torstai 27. helmikuuta 2014

Mila 8kk


Vastahan kirjoitin 7kk-postauksen ja nyt jo täyttyi taas eilen uusi kuukausi... 
Meillä asuu nyt jo 8kuukautta vanha auringonpaiste ! ♥



2/3osaa vauvavuodesta on siis jo takana, niin haikeaa mutta samalla myös aika hienoa. Ollaan Nikon kanssa vedetty tosi hyvin mun mielestä, siihen nähden että monet parisuhteet joutuvat usein melko koville vauvavuoden aikana. Meillä ei ole ollut minkäänlaisia kriisejä Milan syntymän jälkeen, tai no ei oikeastaan ennen sitäkään. Pian tulee 2vuotta yhteiseloa täyteen ja edelleenkin ollaan säästytty pahimmilta riidoilta, asiat on selvitetty pikku kinoilla, mökötyksellä ja ennen kaikkea puhumalla avoimesti. Tosin onhan Mila suht helppo vauva joten silläkin on oma osuus meidän jaksamiseen ja hyvään fiilikseen tämän 8kuukauden aikana. Myös vanhemmiksi kasvaminen on mennyt todella kivuttomasti, varmasti johtuen siitä että äitiys ja isyys on molempien mielestä niin paras juttu elämässä ja se on tullut meille molemmille ihan luonnostaan. Jos tässä vaiheessa voi vielä puhua edes "kasvatusmetodeista" niin niidenkin suhteen ollaan menty lähes täysin samoilla linjoilla tähän asti. Toivotaan että asiat pysyvät näin ja kaikki sujuu jatkossakin näin hienosti.





Uusia liikunnallisia taitoja on viimeisen kuukauden aikana taas ilmestynyt muutamia. 7kuisena ryömittiin ja kierittiin jo mutta nyt kuvioihin on astunutut pari viikkoa sitten tasoja vasten seisomaan nouseminen, se on ihan lemppari juttu tällä hetkellä ! Pieniä matkoja Mila myös etenee tukea pitkin, eli bambin jaloilla reenataan jo kovasti askeleita. Kontata meillä ei vielä, mutta asentoa haetaan jatkuvasti ja muutamaan otteeseen on vähän liikuttukin jo kontaten mutta tekniikka ei ole vielä täysin hallussa jotta sitä jaksaisi pidemmän aikaa. Ohhoh, kyllä tää äiti on ollut viimeiset viikot sydän syrjällään kun neiti rupesi nousemaan, olisi voinut tovin vielä pysyä lattiatasossa. Aluksi meno oli todella holtitonta, Mila saattoi nostaa kädet pystyyn ja kaatua suorilta jaloilta masulleen, pää on kopsunut ja pikku mustelmiakin saatu aikaan. Mutta sehän kuuluu kasvamiseen ja ilman pikku kolhuja pienet ei opi varomaan. Pelolla jo odotellaan kävelemään lähtöä, onneksi siihen on vielä toivottavasti vähän aikaa...




Syömiset menee mallillaan, ja ruokahalua kyllä nöpösellä riittää, mistä lie perinyt ? Aikalailla kaikki on maisteltu ja nyt saakin alkaa syödä jo vähän karkeampaa ruokaa. Jospa äitikin taas innostuisi kokkailemaan suuremmalla innolla ruokaa valmiiksi pakkaseen. Milan ehdottomat herkut ovat kaura- ja riisipuuro, banaani, päärynä sekä bataatti, millekkään typy ei tosin nyrpistä nokkaansa vaan kaikki menee mitä annetaan. Sormiruokailuakin pitäisi ahkerammin harjoittaa, se vaan on vähän jäänyt ja maissinaksut, talk-murut ja kurkku ovat tällä hetkellä ainoat mitä syödään käsin. Tässäkin asiassa mun täytyisi perehtyä paremmin ja ainakin tutustua vauvan ensiapuun koska mua pelottaa niin paljon jos Mila hökäsee liian ison palan ruokaa ja siinä vaiheessa menee äipällä sormi suuhun. Oisko siellä ruudun toisella puolella hyviä vinkkejä sormiruokailuun tälläiselle arkailijalle ? 





