tiistai 21. tammikuuta 2014

Isin tyttöPäivä päivältä noiden kahden side voimistuu voimistumistaan. Arkisin kun Niko tulee töistä kotiin tuo pieni typy innostuu täysillä isin nähdessään, kädet huitoo, jalat pomputtaa, suu hymyilee leveästi ja juttua ja hihkuntaa kuuluu solkenaan. Milasta on tullut isin tyttö, ja se jos joku on ihanaa ! Mitään mä en niin paljon toivokkaan kuin sitä että Milan ja Nikon välit tulisi aina olemaan lämpimät ja läheiset ! Se kun ei aina ole itsestäänselvyys.
Nuo kaksi ovat niin syötävän suloisia yhdessä ja heille on muodostunut jo kasa "omia juttuja". Kylpeminen hoidetaan aina isin kanssa, viikonloppuisin Mila ja Niko käyvät kahdestaan lenkillä ja iltapuuhat kuten yökkärin vaihto ja iltapesu kuuluvat myös isin hommiin. Isi vetää pidemmän korren hauskuudessa, äiti on ihan tylsä isin rinnalla, isi saa nimittäin aikaan aina isoimmat naurut ja repeilyt. Mikä äidin mieltä lämmittää kovasti on se että työpäivän jälkeen Niko on myös aidosti kiinnostunut siitä miten meidän päivä on mennyt ja mitä me ollaan tehty !


Pari iltaa ollaan oltu niin sanotusti jännän äärellä, sillä Niko on hoitanut myös nukuttamisen. Sunnuntai-ilta meni aivan loistavasti, pumppasin iltamaidon pulloon, pullo ja tyttö isin kainaloon ja pimeään makkariin. Pari pientä itkua sieltä kuului ja 10minuutin päästä ylpeä isukki tuli olohuoneeseen muikea hymy kasvoillaan. Tämä kuitenkin taisi olla "aloittelijan tuuria" sillä eilen otettiin heti toinen ilta putkeen ja huutoa saatiinkin sitten kuunnella hieman vajaa tunti. Sydäntä raastavaahan sitä oman lapsen itkua on kuunnella, mutta jos nukuttamis tapoja ruvetaan muuttamaan täytyy vanhempien olla päättäväisiä ja johdonmukaisia. Tuosta hommasta kun ei tulisi mitään jos säntäisin apuun heti kun itkusta ei tunnu tulevan loppua. Oon kyllä ihan super ylpeä Nikosta ja sen pitkästä pinnasta, hienosti sai Milan nukkumaan. Tänään onkin taas mun vuoro nukuttaa, saa nähä osoitetaanko mulle mieltä...


Mun on joskus todella vaikea käsittää sitä että tuo on se sama mies joka alkuaikoinamme sanoi ettei välttämättä koskaan halua lapsia. On jo nyt täysin selvää että Niko on syntynyt isäksi, se tulee sille niin luonnostaan ! Liikaa en voi häntä ylistää, kuinka hyvä isä hän on ja puhumattakaan puolison roolista. Kaikissa perheissä näin ei ole, ikävän usein saa kuulla kuinka miehet laiminlyövät rooliaan isänä ja puolisona. Se saakin mut arvostamaan Nikoa entisestään ja tajuamaan kuinka hyvän miehen olen voinutkaan löytää.Miten teillä isät hoitavat roolinsa ?


33 kommenttia:

 1. Voi ihanat ♥ meidän pirpana on kans niin isin tyttö kun olla ja voi! Jos ovi käy niin neiti kääntää salamana päänsä sitä kohti ja lähtee konttaamaan eteiseen isiä vastaan :D ja isoimmat kikatukset ja hymyt tulee isille :) ihanaa nähdä, että vaikka mä oon paljon enemmän tietty Shirin seurassa koska Nico käy töissä niin suhde Nicoon ei kärsi siitä, päinvastoin! Mä oon jo niin nähty että isi on paljon mielenkiintosempi :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan se että vaikka me äidit ollaan se suurin osa ajasta noiden pirpanoiden kanssa niin on ihana huomata että se isikin on silti yhtä tärkeä <3 ja niin tuttua, kun Niko tulee töistä niin eka tunti menee vaan isiä ihastellessa, sitten ehkä vähän jo noteerataan taas äitiä :D

   Poista
 2. Ihana kirjoitus <3 Vielä näin aikuisenakin isin ja tyttären suhde on erityinen!

