keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Project Fitmom - The muutoskuvat


Saan kohta jonkin asteisen paniikkikohtauksen, kädet tärisee ja hikoiluttaa. Teenkö mä todella tän, julkaisen mun mittapuulla todella paljastavat muutoskuvat kaikelle kansalle ? Lähtökohta raskauden jälkeen kuitenkin oli se että peittelin kroppaani ja vatsaani jopa Nikolta, siitä voitte päätellä kuinka arka paikka tämä on mulle vielä vähän aikaa sitten ollut. Kaikkeen se ihminen on kuitenkin suostuvainen ja kai minussa pientä yllytyshullun vikaakin on, mutta uskon että tää on tärkee juttu mun omalle itsetunnolle ja antaa inspiraatiota myös muille omiin projekteihin.

Kaikki on mahdollista, sen tää projekti on mulle opettanut. Kunhan viitsii aloittaa ja uskoo itseensä niin vain taivas on rajana. Mila oli ainoastaan 3kuinen kun oma kropparemonttini starttasi, itse olin se suurin epäilijä silloinkin oman onnistumiseni suhteen. Nyt 8kuukautta aloittamisen jälkeen olen 12,5kiloa kevyempi ja ennen kaikkea hyvinvoivempi Essi ja voin tyytyväisenä todeta "Mä tein sen ja onnistuin!". Liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat palanneet elämääni takaisin ja tällä kertaa pysyvästi. Enää en anna itseni repsahtaa ja seuraavan mahdollisen raskauden aikana olen fiksumpi, syön paremmin ja liikun mahdollisimman paljon.

Aloituskuvissa on näin jälkikäteen paljon toivomisen varaa, ne ei todellakaan ole parhaat mahdolliset, mutta toivottavasti saatte jonkinlaisen käsityksen millainen muutos on tapahtunut. Omaan silmään tuo 3kuisen vauvan äiti näyttää ihan karmealta ja 11kuisen tirrin äiti onneksi alkaa näyttää pikkuhiljaa ihan hyvältä, sporttisemmalta ja hyvinvoivalta. Raskausarvet ovat parantuneet ihan mukavasti ja vaalenevat entisestään. Ensi kesänä niitä toivottavasti ei enää muutoskuvissa edes näy kuin ihan tarkkaan katsoessa.
8kuukauteen mahtuu monen monta tuntia treeniä, lenkkikilometrejä ja kanaa, rahkaa, pakastevihanneksia, vettä ja salaattiä niin paljon että sitä meinasi jo tulla korvista ulos. Tää muutos on todellakin ollut kaiken tän arvoista. Nykyään saa ostella pari kokoa pienempiä vaatteita ja uskaltaa muutenkin taas PUKEUTUA, eikä pelkästään peitellä itseään niillä vaatteilla. Tää projekti on kasvattanut mua tietyllä tavalla paljon myös ihmisenä ja olen hyvällä matkalla kohti omaa unelma vartaloa ja ehkä joku päivä opin myös rakastamaan kroppaani juuri sellaisena kuin se on.
Kesäkirin viimeinen viikko ei tarjonnut kovin kummoisia, paino tuli takapakkia puoli kiloa ja senttejä ei enää lähtenyt, joten totaaliksi jäi 2,5kilon pudotus. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaiskuvaaan joten nyt on aika lomailla ja ulos puhalluksen paikka. Kesän liikunnat tulee painottumaan lenkkeilyyn ja kotijumppaan, salille mennään silloin kun huvittaa. Ruokailuissa säilyy terveellisyys ja annoskoot pysyvät maltillisina, eli läskiksi ei lomallakaan laiteta vaan pidetään järki päässä vaikka kesästä nautitaankin. Syyskuussa asetetaan sitten uudet tavoitteet ja vuoden päästä kesällä ollaan varmasti jo ihan katseen kestävässä bikinikunnossa. Matka siis jatkuu ja kesäbreikin jälkeen Fitmom-postaukset palaavat varmasti myös blogin ohjelmistoon. 

Apua, nyt se on tehty. Toisaalta helpottavaa mutta toisaalta niin kauhean pelottavaa. Toivottavasti joku siellä ruudun toisella puolella sai ehkä kipinän ja uskon siihen omaan tekemiseen näiden kuvien ja juttujen myötä. Suuri kiitos teille lukijoille vielä tuesta ja tsempistä projektin aikana, se on ollut ihan korvaamatonta ja kiitos myös BodyCampille projektin tukemisesta ! Isoin kiitos kuitenkin menee omalle lähipiirille ja etenkin Nikolle, te olette varmistaneet sen että äiti on päässyt treenaamaan, olleet henkisenä tukena ja tsempanneet niinä vaikeina aikoina. Ilman teitä en olisi päässyt näin pitkälle, KIITOS ! ♥


55 kommenttia:

