perjantai 6. kesäkuuta 2014

Hellepäivien pelastus


Eilen taas tajusi kuinka entistäkin ihanempaa aikaa kesä on pienen lapsen kanssa, Mila nauttii kaikesta uudesta niin täysillä ja aidosti. Kesä, lämpö, värit, aurinko, ulkoilu ja VESI on ihan parasta !Heti ekoista hellepäivistä lähtien hankintalistalla on ollut pieni vauva-allas, haettiin se viimein eilen Etolasta (vain 6,9euron hintaan ja on muuten joka lantin arvoinen!!) ja täytyy jo nyt sanoa että oli ihan paras ostos pitkään aikaan. Kylvyt on aina olleet viikon kohokohtia ja eilen kun neiti pääsi ensimmäistä kertaa ulkona testaamaan polskimista ei riemulla ollut rajaa. 


Tässä tapauksessa Mila on selkeästi tullut äitiinsä, vesi oli pienenä tyttönä myös mun lempparijuttuja ja mökkireissuilla en olisi muuta tehnytkään uimisen lisäksi jos olisin itse saanut päättää. Milasta on hyvää vauhtia kasvamassa samanlainen vesipeto kuin äidistään. Maltan tuskin odottaa tulevia mökkireissuja ja järviveteen tutustumista. 

Siitä tulikin mieleen että pitäisi varmaan etsiä nöpöselle uimapuku, joten onko UV-uikkari ehdoton vai kelpaako ihan normi ? Kohtahan sitä saa alkaa käyttää aurinkorasvaakin pikku tyypille. Vinkkejä ? Kuinka te suojaatte naperot biitsipäivinä ? 

Aurinko paistaa tänäänkin vaikka luvattiin ukkosta ja sadetta, siispä Milan herätessä päiväuniltaan suunnataan mama/leikkitreffeille nauttimaan lämmöstä. Ihanaa perjantaita, nauttikaa tekin auringosta ! ♥

12 kommenttia:

 1. Meillekin ostettiin pieni uima-allas, ja neiti oli ihan haltioissaan! :) Ei ois malttanu pois lähteä ja näytti et suuttuu kun nostin välillä kuivattelemaan :') Meillä ainakin on ihan tavallinen uikkari käytössä :) Ollaan pidetty tuo uima-allas varjossa ja muutenkin pyritään varjossa oleilemaan pahimpaan aikaan, eli klo 11-15. Mut muuten sitten jos arskassa pitää olla niin lippis/hellehattu päässä ja ollaan laitettu sk 50 lasten aurinkorasvaa (eucerin) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä mietinkin kun kuitenkin niin vähän ollaan suorassa auringonvalossa joten normi uikkarikin varmasti ajaa asiansa tänä kesänä, ehkä mekin päädytään siis siihen :) Ja rasvakin hankittiin onneksi nyt hätätilanteiden varalle.

   Poista
 2. Hei, pakko kommentoida tuohon järvivesiasiaan. Kyllä pientä vauvaakin voi järvessä uittaa, ainoastaan sukeltaminen järvivedessä on suositeltavaa yli vuoden ikäisille. Siis jos vauvauinnissa sukeltaminen jo opittua. Lisäksi aurinkorasvaa kyllä voi käyttää puoli vuotiaallakin vauvalla. Parempi se kuin että palaa, näin meille neuvolassa kerrottu. UV-uikkari varmasti paras jos oleskelee rannalla pitempiä aikoja, lisäksi sitten hattu ja rasvaus. Kotipihassa altaassa polskutellessa meillä ollut joko uikkarit tai ei mitään. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä ja neuvoista, tulee varmasti tarpeeseen. :) Oon vaan ton rasvailun kanssa hieman arka kun monet ovat sanoneet että vain tiettyjä lastenrasvoja saa käyttää alle kolme vuotiaalle.

   Kiitos samoin, huippua kesää sinnekin :)

   Poista
 3. Voi ei miten ihania kuvia<3 Tuli itsellekin kova hinku uimaan, pirskule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo <3 Sama juttu, kuumilla keleillä tekisi niin mieli päästä itsekin polskuttelemaan :D

   Poista
 4. IIks ihana vesipeto!! <3

  Täällä asuu kanssa melkoinen vesipeto, luulen että vauvauinnilla on ollut osuutta asiaan!: D Neiti ei mitään muuta tekisikään, kuin istuisi järvessä. Joka ikinen kerta tullaan huudon kanssa poies rannalta kun ei tahtoisi lähteä :D Mä niin nautin tästä kesästä, ei ole mitään ihanempaa kuin katsoa kun oma pikkuinen nauttii niin kovasti<3!

  Meillä on ihan normi uikkari + aurinkorasvaa. Jotenkin en oikeen täällä suomessa koe sellasta UV-uikkaria tarpeelliseksi... vai pitäsköhän semmonen olla sittenkin?! Kun jostain oon lukenut että aurinkorasvaakaan ei suositella käytettäväks alle 3 vuotiaille! Plööööh. :D

  Tulkaa meille käymään heti kun ristiäiset on ohi! Meillä on ollut ihan jumalaton kiirus nyt tässä, ensiviikko tulee myös olemaan.. Sitten on onneksi juhlat jo ohi!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mila on kyllä <3

   Sama juttu, se riemu ja aito nauttiminen tästä kesästä välittyy lapselta niin aidosti ja suuresti, ihan huippua !

   Joo mulla oli vähän samat ajatukset, ulkomaille tietty sitten koko UVpuku on varmaan ihan pakollinen hankinta jos tulee lähdettyä jossain vaiheessa reissuun :) Ja sama juttu, heti otin ressin siitä ettei muka saisi käyttää alle 3vuotiaalle.

   Jep, todellakin tullaan, jos vaikka tosiaan ens viikkolla ehtisi ennen juhannusta ! Nyt oikeesti pakko :D viime kerrasta tulee elokuussa vuosi :D

   Poista
 5. ... ja se piti vielä sanoa että ihana pinkki uima-allas!!:D Mie kävin justiin tässä kun ekat helteet oli niin ostamassa paikallisesta kyläkaupasta ton tyylisen myös, maksoi kans huimat 7e :D Ja just kun olin sen ostanut, niin mummo soitti että on ostanut Nealle uima-altaan ja illala kun mentiin käymään pappalassa niin sinnekin oli ostettu kun luulivat ettei meilä ole :D Noh, onpahan nyt sitten altaita mistä valita....XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahahha, no nyt on Nepanderilla vraa valita missä altaassa polskii :D

   Poista
 6. Pitääkin kaivaa Nean allas varastosta, niin ei tarvitse jääkylmässä järvessä uida :D Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, allas on siitä kyllä kätsy että veden lämmön saa itse päättä ;) Kiitos Katriina !

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3