tiistai 8. huhtikuuta 2014

Sohvat vaihtoon ?

Pesänrakennusvietti ei ole laantunut, meidän projekti vain hieman junnaa paikoillaan. Seinät on nyt uusittu, samoin sänky vaihdettu, seuraavaksi on vuorossa sohvat. Ollaan muutaman kerran käyty kevään aikana katsastamassa Jyväskylän huonekalukauppoja läpi ja tarkkailemassa valikoimaa. Asko, Kodin Ykkönen ja muut liikkeet ollaan koluttu läpi mutta vielä yksikään sohvamalli ei ole iskenyt täysillä. Sitten eksyin Ikean sivuille, ja ihan huvikseni pläräsin sohvavalikoimaa läpi ja iskin silmäni Kivik-sarjan sohviin. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, miten ei oltu edes tajuttu että Ikeassakin on sohvia ? Jotenkin sen on mieltänyt edelleenkin "pilipali"kaupaksi, ja ajateltiin ettei sieltä löydy monivuotista laadukasta tavaraa mitä sohvan tietysti pitää olla. Tässä sarjassa on ulkonäkönsä lisäksi myös monta muuta plussaa, päälliset ovat vaihdettavia ja helposti pestäviä ja sarjaan saa tarpeen tullen hankittua lisäosia. Löytyykö sieltä kokemusta Ikean sohvista, ehkä juuri tästä Kivik-sarjasta ? 


Ikea-reissu siis suunnitelmissa, ensin vain pitäisi hoitaa nämä vanhat tieltä pois. Sopisiko nämä kenties juuri sinun kotiisi ? Askon laadukkaat ja erinomaisessa kunnossa olevat kulmasohva ja lepotuoli etsivät nyt uutta kotia, jos kiinnostuit laita sähköpostia osoitteeseen essi.vehkala@gmail.com !


Wihii, parin tunnin päästä lähden viemään Milaa mummolaan ja pääsen itse taas hemmoteltavaksi. Tukkaprojekti saa jatkoa, ja pääsen UNIK:in Hennan käsittelyyn. Saa nähdä miten lookki muuttu tämän käynnin jälkeen, lisää vaaleutta on ainakin luvassa kevään kunniaksi !







24 kommenttia:

  1. Tuo kivik on hyvä :) Mietittiin tuota kivik- lepotuolia Aden huoneeseen, muttei se sitten mahtunutkaan :(

    Mä meen huomenna kampaajalle, on sittten tukka messuilu kunnossa !:) Laitahan sitten kuvia uusista hiuksista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuolikin on siis vissiin aika massiivinen :D

      Oo hyvä me, kyllä kelpaa messuilla uudella hiuskuontalolla ;) jes, laitan kyllä ! Taas mentiin aste vaaleampaan.

      Poista
  2. Meillä on Ikean Stockholm sarjan nahkasohva ja oon ollu tosi tyytyväinen :) lisäks on samaa sarjaa 'nojatuoli', se on ihan lemppari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi noikin on hyvännäköisia ! Kiva kuulla että ootte olleet tyytyväisiä Ikeaan :)

      Poista
  3. Moikka! Me ostettiin pari kuukautta sitten Kivik-sarjasta 2- istuttava sohva (joka on yllättävän iso!) ja sellainen pitkä divaani, joka laitettiin erikseen, mutta jonka halutessaan saa laitettua myös kiinni sohvaan :) Kankaana meillä on tuo Isunda -vaaleanharmaa ja olen kyllä ollut enemmän kun tyytyväinen! Kankaat kannattaa silittää hyvin ennen paikalleen laittoa, jolloin sohvista tulee siistin ja huolitellun näköiset. Aluksi sohvat tuntuivat kovalta aikasempaan sohvaan verrattuna, mutta nyt oikeastaan pidän enemmän vähän napakammasta sohvatyynystä! Pysyy paremmin ryhdikkäänä, eikä istumisesta jää sellasia epämääräisiä kuoppia sohvaan :) Myös matalat käsinojat antavat sohvalle enemmän "kokoa" ja helpottaa pitkällään olemista. Suosittelen siis oikein mielelläni kyseistä sohvasarjaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu me katottiin samaa, että on aika kookkaita nuo sohvat. Mietittiin nimittäin ensin tuota kolmen istuttavaa divaania mutta se on yli 3metriä eli ihan liian suuri. Kiitos silitysvinkistä ja kokemuksista ! Uskon että Kivik tulee olemaan myös meillä tykätty :)