 1. WOW! Hienon työn olet tehnyt. Ja rohkeaa julkaista vielä postaus aiheesta - hyvä sinä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina <3 Oon ollut tähän asti kroppani suhteen todella nössö ja arka joten tää on oikeeta shokkihoitoa mulle ;)

   Poista
 2. Aivan loistava suoritus! Musta on ihanaa, että näissä jälkeen-kuvissa sun katseesta paistaa tyytyväisyys ja ylpeys. Jatka samaa rataa, oot huippu. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit niin huomasin tuon itsekkin, aika kiva jos onnistumisen ilo näkyy kasvoiltakin :) Kiitos Seidi <3

   Poista
 3. Vau!! Siis aivan mieletön muutos, näytät upealta ja todellakin ansaitset pientä hölläystä ison työn jälkeen :) en voi kuin ihailla itsekuriasi! Hieno saavutus, voit olla ylpeä itsestäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te ootte niin ihania, kiitos kommentistasi <3 tuntuu hyvälle ! kyllä se itsekuri on ollutkin koetuksella viime kuukausien aikana.. ;)

   Poista
 4. ESSI! Ihan mieletön muutos, WAU! Sä et kuule tiedäkkään millasen motivaatioboostin sain tästä, äää! Ihan mahtavanupeeta että julkaisit nää kuvat! Oon ihan sanaton, sä oot kyllä mun idoli :-D

  Mua naurattaa, sillä mä itse sanoin samanlailla ennen toista raskautta että "en varmasti syö samanlailla ku ekassa raskaudessa ja liikun paljon enemmän ja painoa ei varmasti tule yhtä paljon kuin ekalla kerralla!" Haha, joopajoo, +17kg tuli että naps vaan.... :D Nyt niitä onkin sitten kiva yrittää saada pois. Noh, ehkä vielä joskus ollaan taas siinä kunnossa, että uskaltaa taas "pukeutua" eikä vaan peittää itseään vaatteilla kuten postauksessa itsekin sanoit. :)

  Oot paras! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MIA !!! <3 Ihanaa jos mun jutuilla on tollanen vaikutus, ja syksyllä kun palaan treenihommiin voidaan yhdessä käydä lenkeillä kun tullaan teille kylään ja voin jakaa mun "oppeja" sulle ;) Kyllä säkin pystyt samaan aivan varmasti !!

   No se voi mullakin käydä samoin, mutta pääasia etttä edes ajattelee ;) Kiitos ihanasta kommentista <3

   Poista
 5. Oot rohkea!! Huikea muutos ja hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 6. Wau Essi! Rohkea veto, mutta noilla tuloksilla ei tarvitse häpeillä! Mieletön duuni ja upeat saavutukset <3

  Meinasin itse aloittaa fit mom projektin samaan aikaan kanssasi, kun neiti oli 3kk. Silloin elämään kuitenkin mahtui sen verran kurjia asioita ettei voimat riittäneet uuteen projektiin. Tammikuussa otin itseäni niskasta kiinni ja tässä sitä nyt ollaan, myöskin 12,5 kiloa kevyempänä, ihanaa! Sain sulta mielettömästi tsemppiä, kiitos siitä <3

  Nyt nautitaan kesästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nica <3

   Ja hei onnea sinnekin hienosta saavutuksesta ja vielä pienemmässä ajassa, WAUDE <3 Nyt sitten tosiaan nautitaan ansaitusti kesästä ja lomaillaan ;)

   Poista
 7. Aivan mahtava muutos! Hienolta näyttää ! Eikun vain nauttimaan kesästä ja lämmöstä JUURI niissä vaatteissa kun itse haluaa eikä niissä mitkä peittää tarpeeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna :) Ja todellakin aion nauttia kesävaatteista tänä vuonna täysin rinnoin !!

   Poista
 8. hyvältä näyttää :) voisitko tartuttaa myös minuun liikunta ja hyvinvointi kärpäsen ? tarttisi 5-10 kiloa saada pois....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nasu :) Toivottavasti näillä jutuilla olisi motivoivaa vaikutusta ja syksyllä munkin projekti jatkuu kun suurin piirtein saman verran pitäisi vielä tiputtaa !

   Poista
 9. Kyllä tää antaa toivoa siihen että mäkin voin onnistua! Mulla on siis tää kaikki vielä edessä, oon raskaana ja laskettu aika on heinäkuun loppupuolella, mutta jo raskauden alussa päätin että sitten kun vauva on syntynyt ja kroppa kestää niin alotan myös jonkun sortin fitmom laihdutuksen. Oon tähän mennessä lihonut 13 kg, ja koska en ennen raskauttakaan mikään hoikka ollut niin alkaa kiloja olla ihan kiitettävästi. Mutta aion onnistua, vaikka siihen aikaa menisi! :) Ja tosi hyvä että uskaltauduit laittamaan näitä kuvia tänne, hyvä Essi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, ja aivan varmasi voit onnistua ! Tarpeeksi motivaatiota ja halua tehdä sille kropalle jotain, kaikki on kuitenkin aikalailla järjestelykysymyksiä ja kyllä äitikin pääsee salille ;) Muista kuitenkin nauttia raskaudestasi, sitä tulee vielä ikävä ! Kyllä laihduttamaan ehtii kuitenkin sitten kun pienen syntymän jälkeen aika on. Kiitos Tiia-Maria <3

   Poista
 10. Hienoa työtä Essi! <3
  Et voi olla muuta kun YLPEÄ itsestäsi!!!

