keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Parvekkeesta kesähuoneeksi


Kesän comebackin myötä myös kesähuone heräsi uudelleen eloon, tästä projektista kirjoitin ensimmäisen kerran jo aikaisin keväällä. Ja katsokaapas taas kuinka mulla ei ikinä lupaamani postaukset jää roikkumaan, hahah, en varmaan ikinä opi että mun on ihan turha lupailla näitä tietyiksi päiviksi tai viikoiksi. No mutta tässä se nyt viimein on, meidän kodin kesähuone !






Lämpimillä keleillä parvekkeen ovi on aina auki, se on kuin uusi huone meidän kaksioon. Se on noussut koko perheen tän hetken lempimestaksi kotona ja etenkin Mila rakastaa hengailla siellä. Typy roudaa lelut raidallisen maton päälle ja viihtyy siellä yksin höpötellen pitkiäkin aikoja, sillä aikaa äiti onnistuu esimerkiksi täyttämään tiskikoneen ilman innokasta apuria josta ei sen suuremmin ole apua vaan jotain ihan muuta. Kesähuoneessa myös polskitaan hellepäivinä Milan minialtaassa ja iltaisin äiti ja isi saattavat rentoutua lasillisen äärellä istuskellen kansituoleissa. Mä niin tykkään !







Vuosi sitten elokuussa meidän parveke lasitettiin ja se osaltaan mahdollisti tämän uudistuksen. Materiaaleissa saisi suosia enemmän kankaita kun parvekkeelle ei enää sada vettä eikä roskia, myös tuulelta ollaan suojassa. Kun lähdimme uudistamaan sovittiin ettei budjetti saisi olla paljoa sataa euroa enempää, sillä samaan aikaan olkkari koki mullistuksia (niistä myöhemmin !). Myimme vanhat massiiviset polyrottinki kalusteet vanhemmilleni ja sen myötä saatiin kätevästi pääoma kesähuoneen makeoveriin. Vanhasta parvekkeesta jäi ainoastaan tuo tekopuu ruukkuineen sekä grilli, muuten kaikki saisi mennä uusiksi.

Mulla oli päässä ajatus beach house-tyylisestä parvekkeesta, en missään nimessä halunnut mitään perus parvekekalusteita ja persoonatonta tyyliä. Jotain muuta oli keksittävä. Niin kauan kuin muistan oon haaveillut eurolava-pöydästä olkkariin, mutta tällä hetkellä se ei vaan yksinkertaisesti sinne sovi ja pian keksinkin että sehän me (tai Niko) tuunataan partsille. Ei muuta kun tuumasta toimeen ja toukokuun lopussa Niko nikkaroi meille täydellisen partsipöydän, ihanaa kun on noin kätevä mies ! Aluksi olin sitä mieltä että päälle on saatava vielä lasikansi, mutta siitä luovuttiin koska pöytä tuo sellaisenaan kivaa rouheutta ilmeeseen. 








Muutamana iltana selailtiin huonekaluliikkeiden kesäkalustevalikoimia ja etsittiin lavapöydälle kaveriksi tuoleja. Kodin1 sivuilla nämä Annon kansituolit tulivat vastaan ja valinta oli selvä heti. Tuolien hakureissulla mukaan tarttui myös Annon raidallinen matto joka täydentää mielestäni tunnelmaa ihanasti. Seuraavana liikkeenä kävin äitini kanssa kesäkukkaostoksilla, ja ihme kyllä kaikki kasvit ovat elossa edelleen mun käsittelystä huolimatta. Sitten suuntasimme Ikeaan, josta haettiin viltit viileiden iltojen varalle ja taka seinälle ihana aurinkokennolla toimiva pallovalaisinköynnös koristamaan. Eteisestä pois otetut taulut saivat myös uuden elämän parvekkeelta, ja joo, itse olisin varmaan laittanut ne symmetriseen linjaan mutta seinässä sattui olemaan entuudestaan kolme naulaa juuri noilla kohdilla ja päätettiin että ne on ihan hauskat noin. Vasta pari viikkoa sitten, juuri ennen Milan syntymäpäiviä löysin sopivat tyynyt tuoleille Askosta, samalla reissulla alesta lähti mukaan pöydällä oleva lyhty. Pitkä projekti mutta vihdoin se on valmis viimeistä silausta myöden, enkä voisi olla tyytyväisempi ! 

Mitä mieltä TE olette ?







