maanantai 1. syyskuuta 2014

Kipparin kaveri




Enchiladas

8kpl tortillalettuja
500g broilerin fileesuikaleita
1kpl punainen paprika
1kpl punasipuli
100g ananaspaloja
400g tomaattimurskaa
100g Valio Kippari juustoa
Cheddar-kastiketta
1/2pussia Enchilada mausteseosta
suolaa 
pippuria

  • Aloita pilkkomalla paprika ja sipuli pieneksi. Seuraavaksi mausta suolalla sekä pippurilla ja ruskista broilersuikaleet, sen jälkeen siirrä ne odottamaan leikkuulaudalle. Lisää pannulle hieman öljyä ja kuulota paprikaa ja sipulia hetki. Lisää sitten tomaattimurska, ananaspalat, Kippari-juusto ja enchilada-mausteseos sekaan ja hauduttele muutamia minuutteja. Lopuksi heitä ruskistetut broilerit seokseen ja hauduta vielä pari minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi. Täytä tortillat ja nosta vuokaan taitos kohta alaspäin. Tee näin jokaiselle tortillalle. Lopuksi lisää cheddarkastike päälle ja muutamia Kippari-siivuja. Laita uuniin n.10-15 minuutiksi, niin että kuoret alkaa hieman rapistua ja saavat kauniin värin. Nosta sitten pois ja anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile joko pelkän raikkaan salaatin kera, tai isomman nälän yllättäessä kylkeen sopii loistavasti myös esim. ristikkoperunat.



Päästiin luomaan Blogiringin ja Valio Kipparin kanssa uusi resepti joka henkisi niin street food tyyliä, ja maistuisi silti myös niille perheen ronkeleille pikku tyypeille. Vaikka mä en varsinaisesti koe olevani mikään kokki kolmonen, osaan aika hyvin luoda maistuvia ruokia keittiössä yhdistellen jopa vähän omituisiakin makupareja. Nyt keksin yhdistää savuisen Kippari-juuston mexicolaiseen ruokaan, ja yllättävää kyllä se toimi ! Reseptiä suosittelen lämmöllä testaamaan, nämä enchiladakset eli uunitortillat maistui meillä koko perheelle. Tosin Mila söi omansa ilman suolaa ja uunia, mutta anyway myös pikkupimu lämpeni tälle herkulle.

Valio Kipparin sivuilta löydät kaikki kampanjassa mukana olevat blogit ja reseptit. Siellä on nyt myös hauska kilpailu jossa voit äänestää mieleistäsi reseptiä ja samalla osallistut maukkaan herkkukorin arvontaan ! Hop hop äänestämään ja tietysti juuri meidän enchiladoja, eiks je ? 




Me ollaan muuten tosi onnekkaita ja ylpeitä siitä, että Mila ei ole mikään ronkeli ruoan suhteen. Kaikki uudet maut uppoavat pääsääntöisesti tosi hyvin, eikä ruoalle oikeastaan koskaan nyrpistellä nenää. Musta on tärkeetä opettaa lapsi pienestä asti syömään monipuolisesti, maistelemaan uusia makuja ja olemaan avoin kaikenlaiselle ruoalle. Mä muistan itse lapsuudestani että Kippari-juusto lukeutui niihin inhokki tuotteisiin savuisen makunsa vuoksi, ja siksi jännitinkin hieman että mitä Miltsi tuumaa Kipparista. Vastoin kaikkien odostusten neiti olisi vetänyt sulatejuusto siivuja kaksin käsin. Hyvä tyttö !




Mitenkä teillä taaperot syö ? Tarjoatteko ennakkoluulottomasti vähän niitä vieraampiakin makuja vai vedättekö varman pälle ?


Yhteistyössä, Valio




4 kommenttia:

  1. Äänestämässä käyty ja heti, kun saan palauttaa maidon ruokavalioon, laitan nämä testaukseen.

    VastaaPoista
  2. Ihana Mila. :DDD Näyttää kyllä iha isältään!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3