  VastaaPoista
 11. Ihan mieletön muutos! Olet kyllä tehnyt kovasti työtä, saat olla ylpeä itsestäsi :) Melkoista rohkeutta varmasti vaati ladata nämä kuvat mutta uskon, että tällä tekosella valat niin moneen muuhun mammaan uskoa :) Ihanaa kesää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä moneen kertaan mietin haluanko laittaa kuvia kaikkien nähtäville ja arvosteltavaksi, mutta tiedän että moni saa motivaatiota omiin treeneihin tästä niin halusin jakaa onnistumiseni :) Kiitos Minna ja samoin, ihanaa kesää <3

   Poista
 12. Mahtavaa Essi!! :) Oikein ihaanaa ja aurinkoista kesää<3

  VastaaPoista
 13. Mahtavaa!! Huiikea muutos <3

  VastaaPoista
 14. Vau mikä muutos, nyt on kyllä hatunnoston paikka! Upeaa! <3

  VastaaPoista
 15. Tosi hienoa, kun uskalsit laittaa ennen ja jälkeen kuvat. Aivan käsittämätön muutos, wau. On ollut hienoa seurata projektiasi ja nyt nähdä tulokset. Tämä antoi motivaatiota omaankin urakkaan, kiitos. Nauti kesästä kunnolla sillä sen olet todella ansainnut. Olet upean näköinen. t. Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi <3 Ihan parasta kuulla että tää mun muutos motivoi teitä muitakin omaan projektiin :) Todellakin nyt nautitaan mutta työt jatkuu syksyllä vielä ;)

   Poista
 16. Vau,todella HIENO SUORITUS!Loistsvaa,olet hekkukesäloman ansainnut :))

  VastaaPoista
 17. Olen jo jonkin aikaa lukenut blogiasi, mutta en ole vielä aiemmin kommentoinut mitään, mutta nyt oli pakko tulla kommentoimaan. Aivan mahtava muutos! Hienoa muutenkin, että jaat nuo kuvat täällä, sillä ne varmastikin motivoivat monia muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun kommentoit ! Kiitos <3 ja se onkin oikeastaan yksi harvoista syistä miksi uskalsin kuvat jakaa.

   Poista
 18. Wau!! Ihan mahtavaa!! Tästä saa kyllä motivaatiota aloittaa itsekin kunnon kropparemppa raskauden jälkeen nyt rv 32 ja kiloja tullut noin 15, vielä on kuitenkin aikaa huh.. Sulla on muuten kiva blogi ja jään lukijaksi! :)

  Jos haluat voit käydä tutustumassa mun lifestyleblogiin, johon tällä hetkellä liittyy paljon raskaushömppää esikoista odottaessa
  :)

  http://kaksiviivaaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kiitos Meri ja tervetuloa lukijaksi <3 tsemppiä sinne loppu raskauteen ja h-hetkeen :)

   Ja ehdottomasti tuun tutustumaan sunkin blogiin !

   Poista
 19. HYVÄ ESSI!!! <3 Ihailen sun muutosta ja sitä että teit tän meille lukijoillekin näin julki! Mahtava mimmi oot <3 Oot hyvä esikuva muille synnyttäneille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 ihana Emmi, KIITOS ! Kyllä se aika paljon vaati että sain kerättyy rohkeutta tähän, mutta nyt ei todellakaan kaduta kun palaute on ollut niin positiivistä !

   Poista
 20. Vautsi! Olet rohkea ja kaunis! :-) Ihana on ollut seurata blogiasi ja taidan kommentoidakin nyt ensimmäistä kertaa. Upea muutos kertakaikkiaan!

  Ihanaa kesää, nauttikaa täysillä :-)

  Kesäterkuin,

  Eveliina

  VastaaPoista
 21. Kiitos kauniista sanoista Eveliina <3 ihan huippua kun on noin ihania lukijoita !

  Ihanaa kesää sinnekkin <3

  VastaaPoista
 22. Oot niin rohkee! Ja ihan uskomaton muutos, oot kaunis nainen ! <3

  VastaaPoista
 23. VAu hienoa :) Haluaisin kysyä uteliaisuudesta, että oliko mahasi ennen raskautta ihan timmi vai että oli sitä normaalia pömppistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei ollut mikään timmi todellakaan, kyllä siinä riitti ylimääräistä jo silloin ! :P

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3