keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kotikonsteja synnytyksen käynnistymiseen ?

 
Juu tiedetään, nää poppakonstit taitaa olla aikalailla puppua. Mut saahan kaikkea aina kokeilla kuitenkin ? Sen verran tuskasta rupeaa olemaan että tekee mieli kokeilla ihan kaikkea millä voisi olla edesauttava vaikutus Nupun ulostautumiseen.
 
Tähän mennessä meillä on kokeiltu synnytyksen edesauttamiseksi;
 
- Kolmea ÄSSÄÄ ! eli saunaa, siivousta ja ssss... you know ;)
- akupunktio painantaa
- runsasta veden juontia
- vahvan kahvin juontia
- kyykkäilyä
- jumppapalloilua
- rappusissa kiipeilyä
 
Onko kellään mitään "toimivaksi" todettuja kikkoja ? Pitäisi saada edes vähän voimaa noihin supistuksiin, ärsyttää kun ne on edelleen niin laimeita...
 
 
 
 
Mä en oikeasti enää malta odottaa että tää rakas syntyy, se on suurin syy tähän tuskailuun. Ei mikään väsymys, kolotus tai muu oikeesti paina niin paljoa...
 
 
MULLA ON JÄÄTÄVÄ VAUVAKUUME !!!
 
 
Essi
 
 
P.S. TJ 8 tai melkein jo 7 !
 
 
 


18 kommenttia:

 1. Tulinen/mausteinen ruoka? :) jossain ainakin mainostetaan tuon tepsivän?

  VastaaPoista
 2. Ei toimi, ei sitten mikään :D Ainakaan täällä :) Tsemppiä (toivottavasti) vikalle viikolle :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon sitä mieltä, että ei kotikonstit auta. Vauva tulee kun on valmis, ja jengi kun aina sanoo "Tää autto mulla" niin jos asiaa miettii, jengi yleensä yrittää kotikonsteja lasketun ajan jälkeen eli eiköhän se vauva olis sillon syntynyt vaikkei konsteja olis kokeiltukaan :D meillä tosiaan synty 42+0 ja samana päivänä kun alko synnytykseen johtaneet supistukset olin yliaikaiskontrollissa, jossa lääkäri teki tosi kovakouraisesti sisätutkimuksen. Oon kuullut, että nimenomaan sellanen hirvee ronkkiminen voi käynnistää, eli myös vähän rajumpi seksi :D muita mitä kokeilin ite kotona oli tulinen ruoka, sauna, reipas kävely, siivous niin tomerasti että tuli hiki ja jalkapohjien painelu :)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin koitetaan saada tai halutaan synnytys käyntiin.. Laskettu aika ensi viikolla ja kyllä juu kolottaa! Jostain oon kuullut että vauva tulee kun on mahdollisimman stressittömintä tulla.. Niinhän ne useet synnytykset meinaan käynnistyykin yöllä että olisiko jotain perää jopa.. Kokeiltu on seksi, ja tuntuu että se on melki ainoo joka laukasee supparit seuraavaks illaks mutta tyssää taas :D Vauveli tulee kun itse haluaa varmaan :) Kyllä se tulee ajallaan varmaan sullakin, jos on sellasia merkkejäkin :) Toivotaan näin!!

  VastaaPoista
 5. Ja se vielä piti sanoa että jos oikeesti olisi joku kotikonsti mikä toimisi niin ehkäpä ei olis olemassa "yli aikais vauvoja"

  Maltti on valttia. Tiedän kyllä tunteen :)

  VastaaPoista
 6. Koitin esikoisen kohdalla melkein KAIKKEA :--D yks ilta lähdin tunnin hikilenkille ja juoksin viimeiset sata metriä kotiin, eikä supistuksen supistusta..Päätin sitten rojahtaa sängylle, että ei tarvii koko vauvan ikinä syntyy. Olkoon vaikka juhannukseen. Meni tunti ja synnytys käynnistyi ;)

  VastaaPoista
 7. Jotkut suosii vyöhyketerapiaa :) Muutamalla tutulla käynnistynyt synnytys seuraavana päivänä siitä, mutta mistäpä sen tietä, että olisko käynnistynyt ilman sitäkin :)

  VastaaPoista
 8. Mäki odotan tosi innoissani jo Nupun syntymää!! Ihanaa, kohta teillä on vauva <3 jännää jännää! Koita jaksaa, pidän peukkuja, että synnytys käynnistyy mahd pian! :)

  VastaaPoista
 9. Hehe, meillä kokeiltiin myös ässäilyjä LA:n lähestyessä. Itse asiassa synnytystä edeltävänä päivänä olin kyllä siivonnut ja saunonut ihan olan takaa, että tiedä sitten oliko sillä vaikutusta. Mä kyllä siivosin tosiaan koko kämpän lattiasta kattoon eli paljon enemmän mitä normaalisti.
  Musta vähän tuntuu et tommosilla jutuilla voi olla vaikutusta, mutta vasta sitten kun synnytys olis muutenkin jo pian käynnistymässä ja vauva valmis syntymään. Meillä vauva syntyi 3-4 päivää ennen LA:ta.
  Tsemppiä loppumetreille! :)

  VastaaPoista
 10. täällä niin samat tuntemukset, la 16.6 eikä enää päivääkään jaksais odottaa! on se hurjaa että monta kuukautta on jaksanut tuota vatsaansa katsella ja kantaa ja nyt sitten viimeiset viikot ja päivät tuntuu ylivoimaisilta :) kaikkia kotikonsteja on jo kokeiltu mutta tyttöä ei vaan näy! tsemppiä loppumetreille!

