torstai 24. huhtikuuta 2014

Milan 10kk neuvolakuulumiset


Eilen aamusta pyörähdettiin parin kuukauden tauon jälkeen taas neuvolassa hakemassa uudet mitat ja kertomassa kuulumiset neukkutädille. Vitsi miten ylpeä sain taas olla tuosta typystä, vierastusta ei edelleenkään ole havaittavissa, neuvolatädin kanssa oltiin taas heti hyvää pataa vaikka viimeksi ollaan nähty helmikuussa. Kaikki uudet temput näytettiin heti kättelyyn, juttua pulppusi ja neiti oli yhtä hymyä koko käynnin ajan. Ikävää kyllä että meidän neuvolatäti jää toukokuussa ansaitulle eläkkeelle, ollaan tykätty niin kovasti ja tultu loistavasti juttuun. No eiköhän meidän uusi tätikin ole ihan jees ja eihän noita käyntejäkään enää ole kovin usein tuon 1vuotis-neuvolan jälkeen.
Nikon kanssa veikattiin neuvolaa edeltävänä päivänä Miltsin uusia mittoja. Isi oli sitä mieltä että 9kiloa menee jo rikki mutta mä olin sitä mieltä että paino jäisi vielä himpun vajaaksi ja veikkasin 8980grammaa, molemmat veikattiin pituudeksi 74senttiä. Aikalailla nappiin osuttiin, painossa mun veikkaus osui lähes oikein sillä puntari näytti 8945g ja senttejä neidillä on jo 73,5cm. Pitkä tyllerö, edelliseen neuvolakäyntiin oli tullut 3,5senttiä lisää, WAU !

Minkä pituisia muiden beibet ovat olleet 10kuisina ? Kuinkas paino ? Meidän nöpö menee aavistuksen miinuskäyrällä kuulema, mutta se on kuitenkin täysin normaalia kun kasvaa tasaisesti omaa käyräänsä mukaillen.
Juteltiin terkan kanssa paljon Milan kehityksestä, päivärytmeistä, ruokailuista ja imetyksestä. Erityisesti mua huojensi purkaa tuntoja ja ajatuksia imetyksestä ja unikoulusta, olen nimittäin vähän alkanut ressaamaan niistää. Onneksi neuvolan puolesta ei vielä painosteta yösyöttöjen pois jättämistä, ja mun omien fiiliksien ja jaksamisen mukaan niitä voidaan huoletta jatkaa. Kesällä sitten ruvetaan pikkuhiljaa unikouluilemaan ja lopettelemaan imetystä aluksi jättämällä yösyötöt pois. Saa nähdä milloin raaskin jättää tissittelyt kokonaan pois kuvioista ? 

Kehityksestä ja aurinkoisesta luonteesta saatiin taas paljon positiivistä palautetta. Terkan kanssa naureskeltiinkin kun lähes jokaisen käynnin kohdalla neuvolakortissa on kehuttu Milan iloisuutta erilaisin sanavalinnoin. Mitenkä niin hymyileväinen vauva ? Onhan se ihanaa että lapsi on sosiaalinen ja iloinen, niin paljon helpompi tehdä asioita ja käydä uusissa paikoissa kun ei vierasteta ja toimeen tullaan helposti uusien ihmisten kanssa. Neuvolassa oltiin myös varmoja että meillä kävellään juhannukseen mennessä. Mikä ei missään nimessä kuulosta hullulta ajatukselta kun neiti on viime päivinä ottanut ensimmäisiä tuettomia askeleita !
Nyt kun 10kuukautta täyttyy ylihuomenna, saatiin lupa myös aloitella hapanmaitotuotteet. Me ei asian kanssa aikailtu, heti eilen Mila sai maistella ruoan kanssa raejuustoa ja välipalla hitusen rahkaa. Masu reagoi rahkaan ja pitkästä aikaa lensi puklu välipalan jälkeen, täytyy vähän tarkkailla miten ja millaisia määriä uskaltaa nyt alussa antaa. Pari kertaa päivässä, teelusikallisen verran kokeillaan ainakin nyt alkuun.

 Raejuustosta tuli hetkessä hitti niin kuin kuvista näette. Tänään lounaalla sitä vedettiin sormiruokaillen iloisien riemunkiljahduksien saattelemana !
Seuraavan kerran mennään neuvolaan päivää vaille vuoden ikäisenä kesäkuussa, silloin meidän vauva on jo melkein taapero ! 

