perjantai 16. toukokuuta 2014

Project Fitmom-kesäkiri 5/8


Yksi suuri muutos joka tapahtui heti projektin ensimmäisenä päivänä oli aamupala. Entisessä elämässä tuo vuorokauden tärkein ateria oli ennemmin poikkeus kuin sääntö. Lukemattomia tekosyitä löytyi kyllä miksei aamiaista jaksa, ehdi tai tee mieli syödä ja aamut alkoivat usein ihan pelkällä kahvilla. Päivän ensimmäinen ateria oli hyvällä tuurilla lounas puolenpäivän aikaan tai se saattoi venyä jopa iltapäivään. Joo tiedän, ruokailutottumukseni ennen raskautta olivat suoraan sanottuna ihan hanurista !

Raskausaikana kun 15viikon pahoinvointi alkoi helpottaa, aloin pikkuhiljaa tajuta aamiaisen merkityksen ja sen kuinka se todella on päivän tärkein ateria. Aamuisin mulla on edelleenkin harvoin nälkä, mutta kuten Niko viisaasti on mulle usein sanonut niin aamiainen herättelee näläntunteen ja se auttaa myös loppupäivän ruokailujen kanssa. Tottahan se on, hyvän aamiksen jälkeen nälkä yllättääkin juuri sopivasti lounasaikaan johtuen siitä että aineenvaihdunta on potkaistu heti aamusta käyntiin kunnolla. Nykyään sitä ei voi edes käsittää kuinka on voinut elää vuosia ilman aamupalaa ? Ei ihme että koko ruokavalio on ollut päin honkia kun heti aamulla on menty pers edellä puuhun. Onneksi nykyään asiat ovat täysin toisin !

Nyt pääsette kurkkaamaan mun lemppari arkiaamupalaan. Se sisältää juuri ne ravintoaineet mitä tarvitset hyvään päivän starttiin !




Jep, puuroa ! Mutta se sisältää pari jippoa millä saat perus puuroaamiaisesta astetta maistuvampaa. Puuron lisäksi aamupalaan on hyvä sisällyttää protskua ja itse nautin sen mieluiten puuron seassa, raejuuston muodossa. Tää kombinaatio on niin HYVÄÄ ja varioitavissa lähes loputtomiin. Mun uusi lemppari on kanelilla maustettu raejuustopuuro, kookosöljy silmällä ja mustikkakeitolla. Kannattaa kokeilla !




Mehukeiton lisäksi banaani on toinen huippu hyvä puuron lisäke, samalla ateriasta saa hieman tuhdimman version jos aamulla on kova nälkä.





Loppuun vielä kesäkirin viime viikon tulokset, joissa ei kyllä ole kehumista... Äitienpäiväherkuttelut vähän venyivät ja urheiltua tuli todella säälittävästi ! No ihmisiähän tässä vain ollaan, tällä viikolla on varaa parantaa.

VIIKKO #5
Paino: +0,4 (-2,0kg)
Sentit kropasta: - (-7cm)
Sali/kotitreenit: 1
Lenkit: 1/5,2km
Ruokailut: Muuten OK, mutta pikku herkuttelut lähteneet vähän käsistä.

Vaikka puntari näyttikin tällä viikolla plussaa, pitää mun olla tyytyväinen. Raskauskilojen jälkeen alle 8kuukaudessa oon onnistunut karistamaan läskiä jo 12kiloa, mikä on mun mielestä jo aika hyvä tulos. Kesä koittaa kieltämättä juuri oikeaan aikaan, alkaa nimittäin tällä mamilla olla pientä "kisaväsymystä" ja laihdutusjutut tulee korvista ulos. Kesäkuussa on aika ulospuhalluksen, unohtaa puntari, keittiövaaka ja mittanauha pariksi kuukaudeksi, ottaa rennosti ja liikkua pelkästään omaksi iloksi ilman tavoitteita.

Pikkuhiljaa "kesäloma" projektista siis häämöttää ja ruokavaliosta on lupa ottaa enemmän vapauksia, kaipaisinkin vinkkejä aamupalaan. Puuroa ja rahkaa on syöty nyt lähes 8kuukautta putkeen joten vaihtelu virkistäisi. Mikä on juuri sun lempiaamupala ? 







