tiistai 27. toukokuuta 2014

Mila 11kuukautta


Sinne hurahti taas yksi kuukausi, nyt niitä on kasassa jo huikeat 11 siis YKSITOISTA. Ihanan haikeaa, ekoihin synttärikemuihin on vain kuukausi, silloin juhlitaan isosti meidän prisessaa ! Seuraavan kuukauden aikana on luvassa paljon maistiaisia juhlajärjestelyistä myös blogissa, sen voin taata.


10,5 kuisena meidän typy sitten virallisesti lähti kävelemään, ensin ihan pienia 4-6 askeleen matkoja mutta nyt kotona tepsutellaan jo huoneesta toiseen. Kuitenkin konttauksen ja kävelyn suhde on edelleen aika 50/50, sillä kun tulee kiire neiti vaihtaa kävelyn konttaukseen, sen verran keskittymistä tuo kävely edelleen vaatii ja se on aikamoista hakemista vielä aika ajoin. Kävelemisen lisäksi nöpönen on oppinut seisomaan nousun ilman tukea. Lisäksi sohvalle kiivetään omatoimisesti ja tästä ei niin vanhemmat välitä kun jatkuvasti saa olla vahtimassa ettei neiti tule pää edellä alas. Tosin aika hienosti Mila osaa sieltä laskeutua jalat edellä, mutta innostuessaan se vähäinenkin itsesuojeluvaisto katoaa ja pari läheltä piti tilannetta ollaan jo koettu. Juhannuksena mökillä mennään varmasti jo lujaa ja äiti ja isi saavat olla silmät selässä ja entistäkin tarkempia tän Duracelin kanssa !


Ruokailut menee meillä tavalliseen tapaan eli hyvin, ruoka maistuu ja mitään uusia makuja ei vierasteta. Ilta- ja aamupuuroille on tullut uusi tapa, sotkeminen. Ja tätä tapahtuu harvoin muiden ruokien kanssa, se on se puuro ! Typy selkeästi saa velmuilupuuskia ja ihan tahallaan viskoo ruokaa, läträä ja purskuttelee, tämä tosin kuuluu varmasti ikään ja jossain vaiheessahan niitä omia rajoja on alettava hakea. Imetys jatkuu ja vaikka ensimmäinen hammas puhkesikin pari viikkoa sitten se ei onneksi ole haitannut meidän tissittelyhommia. Enää kuukausi jäljellä ja jo nyt minut valtaa hirmuinen haikeus kun nämä meidän yhteiset hetket rinnalla alkavat vedellä viimeisiään. Vuoden iässä aletaan pikku hiljaa lopettelemaan imetystouhuja ja siirrytään normi maitoon. Voi vitsi mulla on jo nyt aika voittajafiilis, I DID IT ! Pystyin kuin pystyinkin siihen, imettämään Milaa 1vuotiaaksi. 
M A H T A V A A !



Mila nukkuu päivästä riippuen 1-2 päiväunet ja yöunille meillä normaalisti mennään 19-20.30 välillä. Öisin typy herää 2-3 välissä, ottaa pari hörppyä maitoa ja nukkuu 7-8 asti aamulla. Oon ihan tyytyväinen tähän meidän rytmiin ja siihen että se on säilynyt vaikka illat ovat valoistuneet. Saa nähdä kuinka tuo imetyksen lopettaminen vaikuttaa öihin, toivottavasti positiivisesti ! Mielelläni toivottaisin katkonaisettomat yöt tervetulleeksi tähän taloon. Ensi viikonloppuna olisikin tarkoitus kokeilla unikoulujuttuja, jännityksellä odotan kuinka meidän käy.


Kai se on jo uskottava että meidän muru on normaalia hymyileväisempi ja hyväntuulisempi tapaus, joka paikassa minne mennäänkin ihmiset jaksavat ihmetellä neidin aurinkoisuutta. Onhan se ihanaa ja täytyy olla onnellinen että meitä on näin "lykästänyt" lapsen luonteenkin puolesta. Tosin kyllä meillä osataan myös suuttua, viime aikoina neiti on alkanut näyttää entistä enemmän sitä omaa tahtoa ja ai että jos menet ottamaan vaikka kaukosäätimen pois kädestä niin se saattaa joskus olla lähes maailman lopun paikka. Onneksi kiukuttelun osuus on kuitenkin varsin pieni päivän ilon hetkiin verrattuna. Uusia luonteenpiirteitä ovat myös tietynlainen herkkyys, huumorintaju, uteliaisuus ja vieno ujostelu. Tosin vieläkään meillä ei vierasteta, skipataankohan meillä tuo juttu kokonaan ? 


