keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Elämäni aakkoset


A - Aurinko

Saan siitä paljon voimaa, kesä on niin mun vuodenaika. Tämän asian olen huomannut vasta aikuisiällä, etenkin syksy ja talvi menee ihmeellisessä horroksessa ja keväällä kun auringon ensisäteet koittavat herään kunnolla henkiin. Auringonvalo tekee elämästä niin paljon nautinnollisempaa !
B - Blogi

Tässä reilussa puolessatoista vuodessa tästä on tullut mulle äärimmäisen rakas paikka. En voisi kuvitellakkaan laittavani pillejä pussiin, haluun tehdä tätä vielä kolmekymppisenäkin. Ajatella että kaikki tämä sai alkunsa vain odotuspäiväkirjan kirjoittamisesta itselle. Nykyään halu kehittyä bloggaajana on valtavan suuri ja koukutun hommaan päivä päivältä kovemmin. Innolla odotan mitä kaikkea kivaa tämä rakas harrastus vielä meidän elämään tuokaan tulevaisuudessa ?

C - Chili

Hotti ruoka on mun juttu. Ennen raskautta rakastin chiliä, Tabascoa ja Texas Peteä, mutta 15viikon pahoinvointi pisti tälle rakkaustarinalle stopin. Nykyään tulinen ruoka maistuu taas mutta ei ihan entiseen tapaan.

D - DIY

Rakastan tehdä itse. Mieluiten käsillä ja näpertää jotain. Arki on meillä kuitenkin melko kiireistä ja nämä DIY-projektit ovat jääneet vähemmälle, mutta Milan kasvaessa tulen varmasti toteuttamaan lisää ja enemmän itseäni näiden juttujen merkeissä.
E - Elämänilo

Elämä on sitä mitä teet siitä. Se on juurikin näin. Ennen Nikoa murehdin liian monta vuotta, olin todella surullinen pitkään ja tyytymätön elämääni. Elämässäni ei ollut päämääriä, enkä oikein innostunut täysillä mistään, olin kadottanu elämäniloni. Kun löysin Nikon, löysin myös itseni uudelleen ja kadoksissa olleen elämänjanon. Nyt en aio tuhlata päivääkään murehtimiseen, elän ja nautin joka hetkestä !

F - Fiilis

Oon niin fiilis ihminen kuin olla ja voi. Toimin hyvin pitkälti sen mukaan millainen fiilis mulla on. Hyvällä fiiliksellä kaikki luistaa ja saan paljon aikaan, mutta auta armias jos on *aska päivä. Silloin ei oikein auta mikään eikä mistään tuu mitään.

G - Gym

Tätä paikkaa kohtaan mulla on muodostunut viimeisen 10kuukauden aikana vahva viharakkaus-suhde. Sinne on kesän aikana ollut ihan täysi mahdottomuus mennä, mutta jo nyt odotan syksyä kuin kuuta nousevaa. Silloin alkaa uusi projekti uusilla tavoitteilla ja tuun viettämään salilla aikaa enemmän kuin koskaan.
H - Hyvinvointi

Kokonaisvaltainen hyvinvointi, se on asia mitä tällä hetkellä haluan ja tavoittelen. Seuraavan vuoden aikana tuun tekee töitä sen saavuttamiseksi niin maan perkaleesti. Haluan voida hyvin niin henkisesti kuin fyysisestikin sillä silloin voin olla myös paras mahdollinen puoliso ja äiti.

I - Inspiraatio

On ihan paras asia kun se iskee, oli sitten kyse bloggaamisesta, sisustamisesta, treenauksesta tai mistä tahansa. Silloin kun inspis on päällä siitä innosta ja luovuudesta kannattaa ottaa kaikki irti sillä usein sen jälkeen se saattaa olla pidemmänkin aikaa hukassa.