      Poista
  4. Hei, meillä on juurikin tämä Kivikin divaanisohva, joka on tuossa kollaasin alarivissä! Omamme on tosin valkoinen, mikä ei ole lapsiperheessä ehkä se fiksuin väri, mutta ihmeen hyvänä se on pysynyt (ja kangaspäällisethän voi tosiaan pestä). :)

    Runkoon olen ihan sataprosenttisen tyytyväinen, tyynyt ovat tarpeeksi napakat ettei niihin plösähdä mutta silti mukavan pehmeitä istua, ja sohvan muotoilukin miellyttää. Meillä on ollut tämä vasta puolisen vuotta, niin pitkäaikaisia kokemuksia ei löydy, mutta tähän mennessä minulla ei ole ollut moitteen sanaa. Ostimme sohvan sillä mielellä, että sen tulisi kestää monta vuotta, ja luulen että edullisesta hinnasta huolimatta Kivik kestää. Jos kyllästyn, niin voi aina käydä ostamassa uudet irtopäälliset, ja sitten saa taas pikkurahalla "uuden" sohvan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoisesta mäkin haaveilisin, mutta mies ei ikimaailmassa suostu siihen väriin nyt kun on lapsi :D Huippua kuulla noin tyytyväisiä kommentteja, vahvistaa entisestään omaa ostopäätöstä. Toivottavasti sohva pysyy useamman vuoden ryhdikkäänä ja hyvän näköisenä ! ja tuo päällisien vaihto mahdollisuus on myös suuri plussa, saa väriä vaihtaa helposti tarpeen tullen ;)

      Poista
  5. Meillä on ikean ektorp sohvat olleet jo useamman vupden, eikä ole juuri miksikään menneet! Plussaa todellakin irroitettavista/pestävistä päällisistä, lapsiperheessä ihan ykköset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, hyvin ovat siis säilyneet :) Todellakin, saa mahdolliset tahmatassun kuvat pestyä helposti pois !

      Poista
  6. Täällä yksi onnellinen kivik-sohvan omistaja! ;) me ostettiin siis tuon sarjan sohva, kun vuosi sitten muutettiin isompaan meidän esikoisen syntyessä, enkä ole katunut hetkeäkään!
    Meillä on kolmen istittava dansbo beige päällisellä ja nyt haaveilen vielä saman sarjan rahista, jolloin sohvasta saisi divaanin mallisen...ja jos tilaa olisi meillä olisi vielä tuo yhden istuttava nojatuolina, mutta valitettavasti tällä hetkellä se ei sopisi meiän olkkariin. Sohva ontosi tilava ja pestävät päälliset nii-iin kätevät! Etenkin näin lapsi-ja koirataloudessa (vaikka koira ei sohvalle saakaan mennä) mutta kyllä se vaan on kätevää kun ne päälliset on pestävät niin ei oo maailman loppu vaikka joku tarha tulisikin. Harmittaa vaan kun emme ostaneet vuodesohvana sitä, kun se olis myös kätevä ominaisuus jonka siihen saa;) ja yks ainut miinus mikä meidän tuossa dansbo beige päällisessä on ollut, on nukkaantuminen. Siitä yllätyin, mutta sekin ongelma ratkaistu nukanpoistajalla;)
    Suosittelen siis kaikin puolin!
    T. Iida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, mukavaa että on ollut hyvä hankinta :) Onko tuo kolmen istuttava ollut ihan jätti suuri ? Me myös halutaan ehdottomasti tuo rahi, saa samalla vähän lisää säilytystilaa ! samoin tuo nojatuoli olisi haaveissa, eli taidetaan haaveilla samanlaisesta sohvakokonaisuudesta ;) Aijaa, täytyypi siis olla tarkkana kangasta valitessa ! kiitos kokemuksista Iida :)

      Poista
    2. Ei oo mikään jättisuuri, mutta kuitenkin mukavan iso ja tilava ja vois sanoo että neljäkin mahtuu ihan hyvin istumaan :) -Iida

      Poista
    3. Meillä myös Kivik, kahdessa eri tilassa tummalla dansbo-kankaalla, ei mitään nukkaa missään vaikka ihan päivittäin käytössä! Tää sohva on ihan paras! Istuintyynyissähän on semmoista muistivaahtomuovia, joka reagoi kehon lämpöön ja painoon ja tukee ihanasti vaikka kuinka röhnöttäis! Huomasithan että näillä on myös 10 vuoden takuu?

