torstai 26. kesäkuuta 2014

Mila Maria Adelina - 1vuotta !


Vuosi sitten 26.6.2013 klo. 4.00, sarasti kesäinen aamu ja tuona hetkenä aurinko antoi ensi säteitään, samalla hetkellä syntyi maailmaan pieni ihme, meidän perheen suurin rakkaus Mila Maria Adelina. Tänäään 26.6.2014 tuo pieni aurinkoinen päivänsäde täyttää VUODEN ! Onnea rakkain Mila !




Millainen meidän yksivuotias sitten on ? Veikkaan että painossa ollaan vielä alle 10kiloisia ja pituutta on about 77cm, saa nähdä osuuko oikeaan vai tuliko ihan hutikuti kun päästään joku päivä vihdoin sinne 1v-neuvolaan mitattavaksi.

Persoonaltaan Mila on iloisin ja hyväntuulisin pieni tyttö kenet tiedän. Neiti on varustettu myös aivan loistavalla huumorintajulla ja aikamoinen velmuilija meillä nykypäivänä asustelee.

Iltaisin Mila käy nukkumaan 8 ja 9 välillä, nyt ollaan muutama viikko nukuttu ilman yötissiä ja usein kokonaisia öitä ilman heräilyjä. Aamulla typy avaa silmänsä isin herätessä töihin puoli 6, mutta äidin kainaloon päästyään me tytöt koisitaan vielä pari tuntia ja noustaan 7-8 aikaan. Aamuköllöttelyt on ihan parhautta !




Pikku Mila syö vielä tissiä, mutta äidillä olis missio alkaa vieroittaa tuota tissiaddiktia pikkuhiljaa ja totuttaa normaaliin mölöön mitä muu perhe juo. Saa nähdä miten käy, milloin neiti on valmis lopettelemaan ? Myös kiinteä ruoka maistuu mahtavasti, Mila on kaikkiruokainen ja söisi niin paljon kuin vaan nenän eteen kannetaan. Suurimmaksi osaksi vanhemmat tarjoavat ja syöttävät ruoan mutta kovasti meillä harjoitellaan jo ihan itse syömistäkin.

Milan sanavarasto ei ole vielä hurjan laaja, mutta se paras ja käytetyin sana on tällä hetkellä ahkerassa käytössä - ÄITI ! Lisäksi tietysti ei, kaakka, paappa, ota, ja iti =isi uusimpana kuuluvat hokemiin. Mutta selkeästi huomaa että Mila tulee olemaan liikunnallisesti nopeammin kehittyvää sorttia kuin puheen tuottamisessa. Meidän justiina on myös kova käyttämään ääntä sille päälle sattuessaan, kovasti yrittää komentaa käyttäen käsiään tehokeinona ja innostuessaan kiljumiselle ei tule loppua.




Omilla jaloillaan Mila on liikkunut jo reilun kuukauden päivät, ensi askeleet otettiin jo 10kk iässä mutta vähän ennen 11kuukauden täyttymistä kävelystä tuli kokonaisvaltaisempaa eikä konttaus enää maistunut. Mila tykkää myös kiipeillä joka paikkaan mihin vain pienet kintut ylttävät, ja välillä tuntuu että vauhtia pitäisi olla enemmän menossa ja askeleet muistuttavat jo pientä juoksua tai ainakin pikaviipottamista. Mila osaa myös taputtaa, heittää yläfemmat, taputtaa äidin ja isin massua, peittää silmät ja korvat kämmenillään. Maailman suloisin näky on kuitenkin tuo neiti nöppösen oma tanssi, polvet notkuu, pää puistattaa ja kädet heiluu ees ja taas. Pitääkin joskus kuvata se tänne videolle, se saa varmasti teidätkin nauramaan vedet silmissä !

Pikkumimmin lempi leikki on ehdottomasti hippa, ja vielä isin kanssa, hippasleikeissä Mila intoutuu aina ihan täysillä ja riemulla ei ole silloin rajaa. Hyvänä kakkosena on kukkuu-leikit ja laatikoiden purkaminen. Leluista kiinnostaisi eniten aina aikuisten puhelimet ja kaukosäätimet, omat lelut alkaa olla aika nähtyjä...

Mini viipottajalle meinattiin jo tilailla tekohampaita, mutta tilaus peruttiin kun ensimmäinen alahammas puhkesi 10,5kuukauden iässä. Tuo sama lego on tälläkin hetkellä ainoa hammas joka suusta löytyy, mutta ilmeisesti Mila tekee hampaita yhtä hitaasti kuin kasvattaa tukkaansa.




Uusi ja ihana asia minkä Mila on oppinut - suukottaminen ja halaaminen ! Ensi kertaa kun pikku tyyppi tuli antamaan poskelle ison märän pusun ja painamaan sen jälkeen päänsä vasten rintaa, leimautui tuo hetki tämän äidin sydämeen.

Vuosi sitten sain syliini ensi kertaa maailman kalleimman aarteen, ja koskaan ei tule hetkeä kun olisin saanut tarpeekseni äitiydestä ! Milan helliminen, hoivaaminen, huolehtiminen ja varjelu tulee olemaan mun elämäntehtävä hautaan saakka. Tää ensimmäinen vuosi jonka olen saanut olla äiti maailman ihanimalle tytölle on ollut täynnä onnen hetkiä mutta osaltaan myös rankka. Niin haikeaa kuin se onkin, on vauva-aika ohi ja voi huokaista helpotuksesta - me selvittiin ja maltan tuskin odottaa mitä tulevaisuus tuo meidän perheelle. ...vaikka siis totuushan on että Mila tulee olemaan aina äidin oma VAUVA !