  Myös meillä isi saa suurimmat naurukohtaukset aikaan. Niitä on aivan mahtava seurata sivusta, sydän sulaa joka kerta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja toivon että näin on myös Milalla ja Nikolla kun Mila on aikuinen :)

   Joo niin on ja hyvin usein siinä tulee äidillä ihan tippa linssiin kun niitä hetkiä seuraa sivusta <3 ne on niin liikkiksiä !

   Poista
 3. Meillä on kans isin tulo päivän kohokohta! Ja päivä päivältä noilla on enempi yhteisiä juttuja. Isi yleensä saa tytön nopeemmin yöunille kun äiti :)

  Ihania kuvia. Miun mieskin sano, että onpa kaunis lapsi kun näki Milan kuvan ku selasin miun instaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin saattaa meilläkin käydä nyt kun Niko on alkanut tuota nukutushommaa harjoittelemaan, niin hyvin on lähtenyt ainakin käyntiin :)

   Oi ihana kuulla, mun täytyykin kaivella sut instasta niin pääsen seuraamaan teitä sitäkin kautta ! :)

   Poista
 4. Täällä ollaan myös ihan isin tyttöjä!:D Nea ollut ihan pikkuvauvasta asti jo isin mukana autotallissa, autoremppaa tekemässä. Onpa ne kierrelleet jo yhdessä ralleissakin! Tuleekohan meidän Neasta semmoinen poikatyttö? Korjaa tallissa mopoaan yms :D Hahah! Aapo on kovasti myös ostamassa Nealle omaa mönkkäriä ja mopoa sittenkun on tarpeeksi iso niillä ajamaan... -.-

  Meillä isä hoitaa roolinsa ihailtavasti, on kyllä huippua että on kaksi jakamassa arkea. Mitä minäkään tekisin ilman Aapoa? Hui, ei tohi ees aatella ! <3

  Vaikka Neppuli onkin melkoinen isintyttö, niin kyllä se vaan on siltikin äiti jonka lahkeessa roihkutaan ja kinistään, 24/7......:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla että pieni poikatyttö Neasta tulee jos innostuu isin harrastuksista ! Mutta eihän siinä mitään vikaa ole, söpöä se on <3

   Juu ei tuollaisia voi edes ajatella, ite en ainakaan selviäis ilman Nikoa :D ja sama juttu tuon lahkeessa roikkumisen kanssa nyt kun Mila on oppinut ryömimään !!!

   Poista
 5. Ihan paras toi Milan ilme tokavikassa kuvassa!!! :D

  VastaaPoista
 6. Meillä mies myöskin töissä, eli mulle jää suurinosa pojan hoitamisesta, mutta silloin, kun hän on kotona niin ihan yhtälailla hoitaa. Silloin, kun hän on kotona niin syöttää pojan, hoitaa potta ja vaippa touhut ja mun jumppailujen ajaksi menevät leikkimään toiseen huoneeseen. Iltapesut on aina ollut mun ja pojun juttu, mutta isimies hoitaa sitten kuivailun ja pukemisen.
  Yhdessä laitetaan nukkumaan muuten, mutta minulle kuuluu iltasadun lukeminen, sillä siihin pitäisi rauhoittua ja isimiehen satuiluille poika vaan nauraa räkättää :D

  On kyllä aivan mahtavaa huomata, kuinka mieskin osaa näyttää puhdasta rakkautta ja välittämistä lasta kohtaan!
  Meillä kun raskaus ei ollut suunnitelmissa ja mies alkuun olikin jo eroamassa ja yritti pakottaa aborttiin, mutta siitä asti kun poika syntyi, on mies sanonut useesti, ettei voisi olla onnellisempi, kuin nyt kun on isä tuolle ihanalle pienelle ja on iloinen etten suostunut aborttia tekemään :') ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne roolit usein jakaantuu kun mies on töissä, äiti hoitaa päivällä ja isi ehkä jopa enemmän sitten illalla. :)

   Niin on, se on niin hellyyttävää ja ihanaa katsottavaa. Ihana kuulla että vaikean alun jälkeen sielläkin on isi omaksunut roolinja olette onnellisia <3 kaikkea hyvää teille !

   Poista
 7. Mitenkäs teillä Milaa nukutetaan?

