torstai 31. lokakuuta 2013

The kääntyminen !!!

 
Wihii ! Eilen se tapahtui, selältä makuulle KÄÄNTYMINEN ! Ja juuri kun olin täällä kirjoittanut ettei meillä käännytä vielä. Nyt sitten ei pysytä hetkeäkään enää selällään kun jatkuvasti on päästävä esittelemään uutta taitoa. Tosin en tiedä kuinka hyödyllinen tää uusi taito on, sillä masullaan Mila ei viihdy paria minuuttia pidempään ja sitten alkaa huuto kun ei vielä osata kääntyä takaisin selälleen. Hassu pieni. ♥
 
 
 
 
4kuukautta ja 4päivää meni tämän taidon oppimiseen, eli mitä seuraavaksi ? Hirveä hinku tylleröllä on jo liikkeelle, pyllyä nostellaan ja persoonallisella tyylillä möngitäänkin jo hieman eteenpäin.
 
Miten muilla liikkuminen on kehittynyt tuon kääntymisen jälkeen ? Mikä on ollut siitä seuraava taito ?
 
Hieman mua muuten on eilisestä asti alkanut pelottamaan jos Mila kääntyy yöllä masulleen unissaan. Kaikenlaisia kauhukuvia jo pyörinyt päässä ja viime yönäkin säpsähdin tarkistamaan neitiä, ettei vaan ole nassu vasten patjaa... Mutta kai nää vauvat on sen verran fiksuja että rupee jotain ääntelehtimään jos joku on vialla. Voihan äitiys......
 
Mutta oon mä vaan niin YLPEÄ ! Mun pikkuinen neiti meni ja teki sen ekan ison harppauksen liikkeelle lähdön suuntaan ! ♥
 
 
 
 
 
 
 
...ja en ole unohtanut arvontaa ! En ehtinyt tänään kuvata palkintoa joten se siirtyy huomiseen, pysykää siis kuulolla !
 
 
 
 
 


39 kommenttia:

 1. Tost sit lähettii ryömimään kuukauden päästä!! Eli koht saa varmaa jo juosta perässä, hihiii:) Jänniä noi ekat jutut kyl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mä en kestä ! Kohta joudun juoksemaan mun pikkuvauvan perässä :D nää kyllä on jänniä juttuja niin lapsella kuin vanhemmillekkin.

   Poista
 2. Nyt jo ! Voih, tuntuu että vasta luin sun vauvauutisista ja nyt se tyttö jo kääntyilee... :) kohta saatte jo juosta perässä !

  VastaaPoista
 3. Meillä tyttö pe 4kk ja nyt 1,5kk kääntyilty. Siis todellakin kääntyilty, 24/7, ja täälläkään kun ei osata takas kääntyä niin hirveet sotahuudot kuuluu että pitää mennä kääntämään. :D Eka olin että "jeeeeee" nyt alkaa jo miettiä että oppispa kääntymään takas selälleenki. Eilen vahingos käänty ja voi mikä hymy oli tytöllä kasvoilla, niinku ois ollu pieni ihan ylpee ku onnistu. :D Se on niin ihanaa ku pieni oppii uutta kokoajan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä muutamia kertoja kääntyiltiin vahingossa jo reilu 2kk iässä mutta ne tais olla enemmänkin vahinkoja :D nyt tosissaan pyöritään kun hyrrä ! On se kyllä ihanaa mutta samalla niin haikeaa....