Nukkumiseen on myös tullut uusia juttuja, sillä rytmit ovat aikaistuneet entisestään. Nykyään Miltsi painuu yöunille heti 7 jälkeen ja aamullakin tähtisimmut aukeavat poikkeuksetta samaan aikaan, joskus saatetaan vetää hirsiä jopa 8 ! Öisin herätään kerran tai kaksi vähän tissitankkaukselle mutta muuten nukutaan hyvin. Päiväunia neiti ottaa kahdet, aamulla 10-11 aikaan ja päivällä 2-3 aikaan, eli iltapäikyt ovat jäänet nyt pois.

Leikkiäkin meillä osataan, mutta tällä hetkellä mielenkiinto kohdistuu kaikkeen muuhun kuin omiin leluihin. Vahvistimen napit, sisustusjutut pöydillä, johdot, pistorasiat, tietokone ja etenkin äidin ja isin puhelimet olisi niitä parhaita leluja. Tuttua ? 




Sellainen tapaus on meidän 8kuinen Mila, niin valloittava, touhukas ja ihana tyttö ! 
Äidin ja isin kultamuru. ♥






22 kommenttia:

  1. Ihana pikku typy :) Hei osaisitko sanoa Jyväskylästä hyviä leikkipuistoja ja lapsiystävällisiä ruokapaikkoja ym aktiviteetteja? Ollaan tulossa lomareissulle sinnepäin eikä olla ennen siellä käyty nii ois kiva jotain aktiviteettia alle 2v neitokaiselle tietää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna :) Me ei vielä ihan hirveästi olla osattu ravintoloissa tsekkailla tollasia kriteereitä, mutta ainakin Rossossa ja Pressossa on panostettu lapsiin. Perhepuisto, Peukkula ja Hop Lop olisi myös varmaan kivoja, sekä Rantasipin tai Peurungan kylpylä :) toivottavasti viihdytte täällä !

      Poista
  2. Neiti aurinkoinen, niiiiiiin suloinen <3 Ja ihana tuo mekko! Mistä se on? Meidän neidit kyllä kehittyy niin samaa tahtia:) Tosin meillä mennään hieman eri järjestyksessä, konttaus onnistuu jo jotenkin mutta seisomaan opetellaan vasta pikkuhiljaa.

    Onnittelut vielä Milalle:)

    Hurjaa, että tosiaan 2/3 vauvavuodesta on jo takana....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on <3 Öö, se on lahjaksi saatu ja Lotta&Lassi merkkinen, mitkäköhän liikkeet noita nyt myykään ? Hauskaa kun neitoset kehittyy niin samanlailla !

      Mila kiittää <3

      Poista
    2. Olin kans tulossa kysymään tuosta mekosta, ihana! Pitääpä koittaa etsiä samanlaista.

      Sormiruokailuun varmasti löytyy vinkkejä Googlen ihmemaasta ja FB:ssäkin on tälle omistettu ryhmä. Mutta pikavinkkinä, eli nyrkkiä isompia paloja, eli joita voi pitää kädessä ja eivät ole liian kovia/kuivia. Voi aloitella esim. banaanilla, keitetyillä porkkanatikuilla, kurkulla (se pehmeämpi osa) ja vauva-/apinaleivillä.

      Poista
  3. Voi ei ku toinen on niin suloinen pieni auringonpaiste! Miten oonkaan voinu jo unohtaa nämä ajat, vanhempi neiti kuitenkin vasta 1,5v! Niin ihanaa aikaa mutta silti niin haikeaa ku pieni oppii niin suuria asioita :) Näitä aikoja taas odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, ja muakin jo etukäteen pelottaa tuo että jos unohtaa tän ajan kun toinen on pieni :/ No se kai kuuluu äitiyteen ? Auringonpaiste kiittää kehuista ;)