32 kommenttia:

  1. Smoothie. Ja puuro+kananmunan valkuaiset :) toisinaan rahkaa, marjoja ja hapankorppua.
    Mulla ollu ihan sama, aamupala ei oo maistunu, elämäntaparemontin myötä oon tajunnu et se tosiaan on se tärkein ateria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi smoothie, täytyykin aktivoitua taas blenderin käytössä :) Se on jännä miten on aiemmin voinut elää ilman aamista..

      Poista
  2. Mä söin yhessä vaiheessa aamupalaks taino join vihersmoothien ! Täyttävä, nopea ja hyvää ! Nykyään mä syön aamupalaksi rahkaa mansikoilla tai banskun kanssa. Joskus jos oon ahkera ja tekee mieli syön ruispuuroo aamupalaks, se on mun sekä Aten suosikkia. Mä en voi sietää kaurapuuroo:D Ja hei jos haluut protsku pitosta puuroo suosittelen kokeilee hirssipuuroo! Alkuun se saattaa maistua vähän oudolle, mutta se on sairaan ku hyvää ja tosi täyttävää. Sitä syödään joskus lounaaksi mumskilassa. Ite syön hirssipuuron voi silmän kaa, mut kyllä se on hyvää marjojen ja mehukeitonkin kanssa!:) Meillä ainakin kaupasta hirssi löytyy gogreen pakkauksista samalta osastolta kun hiutaleet ja jauhot:) Ja vielä paras hirssissä on se että se on gluteiinitonta, nii ei tuu turvotusta mahaan, mitä mulle tulee kaurapuurosta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin koittaa tuota vihersmoothieta joku aamu, en ole koskaan testannut ! :) ja hirssipuuroa myös, kiitos näistä vinkeitstä !!

      Poista
  3. Jos maitorahka maistuu, niin sekoitapa kaurahiutaleita, mehukeittoa ja maitorahkaa sekaisin ja yöksi jääkaappiin. Itse lisään illalla vielä joukkoon marjoja ja kardemummaa. Aamulla jääkaapissa odottaa tuhti proteiinipommi ja maistuu aivan taivaalliselta. Omnomn. En kyllästy koskaan :D Itsellä suhteessa 50g k-hiutale, 200g mehukeitto ja 250g rahkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää menee yöksi jääkaappiin, onkin pitänyt jo aiemmin kokeilla tuota mutta ompa taas yllättäen jäänyt :D

      Poista
  4. Ihanaa kuulla, että muillakin on kisaväsymystä! Lohdullista <3 Nimittäin tästäkin kropasta on lähtenyt 12 kiloa läskiä ja tavoite olisi vielä kaksi lisää, MUTTA kun ei huvita! Tiedän, että ollaan niin lähellä maalia, mutta silti en saa itseäni niskasta kiinni. Huoh, ehkä tässä pitää olla itselleen armollinen, mutta kun en haluaisi luovuttaa....murrrr vaikeaa:D

    http://liliesandginger.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annetaan Nica itsellemme vähän armoa <3 hirmu hyvin ollaan jaksettu tsemppaa kesään asti, HYVÄ ME ! Nyt kesällä vähän hölläillään ja lomaillaan, syksyllä on taas sitten entistä enemmän tarmoa !

      Poista
  5. Mä syön usein aamupalaksi pikakaurapuuron maidon kanssa ja munakkaan, jossa on raejuustoa, tomaattia, paprikaa, joskus tonnikalaakin :)
    Välillä menee tuoreista hedelmistä tehty pirtelö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakas toimis varmasti hyvin aamuina joina tekee mieli suolaista :)

      Poista
  6. Luonnonjugurtti ja pakastemarjat on parhautta, harmi vaan kun pakastin on melkein tyhjänä jo marjoista. Lisäksi sitten ruisleipä kinkulla, juustolla ja kasviksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam nam, tässähän iskee nälkä ja aamuun on vielä aikaa ! :D