   Poista
 4. Poika oppi kääntymään 3kk iässä ja 5kk lähti ryömimään :)

  Hienoa Mila ! :)

  VastaaPoista
 5. Uusia taitoja, mahtavaa! Minea nukku vauvasta asti aina mahallaan kun se oli ainut asento miten uni tuli. Selällään tyttö aina säpsähti hereille kun vähän liikahti.. Nuku siis säkin yöt ihan rauhassa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ! ja joka päivä tulee pieniä uusia taitoja lisää, nyt on varpaatkin löytäneet mm. suuhun :D juu, mä oon yrittänyt rauhottua ton masullaan nukkumisen kanssa ja pari yötä ollaankin nukuttu ihan tarkoituksella masullaan :)

   Poista
 6. Jos oikein muistan niin meillä pojat on oppineet kääntymään siinä 3-4kk iässä. Nuorempi lähti kuukausi sitten 7kk iässä ryömimään ja vanhempi 7,5kk iässä suoraan konttaamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli samoihin aikoihin kun täällä :) vautsi, eli kohta täälläkin varmaan mennään :D

   Poista
 7. Muistan itsekkin kun pelkäsin pojan opittua kääntymään, sitä kuinka hän yöllä saattaa kääntyä mahalleen ja olla esim. Kasvot patjaa vasten...mutta turhaan stressasin, neuvolassa sanottiin että jo kahden viikon ikäinen vauva osaa kääntää pään niin että saa henkeä. Eli ei pistä automaattisesti naamaa patjaan. Joten älä huoli. :) meillä ollaan jo pitkään nukuttu masullaan, vaikka kui laittaisi selälleen ja poika on nyt 1v2kk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin on muistaakseni myös mulle joskus kerrottu, mutta silti jotenkin se masullaan nukuttaminen hieman vierastuttaa.. ? mutta kyllä tää tästä :)

   Poista
 8. Voi, nuo on ihania, isoja edistysaskelia pienen elämässä <3 Heitin sinulle pienen haasteen blogissani http://mutsimatskua.blogspot.fi/2013/10/minut-on-haastettu.html/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, ja kun näkee sen innon ja ylpeyden pienen kasvoilta kun on oppinut uuden taidon <3 hmm, mulle tulee ettei tuota postausta ole enää olemassa ?

   Poista
 9. Meilläkin käännyttiin 4kk iässä ja ryömittiin 6kk :) ja ei kyllä sillon aluksi öisin jääny huomaamatta neidin kääntyminen mahalleen, ku alko aina hirmunen huutelu :D nyt tykkää jo nukkuakkin masullaan ja kääntyy välillä ihan ilman draamaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi mutta mikä on Nooran blogin nimi? :) luin sitä jossain kohtaa ja sitten vain unohtui. Yritin etsiä nyt tuon nimesi kautta Google- sivuilta mutta en löytänyt :)

   Poista
  2. http://nnellabella.blogspot.fi/

   Poista
  3. Saa nähdä liikutaanko meilläkin jo sitten jouluna :) jännää !

   Poista
 10. Meillä käännyttiin mahalta selälleen ensiksi, kun laitettiin toinen mahalleen niin siitä rupes 2kk iässä kääntyy varmaankin vahingossa painava pää aina pyöräytti :D sitten selältä mahalleen 5kk ryömimään lähti 7kk ja viime viikolla 9kk rupes nousemaan tukia vasten seisomaan. Konttailee sillon kun huvittaa yleensä tekee semmosen sukelluksen ryömimään jos näkee jotain mielenkiintoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on vahingossa kiepsahdettu molemmin päin jo aikaisemmin, ja nyt kyllä huomaa eron kun ihan tarkoituksella kääntyy ja ährää :) ohhoh, no siellä saa katsoa jo tosissaan pienen perään !

   Poista
 11. Meillä on nukuttu mahallaan siitä asti kun oppi kääntymään! että eipä huolta :)

  VastaaPoista
 12. Meillä kääntyi ekan kerran 2,5 kk, sitten olikin pitkä tauko ja nyt vähän alle 4 kk muistanut taas uudestaan tuon taidon :) Odotellaan kans seuraavaa uutta juttua. Muutama päivä sitten saatiin kuulla ekat ääneen nauramiset ja voi sitä iloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, on oppinut meillä tyttö myös ponkimaan ja siten liikkumaan jotenkuten. Yks aamu herättiin, niin pää oli ihan toisessa päässä, kuin nukkumaan laitettaessa :D

