maanantai 23. joulukuuta 2013

Vastaukset part. 2 !


Tässä tulee loput vastaukset teidän esittämiin kysymyksiin, toivottavasti osasin vastata tarpeeksi hyvin ! Yritin ainakin jokaiseen antaa parhaan mahdollisen ja kattavan vastauksen.
Minä &Äitiys

Millainen oli sun unelma ammatti lapsena ? - Parturi-kampaaja ja laulaja. Nää molemmat ammatit tuli mukana lähes aikuisiälle asti, kunnes luovuin haaveilusta. Parturi-kampaajaksi musta ei ollut tai ole edelleenkään allergioiden takia ja no... lauluääni nyt vaan on liian keskinkertainen, laulaminen on aina ollut mulle rakas harrastus ja sellaiseksi se jääkin. 

Miltä äitiys on susta tuntunut ? - Ihanalta. Se on tehnyt mun elämästä niin täydellistä kuin se vaan voi olla tällä hetkellä, jos en olisi äiti, en tietäisi mitä tekisin ? Tottakai se on myös haastavaa ja välillä tekisi mieli repiä hiukset päästä kun toinen huutaa ja mikään ei ole vialla. Mutta ne hetket menee ohi ja kaikki hienot äitiyden hetket hakkaa huonot 10000000000000-0 !

Ajattelitko nuorempana että susta tulee äiti 20senä vai vanhempana ? - Paljon vanhempana, puolitoistavuotta sitten kun Nikon kanssa tavattiin ei mielessäkään käynyt vauva. Ajattelin että joskus sitten 30veenä voi pyöräyttää ensimmäisen palleron.

Kerro kolme faktaa itsestäsi ja 4 huonoa puolta ? - Kolme faktaa; olen 2 kertaa osallistunut Idols-koelauluihin pääsemättä jatkoon, mun hiukset on oikeasti vaalean kinuskin ruskeat ja rakastan ruokaa. Neljä huonoa puolta; mut valtaa usein lorvikatari, eli olen aika laiska usein, äkkipikaisuus, tulistun nopeasti, mun pitäisi aina saada kaikki HETI, kohta ei riitä ja viimeisenä sellainen tietynlainen huolimattomuus ja unohtelu.

Onko sinulla hyvä itsetunto ? - Tää on aika monipiippuinen juttu, toisaalta on ja toisaalta ei ja riippuen myös tilanteista. Mun menneisyydessä on ikäviä ihmissuhteita joiden takia itsetunto ei ole niin hyvä mitä se voisi olla. 

Mitä harrastat, muuta kuin tämä uusin (kuntoilu) ? - Nuorempana harrastin paljon mm. futista, salibandyä, kuoroa, uintia, tanssia. Nyt aikuisiällä harrastukset on aikalailla jääneet, kuntosalilla yritin useamman vuoden käydä hyvin vaihtelevalla menstyksellä mutta vasta nyt tuo salikärpänen on puraissut ihan kunnolla. Laulan omaksi iloksi joten sen voisin mainita toiseksi harrastukseksi.

Mitä olet opiskellut, entä tehnyt työksesi ? - Mulla on merkonomi-tutkinto vielä kesken hieman, aion sen käydä loppuun ja aloitan opiskelut taas ensi syksynä todennäköisesti. Työkseni olen tehnyt asiakaspalvelu- ja myyntityötä, promoottorin hommia ja toiminut vakuutusneuvojana.

Onko sinulla kummilapsia ? - Kyllä on, 3-vuotias ihana Vivi-tyttö, hän on myön serkkuni.

Minkälaisist vauvanvaatteista pidät/et pidä ? - Tähän asti oon tykännyt tosi paljon vaaleista vaatteista Milalla, mutta nyt kun on soseet tulleet ruokavalioon ne vaaleat vaatteet ei enää olekkaan se paras valinta, viikon ruokalista ilmestyy pian bodyjen rintamuksiin. Mutta noin yleensä tykkään tyttömäisistä ehkä hieman jopa aikuismaisista vauvanvaatteista, NEWBIET on ihania.

Mistä ostat useimmin Milan vaatteet ? - H&M ja Kappahlilta, mun mielestä niissä on hintalaatusuhde kohdallaan.

Kirjoitit joskus että haluut olla vanhempana myös lapsesi kaveri, mitä tarkoitat sillä ? - Tarkoitan sillä sitä että haluan luoda Milaan niin läheiset välit että hän voi kertoa mulle ihan mitä tahansa, ja meillä on hauskaa yhdessä ja vähän sellaiset kaverilliset välit myös, äiti-tytärsiteen lisäksi.

Oletko opiskellut jo vai aiotko mennä vielä opiskelemaan ? mitä meinasit mammaloman jälkeen ? onko sinulla työpaikka tiedossa ? - Olen opiskellut, mutten valmistunut ja aion ensi syksynä jatkaa merkonomin tutkintoni loppuun. Työpaikkaa siis ei ole odottamassa.


