tiistai 1. lokakuuta 2013

Hello October



 
Lokakuu ei voisi paremmin alkaa. Tänään ollaan nukuttu melkein koko päivä. Me ollaan Milan kanssa molemmat nyt kipeänä, Mila tosin tuli nuhaiseksi jo lauantai-iltana. Tää ei oo yhtään kivaa, joutuu möllöttämään vain sisätiloissa ilman kummoisia virikkeitä. Saati sitten tuon pienen nenän imurointi, Mila rupeaa huutamaan jo siinä vaiheessa kun näkee että otan nenäfriidan käsiini. Ikävää muutenkin katsoa vierestä kun toinen on niin tukkoinen, onneksi kuume ei ole ainakaan vielä noussut. *Koputtaa puuta*. Mälsää, menis nyt nopeasti ohi niin pääsisi takaisin normi "rytmiin" ja ulkoilemaan. Eilen jouduttiin skippaamaan myös se neuvolakin, torstaina on uusi aika, toivottavasti kolmas kerta toden sanoo ja silloin päästään vihdoin paikalle asti. Ollaan viimeksi käyty neuvolassa 15.8, olisi jo aika saada päivityksiä neidin kasvuun ! 
 
Oisko jollain jotain hyviä kikka kolmosia pienen nuhan parantamiseen ? Meillä on käytetty vain nenäfriidaa ja keittosuolatippoja. Niin ja pinniksen pääty on nostettu koholle ettei öisin hengitys rohise niin kovasti, se on toiminut ja yöt on onneksi nukuttu yllättävän hyvin.
 
 
 
 
 Vaikka Nuppu on ollut jo usean päivän räkäinen, niin onneksi se ei ole vaikuttanut neidin hyvän tuulisuuteen. Ollaan oltu ihan huuli pyöreänä siitä miten iloinen ja seurallinen Mila on ollut viime päivinä sairastelusta huolimatta. Iltaisin kitistään hieman normaalia enemmän mutta edelleenkin päivät on täynnä hymyjä. Toisin kuin äidillä, tuntuu että lämpö ja kova kurkkukipu ovat nujertaneet mut täysin. Tekisi mieli vain vetäytyä suuren suuren teekupin kanssa sohvan nurkkaan pehmeän viltin alle...
 
 
Parempaa kuukauden ja viikon alkua teille muille ! ♥
 
 



 


34 kommenttia:

  1. Pilko sipulia yöpöydälle tai laita carmolis- tai muita tippoja nenäliinaan sängyn lähistölle. Itse pidin nuhaista, mutta ei kuumeista lasta partsilla päikkäreillä, koska se kostea ja raitis ilma auttoi nuhaisuuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuon vinkin oon saanut aiemminkin, mutta kas kun ei oo tullut vielä kokeiltua kun Mila nukkuu meidän huoneessa :D Tosin yöt ollaan nukuttu tosi hyvin, joten tuo pinniksen päädyn nostaminen on tähän asti riittänyt.. Noita tippoja pitää hankkia !

      Poista
  2. Meillä oli myös nuhaa pienellä useamman viikon :( sipulia neuvottiin pilkkomaan harson sisään ja laittamaan sen pinnikseen roikkumaan. Tuota en kylläkään kokeillut.... Kuivatettiin pyykit makuuhuoneessa jotta saatiin ilma vähän kosteammaksi. Toki ihan oikea ilmankostutin ajaa saman asian jos teillä sellainen on :) tippojen lisäksi ostin samaa tavaraa suihkeena; ei tunnu ehkä niin ikävältä kuin ne nieluun valuvat tipat. Toisaalta mun mielestä ne tipat on tehokkaampia. Nasolin aqua on toi suihke ja saa laittaa jo ihan vauvalle. Yrittäkäähän parantua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tommonen pikku nuhanenä on niin reppana :/ ja etenkin jos teilläkin on kestänyt tukkoisuus noin kauan ! Hei toi ilman kosteuttaminen on hyvä idis ! Pitää kokeilla. Kova on yritys, kiitos :)

      Poista
  3. Meillö oli samassa iässä kolmisen viikkoa kestävä räkätauti neitillä :( märkiä pyyhkeitä lämpimän patterin päälle yöksi niin tuopi kosteutta. keitin sipulia ja valkosipulia pussiin ja laitoin pinnikseen roikkumaan. tietty se päädynkohotus minkä oot jo tehny. mäkin nukutin neitiä ulkona jos ei ollu kuumetta,paljon helpompaa se hengitys siellä. voimia molemmille ja paranemisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, hui toivottavasti ei kestä noin kauaa :o Noi märät pyyhkeet on hyvä idea, samoin kun ylempänä Minnan pyykki-vinkki, pitää kokeilla ! Kiitos, kova on yritys päästä tästä taudista nopeasti :)

      Poista
  4. Meil kans minä ja ade kuumeessa ja inhottava räkätauti. :/ parantavia tuulia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, tätä on ihan hirmusti nyt liikkeellä ! Kiitos, ja samoin sinne <3

