tiistai 7. tammikuuta 2014

Beibille harrastus ?Nyt on sen aika, minä ja Mila tarvitaan yhteinen äititytär-harrastus ! Haluan meille jonkun viikottaisen aktiviteetin jossa voimme yhdessä käydä ja missä Mila mielellään pääsisi tapaamaan muita vauvoja. Mä oon niin kyllästynyt näihin arkipäiviin jotka menee rutiinilla aina samalla kaavalla. Nukutaan, syödään, leikitään ja ulkoillaan. Edes yhdeksi päiväksi joku "meno".
Vauvauinti laskettiin jo raskausaikana pois, sillä sen verran "diivanvikaa" on tossa meidän isimiehessä ettei sitä saa yleisiin uimahalleihin varmaan edes sievoisesta summasta kahisevaa. Yksin en Milan kanssa uskalla lähteä moista kokeilemaan, vaikka mua se olisikin houkuttanut ja tiedän kuinka tyllerö olisi siitä nauttinut kun kylpyhetketkin ovat nykyään viikon kohokohtia. Vauvajumppa ja muskari voisivatkin olla meidän juttu ja mun pitäisikin vähän ottaa selvää missä ja milloin niitä täällä Jyväskylässä järjestetään.

Tässäkin asiassa ajattelin kuitenkin ensimmäisenä kääntyä teidän rakkaiden lukijoiden puoleen, eli mitä teillä harrastetaan perheen pienimpien kanssa ? Osaako joku suositella Jyvässeudulla hyviä muskareita tai jumppia tai jopa jotain ihan muuta aktiviteettiä vauvaperheille ? Me ollaan avoimia ihan kaikelle uudelle !
Tänään on ollut aika loisto päivä, ihana neuvolantäti nimittäin lähetti kadonneen neuvolakortin suoraan kotiin postipojan mukana ja mä pääsin vihdoin testaamaan joululahjaksi saatua Polarin sykemittaria, asiasta lisää huomisessa projektipostauksessa. Stay tuned !

Mun oli aivan pakko kuvittaa tää postaus näillä uutena vuotena otetuilla kuvilla. En kestä, Mila on niin suloinen pikku kisumirri. ♥

36 kommenttia:

 1. että mä tuun aina niin hyvälle tuulelle sun blogista! :) varsinkin aina nuo Mila-kuvat on niiiiin suloisia, on niin hyväntuulinen ja söpö neiti :) On muuten isänsä näköä tytössä ;)

  VastaaPoista
 2. Mä olisin ehdottanut tota vauvauintia, me tykättiin siitä niin kovasti! Ehdottomasti aiotaan taas aloittaa kunhan tää toinen beibi on maailmassa. :) Meillä meni taas toistepäin, mua ei meinannu saada uimahalliin mutta olihan se sitten suostuttava :D

  Tällähetkellä me Neposen kaa "harrastetaan" kerhoilua! Se onkin aina viikon kohokohta:D Täällä liepeellä ei järjestetä oikein muuta kun noita perhekerhoja.. Muskari taitaa olla, mutta sekin varmaan 3-vuotiaasta ylöspäin? Ääh, en tiedä mutta hirmu huonosti täälä mitään on:/ Muuten kävisin Jyväskylässä jossain mutta kun ei ole autoa käytössä arkisin..

  Oon kuullu semmosesta läträyskerhosta missä sotketaan maaleilla tms mömmöillä, semmonen vois olla hauska!:D Vai onkohan semmosta ees? Oonkohan mää nähnyt unta......Nyt en ees tiijä mitä tähän kirjottelen, vähän väsyttääää :D Toivottavasti löydätte jonkun kivan harrastuksen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täällä palokassa muskaria on 3kk-> varmasti löytyy muuallaki jyväskylästä näitä ns. vauva muskareita! :)

   Jajoo tuo läträys juttu vois olla ihan mahtava! Luin jostain lasten lysti lehtisestä (jos en aivan väärin muista) niin jyväskylässä on vauvoille kerho jossa maalataan ja sotketaan ruoka-aineilla, siksi jos pikkuinen tunkee kätensä suuhun ei värit oo myrkyllisiä, sellanen ois varmasti hirmusen kiva! :))

   Poista
  2. Joo nää on ilmeisesti niitä vauvojen värikylpyjä, pitääkin ottaa selvää missä ja millon niitä täällä JKL järkätään :) MLL:n Tourutuvan muskariin nyt ilmoittauduttiin ja se on juuri alle 1-v vauvoille ! Maltan tuskin odottaa ens maanantaita, niin hauskaa päästä näkemään muita äitejä ja vauvoja !