J - Jyväskylä

Paras kaupunki, mun syntymä- ja kotikaupunki. Joskus sinkkuvuosina haaveilin Helsingistä,mutta vain muutamaksi vuodeksi. Aina oli ajatus että kun perheen perustan teen sen varmasti Jyväskylässä.Ja niin siinä kävi, Helsinkiin asti en koskaan ehtinytkään viikonloppu reissua pidemmäksi aikaa.
K - Koti

Home is where your heart is - Kotiin on aina ihana tulla, se on paikka missä saat olla täydellisen oma itsesi, missä on ne rakkaimmat ihmiset ja asiat.
L - Laulaminen

Olen rakastanut laulamista ihan pikku nassikasta lähtien, oikeastaan siitä asti kun olen osannut puhua eli laulaa. Haaveammattini lapsena oli laulaja, ja tuskin koskaan tulen tuosta haaveesta täysin luopumaan. Se on melko kummallista, sillä jännitän muille laulamista ihan järjettömästi. Usein laulankin vain omaksi ilokseni yksin automatkoilla tai kotona kun Niko on töissä.M - Mila 

Äidin rakas pieni pallero, elämän suurin valo ja keskipiste.
N - Naiseus

Naiseus mulla oli jollain tavalla myös hukassa pidemmän aikaa. Tai ei ehkä hukassa, mutta en arvostanut sitä puolta itsessäni tarpeeksi. Päivä päivältä musta kuoriutuu naisellisempi nainen ja musta se on aika kivaa.

O - Onni

Viimeisen kahden vuoden aikana olen tajunnut vasta mitä se onni oikeasti on. Se muodostuu loppupeleissä melko yksinkertaisista ja arkisista asioista. Perhe, koti, terveys ja ystävät tekee mun onnen.
P - Perhe

Se on ihmiselle ja niin myös minulle kaikki kaikessa. Siitä saat voimaa, tukea ja ehdotonta rakkautta. Sen parissa saat olla oma itsesi eikä kukaan tuomitse tai moiti sinua siitä. Se on mun elämän tärkein voimavara.


Q - Quark

Hahah, tää oli vaikea. Rahkaan oon kyllä ottanut kesän aikana pesäeroa, sillä sitä tuli viime talvena vedettyä kyllästymiseen asti. Pikku tauon jälkeen syksyllä tää mun rakas ystävä palaa taas joka päiväiseen ruokavalioon. Nam nam.
R - Rakkaus

Tähän tuskin tarvitaan sanoja. Se on se suurin.

S - Sportti

Vaikka oonkin laiskotellut lähes koko kesän lukuun ottamatta lenkkeilyä, niin oon enemmän kuin onnellinen siitä että urheilu on taas mun elämässä. 10vuoden futailun jälkeen tuli liian pitkä tauko ja se näkyy edelleen tän mamin kropassa. Ens kesänä oon vihdoin oikeesti KUNNOSSA.

T - Tunteellisuus

Tunteella eläjä. Okei tää menee vähän samaan kategoriaan kun toi fiilis, mutta silti en voi korostaa liikaa kuinka tunteellinen ihminen olen ja miten se vaikuttaa mun kaikkeen tekemiseen.
U - Unelmat

If you can dream it, you can do it. Unelmat on toteuttamista varten, ja lähes kaikki mistä voit unelmoida voit myös toteuttaa. Viimeisien vuosien aikana olen ymmärtänyt myös tämän. Jos uskallan haaveilla ja tehdä töitä niiden toteutumisen eteen tulevaisuus näyttää valoisalta. Voisi melkein sanoa että vain taivas on rajana ! ;)

V - Valokuvaus

Uusi suurimmista intohimoistani. Haluaisin jopa ehkä opiskella sitä, tai ainakin lähitulevaisuudessa ilmoittaudun jollekin kurssille. Valokuvaus on niin koukuttavaa !

W - Web

Ei olis elämää ilman webbiä ! Musta on tullut aikamoinen nettifriikki. Oikeastaan aina olen ollut, mutta bloggaamisen myötä se on noussut ihan uusiin svääreihin. 

X - Tuntematon

Mua kiinnostaa kaikki mysteerinen. Tää ei nyt ehkä ihan mätsää tuntemattoman kanssa, mutta mussa asuu sellainen pieni salapoliisi ja Ulla Taalasmaa. Olen tosi utelias.
Y - Ystävät

Voi kaikki murut, tiedätte kuinka äärettömän tärkeitä ootte mulle ihan jok´ikinen. Nykyään nään ystäviä aivan liian harvoin. Nainen joka eli ennen ystäville, näki ystäviään lähes joka päivä. Niin se perhe-elämä muuttaa, ei se enää ole vain mahdollista. Mutta sydämessäni ootte aina !