      Poista
  5. Ja tuossa ylempänä tuli ne vinkit jotka olisin itsekin jakanut :)

    VastaaPoista
  6. Pilko sipulia ja laita kahteen sukkaan ja sido sukat pinnasängyn päätyihin. Meillä auttoi 6 kk ikäisen tyttösen nuhaan. :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sipuli taitaa olla viimeinen keino mitä meillä kokeillaan :D sitten haisee koko kämppä.. mutta ehottomasti jos ei muut niksit auta :)

      Poista
    2. Jep. Haju on pieni paha kunhan pienellä on parempi olla :)

      Poista
  7. Pilko sipulia ja laita kahteen sukkaan ja sido sukat pinnasängyn päätyihin. Meillä auttoi 6 kk ikäisen tyttösen nuhaan. :).

    VastaaPoista
  8. voi, onpa kurjaa tuo flunssa :/ pikaista paranemista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä, toivottavasti te Viivin kanssa säästytte tältä ! Kiitos :)

      Poista
  9. Moikka, kuinka paljon yleensä ulkoilette neidin kanssa päivisin? Ja viihtyykö hän vaunuissa jos on hereillä? :) Ihana blogi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoillaan normaalisti kerran päivässä, pidempiä ja joskus lyhyempiä lenkkejä. Hereillä Mila viihtyy vaunuissa ihan jees, jos ei satu olemaan känkkäränkkä päällä :) Kiitos, kiva että tykkäät !

      Poista
  10. Voi että teitä, koittakaa parantua <3 Ens viikolla tehään jotain kivaa kun ootte terveinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kova on yritys, Mila alkaa olla jo onneksi parempi ! Todellakin, ensi viikolla sitten <3

      Poista
  11. Meillä auttoi pikkuisen röhinään höyryhengitys , suihku kuumalle valumaan , kylppärin ovet kiinni ja kun vesihöyryä ilmassa kunnolla niin lattialle sitteriin istuskelemaan (: auttaa myös mamman lunssaan !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää menee testiin tänään ! Äitikin on nimittäin höyryhengityksen tarpeessa :))

      Poista
  12. mä tein tuon meidän neidin kans just nii et mä menin kuumaan suihkuun ja mies vauhto typyltä vaippaa siinä niin tuli sitä lämmintä vesihöyryä! meillä autto!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli vissiin toimiva juttu, toivottavasti meilläkin helppaa :)

      Poista
  13. Me käytettiin pikkulikka saunassa n.3kk iässä kun oli kauhee räkätauti ja sen jälkeen kyllä irtosi limaa ihan kunnolla!! Ja ei siis pidetty ku hetki siellä, ne taitavat suositella ettei alle vuoden ikäistä saunaan ollenkaan mut poikaki veteli jo kunnon löylyjä alle vuoden iässä ja edelleen elävien kirjoissa eikä mitenkään pilalla ;) Mut siis tuo sauna auttaa, ja kun lämmittää vielä kylppärinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tai ilmeisesti suositus on ettei alle 1v kanssa saa löylyä heittää, että saunaan saa totutella aiemmin jo esim. alalauteilla ? mulla on tällänen kuva jostain jääny :) me käytiin tänään suihkussa sillain että likka istu sitterissä kylppärissä ja höyryhengitteli, se autto kyllä asiaa myös !

      Poista
  14. Mun mielipide ennen lapsia oli se että ei lääkkeitä ellei olla suurinpiirtein kuolemassa. Lasten myötä mieli kuitenkin muuttunut, ja olen huomannut että raotan lääkekaappia hyvinkin nopeasti jos tarve vaatii. Mä en istu vieressä ja katso miten mun hanibeibe kärsii, vaan olen antanut särkylääkettä tosiaan aika helpostikkin. Se on auttanut.

    Kuitenkin meillä ei hirveän usein sairasteta, eikä lääkitys ole jatkuvaa. Tässä mun argumenttini, jos joku rupee kovistelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä meen vähän samanlaisilla fiiliksillä, että jos neidillä olis noussu kuume niin varmasti olisin ampassu apteekkiin hakemaan panadolia ! turhaan sitä kattomaan vierestä kun toinen kipuilee :/

      Poista
  15. Voi ei, meillekkin iski tuo kamala flunssa! :( Mutta täällä sama, että Benjamin on räkäisyydestään huolimatta tosi reipas ja jaksaa seurustella ym :) paranemisia teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä taitaa olla nyt tosissaan liikkeellä :( Ikävää, mut onneks nuo pienet jaksaa olla ihmeen reippaita silti <3 PARANEMISIA MYÖS SINNE !

      Poista
  16. Mitä blogeja itse lueskelet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on piiiiiitkä lista mutta esim. Kideblogien Kultahippua, Lillalovea ja But i am human not a sandwich sitten Magicboxia, Cavaa, Kultakerttulia, My heart pumps diesel, Karostardust, Stricly Style.... jne jne.. :)

      Poista
  17. Söikö teillä tyttö ihan normaalisti sairastaessaan? Kauanko flunssa kesti ja tuliko kuumetta?

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3