Loppukevennyksenä toimii kuva tuosta meidän velmusta, joka muuten teki parvekkeen kuvaamisesta hiukan haastavaa työntämällä vaippapeppuaan joka kuvaan. Meillä asuu yksi pieni linssilude !





Ai niin, keväällä parveke näytti vielä tältä talven jäljiltä. Joten voisi sanoa että muutos on ollut aika valtaisa.












28 kommenttia:

  1. Ihanat tuolit! Ja kivannäköistä muutenkin, taidan käydä kotiuttamassa meidänkin partsille noi lamput hämäriä syysiltoja ajatellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookkin, ei ihan ne perinteisimmät parvekkeelle ! Kannattaa, ne on todella kauniit iltaisin ! <3

      Poista
  2. Kaunis kesähuone, kyllä kelpaa!! :)

    VastaaPoista
  3. Vautsi! Aivan ihana kesähuone. Tollasia tuoleja oon vähän itsekkin haaveillut meille :)

    VastaaPoista
  4. On, aivan ihana!:)

    Mie en vaan osaa laittaa meidän terassia sitten mitenkään nätiksi. Se on hirmu vaikeaa!:D Kun on niin iso tila, ja sitten justiin kun ei ole lasitettu niin rajoittaa tosi paljon. Plääh. Tällähetkellä Aapo on nikkaroimassa sinne itselleen heinäseipäistä BAARITISKIÄ, tuskin maltan odottaa että se on valmis :D Hahha! josko sitten saisi jotain ideaa terassin laittoon.

    Aivan ihanat noi valopallot! <3 Mistä ne on? Kyllä tuolla kelpaa lötkötellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Mia <3

      No hö, isoo tilaa on tietysti paljon haastavampi laittaa mutta kyllä mä uskon että saat siitä ihanan kun teidän muu kotikin on niin kaunis ! Oo vau, baaritiskistä tulee varmaan pähee :) Jep, ne on sieltä Ikeasta ;)

      Poista
  5. joo siis näköjään ikeasta on valopallot, kiva kun ymmärtää lukemansa.. :D Tsih!

    VastaaPoista
  6. Niiin kaunista, vautsi! *kateellinen*

    VastaaPoista
  7. I-H-A-N-A! <3 Kerrassaan suloinen, muutan teidän parvekkeelle asumaan :D Se on hieno, mulle kans tollanen :)

    VastaaPoista
  8. Niin ihana! Upeasti onnistuit saamaan just oikean tunnelman!! ♡

    VastaaPoista
  9. Tosi kiva! :) mua harmittaa ihan sikana ku meillä ei oo lasitettua parveketta, eikä siinä oo mitään suojaa (siis ei mitääN!) koska tuossa tuo ns. laitakin on vaan tommonen avonainen, on vaa tommoset ns. kaiteet pystysuorassa. en osaa selittää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tylsää, varmaan vähän haastava laittaa tosiaan partsia jos ei oo minkäänlaista suojaa :(

      Poista
  10. Kivalta näyttää! Kekseliäitä ja persoonallisia ratkaisuja - tykkään! Mä ehdottelin miehelle tuollaisista lavoista tehtyä sohvaa, mutta ei ukkokulta ihan lämmennyt ajatukselle... ;D Ehkäpä se vielä siitä innostuu, kunhan saadaan iso terassi tehtyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mustakin, kiitti Paula :) Meillä oli mielessä kans eka sohva mutta partsi on turhan pieni siihen, ehkä joskus kun on terassi sitten...teillä on siellä nyt vaikka mitä projektia, onnea uuteen taloon <3

      Poista
  11. Aivan ihana tuo toiseks viimenen kuva! :) Tykkään sun blogista muuten tosi paljon, yks lemppareista! Ja kun meilläkin asustaa vähän yli vuoden ikäinen neiti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo, aikamoinen velmuneiti ;) Kiva kuulla, tälläset kommentit piristää aina paljon ! <3

      Poista
  12. oioioi kuinka kivan näköistä!

    VastaaPoista
  13. Oi! Aivan ihanan näköistä! Mä haluaisin myös eroon tuosta meidän parvekekalustosta :D Mutta ehkä ensi kesänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Kannattaa myydä Torissa, siellä kyllä menee lähes kaikki kaupaksi :)

      Poista
  14. Aivan ihana parveke! :) Osaatko sanoa sopiiki noi tuolit ulkokäyttöön? Meneeköhän tuo kangas pilalle jos laittaisin tuolit ei lasitetulle parvekkeelle? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä mä luulen kun ihan pihakaluste-puolella ovat Kodin1:sessä myynnissä !

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3