maanantai 23. kesäkuuta 2014

Mitä lahjaksi 1-vuotiaalle ?


Parin viime viikon aikana olen saanut vastailla ihmisille Milan puolesta mitä neiti voisi toivoa lahjaksi ensimmäisenä syntymäpäivänään. Ajatus numero uno on ollut alusta asti että yritetään vältellä "turhaa" muovikrääsää viimeiseen asti ja ihmisille jotka Milaa haluavat muistaa ollaan se myös sanottu. Lahjaksi siis mieluiten toivotaan kestävää, käytännöllistä, pitkäaikaista ja juuri nyt tarpeellista.Vasta eilen saimme Nikon kanssa päätettyä mitä haluamme esikoisellemme antaa ensimmäiseksi syntymäpäivälahjaksi, se oli yllättävän vaikeaa ja siksi saimme tilattua sen vasta nyt. Vaikeaa siitä teki se että halusimme lahjan olevan joku sellainen asia, joka näkyisi kuvissa jotta Mila voi sitä kautta muistaa isompanakin tyttönä että "hei tuo on se minkä sain 1-vuotislahjaksi!" ja tottakai myös se että tuo lahja säilyisi mahdollisesti jopa niin pitkään että Mila voisi antaa sen omalle lapselleen. 

Mikä meidän lahjaksi sitten valikoitui ? No se selviää myöhemmin viikolla, pidetään jännitystä yllä. Keräsin muutamia lahjaideoita jotka ovat pyörineet meidän mielessä viime päivinä, ehkä joku siellä ruudun toisella puolen voi saada myös näistä uusia ideoita. Joukosta muuten löytyy myös se meidän lahja, osaakohan joku arvata mikä Milalle valikoitui ?


Reppu
Hoitolaukku olisi kiva vaihtaa omaan reppuun, jonne mahtuisi kätevästi vaihtovaatteet, välipalat, vaipat ja tuttipullo. Fjällrävenin Kånken Mini on todella söpö, mutta myös valjasreppu on käynyt mielessä, se voisi meidän vilperille olla se käytännöllisin ?




Fjällräven Kånken Mini - Sissos 48,-


Astiat
Itse olen saanut pienenä Muumi Arabia astiaston ja se on jäänyt lapsuudesta vahvasti mieleen. Siksi tälläinen pysyvä, ihka oma astiasto olisi kiva myös Milalle. Lisäksi Muumimukit on aina varma hittilahja !

Iittala Lysti - Iittala Shop 45,90,-

Niiskuneiti muumimuki - Iittala Shop 18,80,-


Potkuauto
...ja mieluiten pinkki ! Olen kuullut että monen 1-vuotiaan elämässä tälläinen on ollut suuren suuri ilonaihe ja leikeissä hitti. Tämä auto on myös ulkomuodoltaan niin kaunis että se sopii tulevaisuudessa täydellisesti myös pienen tytön huoneeseen.



Potkuauto - Lelutalo 73,60,-


Koru
Minä ostin kummitytölleni kastelahjaksi Nomination keräilyrannekorun, mun mielestä se on ihan mahtava lahja, sillä jos ei muuta keksi jouluna tai syntymäpäivänä voi aina ostaa uuden laatan rannekoruun. Kuinka helppoa ! Milalle haluaisin ehkä alkaa kerämään Thomas Sabon Charm Club korua tai sitten juuri tuota perinteisempää Nominationia.


Thomas Sabo Charm Club ketju - Keskisen Kello 39,-

Nomination Classic, yhdellä kultaisella palalla - Korutähti 29,20,-


Nukenvaunut
Tulevaisuuden nukkeleikkeihin nämä olisivat aivan mahtavat ! Mutta en tiedä tosiaan olisiko vielä niin käyttöä, tää idea säästetään jouluksi luultavasti.


Puiset nukenvaunut - Leikkikauppa 119,-


Stokke Table Top
Tää on ollut toivomuslistalla jo tyyliin Milan syntymästä saakka, ja nyt luultavasti mummi ja pappa tämän neidille hankkivat lahjaksi. Table Top on hyvin pitkäikäinen ja käytännöllinen kapistus, se suojaa pöydän pikku ihmisen kolistelulta, helpottaa siivoamista eikä maidot ole jatkuvasti lattialla. Niin monesta paikasta olen kuullut Table Topin ylistämistä että pakkohan se on meillekin saada.