35 kommenttia:

 1. Nella oli 10kk 69,5cm ja 8790g! :) 1v neuvolaan tulikin sitten melkein 5cm lisää pituutta ja paino meni alaspäin! :D

  Meillä Nella jätti 1v täytettyään ihan itse yömaidot pois. Päätti näköjään, että nyt ei enää olla vauvoja ;) Elä stressaa siis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se vissiin tuppaa menemään, toisena kuukautena tulee enemmän pituutta ja toisena painoa :)

   Oo menisipä meilläkin noin ! Täytyy yrittää olla huolimatta, kiitos tsempistä Noora <3

   Poista
 2. EIKÄ!! Ihana pikkuneiti! Mä niin odotan sormiruokaa, vaikka neiti ois soseen kans sitä jo aika innokas kokeilemaan näin puolvuotiaana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo ! Voittehan te jo pikkuhiljaa alotella ? Meillä vedettiin puolivuotiaana jo esim maissinaksuja kun ne sulaa kivasti suussa :)

   Poista
 3. Meillä tyttö ollut 73,5cm ja 9,350 :) et aika samoissa mitoissa on menette :) nyt tyttö on 1,1v ja 1v neuvolassa oltiin 76,6cm ja 9,995 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkolailla menee typyt rinnakkain kasvunsa kanssa :) saa nähdä miltä meillä sitten 1v neuvolassa näyttää !

   Poista
 4. meidän poika oli 10kk iässä 75.8cm ja painoa oli 10.140 kg, käsittääkseni pojat kyllä usein ovatkin tyttöjä kookkaampia ja olihan tuo syntyessäänkin aika jötkäle (4100g ja 53cm). Tärkeintähän on se juuri, että menee niitä omia käyriä pitkin tasasesti :)

  Meilläkin on kaikki juustot ihan lemppareita, edelleen :D
  mainio tuo kollaasin vika kuva! Kertoo kaiken, kyllä maistuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, useinhan ne poitsut kasvaa aikalailla sutjakammin kuin typsyt. :) Komean kokonen kolli on kyllä teillä !

   Joo siis raejuustoa menis niin paljon kun vaan suostuu antamaan :D

   Poista
 5. meillä neiti 10-kuinen oli samanmittainen, eli 73,5 cm ja painoa oli 8720 :) eli melkeen samankokoiset tytsyt!
  Meillä raejuusto sai irvistelyt aikaan, ei vissiin ollu niin herkkua ;)
  Ihana Mila! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kylläpä ne kasvaa samaa tahtia :) Oho, aika jännä että sille irvistellään, kun eihän se edes ole sillain hapanta kuten esim. piimä ?

   Poista
 6. Onnea 10-kuiselle Milalle! Ihana hymytyttö on teillä kyllä. Ja jo tuettomia askeleita! Vau! Meillä ei vielä 11 kuukautisena ole uskallettu ottaa. Mutta jokainen ajallaan. Meillä myös poika menee koko ajan miinuskäyrällä painossa, pituudessa taas huitelee korkealla plussalla. Ja meillä myös maitotuotteisiin vatsa reagoi herkästi ja nyt kuukauden verran ollaan pidetty todella pieniä määriä, mutta nyt jo juo ruokajuomana piimää eikä reagointia ole ollut. Pikkuhiljaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mila kiittää <3 Sepä se jokainen ajallaan, tää meidän neiti tosiaan ottanut ilmeisesti isästään mallia tän liikkuvuuden kanssa. Niko on siis kävellyt jo 10kuisena :D Mutta kyllä ne kaikki sitten lähtee liikenteeseen jaloillakin kun sen aika on ! Meillä on nyt mennyt parin viime päivän aikana maha kovalle, täytyy varmaan kokeilla jotain muuta välillä kun raejuustoa :D

   Poista
 7. Meidän neidillä oli 10 kk neuvolassa painoa 11300g ja pituutta 77 cm, pitkä tyttö myös :) Ihana ilopilleri teidän Mila :) Meillä ei raejuusto ollut hitti vaan palat syljeskeltiin ulos :D mukava lueskella miten muutkin suunnilleen saman ikäiset vauvat kehittyy vaikkakin kaikki kehittyykin omaan tahtiin ja on turha vertailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo ompa siellä hyvän kokoinen prinsessa, kasvaa nopsaa :) Se voi tosiaan olla että kökkäreinen rakenne on teidän neitiä vierastuttanut !

   Poista
 8. Raejuusto oli meijän poitsun ehdoton hitti kanssa silloin kun hapanmaitotuotteet tuli kuvioihin. Edelleen rakastaa raejuustoa :) Oon kade teijän neuvolakortille, siitä saa selvää. Meijän terkalla on apteekkariakin pahempi käsiala eikä mulla oo koskaan havaintoakaan mitä kortissa lukee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, joo siis neuvolantädin käsialasta saa selvää mutta auta armias kun yrittää lukea lääkärin kirjoituksia :D ei toivoakaan että saisi selvää !

   Poista
 9. Meidän tipu oli tasan 10kk ikäisenä 11,2kg ja 75cm :) Raejuusto on ollu meilläkin hitti :)!

