tiistai 25. helmikuuta 2014

Isojen tyttöjen istuin


Viikko sitten lauantaina vihdoin ja viimein saatiin repäistyä ja lähdimme metsästämään Milalle isojen tyttöjen turvaistuinta. Olin tehnyt päätöksen että meille tulee istuin jonka saa molemmin päin ja ei missään nimessä palkki-istuinta, mutta kuinkas sitten kävikään...

Jouduin jälleen kerran syömään sanani ja nyt saatte kivittää mut sillä Baby Stylestä meille mukaan tarttui Kiddyn PhoenixFix Pro2. Alunperin lähdimme hakemaan Lastentarvikkeesta Klippanin Triofixiä joka vastasi mun alkuperäisiä kriteereitä. Istuimia testailtuamme päädyimme kuitenkin Kiddyyn, sillä Mila ei viihtynyt laisinkaan Klippanissa, se oli ahdas ja typy joutui punnertamaan vöistä nähdäkseen ulos. Kiddyssä tätä ongelmaa ei ollut ja neiti olisi tönöttänyt istuimessa vaikka kuinka kauan ihmetellen. Lisäksi liikkeessä Kiddy myytiin meille todella hyvin, päätöksen varmisti tieto siitä että istuin on ks. liikkeen myydyin istuin ja lisäksi testivoittaja. Minun päässä nämä tiedot eivät sovi yhteen huonon, turvattoman istuimen kanssa, joten annoin periksi sillä Nikonkin mielestä tämä oli parempi meille.


Jo alussa aihetta pohtiessani TÄSSÄ postauksessa, olin sitä mieltä että jokainen istuin joita myydään lastentarvikeliikkeissä on varmasti turvallinen. Täydellistä turvaistuinta ei ole olemassa, kaikissa on aina jonkun mielestä jotain vikaa. Turvaistuimen valitseminen on aiheuttanut mulle valtavaa stressiä, jopa unettomia öitä ja nyt kun tuo istuin on hankittu voin hieman hengähtää. Huh!

Onko muilla ihan käytännön kokemuksia tästä istuimesta ? Kuinka moni lukija muuten uskaltaa myöntää omistavansa tälläisen "parjatun palkki-istuimen ? Kerron teille heti meidän käyttökokemuksista kun istuin saadaan meillä käyttöön.


29 kommenttia:

 1. On ainakin ihana karkki tuo teidän istuin! :) mulla ei vaan mene jakeluun, kuinka tuo palkki vois estää kovassa törmäyksessä pään liikkeen ja kaularangan vammat, kun eihän se tuossa otsan kohdalla ole, siis palkki..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on aika pinkki ;) Mutta niinhän tytyllä pitää ollakkin, vaihtoehtoja tosin olisi ollut muitakin !

   Poista
  2. Aa niin ja jostain luin että kun yläkroppa tukeutuu palkkiin tasaisesti se nimenomaan helpottaa kaularankaan kohdistuvaa painetta :)

   Poista
 2. No on toi ainakin ihanan värinen! :D Mä taisinkin ehdottaa sitä Klippanin Triofixia tuossa sun miettimispostauksessa! :D Jokaiselle löytyy kuitenkin aina se oma paras vaihtoehto. :) Pääasia että lapsen on hyvä ja turvallinen olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin on, liikkeessä olisi löytynyt beigeä ja koko mustaa tuon pinkin lisäksi, mutta enhän mä voinut tota väriä vastustaa kun tohon istuimeen kovan vääntämisen jälkeen päädyttiin :)

   Poista
 3. Hienon istuimen löysitte! Itteenikin jo ihan ahistaa kun kohta täytyy ruveta katteleen niitä.
  Vähän ohi aiheen, mutta missä iässä aloitte (saitte luvan?) alkaa istuttamaan Milaa ja millon hän siirtyi syöttötuoliin? Oon toki googletellu näitä mutta vastauksia on myöskin montaa sorttia ja neuvolaan on vielä pari viikkoa ja häiritsee kun en saa selkeyttä tähän asiaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miellyttää kyllä munkin silmää :) Öö alettiin testailemaan syöttötuolia muutamia päiviä ennen puolivuotis päivää, ja silloin saatiin myös neuvolasta siunaus siihen. Kantsii ehkä odotella neuvolaan, vauvat on kuitenkin kaikki yksilöitä, itekkään en uskaltanu istuttaa tuoliin ennen kun sain varmistuksen terkalta.

   Poista
 4. Meillä on tuo! Kannatan, suosittelen ja pidän peukkuja :) Tykätään kovasti, hyvä valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä onkin tuo ihan sama, mä luulin että se on eri malli :D Mutta kiva että on hyväksi todettu, nyt on tylleröillä samis istuimet <3

   Poista
 5. Meillä ollut Cypex merkin vastaava ja kehtaan myöntää omistavan palkki-istuimen! Tyttö täyttää nyt neljä vuotta ja ihan täydellinen ollut meille! Silloin kolme ja puoli vuotta sitten kun istuimen hankimme noita palkki-istuimia oli useilla tutuillamme ja päädyimme kehujen puolesta sen hankkimaan. Silloin myös Baby Stylessa kyseistä istuinta suositeltiin. Tyttö tykkäsi pienenä katsella
  maisemia ja menee hyvin nyt jo
  isommallakin lapsella. Itse koin käytössä
  hyvinkin turvalliseksi tuon palkin ja se
  pysyi hyvin menossa paikallaan. Pakko mainita myös että ihanan värinen istuin! (meillä kun se on vain tylsä harmaa/musta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla noin positiivisiä kokemuksia palkki-istuimesta, monet aina vaan haukkuu ja kauhistelee niitä :P Väri on mun mielestä kans tosi kiva, mustaa ensin harkittiin mutta se olis ollut tosiaan ehkä liian perus tylsä valinta..