On se vaan maailman ihanin ja rakkain pakkaus mitä maa päällään kantaa, meidän 1-vuotias Mila Maria Adelina ! ONNEA VIELÄ MURU ENSIMMÄISENÄ SYNTYMÄPÄIVÄNÄSI, olkoon se ikimuistoinen ja iloa täynnä ! ♥








39 kommenttia:

  1. Paljon onnea Milalle!!! Ihana söpöliini :)

    VastaaPoista
  2. Niin kauniisti kirjoitettu. <3 Paljon onnea pieni ja suloinen Mila !

    VastaaPoista
  3. Voi apua miten liikuttava kirjoitus! Ihan kyyneleet silmissä tätä luin.
    Paljon onnea pikkuiselle Milalle sekä äidille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Me kiitetään ! Ihana että mun ajatukset ja tunteet välitty tekstissä, itsekkin kun kirjoitin tätä tippa linssissä..

      Poista
  4. Aivan ihana postaus, melkein tirautin itkut. <3 Meillä myös viikon päästä juhlitaan 1v synttäreitä ja tuntuu että vauvavuosi meni ihan liian nopeasti. Ihan herkkis olo, aina kun seurailee tytön touhuja ja viiletystä niin meinaa tippa tulla linssiin. Siinä Se nyt on, iso tyttö, kohta Se jo seisoo ovella muuttokuorman kanssa vilkuttamassa. No ehkei sentään mutta siltä tuntuu. :D Onnea Milalle, isolle tytölle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, sitten tää kirjoitus on onnistunut ;) Voi onnea sinnekin tulevalle 1-veelle <3 Mila kiittää !

      Poista
  5. Onnea milalle !!! Ihana pirpiäinen <3 mutta, tulee korvista kohta ulos tuo "maailman ihanin lapsi,maailman kaunein, paras ,kaikkein ihanin lapsi maan päällä höpinät" jokaiselle äidille se lapsi on kaunein,mut liika on jo liikaa ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mila kiittää <3 hahah, joo se voi olla, MUTTA kun siitä ei äiti saa tarpeekseen oman lapsen kohdalla ;)

      Poista
  6. Paljon onnea 1v Milalle ! Meidän 8,5kk typyllä sama hiustilanne, takaraivossa pieni takahiustöyhtö ja päälle kasvamassa hiusta vähän mutta kyllä ne loputkin hiukset aikanaan kasvavat näille söpöläisille! Olen seurannut blogianne alusta asti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Haha, kiva kun ei olla ainoita kaljuja yksivuotiaita ;) ja hei ihana kuulla että siellä on noin pitkäaikaisia lukijoita ! toivottavasti pysyt messissä jatkossakin.

      Poista
  7. Onnea suloiselle 1-vuotiaalle! :) Ps. ihania kuvia nuo edellisen jutun kuvat.

    VastaaPoista
  8. EI voi olla totta, tätäki lukiessa rupesin itkemää! :DD mikähä muhu on menny :D
    Mut hirveesti Mila osaa jo kaikkia juttuja, ei Hugo osannu noita kaikkia vielä ku täytti yks :) Meillä muute lopetettii tosiaa tissittely iha kertalaakista 1v neuvolan jälkee ja meni tosi hyvin! Mut Hugo joi sillon jo ruuan kanssa piimää, ku senhä sai alottaa 10kk :) En tiiä että oisko se sit enemmän tissimaidon tapasta vai mikä siinä on, mutta Huge on ihan hulluna piimään! :D EIkä suostu vielä tänäkää päivänä juomaan maitoa, vaan pitää olla piimää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahah, se aika kuusta ? ;) No mutta niin ne lapset kasvaa ja kehittyy niin yksilöllisesti, kaikki aikanaan. Hei hitsi tota piimää pitäs muistaa aina ostaa, täytyypi kirjoittaa kauppalistaan heti !

      Poista
  9. Niin kauniisti kirjotat, ihana lukee tämmöstä rakkaustekstiä! Ei malta odottaa, että saa itekin kokee nää samat hetket :')
    Onnee mila 1vee!
    T.tiia

    VastaaPoista
  10. Voi tuli kyyneleet ihan silmiin, olet kirjoittanut tosi kauniisti vauvan ekasta vuodesta ja äitiydestä. Meilläkin on tänään juhlapäivä, kun J-boy täyttää 2 vuotta! Synttärisamikset siis :)

    Onnea vielä valtavasti Milalle ja tietty vähän vanhemmillekin! ;)

    Riikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikki, kiva että mun fiilikset välittyi noin hyvin <3 Ja myöhäiset onnet sinne synttärisamikselle !! :)

      Poista
  11. Ihanalle rinsessalle paljon onnea! :)

    VastaaPoista
  12. Paljon onnea kauniille Mila tytölle! <3

    VastaaPoista
  13. Myöhäiset onnittelut kauniille Milalle! <3
    Mun pikkuvelikin oppi kaiken liikkumisen jne ennen puhetta ja vieläkään ei puhetta oikeastaan ole. Äiti, pappa, ikko (sisko), mamma, jano, lisää, nälkä, una (juna), apo ( lastenohjelma Kaapo ) sekä iti ( isi ) kuuluu 2v 6kk sanavarastoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mila kiittää <3 joo noinhan se yleensä juurikin menee, mutta onhan tossa jo ihan hyvin sanoja :)

      Poista
  14. Onpa suloinen pikkutyttö ja ihana asu! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3