tiistai 5. marraskuuta 2013

4kk neuvola ja lääkäri

 
Hupsis ! 3 kokonaista päivää blogitaukoa, ja ihan huomaamatta. Pahoitteluni, mitenkään kiireistä meillä ei ole ollut mutta tuo reenaaminen vie yllättävänkin paljon mehuja. Tää mami on viime aikoina pyhittänyt enemmän aikaa nukkumiselle iltaisin kuin blogille. Mutta nyt palataan blogin puolella myös normaali rytmiin ja pyrin postailemaan päivittäin, ideoita on jonoksi asti !
 
 

 
Meillä oli tänään 4kk neuvolalääkäri. Ei oikeastaan mitään uutta, muuta kuin uudet mitat neuvolakorttiin sekä hieman puhetta soseilusta. Tähän mennessä ollaan maisteltu läpi bataatti sekä luumu ja tänään aloitettiin päärynä, huomenna lisätään vielä kesäkurpitsa ruokalistaan. Saimme siis uudet ohjeet tuohon ruokailuun, 2 uutta makua viikossa sekä se että neiti saa syödä niin paljon kuin maistuu, mieluiten niin että 2krt päivässä kasvissosetta ja välipalaksi vielä hedelmää tai marjaa. Kyllä luulisi tissimaidon ohella noilla ruoilla neidin nyt kasvavan.
 
4KK MITAT
 
Ikä - 4kk 1vko 3pv (3kk 1vko 4pv)
Päivämäärä - 5.11.13 (7.10.13)
Paino - 6230g (5780g)
Pituus - 63,7cm (63,0cm)
Pipo - 42,4cm (41,4cm)
 
Painon kanssa mennään miinuskäyrillä, pituuden kanssa palattiin keskikäyrälle ja pää kasvaa juuri tasaisesti omalla käyrällään. Kehuja neiti sai taas iloisuudestaan ja jäntevyydestään. Tyllerö ei kyllä noita hymyjään säästele lainkaan vierailtakaan ihmisiltä, aina vastataan hymyyn leveällä hymyllä.
 
 
 
 
Ärsyttävää, taas sama pulma kun 2kk neuvolalääkäri käynnin jälkeen... tuosta lääkärin käsialasta ei saa mitään selvää ! Aikani yritin ja sain jotenkin suomennettua neuvolakortista tekstin; "Iloinen ja hymyilevä vauva. Iho hyvä. .............ei mitään selvää.............Kääntyy vatsalleen, varpaat suuhun. Nopea kasvu ja kehitys." Puolet tekstistä jäi nyt ihan pimentoon, hitsi miten ärsyttävää ! Pitää taas seuraavassa neuvolassa pyytää terkkaa suomentamaan tuo teksti...
 
Meidän typy se jatkaa tuota siroa kasvuaan. Jotenkin kyllä ajattelin että painoa olisi tullut hieman enemmän kun kiinteät ollaan aloitettu ja iltaisinkaan neiti ei ole tissien jälkeen ollut nälkäinen. Ei kai tässä huolissaan onneksi tarvitse olla kun eivät neuvolassa mitään sen kummemmin sanoneet, lisää ruokaa vaan napaan niin eiköhän tuota massaakin ala tulla reilummin.
 
Huomenna sitten taas projektipostausta, pysykää kuulolla !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


20 kommenttia:

 1. Hienostihan se tyttö kasvaa! Meidänkin poju vähän samanlainen 'miinuskäyräläinen', 4kk neuvolassa 63cm ja 6165g. Hauska miten teidän pimu ja meidän jätkä kasvaa aika samaa tahtia, kuukausi sittenkin neitinne oli vain muutama sata grammaa meidän pojua painavampi ja 3cm pidempi, ja nyt eroa ei senkään vertaa! Hitaasti, mutta varmasti mennään ;) onpa muuten valloittava hymy milalla!

  -noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä tuo paino tuolta hissukseen kuitenkin nousee joten no worries :) Hauska juttu kun kasvavat noin samanlailla ! Siroja beibejä ;)

   Poista
 2. Miksi sen painon nyt pitäisi nousta jotenkin hurjaa vauhtia ? :O meidän neiti oli 4kk neuvolassa aikoinaan 6290g eikä siitä ole koskaan sanottu että ois jotenkin liian vähän. Hän on aina kasvanut omaa käyrää ja nykyään 1v 5kk iässä syö välillä enemmän kuin minä.
  Ei kannata tuijotella niitä käyriä niin tarkkaan. Paras mittari on se, että jos vauva on tyytyväinen yms. niin saa varmasti ruokaa kyllä riittävästi.
  Myös se kannattaa muistaa, että tytöt on tyttöjä eli useammin niitä poikia sirompia tapauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sen tarvitsekkaan nousta hurjaa vauhtia, mutta toissa neuvolakäynti jätti mulle vaan jotenkin epävarman olon kun sillon terkka oli hieman huolissaan tuosta painon noususta :) Nyt kuitenkin oltiin jo paljon "optimistisempiä" joten kaikki hyvin tuon painonkin kanssa.