   Poista
 6. Meillä on palkki istuin nyt 1v 8kk ikäisellä. Just hankittiin kun tarvittiin uusi istuin. Olin kauan itse sitä mieltä että meille ei palkki istuinta tule, mutta kuinkas sitten kävikään. Meidän typy on nyt tosi hyvänkokoinen istuimeen. Alle vuosikkaalle tai pienemmälle kun meidän tyttö nyt, en varmaan olis palkki istuinta hankkinut. Silloin olis mun mielestä ollut liian pienen kokoinen istuimeen.
  Meidän tyttö n 83cm ja 11kg.
  Meillä on cybexin istuin ja hyvältä vaikuttaa. Tytölle vähän vielä pituutta lisää ja n 4kg painoa, niin sitten voi palkin ottaa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika usein sitä joutuu päänsä pyörtämään näissä lapsiin kohdistuvissa hankinnoissa :) Mutta meillä tosiaan Mila tulee istumaan tässä heti kun kaukalo jää liian pieneksi.

   Poista
 7. Meillä on pallaksen palkki-istuin ja ollaan kyl oltu äärimmäisen tyytyväisiä valintaan. Nyt huutokonsertin sijasta meillä istuu takapenkillä tyytyväinen matkustaja.

  Ilkikurimus

  VastaaPoista
 8. Vielä se unohtui mainita että meidän istuin on 9-36kg, joten menee sitten vielä tarvittaessa kouluikäisellekkin. Uutta istuinta ei meidän tarvi enää ostaa tytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään kaukalossa ei olla viihdytty hereillä missään vaiheessa ja uskon että tämä istuin tuo muutoksen kun näkee pihallekkin ja vanhemmat etupenkillä istumassa :)

   Poista
 9. Huvittavaa, käytiin samaisena lauantaina ostamassa meidän tytölle istuin. Te menitte sinne juuri kun me päästiin ostosten kanssa autolle. Sanoin miehelle että ens viikolla saan lukea blogista että ootte ostanu Milalle pinkin Kiddyn. Muu täsmäs paitsi että kirjotit siitä vasta tällä viikolla.:D

  Ja me siis päädytttiin vastaavaan Cypexin istuimeen, meillä kriteerinä oli tulevaisuutta ajatelleen, että minun täytyy mahtua takapenkille istuimen ja turvakaukalon lisäksi ja Cypex oli Kiddyä kapeampi ulkomitoilta. Myöskin erinomaiset tulokset testeissä ja 100e halvempi tarjouksessa. Neiti tykkää niin paljon enempi kuin kaukalosta vaikka näyttää niin raukalta siellä palkin takana.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaah, hauskaa tosiaan ! Miten oot voinutkin osua noin oikeaan :D Ja mä muuten huomasin myös teidät kun kannoitte Cybexiä autoon ;) toi olis muuten ollut hyvä kriteeri ottaa huomioon, ei tullut meillä yhtään mieleen... saa nähä miten sitten tulevaisuudessa, pitää hankkia isompi auto :D

   Mä ootan myös kovasti että tuo uusi istuin saadaan käyttöön, rupee neitikin nauttimaan automatkailusta paremmin :)

   Poista
 10. Voi miten söpön värinen istuin!:D On varmasti tosi hyvä :)

  Hei jee oot saanu noi somepalluraiset tuonne toimimaan ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väri nyt oli ihan extraa ;) Jep sain, kiitos vaan linkkivinkeistä <3

   Poista
 11. tosiasiassahan luultavasti mikään turvaistuin ei pelasta jos todella pahasti rysähtää (niin että auto menee ihan kasaan jne), joten kyl uskoisin et aikalailla kaikki turvaistuimet mitä tarvikeliikkeis myydään on riittävän turvallisia noin niinkuin yleisiä tilanteita ajatellen. Joskaan ihan nuin pientä en itse laittaisi matkustamaan naama menosuuntaan päin. Ruotsin plust testiähän yksikään naama menosuuntaan penkki ei ole läpäissyt (siinä on mm. testattu niitä kaulaan, niskaan ym. kohdistuvia voimia ja se on paljo tiukempi testi)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, totta puhut :) Kyllä muakin vähän edelleenkin kauhistuttaa mutta tällä nyt mennään !

   Poista
  2. http://www.kiddy.de/blog/fi/2011/05/06/oikaisu-kiddyn-turvapalkillisiin-istuimiin-liittyen/

   Poista
 12. Yhdyn täysin paula_marian kommenttiin! Loistava istuin! Meillä siis reilu 3,5 vuotias istuu edelleen palkin kanssa ja tykkää itsekin. Tässä on ollut kiva vertailla käyttöä 5piste-istuimeen, sillä hankimme käytettynä 1v4kk kuopukselle Besafe izi, ja pah vaan kaikille palkki-istuimien parraajille! Nyt osataisin kyllä toisen palkki-istuimen

  VastaaPoista
 13. http://yle.fi/uutiset/lasten_turvaistuimista_ristiriitaisia_suosituksia/5080362

  VastaaPoista
 14. Mitäs ootte tykännyt tästä istuimesta? Meillä kans hankinnassa turvaistuin ja palkki-istuimet epäilyttää, kun niitä on niin paljon haukuttu netissä. Kirjotin eilen tuskastuneena postauksen näistä istuimista, kun tuntuu että valinnanvaraa on ihan liikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei olla otettu käyttöön kun neiti on vielä liian kevyt istuimeen :) kirjoittelen kyllä varmasti pikimiten postausta kunhan saadaan vähän kokemusta. Uskoisin että kuukauden sisällä siirrytään tähän !

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3