Z - ZZzZzzzzZ...UNI

Äidiksi tulon jälkeen unen merkitys on kasvanut. Ennen mulle oli yks hailee monta tuntia sain unta, aamulla herättiin vaikka väkisin ja päivä vedettiin ihan pirtsakkana loppun asti. Toista se on nykyään. 8tuntia unta on pakko saada, muuten seuraava päivä on pilalla.


Å - Ruotsi

Juuri viime viikolla naureskeltiin Nikon kanssa sille miten huonoja ollaan molemmat kielissä. Eipä ole paljoa jäänyt käteen esimerkiksi ruotsinkielen opiskelusta. Niin ja hei me muuten lähdetään päivä Tukholmassa -reissulle elokuun lopussa. Jee, Milan eka ulkomaanmatka !

Ä - Äitiys

Maailman ylivoimaisesti paras ja ihanin asia mitä ihminen voi kokea. Tunnen itseni etuoikeutetuksi kun saan olla äiti ihanalla pienelle tytölle ja nähdä kun hän kasvaa ja kehittyy. Joka kerta kun ajattelen asiaa vähän syvällisemmin silmäkulma kostuu, on se vaan niin hienoa !
Ö - Öljyt

Niitä menee suuhun, päähän ja iholle. On kookosöljyä, hiusöljyä, pesuöljyä, kylmäpuristettua rypsiöljyä jne...


Yllättävän haastava tää oli tehdä ja keksiä jokaisen kirjaimen kohdalle joku omaa elämää koskettava juttu. Aika kauan tää lojuikin tuolla lunnoksissa, mutta vihdoin se on valmis. Osaltaan mentiin aika syvälliselle tasollekin, mutta musta on ihan mukava avata omaa arvomaailmaa ja ajatuksia välillä tänne. Joskus tuntuu että postaukset on niin pientä pintaraapaisua meidän elämästä ja etenkin minusta ihmisenä. Tykkäättekö lukea tälläsiä postauksia ? Nää on ihan mun lemppari luettavia muiden blogeissa.

 Löytyykö sieltä samoja elämän aakkosia ?


14 kommenttia:

 1. Tämähän oli hauska postaus, pitää ehkä itsekin toteuttaa! :)

  VastaaPoista
 2. Toi teidän sohva! Aivan ihana!!

  Kiva kuulla että jyväskylä on susta ihana kaupunki! Meillä saattaa tulla syksyn aikana muutto sinne ja mä olen lievästi sanoen kauhuissani! Hyvä jos se kuitenkinon kiva kaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aivan mahtava !

   Hei vautsi, mähän ihan innostuin ! Tervetuloa vaan Jyväskylään <3 varmasti jänskättää uus kaupunki ja kuviot mutta tän kaupungin puolesta ei kannata olla kauhuissaan. Me voidaan sit aina lähtee teille oppaiksi jos tarviittee sellasia ;)

   Poista
  2. Voi kiitti Essi! Ihanaa!
   Sitten "tunnen" sieltä edes jonkun! :DD

   Poista
 3. En lukenu loppuun, sillä haluun tehä tän kans! Etten vaan tietoisesti vastailis samoja ;) Sulla on kyllä muuten tosi kaunis ääni, bongasin ton laulamisen tuolta matkalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana <3 täytyykin sitten vertailla ! Kiitos muru, tosin mun laulaminen on kärsinyt viime vuosien aikana kun en Nikon kuullen osaa laulaa ollenkaan :D

   Poista
 4. Kiva kuuulla, että Jyväskylä kiva kaupunki. Itse muutan sinne miehen kanssa ensi kuussa, ja olen käynyt siellä vain kaksi kertaa aikaisemmin, eli aivan vieras paikka. Mutta onneksi kaikki kehuu :)

  VastaaPoista
 5. Moikka!!
  Pitkästä aikaa palasin sun blogin pariin :) :) Hei, me käytiin just heinäkuun alkussa päivä Tukholmassa -risteilyllä! Reissukuulumiset (ja ehkä jokunen vinkkikin?) täällä:

  http://www.aurinkoisiaaamuja.blogspot.fi/2014/07/stockholm.html

  Terkuin, Pirita

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3