   Näinhän se on, totta puhut ! :)

   Poista
 3. Meillä pojat oli 4kk toinen 6,8kg ja toinen 7.6kg, pituutta molemmilla 63cm. Ja siis kyse kaksosista jotka syö aika saman verran ja yhtä säännöllisesti.. Niin siinä mun mielestä näkee sen, että jokainen vauva on oma yksilönsä ja kasvaa omaan tahtiin.. :) Kai se on oleellisinta että kasvaa ees jonkin verran.. Vaikka sitten niillä miinuskäyrilläkin :)

  Ihana hymytyttö tuo teidän Mila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh jopas jotakin ! No näinhän se nimenomaan on että jokainen kasvaa omalla käyrällään ykslöllisesti ! Mulla on myös kaksospikkuveljet ja hekin on vähän erikokoisia vaikka ovat identtisiäkin :)

   Se on tollanen aurinko. <3

   Poista
 4. Meillä täällä yksi kolmevuotias, joka on aina kasvanut pituutta yläkäyrillä ja painoa alakäyrillä, koska pituutta tulee niin hurjasti, ett ei se energia vaan riitä molempiin. Hoikka, mutta sopusuhtainen lapsi tuo on aina ollut ja edelleen kasvaa sentin kuussa :) Neuvolassa vauva painaa aina melkeen liian vähän tai paljon, koskaan ei oo hyvä. Joten en kyllä siitä huolehtisi yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, jotenkin sitä vaan vielä osaa stressata Milan painostakin kaiken muun lisäksi :D voihan äitiys..

   Poista
 5. Meillä kasvaa neiti aika samaa tahtia kuin teidän Mila. Kotipuntarilla mitattuna on nyt 6300g painava ja jotain 63 cm pitkä. :) Tiistaina on 4kk neuvola niin siellä nähdään viralliset mitat, mutta tyytyväinen tyttö täälläkin asustaa niin huolissaan en ole, vaikka muiden 4kk ikäiset saattaa painaa jo jopa 8 kiloa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas meillä saman kokoiset pirpanat :) niin, no se nimenomaan onkin hassua kun osa vauvoista on sitten niin jäätävän kokoisia jo :D

   Poista
 6. Hei onko teidän yöt parantuneet kiinteiden myötä? Meidän tyttö alkoi heräillä 3h välein yöllä(saattoi ennen nukkua 8h putkeen) eli oma maito ei enää todennäköisesti yhtähyvin riitä. Ja saimme sitten tänään 4kk neuvolassa ohjeet aloitella kiinteitä, niin mietin onko teillä vielä näkynyt vielä yöunissa ne? Meillä myös pulautellaan kauheasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman on joo parantuneet, mutta edelleenkin Mila herää sen 1-3krt yössä tissille :) jotkut vauvat ne vain syövät tiehästi vielä tässäkin isässä öisin.. mutta saa nähdä kuinka käy nyt kun kiinteiden määrää nostetaan !

   Poista
 7. Vastaukset
  1. <3 se on ! Meidän pallerot vois pian nähdä taas, tulkaa käymään !

   Poista
 8. Hyvinhän Mila kasvaa?! Harvat vauvat kasvavat keskikäyrällä. Suurin osa kasvaa ylä- tai alakäyrällä, ja se on normaalia! Ei keskikäyrä ole tavoiteltava tila, vaan se on pääasia, että vauva kasvaa, oli käyrä mikä tahansa. Jos kasvu pysähtyy niin se on huolestuttavaa. Meillä kohta 8kk painaa tasan 7kg, enkä ole huolissani, kun kehittyy hyvin ja syö hyvin. Onhan meitä aikuisiakin vaikka minkä kokoisia, miksei lapsiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta puhut :) enkä mä nyt mitenkään ihmeen huolissani olekkaan, ilmeisesti tekstistä sai vähän väärän käsityksen..

   Poista
 9. mitä vaatekokoo mila nyt käyttää? ihan mielenkiinnosta kyselen :) musta tuntuu, että toi meidän poika kasvaa jotenkin ylilujaa. syntyessä oli 3460g ja 52cm, kuukauden iässä 5060g ja 57cm. katotaan mitkä on mitat ens viikolla neuvolassa kun ikää on reilut 7viikkoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miltsulla menee nyt pääsääntöisesti 62cm vaatteet :) joitain 56cm ja 68cm on myös käytössä. Ohhoh, no siellä saa jäbä varmasti ainakain tarpeeksi ruokaa :))

   Poista
 10. Meillä on onneks siitä kiva neuvola ettei siellä tuijoteta käyriä.
  Mulle ei ole kertaakaan näytetty meidän pojan käyriä, että miten sijoittuu, aina on vaan sanottu, että kasvaa hyvin. :)
  Nyt 4kk neuvolassa oltiin 65cm ja 6640g. Harmitti vähän, kun en huomannut kysyä mihin käyrällä sijoittuisi. Ei sillä, että asialla mulle väliä olisi, mutta uteliaisuus nosti kotiin päästyä päätään ja yritin noit käyriä etsiä netistäkin.
  Mutta moni kavereista on tullut painon suhteen huolestuneeks neuvola käynnin jälkeen (enkä siis tarkoita, että sinä olisit huolissasi :D ), kun neuvolasta on jotenkin ihmeesti tölvästy, että vähän sais tulla kyllä painoa lisää. Tai muuta vastaavaa vaikka lapselle olis tullut oikein hyvin kuussa painoa lisää.. Mutta kun se menee miinuskäyrällä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no suoraan sanottuna noi käyrät on ihan perseestä :D niillä saa niin helposti huolia aikaan, etenkin tälläsille ylihuolehitiville äideille :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3