   Poista
  3. Mä haaveilin jo Venlan kanssa tosta vauvauinnista mutta tarjonta oli sillon aika heikko ja rehellisesti sanottuna ne oli mun budjetille vähän turhan kalliita.. Muskariakin mietin mutta koskaan ei saatu aikaseksi! Nyt harmittaa tosissaan, ettei tullu sillon käytyä koska nyt kun on toinen pieni, niin ei pääse enää. Liepeellä näyttäis nyt olevan muskareita tosi monen ikäselle mutta ne on joskus ennen neljää, niin mies on töissä vielä siihen aikaan ja pitäisi siis ottaa molemmat lapset mukaan jos haluais mennä. Siihen jo huutaa oma itsesuojeluvaisto että EIIII :D.
   Kiva kuulla, miten teillä alkaa sujua siellä! :)

   Poista
 3. Täällä uusi lukija, minä 20v ja Adeliina tyttö 9kk! :) meillä alko tänään lapsi-aikuinen jumppa, se on 1-3 vuotiaille, mutta päätettiin mennä jo mukaan, kun vauvajumppa alkaa oleen jo liian raskasta mulle ku ei jaksa tyttöä 45min-1h putkeen nostella ja heilutella. Hyvin pysyttiin tuolla jo mukana ja tyttö tykkää kun muita lapsia ja musiikkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lämpimästi mukaan :)) Ihanan niminen neiti teillä !! Jumppaa mekin harkittiin mutta ajateltiin kokeilla sitä ehkä ensi syksynä kun tämä kevät mennään nyt muskarissa !

   Poista
 4. Meillä käytiin just viikonloppuna kylpylässä lomalla 4kuisen tyllerön kans ja kävin ekaa kertaa polskuttelee sen kans eikä tyttö sanonu mitään, ihan onnessaan oli.:)hyvin onnistuu yksinkin ja niin kivaa!

  VastaaPoista
 5. Alle vuoden iässä meillä käytiin vauvauintikurssit 2kpl koko perheen voimin ja sitten minä kävin kerran viikkoo äiti/vauva jumpassa alle puolivuotta. Nyt tytön ollessa 1v 7kk hän aloittaa temppujumpan isänsä kanssa. Meillä siis tyttö pphoidossa, joten jumppa on yhtenä arkipäivänä klo 17.

  VastaaPoista
 6. Me käytiin Nellan kanssa syksyllä vauvasirkuksessa! Tykkäsin ja Nella tykkäs ihan hirveesti. Ja oli tosi suosittu. Sitä en tiedä, onko teilläpäin sitä.. :) Ens viikolla aloitetaan ihan perus vauva-vanhempijumppa. Itelläki pää leviäis jos ei olis mitään ohjelmaa, edes yhtenä päivänä!

  VastaaPoista
 7. Me alotetaan vauvajumppa maaliskuussa :). Saa iteki pientä treenii samalla ja mitä oon kotona Eetun kaa jumppaillu, nii on tykänny kovasti :)

  VastaaPoista
 8. Me käytiin aikoinaan muskarissa ja se oli tosi kiva! Taitaa kyllä olla nyt jo ilmoittautumiset menneet tälle keväälle.. Vauvajumppia täällä Jyväskylässä myös järjestetään, ja naisvoimistelijoilla taitaa olla joku tanssikin. Jos et muuta tälle keväälle keksi, niin suosittelen myös perhekahvilaa!

  VastaaPoista
 9. Meillä aloitettiin harrastukset typyn ollessa 3 kk eli koko syksy jo kerettiin kulkea vauva sanataide-piirissä ja muskarissa. Nämä samat harrastukset jatkuu nyt keväällä. Lisäksi tällä viikolla lauantaina alkaa vauvauinti minne mennään koko perheellä. Mies sitä odottaa innolla kun perheelliset työkaverit kertoneet sen olleen parhaita kokemuksia vauva-ajalta. Meillä on harrastuksista nauttineet sekä äiti että tytär. Typy on ollut selvästi innoissaan harrastuksissaan ja nauttii leikkimisestä, laulamisesta ja musisoinnista :) Me käydään meidän kaupunkin musiikkiopiston muskarissa ja täällä muskareita järjestää myös avoimet päiväkodit, mll ja seurakunta. Täällä olisi tarjolla myös vauvojen värikylpyjä mutta sanataidekerhon ollessa samaan aikaan kokeillaan sitä varmasti ensi syksynä 1-vuotiaiden ryhmässä. Vauvatanssia ois myös ollut kiva kokeilla mutta nyt täällä ei ilmeisesti ole siihen mahdollisuutta. Huippuja on ollut nuo harrastukset ja tuo mukavasti päiviin vaihtelua :)