      Poista
  7. Smoothie uppoaa aina! Niitäkin saa vaikka joka aamulle erilaisen makuelämyksen jos jaksaa kokeilla :) Itse usein teen maustamattomasta jogurtista tai maitorahkasta ja lisälen mysliä tai kaurahiutaleita sekä hedelmiä ja marjoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä väsätä joku aamu joku ihana maukas pirtelö ! :)

      Poista
  8. etkö ollutkaan sillä ms fitness valmennuksella? Vai muistanko väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen, mutta en vedä sitä niin veren maku suussa tosissaan kuin tuon aiemman Fit mom-jakson. Ei ihan paukut riitä 9kuukauden tiukkaan treenaukseen ja ruokavalioon, pakko nyt ottaa pieni breikki treenijaksoista vaikka tämä jääkin hieman kesken.

      Poista
  9. "Smoothie" tai mikä lienee sose :D sisältää: kaurahiutaleita, rahkaa, maitoa, banaanin, (jäisiä mansikoita). Koneeseen vaa ja surr herkku on valmis! :)

    VastaaPoista
  10. Oma lemppari aamupala on turkkilainen jogurtti itse tehdyn myslin(kaura, pinjansiemen, auringonkukan siemen ja karpalo) kanssa. SE vaan on niin herkkua.

    VastaaPoista
  11. Itselläni oli kanssa aikaisemmin tapana skipata aamupala ja korvata se parilla kupilla kahvia. Kahvin voimalla pärjäsi joskus ilta viiteenkin asti, mikä on näin jälkeenpäin ajateltuna ihan järjetöntä! Nyt olen oppinut miettimään enemmän mitä syön ja miten liikun, vaikka se kantapäänkautta tuli opittuakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Heidi, tärkeintä se on että jossain vaiheessa oppii kuinka väärin ne aiemmin oikeilta tuntuvat tavat ovat olleet :) ja tietenkin että tekee muutoksen asioihin !

      Poista
  12. Kuulostaapa tutulta, moni asia tässä siis.
    Oma aamupalani on itsetehty mysli, johon voi käyttää erilaisia variaatioita omien mieltymysten mukaan. Mutta esim. teen seoksen, jossa on karahiutaleita, erilaisia siemeniä ja pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, rouhittua kaakaopapua, kaakaovoita (tämänhetkinen kombinaatio). Syön myslin rasvattoman maidon, jugurtin&rahkan sekä tuoreifen hedelmien tai (pakaste)marjojen kera.
    Tuohon kun voi tosiaan keksiä miljoonia variaatioita, niin en ole kyllä kyllästynyt joka aamu syömään "samaa", ja aina odotan oikein aamupalan syömistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi nää teidän omat myslisetit kuulostaa törkeen hyviltä, täytyykin kehitellä joku oma kombinaatio :) Kiitos vinkistä !

      Poista
  13. minä sekoitan maitorahkaa, raejuustoa, pähkinöitä ja siemeniä sekä kruunaan komeuden mehukeitolla. jos olen oikein viitseliäs pilkon omenaakin joukkoon :)

    VastaaPoista
  14. Terveellinen smoothie ja munakas. (:

    VastaaPoista
  15. Mun aamupala, välipala ja iltapala on rahka ja boysen- ja karviaismarja mehukeitto leseillä. Se kyllä maistuu, mutta odotan, että koska alkaa tökkimään... Mulla nyt tullu alas 7 kg, mutta vielä olis ainakin 15 kg pudotettava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeiluun menee tääkin ! NAM :) Hyvä Aija, 7kg on törkeen hyvä alku ! YOU GO GIRL <3

      Poista
  16. Mistä tuota kookosöljyä myydään?:)

    Nyt kun sulla alkaa "kesäloma" niin miun pitäs alottaa vähän laihdutushommat... Ääääh, ärsyttävää näin kesän tullen mutta ei auta, 10kg ois puotettava! Raskauskiloja kun tuli se 17.. Pläääh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vaikka Cittarissa öljyosastolla tai vaikka Life-myymälöissä :) Sitä saa nykyään melkein kaikkialta.

      Tsemppia hirmusti Mia <3 Joskus se on kuitenkin alotettava ja mulla oli niin samat fiilikset viime syksynä joten I FEEL U !!

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3