torstai 13. maaliskuuta 2014

Kokataan kalaa


Kokataanko teillä kotona yhdessä ? Meillä ruoanlaitto on etenkin arkisin se yhteinen hetki jolloin höpötellään päivän kuulumiset kokkauksen lomassa kun pikku termiitti pyörii samaan aikaan jaloissa. Arkisin korostuu ruoanlaiton helppouden ja nopeuden merkitys, kun Niko tulee töistä kotiin on miekkosella usein jo kiljuva nälkä ja samoin pieni neiti asettaa omat limittinsä käytettävälle ajalle.






Kalaa meillä syödään hirvittävän harvoin, tarkoitan kunnon kalaa eli esimerkiksi tuoretta lohta. Tää on asia josta meillä usein keskustellaan, "Meidän pitäisi oikeasti syödä kalaa useammin!", ikävä juttu että tuo asia jää hyvin usein pelkän puheen tasolle. Fisua meillä nimitäin tarjoillaan noin kerran kuukaudessa, joskus jopa harvemmin.





Nyt kalaa on taas astetta helpompi ja herkullisempi kokata kotioloissa, sillä Felix Abba on tuonut aivan uuden Ateriavalmis-kastikkeen uunilohelle. Makuvaihtoehtoja löytyy kolme kappaletta, meillä testiin pääsi Mieto tomaatti- & yrttikastike. Alkuun suhtauduin hieman skeptisesti pussin sisältöön, mutta jo uunissa tiristessä kala-ateria tuoksui taivaalliselta ja maku oli myös sen mukainen. Abba Ateriavalmis on varsinainen arjen helpottaja ja monen kotiäidin pelastus, sillä kastikkeet saavat kalan maistumaan myös perheen pienimille. Tätä uunilohiherkkua tullaan varmasti kokeilemaan meillä uudelleen, kerran jos toisenkin. Seuraavaksi voisikin kokeilla ehkä pakaste sein kanssa ?





Syödäänkö teillä kuinka usein kalaa ? Meidän on skarpattava kovasti kalan syömisessä nyt viimeistään kun  Mila alkaa pian syömään samaa safkaa meidän kanssa.



Yhteistyössä, Felix Abba


P.s. Tänään on tuplapostaus-päivä ! Tulossa vielä tän päivän aikana Meidän päivä-postaus jota on toivottu pitkään, kuvailin meidän eilisen päivän eli pääsette pian kurkkaamaan meidän perus arkipäivään. 







15 kommenttia:

  1. Kala on niin kallista, se vaikuttaa ainakin meillä :( Mutta toisaalta, terveys ei ole oikein rahasta kiinni. Mieluummin kunnon ruokaa (varsinkin lapselle) kuin halpaa einestä täynnä suolaa ja säilöntäaineita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta ja osakseen kyllä myös vaikuttaa meillä myös ostopäätöksiin ja siksi kalakin jää niin usein kylmätiskiin :/ Harmi juttu !

      Poista
  2. Meilläki saattaa välillä mennä kuukauskin ilman kalaa.. Välillä taas syödään tyyliin jokatoinen päivä =D uunilohi on ihan parasta ja kylmäsavulohi myös, ahh nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh kylmäsavulohi, NAM <3 ihan parasta, pitäisiköhän sillä herkutella viikonloppuna vaikka uuniperunan kanssa.......

      Poista
  3. Meillä on nyt viimeaikoina syöty aika paljon kalaa, kun Aapo on käynyt verkoilla nyt ahkeraan. Nemppulin lemppariherkkua onkin paistettu kuha!:D

    Täytyykin kokeilla tuota kastiketta, liian monesti olen pähkäillyt että millainen kastike olisi hyvä kalalle, aina kun meillä on vaan sitä samaa kermaviilikastiketta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, on sulla hyvä mies kun kantaa kalankin kotiin suoraan järveltä ! ;)

      Suosittelen kyllä tota, oli ihan törkeen hyvää ! Meidän pitää testata kans noi muut maut vielä.

      Poista
  4. Hei!
    Maustoitko kalaa jotenkin muuten, vai riittääkö tuo kastike maustamaan kalan?

    VastaaPoista
  5. Olinkin ajatellut tästätä näitä tuotteita juurikin ensi viikolla. Taidan koittaa juurikin sein kanssa, se on niin kevyttäkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä menee kanssa testiin ensi viikolla sein kanssa tää soossi :)

      Poista
  6. Olen jo hetken lueskellut epäsäännöllisen säännöllisesti blogiasi...nyt päätin sitten ihan kommentoidakin. Meillä syödään kanssa ihan liian vähän kalaa. Ehkä kerran kahdessa viikossa, kun suositus taitaa nykyisin olla kolme kertaa viikossa. Olen kanssa mainoksesta bongannut nuo kastikkeet ja pitänee nyt sitten kans testata...vaikka juuri sen pakastesein kanssa :) Itselläni on myös pieniä lapsia, joten olisi heillekin hyvä opettaa hyvät ja terveelliset ruokailutottumukset alusta asti.

    Niin ja mukava tämä sun blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kommentoit ! :) Se on hyvä skarpata ja opettaa lapsetkin pienestä pitäen syömään fisua, kalastakin on kuitenkin niin moneksi !

      Kiitos Anna, toivottavasti tykkäät lueskella jatkossakin meidän juttuja. :)

      Poista
  7. Voi että miten hyvältä näyttää!♥ Kala on todella hyvää :)
    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. En syö punasta lihaa tai kanaa ollenkaan niin kalaa meneekin sitten useemman kerran viikossa :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3