perjantai 7. helmikuuta 2014

Jäbä CREAA pastaa !


Viime viikkojen herkkupäivinä meillä on Jäbä Leissönin sanoin "creattu" paljon pastaa! Tuo arjen pelastus on viikonloppuisinkin meillä perus ruokaa, siitä tehdään vain pienillä extrajutuilla astetta herkumpaa. Ilman tiukkaa ruokavaliota näitä pastoja meillä syötäisiin myös arkena, ja oikeastaan syödäänkin ilman lisukkeita ja tuorepastan/raviolin korvaa täysjyvä vaihtoehto.

Niin kuin jo aiemmin sanoin, pastat ovat oiva arkiruoka, helppoa, nopeaa ja eritoten HERKULLISTA! Jo pitkään mulla on kutkuttanut päästä kirjoittelemaan ruokajuttuja ja pääsimmekin sopivasti testailemaan uudistuneita Valio Crea -ruokakermoja. Ei tarvinnut kauan miettiä mihin kermoja käyttäisin, näin heti tilaisuuteni jakaa lempi pasta reseptit mixattuna Valio Crea -ruokakermoilla.

Oli todella vaikea valita kaksi variaatiota meidän herkkupastoista, sillä niitä on lukemattomia. Tässä kuitenkin kaksi kokeilemisen arvoista reseptiä. Suosittelen lämpimästi, vie kielen mennesseen, sen voin taata.




Yrttinen parmankinkku pasta

200g Parmankinkkua
1pkt raviolia juusto täytteellä
2,5dl Valio Crea Kolme yrttiä -ruokakermaa
1 pieni punasipuli
Miniluumutomaatteja

Laita vesi kiehumaan ja keitä raviolit. Samaan aikaan käytä sipulit ja kinkku pannulla. Heitä sekaan puolitetut tomaatit, lisää joukkoon myös kerma. Mausta kastike mielesi mukaan ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lopuksi lisää joukkoon vielä kypsät raviolit. Tarjoile pasta esimerkiksi tuoreen patongin ja/tai rucola-salaatin kera. Pinnalle vielä parmesaania ja AVOT!

Resepteistä kuvattiin myös hauskat Instagram-videot, jotta näkisitte kuinka helppoa ja vaivatonta kokkaaminen maustettujen ruokakermojen kanssa todellakin on. TÄSSÄ ensimmäisen reseptin video.




Juustoinen pekoni-broilerpasta

200g maustamatonta broileria
150g pekonia
1pkt tuorepastaa
2,5dl Valio Crea Kolme juustoa -ruokakermaa
50g fetaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
pestoa

Laita vesi kiehumaan ja keitä pastat. Samalla kun pastat keittyvät paista broileri ja pekoni, lisää joukkoon kerma, feta, aurinkokuivatut tomaatit sekä muutama teelusikallinen pestoa. Anna kastikkeen hautua ja maustua miedolla lämmöllä ja lisää pastat joukkoon. Tämä pasta on entistäkin täyttävämpää tavaraa joten lisukkeita ei paljon tarvita, ei muuta kun herkuttelemaan.

Tämänkin reseptin videon löydät tästä !

Tutut maut Aurasta Kippariin löytyvät yhä ja uudistuksen myötä kerma viisikko kasvoi kuudeksi kun uutena makuna joukkoon liittyi Kolme yrttiä-kerma, jota me päästiin myös jo kokeilemaan. Sopi täydellisesti tuohon normaalisti pelkällä pestolla maustettuun pastaan ja toi mukanaan ruokaan myös vähän kaivattua pehmeyttä.




Vaikka voisi toisin luulla, nämä kermat ovat meillä käytössä myös arkena vaikka tiukalla ruokavaliolla ollaankin. Ei diettiruoan tarvitse olla aina niin tylsää ja mautonta vaikka itsekkin aina ennen niin luulin. Kermat sisältävät 10% rasvaa eli juuri sallitun määrän, kun puhutaan kastikkeista joilla saa ruoan maustaa. Juuri eilen tehtiin kanakastiketta Valio Crea Kolme sipulia -ruokakermasta ja kylkeen oma tekemät lohkoperunat uunissa, käsittämätöntä miten saa tehtyä hyvää ja ihan normaalia ruokaa vaikka ravintoarvot ovatkin tiukasti valmiiksi laskettuna. 

Käytetäänkö teillä maustettuja ruokakermoja ? Meillä nää on ollut käytössä siitä asti kuin muistan ja varmasti tulee olemaan osana jääkaapin sisältöä myös tulevaisuudessa. Meidän lempparit on Aura, Kippari, kolme sipulia... tai oikeastaan nuo kaikki !


Nyt onkin jo nälkä... Onneksi pian on lounasaika ja saan maiskutella tuota eilistä kanakastiketta täysjyväpastan kera. NAM !



Herkullista perjantaita kaikille !


Yhteistyössä Valio Crea












8 kommenttia:

  1. Oi nam!! Kivoja reseptejä :) saattaisin jopa minäkin onnistua näiden avulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmi varmasti onnistut, niin helppoa että oksat pois ! Niko sanoi ettei ravintolastakaan saa parempaa pastaa ;)

      Poista
  2. Toi kanapekoni pasta on myös älyttömän hyvää jos laittaa fetan/aurinkokuivatun tomaatin tilalle ananasta :) Muuten just samalla reseptillä tehny useesti itekin :)
    -Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh varmasti on ja esim aurakerman kanssa, oo sitä tehdäänkin meillä ens vloppuna ! :)

      Poista
  3. Noi maustetut kermat on parhaita! Mä tykkään esim. tehä makaronilaatikon siihen juustokermaan ja kanapastan mustapekkakermaan :) vois koittaa myös näitä sun ohjeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ! Saa niin helposti maistuvaa ruokaa :) Pitääkin joskus tehdä makaronilaatikko noihin kermoihin, tähän asti aina tehty perus munamaidolla aina.

      Poista
  4. Varo,lukijakuntas katoaa kun blogis on hiljentynyt näin paljon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. O Ou toivottavasti ei nyt ihan viikonlopun hiljaiselon jälkeen kaikki ole kadonnut ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3