tiistai 28. tammikuuta 2014

Elävien kirjoissa


Flunssa on selätetty, ainakin melkein, nenä vuotaa yhä mutta kurkku ei ole enää kipeä eikä olo voimaton. Vielä eilen skippasin urheilut, mutta kävimme silti aamupäivästä kylässä, moikkaamassa Lauraa ja Mimosaa pitkästä aikaa. Samalla päästiin hieman penkomaan vähän vanhemman pikku prinsessan pieneksi jääneitä vaatteita ja meille kotiutuikin muutamat ihanat Mimosan vanhat vaatteet. Tulisipa jo kevät ja kesä niin nuo pääsisivät Milan käyttöön !






Tänä aamuna päätin että otan niskalenkin samantien motivaationpuutteesta ja säntään Milan kanssa ulos ensimmäisten päiväunien aikaan. Vitsi miten hyvä fiilis tulikaan kun ulkona paistoi aurinko, juuri sopivan kipakka pakkanen ja vaunuissa hyvin nukkuva vauva. Puhumattakaan sitten lenkin jälkeisestä fiiliksestä, tultiin kotiin ja molemmilla typyillä posket ihan punaisena ja mamilla kunnon hiki päällä. Kylläpä teki vaan niin hyvää, huomenna pakko ottaa uudiksi ! Nyt muutenkin saa lähteä ihan uudella innolla projektin kimppuun sairastelun ja levon jälkeen.




Tuli muuten mieleen sellainen askaruttava juttu, millaisia pakkasrajoja muilla on asetettu lapsien kanssa ulkoilulle ? Itse olen sellainen vilukissa että jos mittari näyttää -15 tai enemmän niin me pysytään sisätiloissa, oonkohan liian herkkä hipiäinen...

Energistä tiistaita kaikille ! ♥










18 kommenttia:

  1. Meillä on myös tuo -15 semmoinen kipukynnys. Saisihan vauvan puettua lämpimästi kovemmillekin pakkasille, mutta pienille keuhkoille ei taida kovin hyväksi olla pitkään kovassa pakkasessa. Toki vaunut saa vuorattua niin, että sisällä on lämpöisempi ilma, mutta mua taas askarruttaa vaihtuuko se happi siellä sitten tarpeeksi, jos kolmekin tuntia nukkua porskutellaan.. täällä piteli pakkasta melkein 2 vk reippaasti yli -20, tuntui tyhmältä, kun teki mieli hihkua ääneen, kun pääs taas vaunulenkille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri nuo pienen pienet keuhkot on munkin mielessä käyneet kun oon miettinyt sitä kuinka kylmällä vielä ulos uskaltaa ! Hahah, voin kuvitella tuon tunteen :D

      Poista
  2. Pakkasraja on liikkuessa vauvan vaunujen kanssa se -15 tai -20, vauvan keuhkot ei tykkää kylmemmästä. Eli on ihan hyvä puuhata sisällä yli -15C säällä :-)
    sulla on tosi ihanan paljon kuvia nykyään postauksissa, me likeee :-) Maipu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se vissiin menee, -20 me ei olla vielä uskaltauduttu ulos, ehkä ensi talvena :) Kiva juttu että kuvat on mieleen, siihen oonkin pyrkinyt että postauksissa niitä olisi nykyään enemmän !

      Poista
  3. Moikka, täällä kans lenkkeilty tänään kauniissa pakkassäässä, ihanaa kun aurinko vihdoin paistaa!! :) Mä oon pitänyt ehkä jotain -10 tai -15 pakkasrajana, jostain oon lukenut, että alle 1 vuotiailla pakkasraja on -10, mutta kyllä me ollaan ulkoiltu silloinkin kun mittari on näyttänyt enemmän kun -10, tietysti silleen, että neiti on hyvin topattuna vaunuissa ja vaunun suuaukko peitetty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo aurinko antaa niin paljon energiaa pitkän pimeän jakson jälkeen <3 Love it !!! niinpä, kyllä nuo tarkenee siinä -15 asteessakin kun on hyvin päällä :)

      Poista
  4. Meillä ei mitään pakkasrajaa, ihan yhtälailla on ulos menty nyt ja silloin kun oli -27. Tokihan ulkoilun kesto on ihan eri luokkaa. Eri asia olisi myöskin jos muksu olisi vastasyntynyt, mutta ei me tuollaisella 9kuisella rajoja pidetä - lapsen ehdoilla, ihan miten poika jaksaa ja viihtyy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, vau ! Sujuiko ulkoilut hyvin noilla pakkasillakin ? Niin ihan totta, kyllähän tuollainen jo melkein vuosikas pärjää ulkona kovemmassakin kylmyydessä jos on hyvin päällä :)

      Poista
  5. Alle vuoden ikäisille lapsille suosituspakkasraja on -10 astetta. Nyt kun oma lapsi on 1 v 3 kk, niin kovemmilla pakkasilla (15-20) käväistään vain pikaisesti ulkona ja silloinkin lapsi on vaunujen suojassa untuvapussissa. Tuon kovemmilla pakkasilla en lasta vie ulos lainkaan. Kiva blogi sinulla ja aivan valloittava tytär. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, jännä ettei meille ainakaan neuvolassa sanottu kun asiasta kysyin, suosittelivat myös tuota -15astetta pitää rajana :o Mila ainakin nukkuu vaunuissa hyvin topattuna todella hyvin vielä -15 pakkasellakin.

      Kiitos paljon <3

      Poista
  6. Me ulkoillaan vielä -20 asteessa, kun Peppi on kuitenkin vähän isompi kuin Mila. Ja paljon on kiinni myös vaatteista ja varusteista, meillä on todella lämpimät vaatteet ja sen lisäksi rattaissa vielä lämmin duopussi. Nenä on meidän typyllä se, mikä jaa lämmittämättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, meilläkin kyllä löytyy kolme eri paksuista toppista, villahaalareita jne.. mutta vielä tuon -15astetta pidän, ensi talvena voidaan sitten uskaltautua ehkä kylmemmälläkin... jos äiti tarkenee ;)

      Poista
  7. Nähdään taas PIAN (eli ens viikolla) <3 <3

    VastaaPoista
  8. voi mikä ilopilleri tuo Mila <3

    VastaaPoista
  9. Säällä kuin säällä on mentävä, vähintään esikoinen hakea eskarista. Vauvalla on monien vaatekertojen lisäksi untuvapussi ja vaunujen suuaukolla viltti pitämässä kylmyyttä. Hengissä edelleen eikä ole ollut moksiskaan..reilusti yli -20c on täällä mittari ollut kylmimpinä päivinä.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3