältä tuntuu voi sitä aloitella :)

   Poista
 7. Ihan tähän postaukseen kuulumatta, haluaisin tietää mistä ne yöpöydät on ostettu mitkä oli ainakin jossain postauksessa (kaaauan sitten), kun olit kuvannu teidän makuuhuonetta? :D En jaksanut alkaa selaamaan niin pitkälle niin siks kirjotan tähän ensimmäiseen vaan. :p Ihania kuvia taas muuten! <3
  -TinttuMaaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm tota ne taitaa olla Askosta, mutta ovat kyllä jo monta vuotta vanhat, Niko on ne joskus hankkinut jo ennen kuin tavattiin :) Kiitos <3

   Poista
  2. Okei, eli tuskin uutena ainakaan löytyy mistään. :) Ehkäpä jostain löydän kivat yöpöydät meillekkin. :D Oon muuten lukenut sun blogia 8-9 kuukautta, sillon kun me alettiin yrittää lasta, ja nyt sitten tärppäs ja kolmannella kuulla mennään, on ollu tosi kiva lukea blogia jota kirjottaa samanikänen kun ite on. :) Oon tykännyt paljon! :) -TinttuMaaria

   Poista
 8. Ihana mini-tyttö! Hän on muuten samankokoinen kuin Aava, mutta meidän tyty painoin 2 kiloa enemmän 6kk-neuvolassa :D

  Aava lopetti itse yösyömisen vajaa 4kk ikäisenä ja on nukkunut jo yli 3 kuukautta omassa sängyssä ja omassa huoneessaan :)

  Onnea puolivuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo Aava on jo niin iso typykkä :)) hyvin on ruoka maistunut ilmeisesti !

   Meillä varmaan toimittaisiin muuten jo nyt unikoulun kanssa jos olisi Milalle oma huone, jotenkin tuntuu siltä että näillä on hyvä jatkaa kun tyttö nukkuu joka tapauksessa samassa huoneessa meidän kanssa.

   Mila kiittää <3

   Poista
 9. Hienosti on kasvanut! Suloinen tyttö edelleen <3

  Toivottavasti se kortti löytyis :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä tullut selkeä harppaus kasvussa, niin hän on <3

   Jep täytyy lähteä kohta kurkkaamaan josko se sieltä neuvolasta löytyisi !

   Poista
 10. Puhuttiinko teille neuvolassa istumisesta? Että joko saa istuttaa? :) Asiasta toiseen, kuinka paljon sinulla on opiskeluita vielä jäljellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan, sanoin vain neuvolatädille että meillä on viikon verran harjoiteltu syöttötuolissa istumista johon sain siunauksen neuvolasta koska Mila istuu sylissäkin niin suoralla selällä :)

   Opiskeluita mulla on suurinpiirtein vuosi vielä jäljellä :)

   Poista
 11. Meillä esikoinen nukkui syntymästään lähtien omassa sängyssä ja söi kuukauden ikäisestä eteenpäin pelkästään pullosta. Mutta, suurin ongelma ja suoranainen helvetti koettiin heräilyjen kanssa, maidon perään huudettiin ensimmäinen vuosi pahimmillaan puolen tunnin välein läpi yön... Yömaidosta luopuminen oli todella, siis TODELLA vaikeaa. Unet olivat muutenkin tosi katkonaisia ja silloin tuntui, että tähän univajeeseen voi vaikka kuolla :P Neuvolassa puhuin tästä jokaikinen kerta ja vasta vähän ennen kuin tuli muutos parempaan yksi terkkari huolestuneena antoi puhelinnumeroita joihin soitella jos tilanne ei rupea rauhoittumaan. Vielä vuoden verran heräämisiä oli paljon, mutta maidon juominen yöllä loppui. Nyt lähempänä kolmea vuotta olemme saaneet nukkua kokonaisia öitä.

  Tarkoitus ei ollut pelotella mutta noilla unikouluilla ei aina päästä toivottuun lopputulokseen jos lapsi ei yksinkertaisesti suostu nukkumaan kunnolla :) Helppoa ei ole ollut ja tuohon päälle mies ja minä kävimme töissä (minä pääsääntöisesti iltaisin) plus opiskelin päivisin :) Suosittelen siis aloittamaan hyvissä ajoin pehmeästi, vaikka ihanaa onkin nukkua tuhiseva vauva kainalossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oohhoh johan te ootte kovan koulun joutuneet käymään tuon yösyönnin lopettamisen kanssa !! Hatun nosto täältä suunnalta :) Jep kyllä tässä varmaan jossain vaiheessa aletaankin pikku hiljaa tekemään pieniä muutoksia kerrallaan..

   Poista
 12. Voi että, Mila on jo niin iso tyttö! Muistan kun jännityksellä luin vielä postauksia kun olit vielä raskaana! :) Ite olin kans samoihin aikoihin raskaushuumassa, tosin meidän tyttö syntyi vasta lokakuussa :) Saanko muuten udella millä kuvanmuokkaus ohjelmalla saa nuin kivoja tekstejä kuviin ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, nuo naperot kasvaa niin nopeaa !!! Hauskaa että oot seurannu jo sieltä asti ja onnea myös sinne tuoreelle äidille :) Toki, muokkaan Picmonkey.comissa, eli verkossa toimiva kuvankäsittelyohjelma, suosittelen !

   Poista
 13. Meillä Nepu siirtyi omaan pinnikseen ja omaan huoneeseen nukkumaan lähempänä 3kk ikää, kun rupes yöt olemaan levottomia ja Aapo pelkäsi ihan kamalasti että tyttö viel joku yö litistyy alle kun nukuttiin perhepedissä. Nea Heräsi kuitenkin yöllä syömään maitoa vielä 10kk ikään asti, kunnes yösyönnit rupes oleen semmosta että joi 10ml maitoa ja käänsi kylkeä, eli tottumuksesta vain heräsi:D Heti kun otettiin Aapon kanssa puheeksi unikoulu, niin tyttö lopetti yösyönnit itse, joten unikoulua ei tarvittu. Siitä lähtien nukkunut yöunet putkeen klo 21-9..:) silloin tällöin haluaisin Nean ottaa meidän viereen nukkumaan ihan vaan huvikseen mutta ei siitä tule enää mitään, neiti ei osaa nukkua kuin vain ja ainoastaan yksin omassa huoneessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun meilläkin olis se yks ekstra huone niin täälläkin olis varmaan jo siirrytty :/ vielä pitää venailla about vuosi ennen kun raaskitaan isompaan vaihtaa.. Ooh teiän Nemppu on ollu aika iisi beibi unihommissa, aika unelma olis jos noin helposti ja kivuttomasti menisi täälläkin :)

   Poista
 14. Meidän poika tänään 6kk neuvolas ihan saman kokoinen paitsi pipa 44cm.. Oon näyttänyt miehellekin Milan kuvia, kun se on ihan meidän pojan näköinen muutenkin vaan tyttömäisenä versiona. :D Voisivat olla sisarukset ulkonäön perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa ! Olispa kiva nähdä Milan poikapuolinen kaksoisolento :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3