Stokke Table Top - Baby Style 50,-



Lisäksi hyviä lahjaideoita 1-vuotiaalle ovat,
- Käytännölliset arkivaatteet.
- Lahjakortti silmällä pitäen esimerkiksi ensi talven haalarihankintaa lastentarvike/vaatekauppaan.
- Brion puiset lelut, esim. klassikko vedettävä koira.
- Duplot, nykyään niitäkin löytyy niin suloisia ja tyttömäisiä !
- Nuppipalapelit.
- Pallo, tää Milalle ehdottomasti ostetaan kotiin, juhannuksena mökillä pallo oli ihan ykköslelu.
- Kirja on aina hyvä lahja.


Mitä teidän pienet ovat saaneet/toivoneet lahjaksi ? Vai ostatteko lapsillenne ylipäätään lahjoja ?







21 kommenttia:

  1. Mä ajattelin ostaa Nealle sellasen pupuvalaisimen! Nea tykkää pupuista ja äitikin lampusta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin lahja sopii tulevaisuudessa hyvin Milan huoneeseen ;) ja joo tollaset sisustusjutut on hyviä lahjaideoita myös !!

      Poista
  2. Meidän lapset ovat saaneet Brion puisia vetoleluja 1- vuotislahjaksi. Ajattelin ihan samoin että jotain klassista ja kestävää josta on iloa vielä vuosien päästäkin iloa, vaikka omillekin lapsille. Kolmannen lapsen ensimmäinen syntymäpäivä on syksyllä ja hänellekin varmaan ostetaan puulelu. Ihania asioita olet kyllä listannut. Nuo astiat olisivat kyllä käytännöllisiä. Samoin repulle olisi käyttöä jo keväällä ja isosisaruksillakin on Kånkenit. Vielä ehdin kuitenkin mietti, mutta toisin kuin isommille sisaruksille, tälle kolmannelle ostan varmasti jotain vaaleanpunaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brion puulelut on aina varmoja lahjoja, kestäviä ja ajattomia :) Munkin mielestä lista on aika passeli 1-vuotiasta miettien ! Ja toi Kånken on pakko hankkia viimeistään sitten kun tirppu lähtee hoitoon.

      Poista
  3. Hankitte repun? :) Me ostettiin 1v lahjaksi http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/m%C3%A4yr%C3%A4koira-ride-on-5790688--malli ja kyllä on ollu mieluinen, myös isommille sisaruksille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih huti meni Jenna ;) pian se paljastuu sillä lahja on jo saapunut postiin ! ja hei toi Brion mäyris kävi meilläkin mielessä, mutta sitten mun vaaleanpunainen pää pisti homman uusiksi :D

      Poista
  4. Ikean puinen leikkikeittiö on kanssa kyllä ihan must!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oltais ostettu heti, JOS meillä olisi Milalle jo oma huone. Jospa jouluksi ehkä ? ;)

      Poista
  5. Meillä ei oikeestaan 1vee lahjaks hommattu mitään erikoisempaa, sillä Nepu sai kastelahjaksi kaikkea semmosta "pysyvämpää" mitä ois voinu hommata synttärilahjaksi, niin toivelistalla oli sitten mm. satukirjoja, vaatteita ja keinuheppa! : ) Nyt aattelin tilata tytöille lumoavan nimikorut, piti tilata Nealle jo synttärilahjaksi mut se vähän jäi niin täytyy nyt tilata kummallekkin kun vauvakin sai nimen!:D

    Yks ihana lahjaidea olis semmonen ifolorin kuvakirja ekasta vuodesta, oon Nealle jo alottanu tekee ja sen piti tulla synttärilahjaksi mutta sekin "vähän" jäi :--D

    Mä en vaan käsitä et Mila on jo kohta 1v :O älytöntä!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi jehna Mia, miks sun piti muistuttaa noista Lumoanin koruista !!!!!!!!!! <3 oon jo pitkään halunnut itselleni ja Milalle nuo, mutta olin ihan täysin unohtanut. Nyt olisi ollut oiva aika hankkia synttärilahjaksi, no ehkä ens vuonna ? Kuvakirja meille on tulossakin, mutta ei taida ehtiä ihan viikonlopuksi :/

      Älä muuta sano, siis YLIHUOMENNA JO <3

      Poista
  6. Mielestäni laytray on parempi kuin table top :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole Tripptrappia joten sen takia tuo Table Top on meille parempi :)

      Poista
    2. Ah, no sitten table top on hyvä valinta :) Meillä on molemmat ;)

      Poista
  7. Meillä Hugo sai vähän vaatteita, duploja ja sitten fisher pricen little people sarjaa, eli just niitä mitä toivottiinkin :) plus tietty jotain muutakin ns. "turhaa".. :D mutta iha lemppareita edelleenki on se fisher pricen koulubussi ja se pitääkin heti ekana herättyä hakea hyllystä leikkeihin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että on saanut toivottuja lahjoja ja vielä mieleisiä <3 Voin vaan kuvitella Hugon aamut koulubussileikkien kera !