      Poista
  4. Ihana tyttönen teillä!Ja mikä hauskaa että meidän tyttö E pari viikkoa Milaa nuorempi ja oon usein kattonut,että onpa samaa näköä tytöissä.Kerran kun luin sun blogia,mun mies sattu ohimennen näkee jonkun Milan kuvan ja sano,että tuota kuvaa E:stä en ole nähnytkään :D!Miehet!
    Onko Milalla muuten jo hampaita?Hyvää ja helppoa sormiruokaa on "apinan eväs" löytyy monesta blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :) Eikä, näitä Milan kaksoisolentoja on siis useampi. Hauskaa ! ja ihana tuo sun mies :D vois käydä meidän Nikollekkin jos löytäisin jonkun toisen Milaa muistuttavan vauvan :D Miltsillä ei oo vielä yhtään hammasta, mikä osaltaan vaikuttaa tohon sormiruoan arkailuun.. Tiiätkö apinaevästä oon tehnytkin ja kerran kokeillut, mutta ei mennyt kovin menestyksekkäästi joten niitä on pussillinen pakkasessa :D

      Poista
  5. Heippa!
    Kiva blogi sinulla! :) mielenkiinnolla luen varsinkin sun äitiyden ja liikuntaharrastuksen yhdistämistä - meidän neiti on 9 viikkoa nyt ja samanmoista perhe-elämän ja kuntoilun yhdistämistä myös täällä :)
    Tämä ei liity aiheeseen mutta mistä noin ihana panta on neidille löytynyt?
    Onnellisia hetkiä sinne ja tsemppiä myös kuntoprojektiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ! Ja mukavaa että olet löytänyt blogiini, toivottavasti viihdyt :) Mielettömästi onnea tuoreesta perheenjäsenestä <3

      Panta on syksyllä ostettu H&M:ltä ja vastaavia löytyy vieläkin !

      Kiitos paljon ja samat sanat teidän pesueelle sinne :)

      Poista
    2. Kiitos! :)
      Oon oikeasti seurannut sun blogia jo pidempään, sekä sinun että oman raskauteni aikana, mutta nyt vasta "uskalsin" kommentoida :)

      Poista
  6. Blogissani on sinulle tyttömäinen haaste <3

    http://liliesandginger.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Ei tarvi hampaita sormiruokailuun, ikenillä jäystää oikein hyvin. Oikeastaan mitä tahansa voi antaa, mikä pysyy kädessä hyvin. Kakominen on sit vaan hyvä merkki, sitä ei kannata säikähtää. Sillon on vaan hotkasemassa liian isoa palaa ja kakoo sen pois kurkusta. Hyvin taitavia nuo mukelot on ruokaa käsittelemään, jos ja kun sitä uskaltaa vain antaa, ja taidot kehittyy todella nopeasti. :) Tietty ensiapuohjeet kannattaa tsekata ja olla aina läsnä kun lapsi syö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kun äiti aristaa :D Mun pitää kyllä hirmusti tsempata tän asian suhteen ! Ensiapuohjeet on tsekkailtu nyt, seuraava askel on kerätä sitä rohkeutta ja alkaa hommiin :)

      Poista
  8. Paljon onnea 8-kuiselle neitokaiselle! :) Tuo kopsahtelu on kyllä niin tuttua, meilläkin poika välillä unohtaa, että pitikin pitää myös kiinni.. No, mutta eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa. Onko teidän neidillä jo hampaita? Meillä pojalla on kolmas nyt tehnyt tuloaan jo vaikka kuinka kauan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mila kiittää :) Samaa täällä, ja joskus ihan silkkaa uhkarohkeutta kun päästää tahallaan irti ja ei pysykkään pystyssä ja kopsahtaa naama edellä lattiaan..... Ei ole vielä hampaita, saa nähdä milloin alkaa tekemään ?

      Poista
  9. hei! itse juuri ensiapukurssin käyneenä jouduin tilanteeseen, jossa siskonpoika, vähän reilu vuoden ikäinen, hökäs pastillin henkeen. vauvojen ja taaperoiden kanssa ohjeistus oli, että lapsi esimerkiksi polvelle mahalleen, niin että yläkroppa nojaa vähän alaspäin ja napakka taputus selkään, kerran tai pari :) silloin ainakin toimi vallan mainiosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkeistä, eiköhän näillä pärjätä :) Vielä kun äiti saisi rohkeutta niin päästään kunnolla sormiruokailemaan !

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3