  VastaaPoista
 11. ite yritin kanssa kaikkia noita,ei tepsiny...lopetin yrittämisen jamuhun iski siivous vimma, aloin vaihtelemaa järjestystä sohvan raijjaamisesta se sitte mielestäni käynnisty ;)

  VastaaPoista
 12. Yksi tuttuni tekee nimenomaan vyöhyketerapiaa, mitä täällä joku olikin jo sanonut. Hirveesti siellä käy raskaana olevia ja sitä kautta synnytyksen pitäisi alkaa. Itse ainakin uskon siihen, mutta mistäs sitä loppu peleissä tietää. :D
  Täytyy katsoa tarvitseeko itsellä sitä sitten syksyllä kokeilla kun 15.9 on laskettuaika vai tuleeko vaavi ihan nätisti ajallaan! Itse olen syntynyt jo viikolla 32 ja siskoni viikolla 25, joten katsotaan miten oman lapsen kanssa käy, onkohan yhtä kiireinen tulemaan tähän maailmaan kun minä ja siskoni! :D
  Super tsempit loppuun, ihana lukea teidän odotusta ja kohta vauva elämää<3

  VastaaPoista
 13. Millään poppakonsteilla ei synnytystä saa käynnistymään, mutta käynnistymäisillään olevaa synnytystä voi kyllä jouduttaa. Synnytyksen käynnistämiseenkin käytettävissä lääkkeissä on prostaglandiinia, joka supistaa kohtua ja pehmentää kohdunsuuta. Samaa ainetta löytyy spermasta. Kohdunsuulle joutunut sperma siis pehmentää kohdunsuuta, ja aktin aiheuttama kohdunsuun mekaaninen ärsytys (kuten ronskilla kädellä tehty sisätutkimuskin) saattaa tosiaan kypsytellä paikkoja. Sillä se lähtee, millä on tullutkin- sanonta sopii tähän tilanteeseen oikein hyvin! ;)Henkisesti synnytykseen kannattaa kuitenkin valmentautua. Turha odottaminen lisää elimistön stressihormonien määrää, mikä puolestaan saattaa keskeyttää jo käynnissä olevan synnytyksenkin. Eläinkin keskeyttää synnyttämisen uhan edessä, ihminen käyttäytyy samalla tavalla. Joten rentoutuminen ja rauhoittuminen auttaa piinaavan odotuksen sijaan enemmän. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 14. Mähän rupesin "poppakonsteja" kanssa koittamaan, kokeiltiin sitä seksiä, kävin saunassa, kyykkäilin, painelin akupisteitä, söin PALJON ananasta... Sitten synnytystä edeltävänä päivänä tein todella rivakan lenkin (jotain kilometrin ehkä), kävelin niin reippaasti että hengästyinkin jo hieman (tarkoituksella en kyllä lähteny lenkille, piti kävellä muusta syystä ja isäntä harppo liian kovaa niin jouduin perässä koittaa pysyy :D)... Seuraavana päivänä rupes supistelee sit aika kipakasti ja sitten yöllä sitä lähdettiin sinne synnärille... ;) joten en tiedä, mut mä veikkaan että mulla tuo reipas kävelylenkki pisti vauhtia toimintaan :D Toki samalla viikollahan lääkäri teki mulle suht ronskin sisätutkimuksen, mutta se tutkimus tehtiin tiistaina ja su-ma yönä mä siel synnyttämäs olin niin en tiedä oliko sillä vaikutusta kuitenkaan :D Joten mä syytän tota reipasta kävelylenkkiä keinoksi, jolla saatiin synnytys lähtemään käyntiin :)

  VastaaPoista
 15. Mä oon kuullu, että nännien hierominen tai maidon lypsäminen(jos sitä tulee jo) vois auttaa. En sitten tiiä pitääkö paikkaansa, kun en oo voinu vielä kokeilla, kun viikkoja on vasta 30. :D

  VastaaPoista
 16. Just tulin sanomaan että nännihieronta! :) Siihen vielä rakkautta ja kosketusta päälle. Kaikki siis voimistavat oksitosiinin erittymistä, joka lisää supistuksia. :)

  VastaaPoista
 17. Kuinkahan kauan tuota nännihierontaa tulisi tehdä,että se alkaisi vaikuttaa. :) Itse nimittäin pari viime päivää kokeillut tuota nännihierontaa ja akupainantaa, mutta ei ole tullut sen kummempia tuntemuksia kuin pientä nipistelyä vatsassa. Nyt rv 40+1 ja alan olla todella epätoivoinen ja kyllästynyt tämän odottelun kanssa. :( mutta tsemppiä sinulle Essi loppuodotukseen, on ollut todella mielenkiintoista seurata blogiasi odotuksen alusta asti. :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos mielettömästi näistä vinkeistä ja kokemuksista ! <3 Itsellä on tullut sellainen fiilis että sitä itse synnytyksen alkua ei taida poppakonsteilla saada aikaan, mutta jo alkanutta synnytystä voi ns. jouduttaa näillä vinkeillä.. eli vauva tulee kun on tullakseen ! Nyt täällä yritetään vain ottaa kaikki irti viimeisistä päivistä kun ollaan Nikon kanssa kahdestaan ja kaiken jännityksen keskellä myös vähän yritetään rentoutua :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3