  VastaaPoista
 10. Tourutuvalla ainakin alkaa muskari, vielä on vähän paikkoja vapaana! http://jyvaskyla.mll.fi/
  Ois itekin kiva johonkin tuon 8kk ikäisen tytön kans lähtee täällä jyväskylässä. :) Ei vaan oo uskallusta "yksin" lähteä.. :D

  VastaaPoista
 11. Itse aloitin juuri tuon meidän 8kk ikäisen neidin kanssa muskarin! Ja voi miten toinen nauttikaan olostaan kun laulettiin ja oltiin omien ikätoverien joukossa :) Suosittelen! On kivaa, kun viikossa on edes se yksi päivä kun on jotain menoa. Kannattaa tosin ottaa selvää muskareista etukäteen, niissä on kaiketi paljonkin eroja.. Me mentiin yksityiseen muskariin ja oli varmasti kannattava päätös :)

  VastaaPoista
 12. Meillä typy kohta 6kk, muskaria ja uintia harrastetaan :) tuo uinti on kyllä ihan meän perheen juttu, tosi ihana harrastus ja siellä seurustellaan paljon myös muiden pikkusten kanssa :) tyttö on ihan riemuissaan, kun pääsee veteen. Käy siellä myös lapsia yhden vanhemman kanssa, eli onnistuu näemmä sekin ihan hyvin. Muskarikin on ihan mukava.

  VastaaPoista
 13. Me käytiin esikoisen ollessa pieni semmoisessa Tempoa tenaville ryhmässä. Aloitettiin vauvan ollessa 3kk ja jatkettiin sit iltaryhmässä pariin vuoteen asti. Siellä siis laulettiin ja leikittiin alussa ja myöhemmin oli myös temppuratoja. Se oli kyllä kiva harrastus vauvan kanssa ja samalla vauvan tasapaino ja motoriikka kehittyi :)

  VastaaPoista
 14. Meillä ainaki on Tasmpereen seudulla masukahvila. Raskaana olevat ja alle vuoden ikästen vauvojen äidit voi kokoontua kerran viikossa 2 tunnin ajan aamulla seurakunta talolle. Ja ite mietin kun esikoisen kanssa ei pystyny oikein käymään vauvaunnissa niin vois nyt mennä tän tulevan tokan kanssa sinne sit.

  Itellä taas on sit mamamlomallaki kauheesti kaikkee menoo sille että heti vastasyntyneenäki pitää tyttö jättää viikossa n. 3,5 h :( Kun on omia velvollisuuksia, ja en halua ryhmästä lähtee poiskaan ku yritetään saada epävakaa persoonallisuus häiriö pois/lieventää sitä. Eikä sinne voi ottaa lasta mukaan ku pitää keskittyä itseensä.

  VastaaPoista
 15. Me käydään muskarissa joka Perjantai :)

  VastaaPoista
 16. Meillä osallistuttiin 3kk ikäisestä lähtien mm. MML :n vauvakahvilaan jossa oli vaihtuvaa tekemistä kerran viikossa mm. Jumppaa, loruja, leikkejä ja kaikkee muuta. Lisäksi käytiin vielä muskarissa. Nyt seuraavan la parin viikon päästä ja ehdottomasti molempiin menen tämän vauvankin kanssa. Varsinkin tuo vauvakahvila on ihana kun saa uusia tuttavia ja pääsee juttelemaan urakalla niitä vauvajuttuja joita riittää ja omat lapsettomat kaverit ei jaksa kuunnella :)

  VastaaPoista
 17. Pitäis itsekin aloittaa jokin harrastus tuon pojan kanssa. Me kyllä käydään seurakunnan perhekerhossa ja vauvaryhmässä, mutta jokin muskari olisi kyllä kiva aloittaa. Kun vain tietäisi mihin menisi, kun niitäkin taitaa täällä suunnalla olla monia.

