keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Mila 5kk ♥

 
Joko taas ? Uusi kuukausi täynnä, kyllä vain ! Mila täytti eilen 5 kuukautta ! Apua, mun pieni saa kuukauden päästä jo alkaa ihan luvan kanssa harjoitella istumista. Se on jo niin iso, kuka on varastanut mun vauvan ?  Vastahan se oli ihan sellainen pieni kotilo joka tuhisi mun rinnalla, ja nyt on jo hirveä meno ja meininki päällä aina hereillä ollessa.
 
 
 
 
Mitäs meillä jo osataan ?
 
Vaikka ja mitä ! Kieriä ympäri asuntoa, eli masulta selälleen ja toisin päin kääntymisestä on tullut arkipäivää. Joskus satunnaisesti vielä neiti unohtaa miten masulta pääsee takaisin selälleen jolloin menee hermo, eli äiti tai isi juoksee kääntämään takaisin selälleen. Mila on oppinut tänään myös pakittamaan ! Wohou, milloinkohan lähdetään eteenpäin ? Mielenkiinto leluihin ja tavaroihin on kasvanut valtaisasti ja nykään tyllerö viihtyykin aika hyvin lelujensa kanssa, niille on hirveän kiva jutella ja naureskella. Joskus tuntuu että Mila on ihan omissa maailmoissaan kun uppoutuu juttelemaan esimerkiksi lelupehmo-kilpparille ! Sitä on niin hauska seurata vierestä. Pitkän aikaa meillä on jo pungettu sylissä ja sitterissä istumaan, enää ei vauva-asento kelpaa pientäkään hetkeä. Istuminen on parasta. Varpaatkin on edelleen IN, joka välissä ne pitää saada suuhun ja voi että kun vaipanvaihto onkin nykyään "helppoa".
 
 
 
 
Mitä Mila syö ?
 
Mila syö tissimaitoa, kasvis- ja hedelmäsoseita. Maisteltu ollaan tähän mennessä bataatti, kesäkurpitsa, maissi, parsakaali, mango, luumu, päärynä, banaani ja ruusunmarjavadelmasose. Ehdottomat suosikit on mango ja bataatti, ja bataattia meneekin melkein kaiken kanssa. Tissimaito on kuitenkin edelleen suuresti kuvioissa ja sitä me eniten syödään, vaikka soseitakin menee jo 3kertaa päivässä. Rytmitys menee niin että aamupäivällä kasvissosetta ja hieman hedelmää jälkkäriksi, iltapäivällä hedelmää välipalaksi ja illalla isin ja äidin päivällisen aikaan vielä kasvista toisen kerran. Aina muulloin kun nälkä yllättää syödään tissiä. Saa nähdä milloin uskallettaisiin nyt sitten puuroa aloitella ?
 
 
 
 
 
Miten meillä nukutaan ?
 
Hyvin. Nukkumaan mennään 8-10 aikaan, riippuen miten on päivällä unet maistuneet ja aamulla herätään 9-10 aikaan, eli about 12h nukutaan öisin. Alusta alkaen Mila on antanut vanhempien nukkua kohtalaisen hyvin, yöllä ei itkeskellä, silloin syödään pari kertaa ja nukutaan. Eli edelleen Mila herää sen 2-3kertaa yössä syömään, mutta se ei minua sinänsä haittaa koska se ei mun unia oikeastaan häiritse lainkaan. Ensimmäisen pätkän neiti nukkuu omassa sängyssä josta nostan typyn rinnalle ja siinä sitten nukutaan vierekkäin aamuun asti. Saa nähdä miten meno muuttuu kun hampaita aletaan tehdä.........
 
 
 
 
5kk-neuvola meillä on viikon päästä tiistaina, silloin nähdään miten nuo kiinteät on ruvenneet meidän neitiä kasvattamaan. Käynnillä on luvassa taas rokotteita, piikkejä ja äiti pelottaa jo ennakkoon. Onneksi isi lähtee reissuun mukaan Milan (äidin) tueksi. ♥
 
 
 


 
P.s. Huomiseen asti on vielä aikaa osallistua JOULUSKABAAN ! Sillä illalla valitsen vielä voittajat ja julkaisen voittajakommentit huomenna.
 
 

8 kommenttia:

 1. Onnea Mila! Meijän vajaa 2kk pökäle huitoo tossa mun vieressä. Mä jo odotan innolla kaikkea uutta oppimista, toisaalta taas on haikeeta alkaa kohta pakkailemaan noita 50cm vaatteita pois.

  Ja ihanat Newbien vaatteet! Noi on meillä lemppareita :)

  VastaaPoista
 2. 5kk?! MITÄ, miten Mila voi olla jo 5kk?! Äää, pian puolivuotias! <3

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hienolta. Mukava seurailla kun oma tyttö on vain muutaman vkon vanhempi. Jäin vaan miettimään miksi ette ole kokeilleet perunaa? Olin ravistsemusterapeutin luennolla ja siellä painotettiin sitä että vauva pitäisi heti totuttaa perunaan, koska peruna kuuluu suomalaiseen ruokavalioon toisin kuin esim. bataatti. Ja mahd pienenä tottuttaa juuri esim perunaan ja kalaan, ettei ne vaan ala allergisoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat on lähes samanlaisia ja samanmakuisia, bataatti vähän makeampaa. Kyllä lapsi varmasti tottuu perunaan vanhempanakin mutta pelkkä peruna tuskin on hyvää. Meidän samanikänen poika syö bataattia, perunaa maistoi kerran ja pahaa oli. Koostumuskin liisterimäistä. :o

   Poista
 4. Eetu sai viime neuvolassa nestemäisen rotarokotteen ja maha meni kipeeks :/. Seuraavat on viikkoo ennen jouluu,toivottovasti ei mee jouluateria huutoa kuunnellen :D, Onks Mila reagoinu rokotteisiin?
  http://fitfatmamatiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ootte ihania, Mila etenkin<3 sä oot varmaan tosi ihana ja hyvä äiti!

  VastaaPoista
 6. Kannattaa antaa noita ruokia vaan reippaamminkin just perunaa yms. Meillä ainakin nopeeta tahtia sai maistella jo vaikka mitä kun ei reagoinu vatsa tai muu millään tavalla. Sormiruokaakin sai pian. Nyt 1v 6kk syö kaikkea eikä nyrpistele millekkään.
  Meillä aikoinaan aloitettiin maissisoseesta ja siitä sitten nopeesti perunaa, porkkana, parsakaali, kukkakaali, bataatti. Hedelmäsoseista ei meillä aloitettu, mutta otettiin ne sitten kyllä vähitellen mukaan. Tyttö vaan ei ollu niin makean perään, vaan söi mielummin kasvista ja lihaa, joten ei väkisin tyrkytetty.
  Nykyään on kyllä jo sitten oppinut olemaan makean perään enempi ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3