maanantai 10. kesäkuuta 2013

TJ 3 ♥ ja neuvolakuulumisia !


Tänään oli sitten toivottavasti tän raskauden viimeinen neuvolakäynti mahakkaana. Mitään yllätyksiä tämäkään käynti ei tarjonnut, paineet ja paino tsekkattiin, kuunneltiin vauvan sykkeet ja tunnusteltiin Nupun asentoa. Kaikki hyvin ja ennen kaikkea kaikki valmiina synnytykseen. Nuppu on ollut kiinnittyneenä alas jo pari viikkoa, eli nyt on enää kyse päivistä milloin pieni päättä uskaltautua maailmaan.

NIIN JÄNNÄÄÄÄÄÄ !!! 

Uudet merkinnät neuvolakorttiin, suluissa edelliset; 

Raskausviikko - 39+4 (37+5)
Paino raskauden alusta - +9,5kg (8,6kg)
Turvotus - + (-)
Verenpaineet  - 118/88 (117/84)
HB - ei mitattu (138)
Kohdunpohjan korkeus - 33cm (32cm)
Tarjonta - RT (RT)
Vauvan syke - 139 (132)
Liikkeet - ++ (++)

Vauvan asentoa arvioidessaan neuvolantäti myös veikkasi että Nuppu olisi noin 3,5kiloinen mötkäle. Tämän veikkauksen takia toivon entistä enemmän ettei ainakaan sitä 2viikkoa mennä yli, siinä vaiheessa sieltä olis tod.näk tulossa jo 4kiloinen jytky ! Varattiin seuraava käynti tasan kahden viikon päähän, silloin viikkoja olisi jo 41+4. Joten voitte vain kuvitella kuinka kovasti toivon että tuolle käynnille ei enää tarvitse mennä...

Nyt sitten vain odotellaan.... ehkä jo ensi yönä ! 


Essi


11 kommenttia:

 1. Hei mun on pakko kysyä että mitä meinaa TJ? En millään keksi että mitä se tarkottaa, on vaivannu mua jo muutaman päivän! ;D

  VastaaPoista
 2. Se tarkoittaa tänään jäljellä.... Eli tässä tapauksessa montako päivää on jäljellä laskettuun aikaan! :)

  VastaaPoista
 3. tänään jäljellä ;)

  VastaaPoista
 4. +9,5kg koko raskauden aikana? Ei hitto mulla tulee olemaan tossa nuro 2 edessä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep koko raskauden aikana, oon itekkin melko yllättyny. Mutta hyvä vaan kun ennen raskauttakaan ei tullu oltua ihan fitissä kunnossa :) Nyt raskauden jälkeen onkin hyvä jatkaa terveellisillä elämäntavoilla joihin on nyt oppinu !

   Mutta hei älä ressaa liikaa kiloista, jos ei ite syö niitä kiloja raskauden aikana niin vaikka niitä tuliskin runsas määrä niin imettäessä ne lähtee kyllä hyvin pois :)

   Poista
 5. Vitsit, mua ihan jännittää teidän puolesta että millo nuppu syntyy! Meillä poika synty toukokuussa rv 40+2 ja se ei ollut etukäteen edes osoittanut mitään kiinnittymisen merkkejä ja olin ihan varma että mennään heittämällä sinne viikolle 42 mutta onneks ei! Tosta painonnoususta plussaa, lähtee kilot todennäkösesti aika äkkiä. Itellä tuli koko aikana 9,1kg - viikko synnytyksen jälkeen kaikki oli poissa. (Y)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin huippua kun teitä kanssa jännittäjiä löytyy !! :)) jotkut vauvathan laskeutuukin vasta synnytyksen aikana, se on jännää. Ja noista kiloista, saa nähdä. Toivotaan että imetys onnistuu niin kilotkin varmasti lähtee helposti pois. Kävispä mulla samoin kuin siellä :)

   Poista
 6. Oi vitsit, ei ole enää paljon jäljellä sielläkään.Mä muistan hyvin tuon ajan itseltäni kun vielä neuvolassa sanottiin että lapsi on niin alhaalla että voi syntyä milloin vaan.. No taisi olla 40+6(?) kun Tomas päätti syntyä. Vielä niinkin hauskasti että edellinen päivä on isänsä syntymäpäivä(jolloin myös käytiin synnärillä).. :D

  Tsemppiä sinne loppuun, muista nyt ehdottomasti levätä, siinä kun voi mennä monia monia monia tunteja kipujen kanssa ja ilman unta, ennen kun saa oman pienen murun syliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähiin käy ennen kuin loppuu tosiaan :) Toivotaan että ainakin ennen juhannusta olis jakauduttu !

   Kiitos tsempeistä sitä tarvitaan <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3