Mila & Perhe

Onko sulla jotain toiveammattia Milalle minne hänet haluaisit opiskelemaan vai annatko hänelle vapaat kädet valita ? - Täysin vapaat kädet, tottakai toivon että Mila pääsee opiskelemaan omaan haaveammattiinsa ja saa tehdä työkseen sellaista missä pääsee toteuttamaan itseään ja nauttii siitä.

Milan hyvät ja huonot puolet, jos huonoja voi omasta lapsestaan löytää ? - Mila on hirmu utelias ja omatoiminen typy. Periksiantamattomuus, aurinkoisuus, iloisuus ja aktiivisuus on ehdottomasti myös hyviä puolia, niin ja sosiaalisuus ja herttaisuus ! Näitä löytyisi vielä liuta. Huonoksi puoleksi voisin mainita sen että neiti kyllästyy tosi nopeasti nykyään !

Mitä teet Milan kanssa miehesi ollessa töissä ? - Ihan perus juttuja, ulkoillaan, syödään, leikitään, lauletaan, vaihdellaan vaippoja ja nukutaan. Aika nopeasti ne päivät hurahtaa kun Niko pääsee kuitenkin jo 4 aikaan töistä aina.

Miten aiotte juhlistaa uutta vuotta ? - Mennään varmaan illaksi jomman kumman vanhemmille, syödään hyvin ja katsellaan raketteja. Päivällä ollaan sovittu että mennään Nikon kanssa TREFFEILLE kahdestaan, ulos syömään !

Minkälaiset perhesuhteet sulla on ? Välit vanhempiisi/sisaruksiin ? - Hyvät ja lämpimät suhteet koko perheeseen. Äidin kanssa soitellaan melkein päivittäin, Helsingissä asuvan veljen kanssa toivoisin pitäväni enemmän yhteyttä mutta muuten ollaan kyllä läheisiä koko köörin kanssa.

Mikä on ollut turhin hankkimanne vauvatavara ? Mitä ilman et olisi selvinnyt ollenkaan ? - Turvakaukalon adapteri vaunuihin sekä kaikki vauvan "kosmetiikka" ainoastaan talkille ja vauvaöljylle on ollut käyttöä silloin tällöin. Kyllä nuo vaunut ja kaukalo on sellainen mitä ilman ei pärjää, nyt talvella on myös ollut tosi kätevä tuollainen kaukalolämpöpussi.

Milan kolmas nimi on Adelina yhdellä iillä, lausutteko sen myös yhdellä vai kahdella iillä ? - Yhdellä iillä lausutaan myös.


Niko & Parisuhde

Mitä teette yhdessä miehesi kanssa ? - Lähes kaikkea. Käydään salilla, tehdään ruokaa, lenkkeillään, shoppaillaan, katsellaan elokuvia... Ihan sitä mitä normaalit parit tekee. Toivon että tulevaisuudessakin harrastetaan yhtä paljon yhdessä kun nykyään !

Onko vauva ollut rasite parisuhteelle, onko ollut riitoja enemmän ? - Ihme kyllä ei, suurin piirtein saman verran kuin ennen Milan syntymää. Me tosin ollaan Nikon kanssa tosi huonoja riitelemään, toinen ärähtää ja toinen mököttää ja parin minuutin päästä taas jo hymyillään ja sovitaan.

Minkälaiset olis sun unelmien häät ? - Totaa, tähän on vaikea vastata yksinkertaisesti ja lyhyesti. Tietenkin tärkeintä olisi että paikalla olisi meidän kaikki tärkeät ihmiset ja läheiset, häiden tulisi olla tyylikkäät ja meidän näköiset jossa ihmiset viihtyisi. Ulkoilma vihkiminen olisi ihana tai talvihäät.


Imetys

Mitä mieltä olet imetyksestä ? - Hieno asia, tämän kautta uskon että äidille ja lapselle muotoutuu ihan erityinen side. En voisi enää kuvitellakkaan etten imettäisi Milaa tai tulevia lapsia.

Onko imetys ollut positiivinen kokemus ? - On ollut, aluksi se takkuili tosi paljon ja olin jo valmis lyömään hanskat tiskiin. Luojan kiitos en luovuttanut ja jatkoin sinnikkäästi, olen enemmän kuin tyytyväinen miten meillä imetys lopun kaiken on jatkunut tänne asti.

Kuinka kauan aiot imettää ? - Kivaa olisi imettää sinne vuoteen asti, mutta jos neidille tulee leegoja suuhun voi imetys loppua jo aiemmin.

Oletko saanut neuvolasta apua imetykseen liittyviin ongelmiin ? - Aika ongelmitta ollaan alun jälkeen selvitty, joten apua mun ei ole tarvinnut pyytää.