11kuisen Milan lempparijuttuihin lukeutuu musiikki, ja se taitaa olla tän hetken kovin sana. Pikku Kakkosen konserttiohjelmaa jaksetaan keskittyen katsoa välillä ihmeenkin pitkiä aikoja ja heti kun kuulu vähänkin musiikkia alkaa hytkyminen ja keinuminen sen tahdissa. Jos kuitenkin sattuu tulemaan neidin lempi musaa kuten HAPPY-biisi niin se intouttaa tyllerön tanssimaan omaa tanssiaan. Mikään ei oikeasti ole niin hellyyttävää ja tippa linssissä saa nauraa tuolle nassikalle kun polvet hytkyy, kädet vispaa ja pää heiluu puolelta toiselle ! Muskariharrastuksesta on selkeästi ollut hyötyä, meidän neidillä on rytmi veressä.

Sellaine on meidän rakas 11kuinen tirpukka ! ♥




19 kommenttia:

  1. Heii kuinka monta kertaa päivässä imetät vielä? :) mulla olis tarkoitus palata töihin kun tyttö 10,5kk ja imetän edelleen (nyt 8kk) eikä muuta maitoa mene. Kai ne kerrat vaan vähentyy ja voin imettää aina kun oon kotona. Kiinnostais miten muilla. Yöllä ei syö enää, 20-05 nukkuu ja sit saatan antaa hörpyn, jos ei rauhoitu tutilla. Haasteena on tuleva vuorotyö :) muuten tosiaan kannattaa jättää ne yösyötöt, mulle sanoi yksi meidän alueen terkka, jolla vankka kokemus uniasioista, että lapsen pitäisi saada nukkua putkeen yö ja koska 6kk-> ei yöllä maitoa enää ravinnollisesti tarvii niin äiti ja isi on roolissa siinä, että yöt saa kokonaisiksi :) se heräily häiritsee myös vauvaa
    meille ykkös neuvo oli oma huone ja pari yötä niin ei enää oo heräyksiä ollut. :) kannattaa myös pitää aina 15minuuttia tissin ja unillemenon välissä, ettei tuu vauvalle niistä sellaista mielleyhtymää, et kuuluvat yhteen. :) Tsemppii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vähän riippuu päivästää, lapsen mukaan meillä on imetys mennyt tähän asti ja Mila aika hyvin itse ilmoittaa milloin olisi rintaa vailla, mutta noin 3-5 kertaa päivässä. Usein ruokailua ennen aina imetän tai jälkeen. :) Aijaa, aika jännä sillä meillä neuvolassa sanottiin että ihan huoletta voin tarjota rintaa öisin sinne yksi vuotiaaksi saakka jos vain oma jaksaminen riittä. Kai noita mielipiteitä on melkein yhtä monta kuin on neuvolantätejäkin ? :D

      Kiitos neuvoista ja tsempeistä, tulevat varmasti tarpeeseen :)

      Poista
    2. Meillekkin sanottiin aikanaan ettei 6kk--> enää tarvitse tarjota yöllä maitoa koska vauva ei tuon jälkeen enää sitä tosissaan tarvitse... Tuon jälkeen siitä tulee enemmänkin tapa.

      Poista
  2. Meill äimetyksen lopettaessa oli kolme ekaa yötä kamalimmat ja sen jälkeen helpotti ja riitti pelkän tutin nosto suuhun;) Saa nähhä mitä meill ätuumataan ku 1 vuotiaana meinasin tutin jättää kokonaan pois:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monelta olen kuullut samaa, että muutama yö menee ja sitten helpottaa :) Ohhoh, tsemppiä tutittomuuteen !

      Poista
  3. Voi miten suloinen ja taitava typy teillä asustaa! Ja onpas neidillä coolit lasit:)

    VastaaPoista
  4. Apua, miten Milakin voi olla jo noin iso?! :) Juurihan hän vasta syntyi....Odotas vaan seuraavakin vuosi menee Milan kanssa yhdessä hujahduksessa ja pian teillä on jo 2v taapero! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano, tuntuu kuin tää 11kuukautta olisi ollut joku 6kk maksimissaan :D huh, juuri päivittelinkin Nikolle että apua jos aika menee näin nopeasti nykyään aina niin kohta saadaan saatella Milaa jo ekalle koulumatkalle :D

      Poista
  5. Suloinen tyttö. Mikään pakkohan imetystä ei ole lopettaa vuodeniässä jos se tuntuu haikealta. Minä imetin esikoista 8kk ja toista lasta 1 v 8 kk. Kolmas saa myös päättää itse milloin on hyvä hetki lopettaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmu :) Niin eihän sitä tosiaan ole, ja katsotaan nyt miten meillä lähtee sujumaan kun aluksi aletaan vähentämään imetystä. Voihan se tosiaan olla etten raaski vielä kokonaan lopettaa ja Mila saa tehdä päätöksen itse.