   Poista
  2. Juu meilläkin siellä 2kk iässä vahingossa kääntyiltiin pariin otteeseen ja sen jälkeen oltiin kääntymättä tänne asti, ja nyt kun se on ihan oikeasti hallussa niin huomaa mikä ero on niihin vahinkoihin, nyt meno on varmempaa ja ketterämpää :)

   Poista
 13. Onnea uudesta taidosta! ♥

  Meillä käänty varmaan vasta 6kk iässä ja ryömi vasta joskus lähemmäs 10kk ikää eli täällä on tällanen verkkanen vauva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos Anette <3 no mutta sehän on niin yksilöllistä noiden vauvojen liikkumiset :) jotkut oppii aiemmin ja jotkut hieman myöhemmin, yhtä normaalia molemmin päin.

   Poista
 14. Vauva voi nukkua masullaan, jos osaa kääntyä. Kyllähän hän nyt pään osaa nostaa/kääntää sivulle niin, ettei tukehdu :D Ethän itsekään tukehdu yöllä, vaikka unissasi kääntyisitki mahalleen, pää vasten patjaa, vaan automaattisesti käännät pääsi sivuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ihana maalaisjärjelläkin ajateltuna :D mutta silti tulee kaikenlaisia kauhukuvia mieleen...

   Poista
 15. Öö meillä Nepu kääntyi muistaakseni päivälleen 5kk iässä, sitten se pitkään vaan pyöri eteenpäin, se vasta olikin hauskaa:D Sit rupes mönkii taaksepäin. Sit osasi 6kk iässä istua itse. Seuraava taito tulikin sitten 7kk iässä kun lähti ryömimään ja 9kk iässä nous tukea vasten seisomaan, siitä sitten lähti konttaamaan :D Kaikki taidot ton kääntymisen jälkeen tuli vasta paaaaaljon myöhemmin ja yhellä rysäyksellä! Nyt tuntuu että perässä ei pysy, koko ajan neiti oppii jotain uutta..:) Meillä on varmaan nyt menossa joku nopean kehityksen vaihe!:D Apua mun vauva on 2kk kuluttua jo VUODEN!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoraan sanottuna mä toivon kyllä että Mila pysyy vielä tovin paikoillaan, ei tarvis juosta perässä vielä :D tuo teidän rytmi sopis hyvin :) voi apua Nepu jo niiiin iso <3 niin se aika menee....

   Poista
 16. Aada ei 4kk iässä suostunut nukkumaan muuten, kun mahallaan. Nätisti käänsi pään sivulle, ettei laittanut naamaa patjaan kiinni :) Meillä opittiin muistaakseni 2.5kk iässä kääntymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se Mila on toiminut samoin kun oon nyt parina yönä nukuttanut sen masulleen :)

   Poista
 17. Voi mikä söpöliini! Meillä Amalia 7kk nousee jo tukea vasten seisomaan! Ja vasta vajaa kk sitten oppi istumaan ja konttaamaan,nyt sitten soisotaan koko ajan! Aika hurjaa on kehitys! Ja muistan miten onneissaan näyttävät taitojaan! Kohta ryömimään ja sitten istumaan varmaan? Halloween terkkuja ja tsemiä kuntoiluun! Täällä myös salilla ja juoksemassa käydään ka tuloksia tulee! :) (35kiloa tuli raskaus aikana.. Enää 8 jäljellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, siellä jo seisotaan ! Nuo pikkuihmiset on jotenkin niin koomisia kun seisovat jo ihan ite :D söpöläisiä. Näin se varmaan meillä menee, kovasti jo pari viikkoa sylissä ja sitterissä pungetaan istumaan eikä vauva-asento kelpaa juuri lainkaan.. Kiitos, samoin sinne hieman myöhässä :) Huhhu, siellä ollaan jo voiton puolella, tsempit vikoille kiloille ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3