  VastaaPoista
 10. mä en käsitä miten aika on voinut mennä näin nopeasti, ihan kuin vasta olisin lukenut sun loppuraskauden kuulumisia:D niin ihana typykkä teidän Mila<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, älä muuta sano :D mulla on ihan sama fiilis ! ja kohta vietetään jo synttäreitä, HUI ! Mila kiittää kehuista <3

   Poista
 11. Hei! Koska mila alkoi istumaan syöttötuolissa? Meillä kohta 7kk poika eikä viellä kyllä uskalla istumaan laittaa. Ja oletteko antanu vettä? Jos annatte Annatteko hanasta suoraa vai keitettyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me alettiin reenailee pikkuhiljaa 6kk iässä istuskelua pikkusia aikoja kerrallaan :) siitä se sitten kehittyi. Vettä menee tosi vähän vielä, ei oikein tajua että sitä voi juoda samanlailla kun maitoakin ja ihan suoraan hanasta.

   Poista
 12. Meillä on opeteltu hapanmaito tuotteita aluks luomu tuotteilla, olen kuullut monilta että olisi lempeämpiä aluksi. Meidän tytön lempparia oli viili puuron seassa, heh. Ja raejuusto on edelleen lempparia.
  Meillä vaan molemmat lapset on ollut maidolle allergisia. Nyt pitäis alkaa testailee pienemmälle et joko maitotuotteet sopis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toihan on tosi hyvä vinkki, kiitos ! En olis ite tajunnut ollenkaan että luomu vois olla pehmeämpi masulle :)

   Poista
 13. Meidän poika oli 10,5kk ikäisenä jotain 13 kg ja 83cm. :D Mut hän onkin kunnon äijän kokoinen!

  VastaaPoista
 14. Rahkassa on paljon proteiinia, minä vuoksi masu ei heti sitä siedä. (maitotuotteitahan ei anneta pienille vauvoille proteiinin vuoksi). Kandee aloittaa vähemmän proteiinia sisältävällä tuotteella.

  VastaaPoista
 15. ihana kuulla, että toi yöimetys on ok eikä tarvi uniakoulua! meillä poika on nyt 7kk ja terkka on 5kk- ja 6kk-neuvoloissa käskeny unikouluttaa ja alkaa jättää yösyöntejä pois.. näin en siis ole toiminut. meillä syödään edelleen 2kertaa yössä (joskus 3). stressaan noista unikoulujutuista välillä aika paljonkin, kun tiedän, mitä terkka on mieltä ja tiedän, kuinka se repii verkkarinsa, kun reilu kahden viikon päästä mennään 8kk-neuvolaan ja siellä kerron, ettei olla alotettu unikoulua. mulla ei vaan oo sydäntä mihinkään unikouluihin.. onneks me muutetaan ja saadaan uus neuvola ja terkka, joka toivottavasti on suopeempi meidän yösyönneille :)
  niin ja pojan viimesimmät mitat (6kk-iässä siis) oli 9615g ja 71,6cm ja pluskäyrällä kasvaa, mutta tasasesti omallaan :)
  ~ syyskuumama13

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ompas nihkeetä toimintaa neuvolan puolesta ! :o ja teidän poitsu on vielä noin pienikin. höpöhöpö juttuja selittää kyllä teidän täti, ihan ihme touhua jo tuossa vaiheessa painostaa imetyksen vähentämistä. huhuh. Toivotaan että saatte uuden kivemman neuvolan ! :)

   Poista
 16. Olipa hyvä kuulla, ettei neuvolassa vielä puututa tuohon yösyöttöön ja nukkumiseen, eli me ei olla ainoita tässä tilanteessa. Tuntuu, että ympäristön paine on tähän kova, osa on jo kommentoinu, että tässä vaiheessa pitäis imetys jättää kokonaan pois. O_o Ja tuo kuitenkin heräilee edelleen yölläkin juomaan maitoa monta kertaa, eli ei taida ihan heti jäädä imetykset tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin oon sen kokenut, ja stressasin myös kovasti asiaa :P Onneksi se nyt on OK jatkaa näin ainakin sinne vuoteen asti, sit hissukseen vähentelen ja lopettelen joskus kun hyvältä tuntuu.

   Poista
 17. Onko milalla vielä hampaita? :)

  VastaaPoista
 18. Hampaita ei oo vielä ilmestynyt ! Saa nähdä kauanko panttaa :D

  VastaaPoista
 19. Vau siis Mila nousee jo ilman tukea seisomaankin? :) Meijän typy on kuukauden verran nuorempi, tukien kävelee kyllä hienosti, jos siis pitää esim. toisesta kädestä kiinni, muttei oo vielä oppinut nousemaan ilman tukea seisomaan...siitä se kävelykin varmaan sitten pian tulisi, kun sen ensin oppisi :) Mukavaa kevättä teille, Mila on niin suloinen!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3