      Poista
    4. Hei vautsi, noihan on ihan mahtavat siis ! 10vuoden takuu ehdottoman hyvä juttu :) Kyllä nää meille muuttaa pian, ihan varmasti !

      Poista
  7. Oi me kotiutettiin eilen toi Kivikin Orrstan vaaleenharmaa yhden istuttavana!:) Love it! Suosittelen siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooi, on varmaan ihana ! Tuo värikin on tosi hyvä, meillä yhtenä vaihtoehtona ;)

      Poista
  8. Täällä yksi tyytymätön..Meillä on noin vuoden vanha kolmen istuttava kivik-sohva tummanharmaalla kankaalla ja sohva kyllä näyttää jo kulahtaneelta. Alussa napakka sohva menee nykyään kuopalle istuttaessa ja kankaassa on nukkaa. En ole ollut tyytyväinen :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, no täytyyhän joukossa tyytymättömiäkin olla, liian täydellinen sohva ollakseen totta jos kaikki omaisivat vain positiivisiä kokemuksia :/ Ikävää että sohva ei ole pysynyt hyvänä tuon pidempään !

      Poista
  9. En tie hukkuko mun kommentti jälleen kerran johki bittiavaruuteen mutta siis meillä on toi kivikin 2 istuttava sohva (mikä on mun mielest tosi iso) ja pitkä divaani. Ooon niin tyytyväinen niihin.. sohva ostettiin vasta mut divaani jo 2 vuotta vanha eikä mennyt miksikään.meillä koira ja pieni tyttö ja vaikka meillä on valkoset päälliset ei se menoa haittaa,.. helpot pestä ja kaikki tahrat ei ota kiinni (riittä kostealla rätillä pyyhkiminen ) ja koiran karvat ei tarraa kiinni.. suosittelen niin Kivikkiä, ette tuu pettyyn.. niin jaa lisäks niinku moni on sanonu että pysyy ryhdissä eikä tuu koloja ja kuoppia kun nousee sohvalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole sun kommenttia näkynyt :/ Bloggeri varmaan temppuilee ? Ihana kuulla että niin moni on ollut tyytyväinen ! Hitsi mitenhän saisin ton miehen ylipuhuttua valkoiseen kankaaseen...

      Poista
    2. meillä riitti se että sanoin et valkonen tulee halvimmaks (halusin niin valkosen sisustusen:) Päädyttiin sit siihen et jos näyttää et valkonen on ihan mahdoton pitää puhtaan ostetaan sit vaan uudet vaaleenharmaat päälliset joskus hamassa tulevaisuudesssa:) Noi vaan on niiin kätsyt heittää pesuun jos siltä näyttää.. kun ei toi kangas tunnu menevän miksikää,yleensä ne kutistuu tai menee ihan vempuloiks pesun jälkee mut noissa riittää kun vaan silittää:)

      Poista
  10. Meiltä löytyy myös tuo sohva (kahden istuttava+divaani+rahi) valkoisena ja on tykätty! Mieheni mielestä ei ole hirmu hyvä istua kun istumasyvyys on niin syvä, mutta mulle on tärkeintä että sohvassa mahtuu makoilemaan ja olen ollut tyytyväinen.
    Heppu

    VastaaPoista
  11. Moikka!

    En sanoisi että teidän myytävä sohva olisi -todella hyvässä kunnossa- näkeehän siitä hieman, että istuinosat ovat lättääntyneet ja painuneet. Sohvaa siis varmaan käytetty melkoisesti ja löhötty monet tv illat ....:)
    Sohva ei ole tavallaan enää -ryhdissään- :) hinnan pudotusta vaan niin saatte myytyä ja uutta sohvaa tilalle!!;)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3