  T. 10 vkoisen poikavauvan äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan otettu sellainen taktiikka että iltamaito annetaan sylissä pimeässä makkarissa, kun syöminen loppuu neiti nostetaan sänkyyn, peitellään, pusutellaan ja sanotaan hyvää yötä. Sen jälkeen jätetään nukahtamaan itsekseen :) Vähän vaihtelevalla menestyksellä vielä mennään, mutta uskon että tästä hyvä tulee vielä !

   Poista
 8. Meillä ei vielä ole tiedossa perheenlisäystä, mutta valitettavasti pahoin pelkään ettei meidän juipista ole kunnon isäksi kun voisi välillä opetella olemaan se avopuolisokin... Tosin hän on yhtä vakava kun isänsä :D silti siinä on sitä jotain kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, toivottavasti siellä tapahtuu pian skarppausta :) ja isyyskin muuttaa kyllä miestä paljon !

   Poista
 9. Ihana teksti <3!
  Meillä mieheke on alusta asti ollu tosi hyvä poitsun kanssa ja heilläki on oma juttunsa tuo kylvetys.
  Huomaa selkeesti miten Eetu ilahtuu kun Isimies tulee töistä ja se on kyllä niin ihanaa katottavaa :).
  Mie hoidan pääsääntösesti nukutuksen ku imetän, mut sillo ku olin pikkujouluissa niin mies nukutti pojan ja hyvin oli menny. Alotetaan lähiaikoina iltasin antamaan vellii nii sanoinkin että se saa jatkossa kokeilla useammin nukutusta.
  Sillä tosin palaa käpy paljo nopeemmin Eetun itkuun ku miulla, mut eihä kukaan oo täydellinen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina <3 Ihana kuulla että teilläkin isillä ja pojalla on lämpöset välit ja omia juttuja ! Mäkin vielä imetän mutta oon nyt sitten pumppailut jotta Niko saa antaa pullosta, juuri siksi että se nukkumaan meno onnistuu meidän molempien kanssa, ettei typy oo enää niin kiinni vain mussa :)

   Poista
 10. Katkerana voin todeta, että meillä mies ei osallistu mihinkään hoitotoimiin. Ulos voi lapsensa joskus käydä nukuttamassa, mutta kylpy, vaipanvaihto, iltatoimet, syöttäminen.. kaikki on minun harteillani. Viikonloppuisinkin mies nukkuu miten lystää, eikä ole tähän mennessä kertaakaan kysynyt minulta, haluaisinko nukkua joskus pitempään. Että täällä varmasti se toinen ääripää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, on varmasti raskasta jos joutuu jatkuvasti pyytämään apua, ettei mikään tule oma-aloitteisesti :/ Tsemppiä kovasti, toivottavasti sun mies tajuaisi pian mistä jää paitsi ja sen että sullekkin tekisi hyvää joskus saada omaa aikaa tai vaikka nukkua vähän pidempää <3

   Poista
 11. Meilläki on kunnon isin tyttö! Ihan täysin samanlaiset reaktiot saa meillä isi aikaan ku mitä kirjotit! Musta se on kans niin ihanaa <3
  Mitään yhteisiä rutiineja ei oo tullu, koska miehellä on niin arvaamattomat työajat, mut yhteisiä leikkejä ja hassutteluja on senki eestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 kerkeäähän niitä omia juttuja tulemaan varmasti myöhemminkin tilanteen salliessa :)

   Poista
 12. Ihania kuvia! <3 Ja jep todellakaan noin ei ole kaikissa perheissä.. meillä kun tuon jäbän isukkia ei hirveesti edes kiinnosta nähdä omaa poikaansa, Huge täyttää vuoden parin viikon päästä ja on nähnyt isänsä kolme kertaa.. Mutta onneksi teillä ei oo samanlailla asiat kun meillä, ja osaat arvostaa Nikon panosta isänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia <3 tuo on kyllä niin harmi, joskus varmaan isäkin tajuaa mistä on jäänyt paitsi ! :/

   Poista
 13. Hei Essi!

  Haluaisin kysyä, kun ajattelin aloittaa sen superdieetin ja voisin kuvitella sen olevan tosi tiukka ruokavalion suhteen, ja todella liikunta painotteinen, että onko sinulla vaikuttanut tämä uusi elämäntyyli maidon tuotantoon negatiivisesti?