  VastaaPoista
 18. Ihana tää sun blogi. Mullakin on tuollainen päiväkirja-blogi (en suosittele kellekään romaanin pituisi liirumlaarumeitani milloin mistäkin ilman mitään kuvia tai muuta hauskaa :D). Näyttäisi, että tuo Tourutuvan muskari olisi sellaiseen aikaan, että me voitaisiin sinne ehtiäkin, pitää huomenna koittaa soitella, josko vielä mahdutaan mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)) Mullakin oli blogia aloittaessa raskausaikana tarkoitus pitää vain päiväkirjaa omille ja läheisille, mutta hups nälkä kasvoikin syödessä ja tästä tulikin vähän jotain muutakin. Olis huippua jos tuutte myös !! :)

   Poista
 19. Me käydään vauvauinnissa 6kk poikani kanssa. Ihan hyvin onnistuu kaksin, vaikka meilläkään tuo isi ei suostu uimahalliin tulemaan. Se on semmoinen meidän yhteinen juttu ja melkein sanoisin, että sillä toisella vanhemmalla ei oo mitään virkaa siellä (tietysti näkemässä uinnit ja seurana) että oikein hyvin onnistuu kahdestaankin! Suosittelen!

  VastaaPoista
 20. Me käytiin syyskausi vauvauinnissa ja vauvamuskarissa, tosi kivoja harrastuksia molemmat!! :) Miksi ihmeessä miehesi ei suostu uimahalliin?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ällöttää uida siellä kun lapset pissii :D haha, tiedän, aika diivamaista ;)

   Poista
 21. http://www.jyvaskyla.fi/paivahoito/perhepuistot

  Jyväskylässä on kerhoja perhepuistoissa. Ainakin tässä meidän lähellä Mäki-Matin perhepuistossa on maksuton perhekerho, johon tosin pitää ilmoittautua ja lisäksi perhekahvila, johon voi vaan mennä ja muskari jossa ei ole ennakkoilmottautumista vaan kertamaksu. Aattelin ite ainakin vauvelin kanssa kokeilla muskaria sitten kun tuo suvaitsee syntyä :)

  Neuvolan seinällä näin muuten mainoksen vauva-parkourista, mutta en kyllä muista missä sitä pystyy harrastamaan :D

  VastaaPoista
 22. Vauvajumppa/jooga
  Värikylpy
  Vauvahieronta
  Vauvatreffit

  VastaaPoista
 23. Lueppa tää: http://eioototta.fi/lapsiblogit-lukkojen-taakse/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja, mutta eipä nyt ainakaan mua saa lopettamaan bloggaamista :)

   Poista
 24. Kiitos kaikille monista hyvistä idiksistä !! Me aloitetaan nyt kuitenkin muskarilla, vielä päästiin ensi maanantaina aloittavaan ryhmään :) wihii ollaan ihan innoissaan, ja uskon että on Milan mieleen :))

  VastaaPoista
 25. Meinasin ostaa kanssa tuon setin h&m:ltä meidän neidille! :D Me käytiin vauvajumpassa ja käydään edelleen polskuttelemassa, kun saadaan käydä AaltoAlvarissa ilmaiseksi.. :D Neiti nauttii ja niin myös minä. :)
  Nyt olisi tarkoitus hakea mukaan johonkin JYVOn jumppaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oli pakko joululahjaksi tuo ostaa, niiiiiiin söpö <3 Oo, ehkä me käydään joskus sitten ihan omin avuin ! Mä harkitsin myös vauvajumppaa kun on tossa ihan vieressä Graniitissa mutta sitten ehdittiin jo ilmoittautua muskariin ja ne on peräkkäisinä päivinä niin ajattelin että otetaan nyt yksi harrastus kerrallaan, syksyllä vois sitten kokeilla jumppaa :)

   Poista
 26. Itsekin kirjoitin juuri samaisesta aiheesta :) Täälläkin päin vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, pitäs vaan saada itseä niskasta kiinni ja vaan mentävä joku päivä jonnekin missä tapaa muitakin vauvoja :D

  http://lovebeyondwordsblog.blogspot.fi/2014/01/yhteinen-harrastus-vauvan-kanssa.html

  VastaaPoista
 27. Mun on pakko kysyä tosta mustasta kissapaidasta :) Mistä olet hankkinut sen?

  VastaaPoista
 28. Moikka, olen itse pohtinut samaa! Tuntuu vaan että kaikkiin on jo ilmoittautuminen mennyt tammikuun alussa! Mihinköhän muskariin/jumppaan pääsisi vielä? Palokan suunnalta mieluiten.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3