maanantai 18. marraskuuta 2013

Huolehdi lapsestasi, mutta älä huolehdi !

 
"Kun sinusta tulee äiti, huolehdit 24tuntia vuorokaudessa, koko loppuelämäsi ajan !" - Aikalailla näillä sanoilla oma äitini minua neuvoi juuri ennen Milan syntymää ja jo nyt voin nuo sanat allekirjoittaa.
 

 
 
Pelolla odotan aikaa kun neiti lähtee liikenteeseen, tämä äiti saa olla jatkuvasti huolesta soikeana. Opetellaan konttaamaan, seisomaan ja voi apua, ne huterat pienet bambin jalat kun opetellaan kävelemään, pääkolmantena jalkana juoksemisesta puhumattakaan. Tähän vaiheeseen liittyy myös väistämättä se että pää kopsuu välillä mihin sattuu, naamalleen lennetään ja sohvaltakin pudotaan varmasti muutaman kerran. Korvatulehdukset on Milan kasvaessa yksi iso pelko myös, sillä me ollaan Nikon kanssa molemmat pienenä sairastettu korvatulehduksia kyllästymiseen saakka, ja jos tuo on yhtään perinnöllistä niin Milan kanssa on sama rumba edessä. Tietysti sitä toivoisi että tuo pieni muru säilyisi mahdollisimman vähillä kolhuilla ja naarmuilla, sekä sitä että hirveästi ei jouduttaisi sairastelemaan, mutta harvoin näitä juttuja voi itse ennakoida saati sitten estää.
 
 
 
 
 
 
Vaikka itse varmistaisit lapsesi turvallisuuden viimeisen päälle, on olemassa asioita ja tapahtumia jotka ovat sinusta riippumattomia, lapsi voi sairastua vaikka pukisit hänelle tarpeeksi päälle tai hän voi loukata itsensä vahingossa kotipihalla leikkiessään. Tulevaisuudessa itse mielummin kiikutan Milan tarpeen tullen suoraan yksityiselle jonka vakuutus korvaa, kuin että lähtisin jonottamaan julkisenpuolen arvauskeskuksiin tuntikausiksi.
 
Sanasta vakuutus minulle tuli vielä reilu vuosi sitten mieleen ainoastaan työ, sillä niiden myyminen oli työtäni. Nykyään vakuutus on paljon muutakin ja tärkeämpi kuin koskaan, tärkeä koska minulla on lapsi ja haluan antaa hänelle parasta mahdollista turvaa.Vakuutus, on hyvin tärkeä asia, niin itselle, kodille, autolle, matkalle ja ennenkaikkea lapsellesi. Vakuutus on tapa varmistaa lapselle tilanteen tullen ensiluokkainen ja nopea apu loukkaantuessaan tai sairastuessaan, nämä asiat haluamme Milalla olevan kun turvaa tarvitaan.
 
 
 
 
Jos siellä ruudun toisella puolen on vakuutus vielä harkinnan alla tai kenties mielessä on kilpailuttaa nykyiset (mitä kannattaa tietyin väliajoin tehdä t. entinen vakuutusmyyntineuvottelija ;) ) niin kannattaa käydä kurkkaamassa Folksamin vauva- ja lapsivakuutukset ! Samalla kannattaa ainakin käydä osallistumassa Folksamin järkkäämään skabaan jossa voi voittaa vauvauinnit KOKO KAUDEKSI !
 
 
 
 
Miten teillä on perheen pienimmät vakuutettu ? Otitteko vakuutuksen jo raskausaikana vai vasta syntymän jälkeen ? Tämä asia mietitytti omana raskausaikana paljon, mutta jotenkin sitä luotettiin siihen että tyllerö syntyy terveenä ja vakuutusta ei samantien tarvita. Tähänkään asti ei ole tarvinnut onneksi vakuutukseen tukeutua. Onko teillä vakuutus ollut tarpeen ja hyödyksi ?
 
 
Yhteistyössä
 
www.blogirinki.fi
 
 
 
 
 
 
 
 

14 kommenttia:

 1. Me ollaan vakuutettu melkei ihan kaikki mitä voi vakuuttaa.. Itse en niistä paljoa ymmärrä, mutta onneksi on tuo mies joka hoitaa vakuutusasiat :) esikoiselle otin syntymän jälkeen ja heti 6kk:n iässä sitä alettiin käyttämään tiuhaan, nimittäin alkoi korvatulehduskierre.. Vauvan kohdalla ollaan kerran käytetty ja viedään molemmat lapšet ensisijaisesti aina yksityiselle lääkäriasemalle molemmat tarpeen tullessa. Mä otin itselleni pari viikkoa sitten omien muiden vakuutuksien lisäksi henkivakuutuksen! Eli kaikkea mahdollista löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on tosi hyvin vakuutusasiat siis hallinnassa :) paljon paremmin kuin meillä ! Pitäis itelle esim. ottaa tapaturma ja henkivakuutus nyt myös kun on Mila. Noi korvatulehduskierteet on niin ikäviä :/

   Poista
 2. Mikä tämä tälläinen Folksam oikein on ? koskaan en ole kuullutkaan ks. vakuutusyhtiöstä ? voi mitkä varpaat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Folksam on entinen Aktia :) eli pitkänlinjan vakuutusyhtiö.

