perjantai 1. elokuuta 2014

Lomareissulla - Tampere & Särkänniemi
Vihdoin päästään lomatunnelmiin myös täällä blogin puolella. Meille iski siis jo reissussa vatsatauti ja siksi lomapostaukset laahaa perässä. Ensimmäisenä meistä sairastui Mila, onneksi pikkumimmi pääsi vähimmällä ja oksenteli vain 12tunnin ajan. Muutenhan neiti ei edes kipeältä vaikuttanut, normaalin ilon ja leikin lomassa vain saattoi silloin tällöin lentää ykä ja siksi epäilimmekin aluksi syyksi ihan vain hellettä tai liikaa lomajäätelöä.  Epäilykset hälvenivät kuitenkin pian. Me vanhemmat sitten saatiinkin kokea tauti ihan kovimman kautta. Keskiviikkona kun ajelimme kotia alkoi mun huono vointisuus ja kotiin päästyämme ei mulla pysynyt edes vesi sisällä, ja seuraavana yönä oli Nikon vuoro. Huhhuh, onneksi nyt aletaan olla voiton puolella. Ärhäkkää tautia on ilmeisesti nyt paljon liikkeellä, onko muut pysyneet terveenä helteistä huolimatta ?
Mutta itse asiaan, viime sunnuntaina starttasi meidän kauan odotettu ensimmäinen kesälomareissu perheenä. 3yön reissu oli hyvin suunniteltu ja siitä löytyi sopivasti joustovaraa pientä matkalaista ajatellen. Ensimmäinen kohde oli Tampere jossa meitä odotti yhden yön hotelli yöpyminen Scandic Tampere Stationissa. Hotla oli erittäin hyvällä paikalla, ihan kaupungin ytimessä. Kun perille pääsimme otimme pienen lepohetken pehmeissä valkoisissa lakanoissa ja mietimme päivän ohjelmaa. Alunperin meidän piti käydä Särkkis jo sunnuntaina, mutta suunnitelmat vaihtuivatkin kaupunkikierrokseen. Tampere on muuten ihan yks mun lemppari kesäkaupunki, aina ollut !Kierreltiin ja kaarreltiin pitkin katuja, pistäydyttiin kaupoissa etsimässä mimmille vielä varahattua reissun ajaksi ja lopulta nälkä yllätti pian ja suuntasimme Amarilloon perinteiselle Tampereen reissun dinnerille. Mun ja Nikon yhdessäolon aikana ei olla taidettu käydä edes muualla syömässä Tampereella ollessamme. Rillo on varma ja hyvä valinta kun hakusessa tuhtia ja hyvää ruokaa. 

Pikku Kakkosen puisto oli seuraava etappi. Tuohon puistoon ihastui meidän koko klaani, Jyväskylään tarvitaan samanmoinen ehdottomasti ! Niin paljon kaikkea kivaa perheen pienimmille, siellä olisi helposti viihtynyt vaikka koko illan. Mila ei olisi millään malttanut lähteä hotellille iltapuuhiin vaikka väsymys olikin jo valtavan suuri matkustuspäivän jälkeen. Pikku raivareiden jälkeen päästiin kuitenkin onnellisesti majapaikkaan ja ensimmäinen hotelliyö meni mahtavasti. Hyvin ilmastoitu hotellihuone piti ulkona vallitsevan helteen loitolla ja nukuttiin kuin tukit aamuun asti.

Ihanan hotskuaamupalan jälkeen pakattiin kimpsut ja kampsut, luovutettiin huone ja suunnattiin Särkänniemeen vielä ennen Helsinkiin lähtöä. Tampereella sää suosi kyllä lomalaisia, huvipuistopäivään tuo melkein 30astetta on ehkä jopa vähän liikaa.


Plussaa Särkkikselle tänä kesänä ropisee huvipuiston sisäänpääsymaksun poistamisesta. Etenkin tällein pikkulapsiperheenä olisi melko turhauttavaa maksella kalliitta pääsymaksuja kun niitä laitteita ei vielä niin kovin montaa ole joihin pääsisi. Tällä kertaa me ei vielä laitteita edes testattu, tyydyttiin Angry Birds Landin antimiin ja ihan yleiseen fiilistelyyn. Käytiin Pelle Pizzeriassa syömässä ja jälkkäriksi vielä vähän jätskiä. Ai että tuo reissun ruokavalio oli kyllä jotain aika jäätävää ! No mutta kerrankos sitä lomaillaan.


Tampere helli meitä kyllä kaikin puolin ja nautittiin täysin rinnoin joka hetkestä ! Jälkikäteen ajateltuna Tampereellakin olisi voitu hyvin viettää toinenkin yö, tästä viisastuneena ensi vuoteen siis ja myös Särkänniemi tulee todennäköisesti kuulumaan vahvasti tulevienkin kesien vakio ohjelmistoon.