Miten lähiympäristösi (Niko ja muut perheenjäsenet) suhtautuvat imettämiseen ? - Ihan arkisena ja normaalina asiana, alussa äiti hirmusti tsemppasi mua imetyksen kanssa kun koin sen olevan vaikeaa.

Luoko neuvolan suositukset ja muiden äitien positiiviset imetyskokemukset paineita sinulle ? - Ne loi paineita erityisesti raskausaikana, pelkäsin todella paljon jos minulla ei äitini tavoin riitä maito useamman kuukauden imetykseen. Onneksi toisin kävi.


Bloggaus

Mistä sun bloggaus lähti ? - Bloggaamisesta olin haaveillut pitkään, en vaan koskaan aiemmin uskaltanut hypätä tähän maailmaan. Ajattelin ettei mun elämä oo tarpeeksi mielenkiintoista, kunnes tulin raskaaksi ja silloin iski heti kipinä. Ajatus oli kuitenkin pitää blogia omaksi iloksi ja tutuille jotta he pysyvät mukana meidän kuulumisissa. Äkkiä nälkä kuitenkin kasvoi kun lukijoita alkoi ilmestyä ja tässä sitä ollaan, täysin koukussa tähän hommaan ! 

Voisitko kuvitella tekeväsi videoita ? / Voisitko tehdä joskus videopostauksen ? - Voisin varmasti kuvitellakkin joskus tulevaisuudessa, saa nähdä jos tuossa alkuvuodesta vaikka repäisen ja toteutan ensimmäisen videopostauksen !Täällä tää uneton mamma taas raapustelee blogia keskellä yötä... Kai se on kuitenkin pakko lähteä pyörimään tuonne sängynpohjalle ! Huomenna on kiva päivä, mennään koko päiväksi leipomaan joulujuttuja mummilaan, mun äidin kanssa olisi tarkoitus ainakin pyöräyttää piparimuffineja ja ehkä keksitään jotain muutakin esim. jouluisia Rocky Roadseja, kenelläkään hyvää reseptiä ? ;)


Pahoittelut nolosta kuvien laadusta, iPhonen kamera on mitä on...

3 kommenttia:

 1. Tää on vähän niiku rocky roads kakku enemmän:D tästä saattas saaha joulusen jos lisäis kuivattuja karpaloita taikinaan myös tai käyttäs vaikka joulusuklaata? : ))
  3dl vehnäjauhoo, 2dl kaakaojauhetta, 2tl leivinjauhetta, 3½dl sokeria, 2dl fariinisokeria, 2tl suolaa, 2dl sulatettua voita, 4kananmunaa, 1dl kahvia, 2dl suklaata pilkottuna
  kuorrutus:
  2dl, suklaata pilkottuna, 2dl vaahtokarkkeja(pieniks palasiks tai minivaahtiiksia cittarilta), 2dl suolapähkinöitä
  Vatkaa kananmunien rakenne rikki, vatkaa joukkoon kahvi ja sulatettu voi. Lisää joukkoon jauhoseos siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokerit ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaanpalat ja sekoita. Kaada taikian voideltuun vuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 170 asteisesa uunissa 20-25min, lisää kuorrute paistetun brownien pinnalle ja paista vielä 5min niin että vaahtokarkit ja suklaa sulaavat pinnalle!:) Meillä oli pohjassa tummaasuklaata ja pinnalla maitosuklaata ja äitin työkaveri oli tehny et taikinassa valkosuklaata ja pinnalla tummaasuklaata:D eli kaikilla sukailla onnistuu!:)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin väännettiin eilen Rocky Roadia ja tämmöisillä komboilla tuli ainakin herkullista (toisaalta, milloin Rocky Roadit EI olis herkullisia..? :D): Vaahtokarkki, kaurakeksi, hunajapaahdettu manteli, kookospalat, maitosuklaa ja toinen ehkä vähän jouluisampi vielä: pakastekuivattu mansikka, kuivattu karpalo, piparkakku ja valkosuklaa. NAMMM!
  Hyvää Joulua koko teidän köörille! :)

  VastaaPoista
 3. tosta imetyksestä pitää vielä kysyä. imetätkö (tai imetitkö sllon kun mila oli pienempi ja söi pelkkää tissiä) julkisilla paikoilla vaan lastenhoitohuoneissa vai myös ihan vaikka ostoskeskuksen penkillä tai ravntolassa? onko sulla paljon imetysvaatteita tai millasilla vaatteilla tykkäät imettäää (julkisesti. kotonahan nyt voi olla vaikka alasti jos tykkää:D). mä ite nautin imettämisestä vaikka se joskus tietty onkin rankkaa. toi julki-imettäminen on vaan mulle vieläkin reilun 3kk jälkeen vähän semmonen mörkö. tuntuu, että pitää aina kauheen tarkkaan miettiä mitä pukee päälleen ja missä sitten imettää, kun jonnekin lähtee. pelkään myös, että mulle näytetään jossain ravintolassa tai kaupassa ovee jos alan imettää niissä.. :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3