maanantai 16. joulukuuta 2013

Jouluhaaste


Näitä pyörii nyt ihan joka blogissa, ja ajattelin myös itsekkin tän toteuttaa, onhan jouluun enää 8päivää ! Meillä on jouluvalmistelut aika hyvällä mallilla, lahjat on ostettu yhtä lukuunottamatta, kuusi koristeltuna olkkarin nurkassa, samoin muut joulukoristeet ovat paikoillaan. Tällä viikolla on ohjelmassa vielä piparien leipomista ja pientä askartelua kummien lahjapaketteihin. Mä en kestä, maailman paras joulu, meidän typyn ensimmäinen joulu on ihan pian täällä ! MAHTAVAA ! ♥



Nyt haasteen pariin, luvassa siis reilu parikymmentä kysymystä koskien joulua ja tietysti meikäläisen vastaukset myös. 

1. Parasta joulussa ? - Ehdottomasti se perheen yhteinen aika. Pikkuveli tulee kotiin Helsingistä ja mummot saapuvat myös viettämään aattoa vanhempien luo. Joulussa on jotain ihanaa taikaa, kiire katoaa ja fiilis on aina mahtava !

2. Joulumusiikkisi ? - Viimeisinä jouluina olen fiilistellyt paljon Suvi Teräsniskan joululevyä, sitä aiemmin Antti Tuiskua ! :D ja sitä edeltävä aika olikin sitten melkein lapsuutta... Tänä jouluna taitaa taas Spotifyn joulusoittolistalle eksyä Teräsniskaa ja myös Johanna Kurkelaa.

3. Tykkäätkö katsoa jouluelokuvia ? Millaisia ? - Eilen tuli juuri yksi kaikkien aikojen lemppareistani, Mutta mitä tapahtui joulupukille ? Se katsottiin aina koulussa ala-asteella joulunaikaan. Mauri Kunnaksen Joulupukki ja noitarumpu on myös ihan paras, sitten kaikki Yksin kotona leffat kuuluvat myös jouluun ja tietysti aattoaamun Lumiukko !

4. Joulherkkusi ? - Apua, näitä on paljon ! Mutta yli muiden ovat SUKLAA, juustot ja eritoten piparit aurajuustolla.




5. Mitä pitää ehdottomasti olla jouluaterialla ? - Mätiä ja smetanaa ja paljon muita kaloja. Sitten tietty kinkku, lanttulaatikkoa, sinappia ja hillosipuleita. Salaatteja ja erilaisia juustoja.

6. Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan ? - Viimeistään joulukuun ensimmäisellä viikolla, tosin tänä vuonna joulukuusi on ensimmäistä vuotta meillä. Ennen ollut vain kaikkea pientä jouluista ! 

7. Joulu kotona vai jossain muualla ? - Olen viettänyt jokaisen joulun aina vanhemmillani. Viime vuosi oli ensimmäinen joulu kun en jäänyt vanhempien luo yöksi sillä se oli ensimmäinen yhteinen joulu Nikon kanssa. Tänä jouluna jaetaan joulu, päivä ollaan fammolassa ja ilta mummolassa.

8. Itsetehdyt lahjat vai kaupasta ostetut valmiit vai molempia ? - Molempia, mutta suurinosa on kyllä ostettu valmiina.




9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan ? - Kyllä meidän parvekkeen tekopuussa on kirkkaat valot kimaltelemassa.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommassa porukassa ? - Perheen parissa, mukaanlukien vanhemmat ja isovanhemmat.

11. Onko sinulla joululahjatoive ? - Onhan niitä... Yhtäkkiä olisikin tarve vaikka ja mille. Urheiluvaatteita, sykemittari ja kello on sellasia isoimpia toiveita.

12. Paras saamasi joululahja ? - Ehdottomasti Michael Korsin rannekello jonka sain Nikolta viime jouluna. Ensimmäinen lahja mitä tuolta koskaan sain. Varmasti tulee olemaankin lempilahja pitkään.




13. Kuvaile unelmiesi joulu ? - Joskus tulevaisuudessa kun saadaan kutsua kaikki tärkeimmät meidän kotiin aaton viettoon. Musta olisi ihan viettää joskus sellainen suuri perhejoulu jossa olisi meidän molempien perheet mukana samassa paikassa. ♥

14. Mikä on ärsyttävin joululaulu ? - SIKA ! Vai mikä se onkaan.... ihan kamala.

15. Oletko tehnyt jouluvalmisteluja tälle vuodelle, mitä ? - Koristellut kodin, ostanut lahjat, paketoinut suurenosan niistä, tehnyt joulukortit (tai ifolor ne teki) ja postittanut ne.

16. Paras joulujuoma ? - Glögi, cocis ja hyvä viini.

17. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan ? - Oikea kuusi tietenkin, se tuoksu on ihana ! Siitä onneksi pääsen nauttimaan porukoiden luona sillä meidän kotia koristaa valkea tekokuusi.

18. Käykö teillä joulupukki ? - Kahteen edelliseen jouluun ei ole enää käynyt kun mun pikkuveljet on jo niin "isoja". Mutta saa nähdä tuleeko pukki jo tänä jouluna moikkaamaan Milaa ? Jännä nähdä.

19. Paras joulumuistosi lapsuudesta ? - Pukin odottaminen oli aina niin jännää, Allun kanssa aina istuttiin tunti jos toinenkin ikkunassa odottamassa pukkia. Sitten vihdoin kun valkoparta näkyi kävelevän meidän pihaan rynnättiin sohvan alle piiloon ! Lapsuuden joulut oli parhaita.

20. Laittaudutko jouluaattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän pyjamassa ? - Aattona laittaudutaan, ja joulupäivänä sitte hölläillään yökkäreissä. Näin se on aina mennyt ja menee varmaan tänäkin vuonna. Viikonloppuna muuten löysin itselleni aatoksi uuden mekon !

21. Peruna-, porkkana-, bataatti- vai lanttulaatikko ? - LANTTU !

22. Paras joulusuklaa ? - Vaikea kysymys tälläselle suklaaholistille, mutta Juliat ja Fazerin täytesuklaat on hyviä. Ja ne Mauri Kunnaksen Talvikonvehdit on ihania, onkohan niitä edes enää ?

23. Joulutortut vai piparit ? - Tortut !





Oi tää haaste kyllä nostatti mun joulufiilistä entisestään. Oon ihan täpinöissäni ! Nyt taidankin mennä paketoimaan taas pari pakettia lisää...









10 kommenttia:

  1. Meillä on ainakin jotain mauri kunnaksen konvehteja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oolalaa, niitä on sitten pakko metsästää jostain <3 ne on niin parhaita !!!

      Poista
    2. On niitä! Just ostin siskolle lahjaksi! :)

      Poista
    3. Ihanaa, pakko viikonloppuna käydä hakemassa niitä aatoksi kotiin <3

      Poista
  2. miks et vastaile kommentteihin? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut, välillä mulla vähän saattaa kestää. Yritän parantaa tapani ja vastailla nopeammin :)

      Poista
  3. Oi mun on pakko kans tehä tää jossain vaiheessa! ♥

    VastaaPoista
  4. Aijai Mauri Kunnaksen talvikonvehdit.. Niitä on kyllä joka vuosi pakko saada. <3 Harmittaa kovasti kunnei niitä myydä kuin jouluna. Nyt taas näkynyt suuremmissa liikkeissä ja pitää kuluvan viikon aikana käydä ostamassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ! Ihanaa että niitä vielä myydään, viime jouluna en tainnut saada yhtäkään ! Tänä jouluna on PAKKO saada <3

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3