tiistai 29. huhtikuuta 2014

Mila 10kuukautta


Ensimmäinen kymppi paukkui kuukausissa rikki viime lauantaina. Se tietää myös sitä että kahden kuukauden päästä on luvassa isot bileet, Miltsin 1v-synttärit. Joko saa alkaa suunnittella ja fiilistellä ? No kerrottakoon jo pikku salaisuus, tää äiti on aloittanut sen touhun jo. Kesäkuun lopussa kaiken täytyy olla täydellistä ja ikimuistoista, ekat synttärit on vain kerran elämässä.

Viimeinen kuukausi on tuonut taas liikunnan saralla uusia juttuja ja rohkeutta tulee päivä päivältä lisää. Viikko sitten neiti otti jo ensimmäiset tuettomat askeleet ja niitä otetaan silloin tällöin pari kolme kun jaksaa keskittyä kunnolla. Muuten meillä kontataan pää kolmantena jalkana ja liikutaan puita pitkin hirmuista vauhtia. Seisomaan ei vielä nousta ilman tukea mutta ei sekään ole kovin kaukana. Kyllä mulla on vahva fiilis että kesän koittaessa neiti nöpösellä on jo jalat alla ja äiti ja isi saavat olla entistäkin skarpimpana typsyn kanssa.

Ruoka maistuu Milalle vanhaan malliin todella hyvin, nirsoilua ei edelleenkään ole ilmennyt minkään ruoan kohdalla. Kaikki mitä tarjotaan uppoaa mukisematta ja hapanmaitotuotteiden maistelukin on alkanut kivasti. Imetyshommat jatkuu myös vanhaan malliin, vuorokaudessa tissitellään päivästä riippuen 4-6kertaa. Viime yönä muuten neiti ei herännyt kertaakaan syömään, aamulla 6aikaan pinniksestä kuului ensimmäisen kerran inahdus jolloin nostin Milan viereen, tissi suuhun ja nukuttiin vielä tunti. Olipa luxusta, kumpa tuollaisia öitä tulisi jatkossa lisää ! Nukkumisesta puheen ollen, yöt meillä menee tosi mukavasti niin kuin melkein aina. Päikkäreitä meillä nukutaan 1-2 kertaa päivässä tarpeen mukaan.
10kuinen pikku muru on hirmuinen höpöttäjä, sanoja ja äänteitä reenataan pitkät päivät. Jotenkin tuntuu jo nyt että ei meidän neidistä ainakaan porukan hiljaisin tapaus ole tulossa. Välillä vanhempia yritetään komentaa ihan tosissaan ja "sanoista" ja huudoista löytyy jo aimo annos päättäväisyyttä. Uusin lempijuttu on EI:n hokeminen, liekkö johtuisi siitä että Milaa joutuu jo aika paljon kieltämään ? Usein tuohon hokemiseen yhdistyy myös pään pudistaminen. Aikamoinen matkija meillä tällä hetkellä asuu.
Sosiaalisuus on melkein jopa hämmästyttävää, vieläkään meillä ei varsinaista vierastusta ole ilmennyt. Kaikkien kanssa tullaan juttuun ja uusia ihmisiä ei arkailla. Aluksi tietysti uudet ihmiset mittaillaan katseella ensin päästä varpaisiin ja vähän ollaan varuillaan, mutta jo pian ollaan ihan parasta pataa kaikkien kanssa. Se on kyllä niin ihana ominaisuus meidän tyttäressä, toivottavasti tuo säilyy myös iän myötä. Muuten luonteeltaan Mila on samanlainen aurinkoinen höpönassu kuin aikaisemminkin, omaa tahtoa ja velmumaista hassuttelua on vain tullut rutkasti lisää verrattuna viime kuukausikatsaukseen. 
Sellainen on tuo meidän pikku 10kuinen silmäterä ! ♥

18 kommenttia:

 1. Teijän Mila on luonteeltaan aika samantapainen kuin Mimi! :) Mimi on kans tosi velmu, sosiaalinen ja iloinen tyttö! Rohkeutta ja päättäväisyyttäkin löytyy ja meillä kans mölistään minkä kerkee. :DD Ja ei oo joo täälläkään tulossa hiljaisin tapaus.

  Ihana Mila. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa jos ovat saman oloisia, oispa kivaa jos pääsisivät joskus tapaamaan ja leikkimään toistensa kanssa :) Typyt tulis varmaan hyvin toimeen !!

   Poista
 2. Meillä myös (ensi viikolla 10kk) typy hokee vähän väliä sanaa ei :D Toinen on myös äiti ja välillä kuuluu mm. "äiti ei ei" :D

  VastaaPoista
 3. Ihana Mila!! <3 Ja pakko kysyä: mistä mäkin löydän tommoset iiiiihanat shortsifarkkuhaalarit???? Mila on aina puettu niin söpösti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oooo <3 Ne on ihan H&M tilattu, sieltä pienien puolelta ! 74cm tais olla isoin koko. Kiitos, tää äiti on aika heikkona söpöihin tyttöjenvaatteisiin ;)

   Poista
 4. Juoko mila lisäksi korviketta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoastaan silloin tällöin mummolassa :) tosi vähän on elämänsä aikana saanut korviketta.

   Poista
 5. Teillä on kyllä ihan hurjan kaunis lapsi<3

  VastaaPoista
 6. Onnea 10-kuiselle neidille! Ihanan taitava neiti teillä jo. Meilläkin pudistellaan päätä ja sanotaan eieieiei.. :D

  VastaaPoista
 7. Hienosti on tyttö kasvanut! Mietinkin ja minua kiinnostaa, että miten laihdutusprojektisi alkujaan on vaikuttanut maidon tuloon vai onko mitenkään? Itsellä tyttö 2,5kk ja mietiskelen koska uskaltaa vähän laihduttaa ja mieluiten niin, ettei se häiritse maidontuloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kivan tasaisesti nyt kasvanut :) Maidon tuloon ei onneksi ole vaikuttanut muuta kuin ehkä jopa positiivisesti. Ennen söin tosi epäsäännöllisesti ja join melko vähän vettä, laihduttaessa aloi syödä paremmin ja juoda enemmän joten maitoakin tuntui tulevan paremmin :)

   Poista
 8. Aabuuaa miten ihastuttaa ja pirteä pieni hymytyttö!<3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3