  Itselläni kun on kohta 4,5 kuukautinen tyttö ja täysimetän vielä(soseet olisi tarkoitus ottaa tässä lähitulevaisuudessa pikku hiljaa mukaan kuvioihin), niin pelkään niukan ruokavalion vaikuttavan maidon tuloon negatiivisesti. Haaveena olisi kuiten imettää sinne vuoden ikään asti.


  Kiitoksia jo etukäteen vastauksestasi! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ! Mä en superdieetistä tiedä kuinka se sopii imettäville, mutta tuskin paljon eroaa tuosta Fit Momista. Mulla ei oo onneksi treenaus ja ruokavalio vaikuttanut maidontuotantoon negatiivisesti, pikemminkin päinvastoin. Luulisin että kun juo tarpeeksi niin maidon tulo kyllä pysyy hyvänä :) Joten ei muuta kun tsemppiä urakkaan !

   Poista
 14. Aivan ihania kuvia, niistä huokuu juurikin tuo, mitä kirjoitat. :) Meillä minun on tarvinnut tuota miestä patistella siihen, että heillä olisi pojan kanssa omia juttuja. Ja useissa jutuissa minun täytyy kuitenkin olla taustajoukoissa. Ja tuo on äärimmäisen vaikeaa olla menemättä väliin, jos lapsi nukuttaessa huutaa isin kanssa. Meillä miehellä on lyhyet hermot, ja luovuttaa vuoron kyllä samoin tein minulle, jos huoneeseen menen. Eli parempi olla menemättä..! :D Mutta uskon kyllä, että pikkuhiljaa heillä alkaa olemaan omia juttujaan, varsinkin kun poika tuosta kasvaa.

  Näytätte kyllä molemmat todella hyviltä vanhemmilta ja onnellisilta elämäntilanteeseenne. Aina tulee hyvälle mielelle täällä sinun blogissasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, sillä sitten onnistuin valikoimaan postaukseen juuri oikeat kuvat :) No mutta parempi sekin kuin ei mitään ! Eiköhän lapsen kasvaessa jatkuvasti isäkin ota isompaa roolia joka perheessä, näin ainakin voisi luulla.

   Ihana Mari kiitos kommentistasi, tuli hyvä mieli <3

   Poista
 15. Mä odotan oikeasti kaikkein eniten just tota et näkee sen isä-tytär suhteen!! <3 Mila on ihan älyttömän söppänä!! Pitänyt monta kertaa kysyä jo, mutta aina unohtunut.. Mitä kokoa käytätte tytölle tällä hetkellä? (Omia hankintoja silmälläpitäen..)
  T. Korinna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jotenkin osannut edes odottaa että se on todella noin ihanaa, ne on muutenkin ulkonäöltäänkin kun kaks marjaa ja sit huumorintajukin niillä tuntuu kohtaavan jo nyt <3 Tällä hetkellä meille menee 68cm ja jotain 62cm vielä kanssa... 74cm aletaan pikkuhiljaa myös ottamaan käyttöön :)

   Poista
 16. Tästä postauksesta ja kommenteistakin tuli tosi hyvä mieli!

  Saanko kuitenkin kysyä vielä semmoisen vähän pidemmän aikavälin kysymyksen, joka joskus itseäni on mietityttänyt?

  Mä olen pienestä pitäen ollut semmoinen aika arka ja turvallisuushakuinen lapsi (ja myöhemmin aikuinen), ja mulle on aina ollut tosi tärkeää perheessä turvallisuuden tunne. Kun olin lapsi, niin muistan kuinka meilläkin äippä oli kyynel silmässä onnesta kun aina isin kanssa halusin tehdä jotain. Mutta nyt itse äitinä mä olen jotenkin tosi herkkä ja jopa pelokas siitä että jos en kelpaakaan "ensimmäisenä" lapselleni. Mä pelkään, että jos isi saa aikaan ne parhaimmat naurut, niin entä jos mä sit mummonakin makaan yksin sängyn pohjalla ja kukaan ei halua käydä katsomassa mua, kun "pappa on niin paljon erityisempi".

  Olisi kiva kuulla tästä mitä tahansa - en oikeen mitään kysymystä osaa esittää. Ehkä jotain ajatuksia kaipaisin miten mä saisin tän (turhan?) huolen pois.

  -Sissi

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3