      Poista
  8. Me toivotaan, että kaverit ja sukulaiset laittaa mielummin rahansa johonkin itse valitsemaansa hyvään tarkoitukseen kuin ostaa meiän tytsälle mitään. Toivon, että kaikki kunnioittaa tätä toivetta, vaikka luultavasti parikin sukulaista vaan nauraa moiselle toivomukselle. Mun mielestä yksivuotias ei tarvii mitään lahjoja, koska se ei osaa vielä ite toivoa mitään. Maailma tursuu muutenkin tavaraa, niin mä yritän itse vältellä sen haalimista kotiini. Muutenkin mä kasvatusalalla olevana olen aika tarkka siitä, millä haluan lapseni leikkivän enkä haluu mitään bratzejä ja monsters high-nukkeja tyttärelleni leluiksi. :D

    Miks muuten kaiken pitää olla pinkkiä, tyttömäistä ja prinsessähörhelöä? Itekin kyllä puen tytön aika usein ns. tyttöväreihin, mut en kyllä ymmärrä noissa kestävistä hankinnoissa sitä pinkkiä ja prinsessaa. Saati sitä, että miks nykyisin pitää olla "tyttöjen legoja": Kaikki tytöt kun ei välttämättä haluu olla prinsessoita tai tykkää pinkistä. Meille ei ainakaan tuu sukupuolisidonnaisia leluja ennen kuin tyttö niitä tajuu pyytää. (En siis ole kuitenkaan mikään sukupuolineutraalikasvatushihhuli.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ymmärrän täysin sun kannan myöskin ja ihmiset jotka eivät osta lahjoja kun sitä tavaraa on muutenkin jo niin paljon Mutta mä oon kuitenkin itse sitä koulukuntaa että mun mielestä lahjat kuuluvat lapsen syntymäpäiviin oli minkä ikäinen tahansa :) ja joo noita nukkeja en meillekkään kyllä kotiuttaisi, mielummin vaikka ne perinteiset Barbiet, noi nykynuket on ihan kamalia !!

      Jaa´a, meillä kaikki on prinsessaa siihen saakka kun neiti osaa itse päättää mitä haluaa ;)

      Poista
    2. Minunkin mielestä synttäreihin kuuluu lahjat ja vaikka meilläkään ei 1 tai 2 vuotias vielä ole osannut mitään toivoa, niin me vanhemmat ollaan toivottu hänelle jotain tarpeellista esim uuteen sänkyyn lakanoita, 2-vuotiaalle ensimmäinen lautapeli ja juurikin niitä aina niin huippuja legoja. 2v lahjaksi sai myös pyörän. Kyllä 2v kaipailee jo jotain kehittävää tekemistä; palapelit yms. rakentelu tai muut lelut. Nyt on myös kovasti innostunut piirtämisestä/värittämisestä, joka myös mukavaa sadepäivien puuhaa.
      Itse inhoan kaikkea krääsää, mutta mun mielestä noin pienten lahjatoiveita voi vanhemmat esittää vieraille :)

      Poista
  9. Ihania lahjaideoita! :) Toivottavasti mekin keksitään meidän herralle joku pysyvä ja "järkevä" 1-vuotislahja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookkin Inka :) nyt mietintämyssy päähän, potkuauto on varmaan ainakin kova juttu !!

      Poista
  10. Hitsi tuntuu nyt jo, että kämppä pursuaa leluja. Niitä tuli nimiäislahjaksi ja joululahjaksi. On pehmoleluja ja puisia vetoleluja. Ite ostettiin nyt mukelolle 1-vuotislahjaksi dubloja, kovasivuisia kirjoja (lukeminen on ihan hitti) ja nukke. Mietin kyllä, että ei taida vielä nukesta paljon perustaa, sama kun olisi odottanut vielä jouluun sen kanssa.

    Mutta oikein ihanaa 1-vuotispäivää sinne synnärikaverille! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3