   ne on ihanat <3

   Poista
 3. Lapsen isän vanhemmat ovat aina pitäneet vakutuksen tärkeänä, mutta lapset eivät ole vakutuna. Lapsen isästä ku muutin, ekana lähin vakutusyhtiöön, vakutin lapsen, itseän, kotin ja matkan. Lapsen vakutin ensimmäisenä koska näin millaisen helvettin mun vanhemmat kävi ku yks mun veljestä vakavasti sairastui.. (nykyän täys terve)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lapsien vakuuttaminen kannattaa :) juurikin sen takia että jos tulee jotain vakavampaakin niin on sitten turvattu se paras mahdollinen hoito !

   Poista
 4. Me otettiin riski, eikä vakuutettu vauvaa. Ollaan 4kk vauvan ekasta vuodesta reissussa(johon tietty otetaan matkavakuutus) ja päätettiin sen takia jättää vakuutus ottamatta, kun se ei kuitenkaan olisi ollut käytössä siellä ja rahaa olisi mennyt tavallaan hukkaan. So far, so good, vakuutusta ei edes olisi vielä tarvittu. Tarkoitus on ottaa vakuutus heti, kun palaamme Suomeen.

  Mutta tosta huolehtimisesta... Tyttö nukkuu ulkona joka päivä itkuhälyttimen kanssa, ja mä käyn sata kertaa tarkistamassa että se hengittää. :D Fyysisiä kolhuja en pelkää niin paljoa kuin sitä miten tyttö pärjää, jos meille jommalle kummalle käy jotain(oma siskoni kuoli, kun hänen lapset oli ihan pieniä). Muutenkin haluaisin suojella tyttöä monenmoiselta surulta ja toivon, ettei hän joudu koskaan kokemaan sellaisia juttuja kuin ite lapsena jouduin(meiltä kuoli paljon lähisukulaisia, kun olin pieni). Tuntuu aika pahalta tietää, etten mä oikeesti voi tota pientä höppänää kaikelta suojella, vaikka kuinka haluaisin.

  http://dendendownunder.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanteen mukaanhan sitä kannattaa elää, ja kyllähän suomessa pääsee hyvin hoitoon ilman vakuutustakin mutta se luo lisää turvaa kuitenkin :) Toivottavasti teillä jatkuu tulevaisuudessakin yhtä hyvin !

   Haha, täällä ihan sama homma vaikka nukkuisi sisälläkin päikkäreitä :D pakko tarkistaa hengitystä etenkin jos nukkuu normaalia pidempään. Niin totta, kun noita pieniä haluaisi suojella kaikelta ikävältä ja surulliselta <3

   Poista
 5. Saitteko ilmaisen vakuutuksen tästä postaukseksta? :) Tai siis kun oot myynyt noita vakuutuksia, niin tiedät niistä varmaan paljon, niin ajattelin että vaihdoitteko vakuutusyhtiötä? Menipäs sekavaksi :D pointti oli, että onko tää folksam hyvä, että kannattaako tähän vaihtaa jos on halvempi kuin nykyinen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saatu. :) Eikä me lähdetty ainakaan vielä vakuutuksia vaihtamaan, kun ollaan keskitetty kaikki samaan paikkaan. Mutta kun tutustuin tähän vakuutukseen niin voin ihan rehellisesti sanoa että tämä on hyvä vakuutus, hinta/laatusuhde kohdallaan. :)

   Poista
 6. Me otettiin vakuutus tytölle jo raskausaikana. Onneksi, sillä nyt ollaan neidin 1v 6kk korvien kanssa käyty jo monesti yksityisellä lasten-/korvalääkärillä ja kohta olis korvien putkitus tiedossa jos tulehdukset jatkuu. Mä en suostu tyttöä käyttämään muualla kun yksityisellä lääkäriasemalla, kun on kunnallisesta terveysasemasta niin huonot kokemukset.

  Meillä on iffissä ollut kaikki vakuutukset aiemmin, mutta nyt vaihdettiin lähi tapiolaan kun saatiin sieltä paljon halvemmalla samanlaiset vakuutukset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei ikävää :/ mutta onneksi teillä tosiaan tuo vakuutus on ollut olemassa heti. :) Täällä vähän samat kokemukset tuosta julkisesta puolesta..

   Poista
 7. Meillä ei ole sairausvakuutuksia. Tapaturmavakuutus on. Tuttavapiiriin kuuluu lääkäreitä, joilta saa reseptit kouraan tarvittaessa puhelinsoitolla. Lisäksi vakuutusmaksuista säästyneillä rahoilla voimme viedä lapsen yksityiselle milloin vain. Lapset ovat olleet terveitä, terveyspalveluita ei ole tarvinnut käyttää, joten hukkaan olisi rahat menneet tähän asti. "Koputtaa puuta". Vakavien sairausten ja lääkitysten kulut tietysti ovat suuria, mutta meillä on kyllä rahaa tarvittaessa niihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on hyvä tilanne sitten sen puolesta että lähipiiristä löytyy lääkäreitä :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3