torstai 27. maaliskuuta 2014

Mila 9kuukautta


9 kuukautta kestää keskimäärin raskaus, ja jos siihen aikaan vertaa nyt tätä synnytyksen jälkeistä aikaa niin huh miten voi tuntua että aika menee nopeammin. Raskaana aika mateli, nyt se juoksee, meidän pikku timantti on jo 9kuinen ! ♥


Viimeisen kuukauden aikana typsy on ottanut ihan jäätäviä harppauksia liikunnan saralla, ryömimisen rinnalla kontataan kovaa vauhtia paikasta toiseen, seisomaan nousun lisäksi on alettu kävelemään puita pitkin sekä taaperokärryn avustuksella myös istumaan noustan ihan itse. Uusimmat ja hauskimmat jutut kuitenkin ovat taputtaminen ja vilkuttelu, neiti on ihan tohkeissaan kun toinen ihminen vastaa vilkutukseen tai taputtaa mukana. Päivä päivältä mun pieni vauva ottaa askeleita kohti taaperon elämää.
Imettäminen jatkuu edelleen, olen todella tyytyväinen siitä miten hyvin meillä tissittely on sujunut koko tämän ajan. Tavoitteeksi olen asettanut vuoden iän, jonka jälkeen aletaan ainakin vähentämään imettämistä. Esteitä tavoitteen saavuttamiselle ei ole, ellei hampaiden puhjetessa ala ilmetä puremisongelmia. Ruokahalu on tähän ikään saakka ollut valtavan hyvä, ruokalakoilta ja nirsoilulta ollaan vältytty. Ihanaa kun lapsi syö kaikkea mitä tarjotaan eikä nyrpistele nokkaansa uusillekkaan mauille.
Rytmit ovat pysyneet aikalailla samanlaisina mitä viime kuukausi-postauksessa kirjoitin, yöunille painutaan 7maissa ja aamulla herätän myös 7aikaan. Päiväunia nukutaan 1-3kertaa päivässä hyvinkin vaihtelevilla pituuksilla, joskus nukutaan 15min ja toisella kertaa vedetään 2tuntia. Hassua miten unentarve vaihtelee päivästä riippuen.

Viimeaikoina meillä on selkeästi opittu leikkimään myös muiden ihmisten kanssa, kukkuu leikit ja ilmeilyhömpötykset ovat pirpanan mieleen. Ihan parasta on se kun vaikka vaippaa vaihtaessa tekee erilaisia ilmeitä niin Mila matkii, monet isot naurut ollaan näiden hetkien parissa saatu kokea. On se sellainen velmu.
Vierasteta meillä ei vielä, mutta väsyneenä tulee hetkiä kun ainoastaan äidin syli kelpaisi. Pientä eroahdistusta on jälleen ehkä havaittavissa, sillä Mila on viime päivinä taas ollut astetta enemmän sylitakiaisena. Mutta se kai kuuluu ikään ? 

Kaiken kaikkiaan meillä asuu erittäin aurinkoinen, nauravainen ja "puhelias" 9 kuinen touhukas prinsessa ! ♥16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Älä muuta sano <3 mutta tän äidin silmään Miltsi on jo liian iso tyttö :´) kasvaa hirmu vauhtia..

   Poista
 2. Miten sulonen pikku neitonen! :) Onnea, Mila!!
  Ja pakko sanoa kyllä, että olet aivan huisin hienosti jaksanut imetyshommissa pysyä mukana, onnittelut siitäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän kyllä on, suloposki ! Mila kiittää <3 oi, kiitos ! Imettäminen on kyllä mennyt melko kivuttomasti ensimmäisten vaikeampien viikkojen jälkeen, onneksi :)

   Poista
 3. Onnea kaunokaiselle! Niin ne vaan kasvaa :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miltsu kiittää <3 niinpä, kuka voisi kellot seisauttaa tai ainakin vähän hidastaa tätä ajan juoksua...........

   Poista
 4. Paljon onnea Milalle! <3 Mä en kestä miten sulonen toinen on!!

  VastaaPoista
 5. Onpas suloinen pieni neiti <3 Ihanaa kun haluat imettää noin pitkälle, moni haluaa lopettaa jo aiemmin. Itselle tuntuisi hyvälle imettää n. puolen vuoden ikäiseksi, mutta uskon että se jatkuu siitäkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Aluks mulle oli tavoite juuri tuo puolen vuoden ikä, mutta kun silloin meni vielä niin hyvin ja itse rakastan myös noita tissittely hetkiä tytön kanssa niin en raaskinut vielä lopettaa ! Suosittelen siis etenemään imetyksen kanssa tilanteen mukaan, on se vaan niin äidin ja lapsen yhteinen ihana juttu :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Miltsukka kiittää <3 toi neidin kuvaaminen vaan on nykyään hieman hankalaa kun ei pysy paikallaan enää sekuntiakaan :D

   Poista
 7. Ihana Mila ♥ meillä Ama 7kk on oppinut nyt nousemaan istumaan, konttaamaan (vaikka ryömiminen on vielä se suosikki, koska pääsee lujempaa eteenpäin), nousemaan seisomaan. Ja kaks hammastaki pilkottaa. Mie aina kummastelen ku Amalle ei hiuksia näy kasvavan, mutta Mila taitaa olla yhtä ns. Nahkapää kun meidän neiti.

  kaikin puolin sulonen tyttö. Ja onnittelut upesta kiinteytymisestä Essi. :)

  VastaaPoista
 8. Oo ompas teillä etevä likka, jo noin nuorena <3 hahah, joo tommonen nutipää se on vielä, vaikka kyllä takatukka on alkanut nyt pikkuhiljaa kasvaa ;)

  Kiitos AnnMaria <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3