Lomareissun Helsinki meiningit tulee vielä viikonlopun aikana blogiin. Tänään pyrin iltaan mennessä vähän kuvaamaan pientä sneak peakkia huomisista Blogikirppiksen myytävistä. Joten tulkaahan vielä illalla kurkkimaan mitä meidän pöydästä huomisessa kirppistapahtumassa löytyy.

Aurikoista perjantaita !
16 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa ! Miehesi näyttää ihan mieheltäni, kuvat voisivat olla ihan yhtä hyvin hänestä ! :D

  VastaaPoista
 2. Loma kuulosti Kivalta:) pikkuisella vatsatauti on inhottavin:( se sotku ja kaikki. saittako taudin uimavedestä? Siitähän on ollut nyt paljon juttua uutisissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma oli kyllä kiva taudista huolimatta :) Ei uitu koko viime viikolla, sehän se jännä juttu onkin. Mutta voihan sen käytännössä saada mistä vain kun noroa on liikkeellä.

   Poista
 3. Hyvä että loma meni hyvin vatsataudista huolimatta..sitä ku näyttää olevan kauheesti liikkeellä. Hha, niko näyttää tuossa ekassa kuvassa "joko taas se kamera" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on kyllä nyt vissiin joka paikassa :/ ikävää. Älä, se oli niin hauska kuva että oli pakko julkaista :D

   Poista
 4. Voi Pikku-Kakkospuisto, siellä on kyllä pakko käydä jos Tampereella joskus lasten kanssa päätyy - kaikki on kehuneet sitä niin paljon! Terveisin äiti, joka kiipeilee siellä mukana ihan innoissaan:D

  Kivan oloinen reissu teillä (miinus tauti) ja voi kuola noita hotelliaamiaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaikkien kehujen arvoinen, suosittelen :)

   Reissu oli mahtava ja tuo aamiainen...nam <3

   Poista
 5. Hei olisko mahdollista saada milan päivä postaus? Semmonen missä vähä milan rytmiä kertoisitte ja sitä mitä mm syö nykyään jne olis kiva tietää kun oma muksu pian 1v :) varsinkin kun olen nähnyt milan syöväm leipää tai leivältä se näytti.. koska rupesitte antamaan jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki on, hyvä idea ! Mahdollisimman pian yritän toteuttaa :) Vähä suolaista leipää meillä on maisteltu varmaan jo sieltä 8kk iästä lähtien jos en ihan väärin muista.

   Poista
 6. Miksi Milalla on tutti suussa monessa kuvassa? Ei tuon ikäinen tarvii tuttia kuin ehkä unille. Ja näyttää vähän hölmöltä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutti kuvat on kaikki Särkänniemen reissulta jossa Mila oli vähän känkkäränkkä. Tutti toimii meillä lohdukkeena ja nukkumaan mennessä, ei sitä muuten vaan huvikseen syödä. Ja omasta mielestä 1vuotias voi ihan hyvin syödä vielä tuttia eikä siinä ole mitään väärää, monet 2vuotiaat syö tuttia enemmän kun meidän Mila.

   Poista
  2. Kaikki kyselyt ei oo samalta anonyymiltä. Mä kysyin asiaa, koska musta se on vähän hassua, enkä oo hirveesti oo nähny muita ku vauvoja tutti suussa julkisilla paikoilla. Mut ei mua sinänsä liikuta miten pitkään lapset syö tuttia. Me ei edes oteta tuttia mihinkään mukaan koskaan. Paitsi jos mennään yöksi. Ja kohta yks vee tyttö itse jättää tutin sänkyyn aamulla ja päikkäreiden jälkeen ennen ku tepsuttaa ulos omasta huoneestaan. Ja meillä lohdutetaan muilla tavoin. Mut kukin tyylillään :)

   Poista
  3. Mä taas tiedän usean kaksivuotiaan jotka vasta vieroittuvat tutista, eikä siinä mun mielestä ole mitään hassua tai outoa. Niin kun esim. ei neuvolankaan puolesta. Jokainen lapsi on yksilö ja samoin kuin vanhemmat. Ja niin kuin sanoit jokainen tyylillään :) Mila tosiaan hereillä ollessaa syö todella vähän tuttia, mutta reissussa tutti on kyllä aina mukana jos hätä iskee.

   Poista
 7. Mitä ihmettä kenellekkään kuuluu Milan tutin syönti??? Kukin perhe it se päättää milloin tutista vieroitetaan ja 1- vuotias ei ole todellakaan vielä liian vanha tutin syöntiin!!!!!

  VastaaPoista
 8. Mitä pidit hotellista milaakin ajatellen? :) meillä olisi samantapainen reissu saman ikäisen lapsen kanssa tulossa, ja hyvää hotellia etsiskelemme tampereelta :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3