maanantai 28. lokakuuta 2013

Toivepostaus, Nimien merkitykset

 
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai miten se meni ? Taas yksi toivepostaus jonka toteutan "hieman viivellä", yhtäkään en siis ole unohtanut, näissä vaan välillä kestää. Tää mun piti tehdä heti nimiäisten jäljeen, mutta kuinkas kävikään, nimiäisistä on jo reilu 2kuukautta...
 
 
 

Alusta asti meille oli selkeää että neidille tulee kolme nimeä, jos taas tulokas olisi poika niin kaksi riittäisi. Ideana oli siis se että tyttö saa kolme nimeä niin kuin äitinsä ja poika taas saman verran kuin isänsä eli kaksi. Haaveiltiin nimestä jolla olisi merkitys, joka olisi meidän molempien makuun ja mikä pitäisi sisällään nimen joka tulisi jomman kumman meidän nimistä riippuen onko vauva tyttö vai poika. Pian kriteeriksi nousi myös nelikirjaimisuus, koska minun ja Nikon nimissäkin on sen verran. Odotusaikana monena iltana pähkäiltiin, väännettiin ja käännettiin nimistä. Pojan nimi lyötiin lukkoon jo pari kuukautta ennen synnytystä, mutta tytön nimestä oltiin epävarmoja pitkään, kunnes etunimi löytyi Kaksplussan puhelimen nimiaplikaation kautta. Ränkläsin sohvalla tuota app:ia ja sieltä se tuli, Mila, ehdotin Nikolle ja se kolahti meihin molempiin samantien. Pian saatiin hiottua myös nuo kaksi muuta nimeä, jotka mätsäsivät meidän mielestä hyvin yhteen. Seuraavaksi kerron jokaisen nimen merkityksen, vähän faktatietoa ja miksi siihen päädyttiin.
 
Mila - Nimi on peräisin slaavilaisista kielistä, ja se tarkoittaa herttaista tai suloista. Väestörekisterin Nimipalvelun mukaan tällä hetkellä Mila-nimi on annettu suomessa yhteensä 1654 henkilölle, joista naisia on 1639. Vuosina 2010-13 nimeä on annettu 559kpl eli selkeästi nimi on nousemassa harvinaisuudesta yleisemmäksi. Mila viettää nimipäiväänsä 19.toukokuuta, samana päivänä on myös Emilian nimipäivä. Meille Mila-nimi löytyi siis puhelin aplikaation kautta ja se kolahti samantien. Tämä päätettiin jo ennen Milan syntymää, ja meidän onneksemme Mila näytti aivan Milalta jo synnytyssalissa. Kuuluisia kaimoja Milalla on ainakin kaksi, näyttelijä Mila Kunis ja suomalainen taitoluistelija Mila Kajas.

Maria - muunnos Mery nimestä joka tarkoittaa Egyptin kielessä rakastettua. Tämä valittiin yksinkertaisesti siksi koska Maria on myös minun toinen nimeni, joten nyt tytöllä kulkee sama toinen nimi mukanaan kuin omalla äidillään.

Adelina - Adele nimi oli meillä pitkään jopa etunimi vaihtoehtona. Se on kaunis nimi ja sattuu olemaan myös minun ja Nikon yhteinen lempiartisti. Jotenkin kuitenkaan ei osattu kuvitella tätä lapsemme etunimeksi vaikka siitä kovasti pidettiin, ja kolmanneksi nimeksi se ei sopinut. Adelesta muunneltiin ensin Adeliina (olisi sointunut parhaiten minun kolmannen nimen, Eveliinan kanssa) mutta päätettiin jättä toinen i pois ja päädyttiin Adelinaan. 
Sukunimekseen neiti sai luonnollisesti Nikon sukunimen, jonain päivänä suunnitelmien mukaan koko poppoolla on tuo sama nimi !

Toivottavasti saitte tästä nyt jotain irti, kun osa teistä oli tätä jo kauan odottanutkin ! Seuraavana toivepostauksena on tulossa tällä viikolla viimein kurkistusta meidän päiviin, rytmeistä ja muotoutuneista rutiineista. Stay tuned !

Lämpimästi tervetuloa kaikki uudet lukijat ! Teitä siellä ruudun toisella puolella on pian jo 300 !!! Oon superiloinen teistä jokaisesta, ihana kun meidän jutut ja tän maman höpinät kiinnostaa. Te lukijat ootte tän homman suola, ja kun tuo 300 lukijaa tulee täyteen, on aika taas muistaa teitä ja pistää arvonta pystyyn ! Ootte ihania. ♥ 
 
 
 
 23 kommenttia:

 1. Mila on niin kaunis nimi ja nimi on kyllä juuri täydellinen tuolle pikku neidille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, se iski samantien kun tajuttiin tuon nimen olemassaolo :)

   Poista
 2. Ihanat nuo nimet. Mut eiks lapselle tuu yleensä automaattisesti äitin sukunimi? Miks Milalle tuli isän? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos isyys on tunnustettu (siis au-lapsen kohdalla) lapselle voi valita kumman tahansa sukunimen :)

   Poista
  2. Kiitos :)) Joo eli kun isyys on tunnustettu vanhemmat päättää kumman nimen lapselle annetaan, ja tässä tapauksessa kun joskus tulevaisuudessa olisi tarkoitus mennä naimisiinkin niin on luonnollista että Mila sai Nikon sukunimen.

   Poista
 3. Kaunis on koko nimi! Meilläkin asustaa 1v 3kk ikäinen Mila Maria :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis tyttö teillä, ootte söpö pieni perhe :) oon aika tuore lukija ja tämä on mun ensimmäinen postaus sulta. Pitihän sitä toki tsekata nuo kertomukset susta ja tytöstäs niin sai jotain irti ja jäin lukemaan :) Ihana tämä postaus, kauniit nimet ootte tytölle valinnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Pipsa :) lämpimästi tervetuloa lukemaan meidän juttuja !

   Poista
 5. Teidän tytöllä on kyllä tosi kaunis nimi :).

  VastaaPoista
 6. Mä aikasemmim mietin nimeä Mila tyttärelleni, koska mun täti on Milagros ja häntä kutsutaan Milaksi:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän neidistä pitää siis tulla meille kaima ;) Ja hei ONNEA VIELÄ TUHANNESTI <3 <3 <3

   Poista
 7. Ihana nimi ja ihana neiti :) Toivottavasti itsekin saan tuon pojan viikarin lisäksi pikkuprinsessan, nuo pääpannat on niiiin syötävän suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jen :) Niin ne on, niitä vaan ei löydy oikein pikku vauvoille tarpeeksi pieniä, tuon nimiäispannan jouduin pienentää parilla pistolla !

   Poista
 8. Kaunis nimi kokonaisuudessaan! Me mietittiin myös Pepille etunimeksi Milaa, kun kriteereinä oli että nimen täytyy alkaa joko P:llä tai M:llä meidän vanhempien mukaan. :)

  http://mbabysteps.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3