      Poista
  6. Onnittelut imetyksen tavoitteiden saavuttamisesta! Ymmärrän niin hyvin tuon voittaja-fiiliksen, miulla kans on ihan älyttömän hyvä fiilis siitä, et rintaraivareista, suihkutisseistä ja vaikka mistä muusta huolimatta jaksoin ja pystyin täysimettämään puolivuotiaaksi ja yhä (typy on nyt 8kk) jatkuu, ajatuksena miullakin ollut se, että vuoden ikään asti imettäisin. Nyt olen alkanut vielä ihan eri tavalla nauttia niistä imetyshetkistä, kun nyt ne sujuu ilman ongelmia <3

    Kirjoittelisitko sitten tuosta teidän unikoulusta, mitä ootte ajatelleet kokeilla ja kuinka sujuu? :) meidän unikoulukokeilu osoittautui yhdeksi parhaista päätöksistä tän vauvavuoden aikana, iltahulinat loppuivat kolmessa illassa ja kolmen yöheräämisen sijaan typy herää nyt vain kerran, äiti ja isi tykkää :) ja tyttökin on selvästi iloisempi nyt kun nukkuu yöt hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että siellä on sielunsiskoja imetys voittofiiliksissä ;) Toi tissittely on vaan niin erityinen juttu äidin ja lapsen välillä etten vielä osaa kuvitella edes elämää ilman noita hetkiä.. voi nyyh <3

      Juu toki kirjoittelen, ja itseasissa mulla olisi ajatus kirjoittaa jo vähän ennakkoon fiiliksiä jos vain mitenkään tässä parin päivän aikana ehdin. :) Kiva että teillä on menny noin hyvin !

      Poista
  7. Ihana Mila! <3
    Mäkin imetin Hugoa yksvuotiaaksi asti, ja oon myös siitä hirmu ylpeä, ja niin sunkin pitää olla - niinku kaikkien jotka siihen pystyy! :) En siis kuitekaa vähättele niitä jotka ei imetä siihen asti, mutta kuitekin ymmärrät varmaa mitä tarkotan :D Meillä se imetys oli välillä ihan kamalaa ku Hugolle tuli eka hammas jo puoli vuotiaana ja siitä asti aina välillä, kausittain yleensä, puri tissiä - ihan tahallaan , ja voin kertoa että se sattu! :DD Ja me lopetettiin ihan kertaheitolla tuo imettäminen 1v neuvolan jälkee ja sillei se oli musta helpompaakin ehkä, ja ei Hugolle tullu siitä mitään kiukutteluja tms vaan hyvin suju :) Siis Hugo joi 10kk astisesta ruualla kuitenki piimää ni oli siihen helppo sillee siirtyä sit kokonaa. Ja meillä ainaki parani yöt sitte ku lopetettiin tissittely, Hugo rupes nukkuu sen jälkee yöt omassa sängyssä omassa huoneessaa :) mutta kerran tai kaks joutuu yleensä vielä käyä yöllä laittamassa tuttia suuhun. Ja mä ainakin huomaswin että kun lopetettiin imetys ni se oli parempiki et Hugo nukku omassa sängyssä eikä mun vieressä ku siinä se vaan sitten pyöri ku haisto sen maidon, tai sillee ettei oikei asettunu millää ja halus maitoa, mut omassa sängyssä/huoneessa tätä ei ollu :D
    huh tulipa pitkä kommentti! olikoha mulla vielä jotaki mitä mun piti sanoa... Nooo ei tuu ny ainakaa mielee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Jep tiedän mitä tarkoitat, jokainen tietysti imettää miten hyvältä tuntuu ja rahkeet riittävät, mutta kun omat odotukset omalle onnistumiselle oli niin alhaiset niin saa olla erityisen iloinen kun kaikki menikin näin hyvin <3 Hei joo, pitääkin ostaa Milalle piimää niin se voi auttaa vähän vieroituksessa :) Kiitos Julia kun jaoit omia fiiliksiä ja teidän kokemuksia, niistä on varmasti apua meillekkin !!

      Poista
  8. Vau, tuo imetysjuttu ! Mulla ei tullut maitoa kun eka kuukaus :/ Pakko kysyä että mistä tuo pikkuneidin hattu on ? Tarttettais meillekkin tollanen missä on tuo iiiso lierihomma :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin yksilöllistä miten se imetys onnistuu ja kuinka maitoa riittää. Harmi että teillä meni noin. Hattu on Hennesiltä ja on ihan ykköshattu kesälle, ihan huippu hankinta :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3